Keresés

Részletes keresés

hurvinek_2 Creative Commons License 2000.07.11 0 0 670
Kedves Zsazsi,

Irod: "Kérlek, ne vegyétek el tőlünk ezt az élvezetet, hiszen ez a tömegsport lényege, hogy minél többen éreznek késztetést az indulásra"

Ha felreertheto lenne: ez egy (tobbsegeben) amator futok altal latogatott topic.

Erezd jol magad koztunk!

Udv,

H

Előzmény: Zsazsi (668)
hurvinek_2 Creative Commons License 2000.07.11 0 0 669
Kedves Monkey,

Irod: "De találtam viszont egy még sokkal érdekesebb dolgot: az Avon-Vegyes-Futók csapat ideje, egyik tagját Monspart Saroltának hívják 4:17:32"

Ha ezzel arra celzol (remelem nem), hogy minek dumal maratonrol az, aki ilyen lassu, bizonyara nem tudod, hogy Sacinak milyen sulyos betegseg torte derekba elsportoloi karrierjet + ebbol adodoan milyen fajdalmak mellett fut a mai napig . Mellesleg mellettunk taboroztak a Dreheren, a csapattarsai korban tobbsegunk anyja/apja lehetne.

Udv,

H, aki szinten nem ert egyet a "mindenaronmaraton" mozgalommal

Előzmény: Monkey (664)
Zsazsi Creative Commons License 2000.07.11 0 0 668
Tisztelt Bolondok!
Érdekes dolog a versenyen való elindulás. Magam is gyakorlom rendszeresen, bár általában a futottak még kategóriába tartozom. Én csak 5 perceseket tudok síkterepen, és a Kékes is csak 1:33-ra jött. Azonban mégis baromi büszke vagyok magamra, hogy elindultam és legyőztem a távot.
Kérlek, ne vegyétek el tőlünk ezt az élvezetet, hiszen ez a tömegsport lényege, hogy minél többen éreznek késztetést az indulásra.
Amúgy a szandálos ember engem is meghökkentett, de hamar túlléptem rajta. Mint ahogy a rádióson is, akinek a keze szerintem "leszáradt", mire felért. De láttam 12 idegenlégióst teljes menetfelszerelésben, kettes sorban, egymás után futni a London maratonon. Különbözőek vagyunk, és ez így jó!!!!
Köszönöm,
Zsazsi
Előzmény: nyuszi_ (667)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.07.11 0 0 667
Monkey,
"De komolyan: Ti ennyire súlyosnak látjátok ezt a problémát? Valóban sok felkészületlen és nem odavaló ember indul el a (fél)maratonokon? Én etéren elég naív vagyok, sőt a saját teljesítményemet is hajlamos vagyok inkább alulértékelni."

Tényleg sok felelőtlen ember van, aki ész nélkül belevág. Láttam sok vakmerő embert a Kékesre felvánszorogni. Volt, akit szandálban láttak befutni ...
Bár azért a számok tekintetében nem olyan rossz a helyzet, itthon még általában sokan teljesítik az indulók közül a távokat. A madridi maratonon 26% nem fejezte be a versenyt... (legutóbbi Spuriban írták, lehet hogy nem pont ennyi az arány, de hogy nagyon sok, az biztos)... ott vajon mennyire felkészületlen lehetett a mezőny???

Menj el rövidebb versenyekre, ott ki fog jönni az igazi teljesítményed, fel tudod majd mérni, mit tudsz, és ha jól megy egy-egy futás, akkor biztosan bátrabb is leszel.

nyuszi

Előzmény: Monkey (666)
Monkey Creative Commons License 2000.07.11 0 0 666
"És egyébként sem értem, miért sürgetik az embereket. Miért kell egy-két év edzés után már ekkorákat futni."
Hát tudod, erre írtam a múltkor, hogy engem ugyan hiába sürgetnének! Én tisztában vagyok azzal, hogy mire vagyok, ill. mire lehetek képes, emberfeletti dolgokba semmiféle propaganda hatására nem vágnék bele...
De komolyan: Ti ennyire súlyosnak látjátok ezt a problémát? Valóban sok felkészületlen és nem odavaló ember indul el a (fél)maratonokon? Én etéren elég naív vagyok, sőt a saját teljesítményemet is hajlamos vagyok inkább alulértékelni.
Bécike! Mit takar a Németh Lajos-féle maraton, amibe belevágtál?

