Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Egyre jobban tetőzik, hogy világát nem tudja és úgyis félrebeszél. Itt max. az lehetett, hogy a kártya kimozdult, nem látta, ment a pingvinezés és valami hülye csoportban azt kapta, hogy telepítse újra izé, nyomjon gyári beállítást, mert attól minden megjavul. Most legalább azt is megtanulta valaki, hogy mentés kell.
Mármint most micro SD-ről beszélünk, mert azok vannak a telefonokban.
Hoztak már olyat mentésre, hogy a tulaj elmondása szerint kb. 1 méterről leejtette, csak az volt a peche, hogy a micro SD-k mind monolitok, ami instant kettétört. Az ilyennel 99%-ban nem is lehet mit kezdeni.
Viszont a normál méretű SD kártyák annyiból szerencsésebbek, hogy (bár minél nagyobb a felület, annál könnyebben reped a panel ill. szakad fel a BGA - pl. a Sandisk kártyák paneljén direkt hajlítási zónák vannak kialakítva, ahol könnyebben törik - inkább ott, mint a chippel együtt, ha ráülnek), hogy azok könnyebben javíthatóak is, így választhatok, hogy könnyebb megcsinálni vagy chip-off megoldással mentem.
De generál, viszont úgy tudom, hogy a titkosítási kulcs a jelszóból származik, amely pedig a minta feloldó kódjának alfanumerikus leírásából származik. Tehát ha minta van beállítva, akkor abból csinál egy jelszót, amiből a kulcsot. Ha nem minta van beállítva hanem csak jelszó, akkor abból a kulcsot. Érdekes lenne megpróbálni ugyanazt a mintát vagy jelszót beállítani ami előzőleg volt, úgy letitkosítani egy kártyát, majd kicserélni a régire, hogy mit kezd vele.
Viszont mielőtt bármit is bűvészkedsz az adatokat tartalmazó kártyával, a helyedben készítenék róla egy bitpontos lemezkép másolatot és azon dolgoznék, hogy ne az eredeti adatokkal hazardírozz.
Időközben sikerült kipróbálnom az Apeaksoft Data Recovery fizetős verzióját. Mivel volt egy régi SD kártyám, amit nem használtam. Visszatettem a telefonba, titkosítottam, majd áttette a laptoba, és ráengedtem az Apeaksoft-ot. Hagytam dolgozni, folyamatosan pörgött, tehát talán próbált csinálni valamit, de reggelre 18 óra elteltével sem történt semmi. Szóval jogos volt a bizalmatlanságod.
Az FBE (File Based Encryption)-t használ alapértelmezetten, ezt az user data partíción tudod ellenőrizni, ha ADB-vel lehúzod róla a teljes ROM dump-ot, majd abban látsz valamilyen fájlrendszer struktúrát (pl. EXT4), akkor az FBE. Ha custom FW van rajta, akkor lehet, hogy F2FS-t használ vagy metaadat titkosítást, ami lényegében FBE, de FDE konténerben (vagyis duplán titkosított). Keress fejléceket, az user data partíciót, a meta data partíció tartalmát, ha van olyan. Használhatod a SySDeV Recovery Explorer-t, mert Windows-on az az egyetlen szoftver ami ismeri az F2FS-t.
De más biztosan többet tudna erről mondani mert az adatmentés telefonos ágában nem vagyok naprakész, nem az a szakterületem.
Elvileg de, aztán ugye BIOSoknál is láttunk olyat, hogy szériaszámból geneerálható volt az adott fix jelszó, STBnél az aktuális napi dátumból, DSL modemeknél szintén szériaszámből az admin jelszó/wifi jelsző, így sosem tudni esetleg az IMEI/szériaszám mihez van kötve, akadt ugye, hogy generáljunk C+4en véletlen számot, nahát, kacsoljuk ki a gépet és generáljunk megint. Aztán ha a PGP, TrueCrypt, Bitlocker jelszó veszik el, akkor az olyan, de nagyoknál is volt már több pittyputty az almával, mikor hatóságok sem bírnak vele....