Előzmény: Butch Cassidy (663)
Monkey Creative Commons License 2000.07.11 0 0 665
Ha tudnátok, hogy irigyellek Titeket, akik futhattok a Margit-szigeten! Én mostanában csak kínlódok, nem tudom mi van velem, de több mint 1 hete olyan rossz passzban vagyok, azóta nem futottam egy élvezeteset. Hiányzik a társaság is többek között... Próbálgatom a résztávozást, meg az iramjátékost, illetve ha csak simán futok, akkor is igyekszem a tőlem telhető maximális tempóban haladni. :-) Lehet, hogy ez is az oka annak, hogy nem élvezem, mert tényleg szenvedésre kárhoztatom magam. :-) Mondjuk, annyi eredménye van, hogy ha nagyon gyengének érzem magam, akkor sem futom már 25 percen túl a 4 km-t. Persze, ez Nektek most biztos röhejes....:-)
2 napja reggel járok futni, ez azt jelenti, hogy 1/4 6-kor kelek, 1/2 6-6-ig futok, merthogy 7-re járok dolgozni. Hát nem tudom meddig fogom bírni... Most nagyon fájnak a lábaim, valószínűleg a 6-7 óra mozdulatlan alvást követően intenzívebb és több bemelegítés kellett volna... :-(
Valószínűleg ma gazdagabb leszek egy Saucony cipővel - a Ti tanácsaitok alapján.
Monkey Creative Commons License 2000.07.11 0 0 664
Sziasztok! Megnézegettem alaposan azt a Dreher-eredménylistát az ISM csapatokkal! :-)) Csak hármat találtam meg, a többi nem is ért be, vagy csak én vagyok ennyire figyelmetlen? A D.T.-féle csapat 3:44:39 alatt teljesítette. Na ez, arányosan elosztva jobb eredmény annál, mint ahogy én futottam a Filát. Ezek szerint ne menjek az ISM-be dolgozni, Bécike? :-))) De találtam viszont egy még sokkal érdekesebb dolgot: az Avon-Vegyes-Futók csapat ideje, egyik tagját Monspart Saroltának hívják 4:17:32.

Butch Cassidy Creative Commons License 2000.07.11 0 0 663
"Majd rosszul lettem, amikor az Egerszegi Kriszta a NIKE félmaratonra szóló "felkészülési tanácsokat" konferált fel a "gyerekek" részére."

Valamelyik napi Népszabadságban volt a BSI-nek egy propaganda ízű cikke egy hölgyről, aki tavaly kezdett futni és már a Maratonra készül. Heti 2-5x fut 10 km-t. Hát, ha ezzel lefutja a maratont... És egyébként sem értem, miért sürgetik az embereket. Miért kell egy-két év edzés után már ekkorákat futni.

Butch

Butch Cassidy Creative Commons License 2000.07.11 0 0 662
Sepi,

"Tegnap kb. 68p 47 mp alatt nyomtam le a 15 km-t."

Ez 3 szigetkör? Nem rossz eredmény, azt ugyan te tudod, hogy érezted magad a végén, de szerintem birni fogsz még ebből néhány km-t.

Butch

Előzmény: Sepi (660)
Bécike Creative Commons License 2000.07.10 0 0 661
Attól tartok én is, hogy sajna csak az a lényeg:-((((
Fizess, és azután mi lesz veled, az már a te bajod.... "Mars törés"? kit zavar? Nem az én csontom.....
Én is belemásztam tökfejemmel a Németh lajos féle maraton futásba, na most készülhetek rendesen...
Azért megnézném hányan vannak a csatlakozók között, akik azt hiszik, hogy sétagaloppra mennek.
(amúgy elolvastam:-))) )
A szigetre nem megyek, mert nekem messze van:-(
Azért csak nyomjátok a kilométereket rendesen! JA!! A Pólus Center nájki storéjában egészen jónak tünő futócipőt láttam, még fel is próbáltam a lábamra, de sajna nekem kicsi volt:-((

Sziasztok!

Előzmény: IV.kercsaj (658)
Sepi Creative Commons License 2000.07.10 0 0 660
Én megyek ma futni a szigetre és pont 6-7 óra körül csak az a baj, hogy egy messzebbi szigetre.:-)

Egyébként sziasztok bolondtársak újra.

Most dicsekedni fogok de nagyon.:-) Tegnap kb. 68p 47 mp alatt nyomtam le a 15 km-t. Azt hiszem ez tölem mint elsö generációs futóbolondtól nagyon jó eredmény.
Összel a Nike-on meg kellene próbálnom tartani ezt a tempót, de nem lesz könnyü. No de addig még van 2 hónap. Remélem találkozom néhányótokkal majd ott.

Jujj ezt a Menedzser futamot nagyon megnézném.:-)

Sepite a büszke.:-)

kiseszter Creative Commons License 2000.07.10 0 0 659
Nem megy ma vki úgy 6-7 óra felé futni a szigetre? Szívesen betársulnék!
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.10 0 0 658
Üdv minden Futóbolondnak!

Bécike: látod, látod, nem olvastad el figyelmesen a versenykiírásunkat! De ez még pótolható! ;-)
Lou Cifer, köszi a gratulációt! Én még nem hallottam az általad említett "tételt". Az én megfigyeléseim szerint pont az ellenkezője igaz mind a futók, mind a triatlonisták között, de nem szeretnék általánosítani. Sportoló ismerőseim 90%-a diplomás, vagy valamilyen egyetemre/főiskolára jár. Az sajnos, megint más kérdés, hogy a felsőfokú sulikba járók hány %-a sportol rendszeresen.
Worm - 14 év rohangálással a hátad mögött könnyű! Én még nem is éltem annyit ;-)))

Vissza egy kicsit a MoSa témához! Néztem szombaton a Jövő-Menőt, ami szintén ISM és BSI elkötelezettségű adás (biztos ismeritek). Majd rosszul lettem, amikor az Egerszegi Kriszta a NIKE félmaratonra szóló "felkészülési tanácsokat" konferált fel a "gyerekek" részére. (Az adás a 6-16 éves korosztálynak szól szerintem.) Nem tudom, láttátok-e a '97-es verseny után a két 8-9 éves kissrácot a TS-ben, akik apuka asszisztálása mellett teljesítették a távot. Annak ellenére, hogy akkor az alsó korhatár még 16 év volt. Miért nem veszik ezt komolyan?
Más. Tavaly a maratonon mellettem állt a rajtnál egy 12 éves forma kislány és egy nő, akinek a 90 kg-os testsúly lehet, hogy hízelgő. Szóltam nekik, hogy a 8 km-es futás rajtja csak a maraton után következik, mire ők tök komolyan vissza: ők maratont futnak. Ja, bocs. (A kislányon a 30 fokos tűző napon hosszú fekete pamutmelegítő alsó volt!) A szervezők nem látnak, hogy kik neveznek??? Vagy csak az a fontos, hogy leszurkolják a nem éppen olcsó nevezési díjat?

A héten, csütörtökön a Menedzserfutam szervezőivel egy közös fotózásra készülünk a Margitszigeten este 6-7 körül. Persze, mindenki "versenyszerkóban" és kellékekkel lesz ott. Ha van kedvetek, gyertek és nézzétek meg edzés előtt/után vagy bárki rajta lehet a képeken, ha "megfelelő" szerelésben jön. Így legalább személyesen is megismerhetjük egymást. Tehát: csütörtökön a MAC-nál este 6-kor!

Sziasztok:

IV.kercsaj

Butch Cassidy Creative Commons License 2000.07.10 0 0 657
Hiver,

Én is kiváncsi vagyok a tapasztalataidra, mert az én egyszeri próbálkozásom még nem tekinthető statisztikailag értékelhető mennyiségnek.

Butch
aki már három hete nem futott, de ma talán megpróbálja

Előzmény: Hiver (656)
Hiver Creative Commons License 2000.07.10 0 0 656
Butch Cassidy!
Kösz a versenyital-tippet! Majd beszámolok, hogy válik be.

Mindenki!

HELP ME!

Kéne még 1-2 ember a hétvégi Fertő-tó körüli váltófutásra. Júl.15-16., rajt: Sopron, 5 fős csapatok (de 4-en is simán teljesíthető!), első nap 60, második nap 65 km, 8-16 km-es szakaszokra osztva. Eddig 3-an vagyunk, 2 fiú meg én (a barátnőm épp az imént mondta vissza a dolgot, ezért van gáz). Sürgős lenne, mert holnap még olcsóbban lehet nevezni! E-mailezz, ha érdekel. (Nem kell, hogy jó időid legyenek, én pl. 5,5-6 perces ezreket futok 10-20 km-en!)

Lou Cifer Creative Commons License 2000.07.08 0 0 655
Nem mind1, ha esik vagy sem? Ilyen melegben úgyis tök víz az ember:-) Egyébként legjobb időimet esős versenyeken futottam. Itt a nagy lapos Alföldön nem is t'om, mikor esett utoljára.
Egyébként is, irigykedve olvastam az útvonaltippeket a HHH környékéről. Remek dombfutásokat tudok tartani környékünk legmagasabb, 6,5 méter magas kiemelkedésén.

IV.kercsaj!
Gratulálok a dipihez! Ékes bizonyítéka annak, hogy "A heti/havi*** lefutott kilométerek száma és IQ-nk értékének összege állandó" mondás nem teljesen igaz :-))) Vagy a kivétel erősíti a szabályt?

***szabadon választható.

Lou

Előzmény: Bécike (654)
Bécike Creative Commons License 2000.07.07 0 0 654
Esik Az Eső:-(((

Nem szeretem, ha esik az eső, mert akkor elázunk futás közben. Holnap is esni akar???

IV. kercsaj: okké, akkor minden visszavonva:-)

Monkey: lehet, hogy neki fárasztóbb, mert ott esetenként erőteljesebben kell mozogni, nem pedig csak mosolyogva lötyörészni:-))))

Szóval a hét végén edzetek rendesen, és is ezt teszem! APROPÓ: Ma a Póluscenterben a nájki raktáráruházban láttam egy egészen tűrhetőnek tűnő cipőt, 14 eFt-re volt leárazva, és úgy tűnt, hogy futásra alkalmas szerkezet...
Próbavásároltam a Reebok-ban, hááááát az már nem a futóknak gyárt cipőt:-( Pedig a Return II szuper volt úgy 5 éve )

Na megint megyek aludni, úgyhogy sziasztok!

Monkey Creative Commons License 2000.07.07 0 0 653
> miniszter bácsika talán inkább itt fitogtathatná a tudását, nem pedig a
> lepedőn.....

:-))))))) A lepedőn mégis csak kellemesebb, és talán nem is ennyire fárasztó! :-))))))))

Előzmény: Bécike (650)
Worm Creative Commons License 2000.07.06 0 0 652
Üdv az egész futótársadalomnak.IV.kercsajnak pedig az én első fémaratoni időeredményem 1.44.15 (nike félmaraton 97)

Sajnos azóta nem futottam versenyen. De ez az redmény másfélhavi futogatás és 14 év kosarazás eredménye.


Előzmény: IV.kercsaj (641)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.06 0 0 651
Sziasztok!

Bécike,
a Junior Chamber (JC, a Menedzserfutam szervezője) olyan non-profit szervezet, amely nem foglalkoztat dolgozókat, hanem a tagok "szerelemből" a saját szabadidejükben, tulajdonképpen buliból szerveznek különféle rendezvényeket. Sajnos, így 100%-ban a szponzorok pénzére van utalva a szervezet és a kölönböző jótékony célú projektjei (amelyeket megnézhetsz a honlapjukon: www.juniorchamber.hu), mert saját költségvetése nincs. Én nem is vagyok tag, csak "besegítek" nekik, mert tetszik a dolog, és szeretek szervezkedni. A Menedzserfutamot idén tervezik először megrendezni, mert eddig sporttal kapcsolatos rendezvényük még nem volt. Én pedig még nem dolgozom sehol, éppen állást keresek, miután tegnap sikeresen lediplomáztam :-)
Remélem is, hogy nagyban edzenek már a T. menedzser urak és hölgyek! (Senki se csodálkozzon, és ne hívja az elmegyógyintézetet, ha a pl. szigeten aktatáskás, öltönyös rohangászó alakokra lesz figyelmes, csak edzenek szegénykék a "nagy napra". Végül is egyik cég sem akar lebőgni a konkurencia előtt, nem?

ISM a Dreheren: hát igen...

A bácsika miatt nagyon örültem, remélem, hogy jó lesz neki a cipőméret. Végül is minden jobb lehet annál, amiben eddig edzett :-)))))

Hurvinek,
én sem számoltam meg, éppen ezért kérdeztem, de én is úgy 15 résztvevőre gondoltam.

Üdv mindenkinek:

IV.kercsaj, aki most már edzhet rendesen az államvizsga után

Bécike Creative Commons License 2000.07.06 0 0 650
Monkey! Lehet, hogy igazad van, de a miniszter bácsika talán inkább itt fitogtathatná a tudását, nem pedig a lepedőn.....
Szerintem meg szégyen, amit csináltak, mert nekik ez a feladatuk! Sportolók, és sportszervezők egyben, akiknek példát kéne mutatni napjaink punnyadt fiatalságának. (legalábbis szerintem..)
Meg is lepődtem, amikor a második www.ism.hu feliratú trikót értem utól! Meg kérdeztem a lánykától, hogy hogy is van az, hogy 1 időben 2en vannak a pályán? Mindenesetre megszámoltam, amikor ott hagytam:-))))
Szóval szerintem ciki a teljesítményük, és ezzel nem vagyok egyedül, megvitattam már verbálisan néhány futótárssal, és csak legyintettek, avagy jót mosolyogtak rajta...

Na mentem aludni, sziasztok!

Előzmény: Monkey (648)
Bécike Creative Commons License 2000.07.06 0 0 649
Cipőtéma lezárva! A RTL KLUB ma vitt a bácsinak 4 pár adidas cipőt, plusz egy futónacit.
Lelki szemeimmel látom, hogy szegény öreg úgy hajítja majd ki a cipőket, mint macskagyűlölő a macskát .... 42-es lába van, és 42-es cipőket visznek neki:-(
most már mind 1, ez van:-(
Amúgy hogy vagytok? Futikáztok rendesen???

Van-e köztetek valaki, akinek fájt már a bokája??? A térden, a combizmon már túl vagyok, de most a legújabb a bokám:-( És főleg akkor, amikor lefelé (előre) feszítem!
Lehet, hogy abba kéne hagyni az egészet, és hízni, punnyadni rendesen, mint az európai átlag???:-))))))))

Azért szombaton a Nagytarcsa - Vecsés távot meglátogatom rendesen:-)

Sziasztok!
Én


Monkey Creative Commons License 2000.07.06 0 0 648
Hadd legyek megint "olyan megértő"! :-))

> ISM 5, azaz öt csapatának teljesítménye a Dreher maraton
> váltón:-D Aki Spuri előfizető, az +lesheti az eredménylistában,
> de vigyázat! Nem ám az elején kell keresni a csapatokat:-)

Szerintem szép dolog, hogy egyáltalán elindultak, sőt hogy 30-an elindultak!
Az ISM-ben szerintem nem maratonistáknak kellene dolgozniuk az utolsó titkárnői székben is, hanem inkább olyan hozzáértő embereknek, akiknek szívügyük a sport, tehát valami közük azért van hozzá, és _értenek a ___dolgukhoz_____. Ami speciel az ISM-ben jelenleg nem a gyorsanfutás. :-)

Előzmény: Bécike (647)
Bécike Creative Commons License 2000.07.06 0 0 647
Sziasztok!

Tegnap írtam 1 kisregényt, és nem ment el:-((
a lényege az volt, hogy jó is a nonprofit cég, én is szeretnék olyannál dolgozni, mert ott a bérek a non profitból termelődnek, és általában igen magossak, főleg a nyugati szélen! Node nem ez a lényeg, szia IV. kercsaj, látom régi mototros vagy már Te is, tudod milyen az, amikor a gatyán kiül a só:-)(nekem tegnap ez történt a rekkenőben 15 kilcsi alatt, 6 kilométeren keresztüli szembe széllel, gondolom hazánk sportosmanagerei is legalább így készülnek...)
Apropó! Jelentkezett az RTL klub külsőse, és közölte, hogy ma megy Romániába, úgyhogy gyorsan hívjam fel, mert elviszi a cipőt Pintye István bácsinak... ( Email tegnap este jött, ma megy a nő, na erre varrjon az ember 5 centi átmérőjű piros négylyukas gombot....)

A résztávos (fartlekes) megjegyzések állnak, csakhát valóban rendesen ki lehet tőlük dögleni.

Nesztek 1 Tma: az ISM 5, azaz öt csapatának teljesítménye a Dreher maraton váltón:-D
Aki Spuri előfizető, az +lesheti az eredménylistában, de vigyázat! Nem ám az elején kell keresni a csapatokat:-)

na hali, mentem a melóba

Előzmény: Bécike (636)
kivi Creative Commons License 2000.07.06 0 0 646
De a szeptemberi Nike-n ott leszek!
Előzmény: kivi (645)
kivi Creative Commons License 2000.07.06 0 0 645
Egy teljesítménytúrás topicban került szóba a terepfutás, gondoltam megosztom veletek is a kedvenc helyemet. Tehát:
a HHH-n levő utak is jók, de én Csillebércen szoktam terepfutni. Az 1997, 1998-as mountain bike világkupa pályáját nagyon szeretem. Kb. 11km-es körpálya 350m szinttel. Eleinte csak kerékpárral edzettem rajta, de mostanában futok is.
Az is előnyös benne, hogy a Gyermekvasút állomáson van csap, lehet inni két kör között! :)

Ha valaki nem ismeri a konkrét kört az sem baj, annyi út van ott mint a nyű! :) De egyszer meg is mutathatom! :)

IV.kercsaj,
Én a kezdetektől fogva itt vagyok, csak (mivel a fő sportom a kerékpár) ilyenkor csak keveset futok. Ezért nem is nagyon tudok az aktuális eseményekhez szólni.

hurvinek_2 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 644
Kedves IV.kercsaj,

Kerded:
"Szerintetek hány állandó hozzászólója van a topiknak? "

Haaaat, ahogy igy az utolso hetet nezem, nalunk is bekoszontott a nyari uborkaszezon.

Eddi egyebkent 10-15 biztos volt. (te osszeszamoltad?)

Ha esetleg a nyar vegeig teljesen elsujjednenk, szeptemberben majd kirantom a topicot a rettenetbol.

Udv,

H (aki augusztus 4.-ik meg olvas, aztan remelhetoleg egy honapig nem)

Előzmény: IV.kercsaj (643)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.04 0 0 643
Monkey, olyan tempóban csináld a résztávozást, amiből azért 3 adagnál többet tudsz produkálni. (Az én résztáv tempóm másnak csak laza bemelegítő kocogás :-)
Kiindulásként szerintem mérj le egy 5 és 10 km-es alapidőt, és tűzd ki, hogy hány percet akarsz futni ezeken a távokon, mondjuk 3-4 hónap múlva. Sajna, a résztávozást csak érdemes elkezdeni, ha megvan az ember alapállóképessége (erre szolgál a téli alapozás, ami valahogy idén nálam kimaradt :-(

Az edzőm az UTE-nél volt atlétikaedző, van egy-két tanítványa most is a magyar hosszútávfutók közt, most hobbiszinten triatlonistákkal foglalkozik.

Ha nem találsz megfelelő pályát, akkor javaslom az iramjátékos futást, amit a hosszú futásaid során is végezhetsz: akkor gyorsítasz, és akkor veszel vissza a sebességedből, amikor kedved tartja. SzVSz a gyorsuláshoz az a legfontosabb, hogy az ember kizökkenjen a jól bejáratott kis kényelmes, egyenletes tempójából. Nekem szerencsém van, mert Káposztáson, ahol futkározni szoktunk, 100 m-enként fel van mérve a 6200 m-es kör.

Egyébként mostanában én is egyedül futok, mert felnőtt korban már elég nehéz összehangolni a többiekkel való közös edzést...

Többi "régi motoros" Futóbolondok!
tegnap én is végigolvastam az eddigi csevejeket, és nagyon tetszett, amit írtatok.
Szerintetek hány állandó hozzászólója van a topiknak?

Jó futkározást mindenkinek:

IV.kercsaj, az új futóbolond

Monkey Creative Commons License 2000.07.04 0 0 642
Köszönöm a kimerítő választ! :-)
Egyébként próbáltam már a résztávozást, de elég keservesen ment.... :-( Múlt héten pl. 600 m-eseket futottam, de talán 3 "adagot" bírtam szusszal... Tudom: semmit nem adnak "ingyen", meg minden kezdet nehéz, és hasonló közhelyek.... :-)

> évek óta 5 perces ezreket bírtam csak menni, 2km-től 12 km-ig

Nekem már az is haladás lenne, ha 12 km-t le tudnék futni 5 perces ezrekkel!
Az _edződ_ hogyan az edződ? :-) Úgy értem, hogy esetleg egyesületben, vagy szervezett keretek között sportolsz? Az a baj, hogy az én lakóhelyemen szerintem nincs is ilyen lehetőség, max. gimnazistákat edzenek, aztán kész. A másik gond a _pálya_, mert résztávos edzéseket mégiscsak jobb volna pályán csinálni. Az ex-gimnáziumom pályájára szoktam belógni, de egyrészt ott 200 m-es körök vannak, tehát kissé unalmas (igaz salak!!! :-)) ), másrészt pedig így nyáridőben tele van unatkozó, jobb esetben sportoló suhancokkal.

> Az eredmény nagyon gyorsan jött: a résztávos edzéseket kb. jún. elején
> kezdtem, augusztuban a Fadd-dombori sprint triatlonon 23'30"-at futottam
> 5 km-en

Ezek nagyon bíztató sorok voltak! :-))

> Jó volna, ha tudnál beszélni egy SZAKEMBERREL, aki úgy mint az
> én edzőm, kiszámolja, hogy milyen időket fuss a résztávon

Esetleg van valami tippetek, hogy hol találok ilyen szakembert? Hirtelen a gimis tornatanáraim jutnak eszembe, de nem hiszem, hogy ők jobb edzéstervet tudnának csinálni nekem így, "ismeretlenül", mint én magamnak. :-(

> Nekem is akkor ment a legjobban, amikor ott voltak a csapattársaim is

:-)) Na igen, sajnos én magányos futó vagyok.

> "kacsának" csúfolt futóstílusom.

:-))

> Szurkolok Neked, kezdd el, és számolj be a rekordjaidról!!!

Köszi!! Feltétlenül beszámolok! :-) Úgy tervezem, hogy ma csinálok egy résztávos edzést, de kisebb "résztávokkal". Ha lesz rekord, beszámolok! :-)

Előzmény: IV.kercsaj (639)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.03 0 0 641
Igaz, azért akkora sprinter nem lettem :-)))
Szóval, 1 ÓRA 46 perc.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!