Keresés

Részletes keresés

kamikázé Creative Commons License 1999.10.28 0 0 52
nyuszi_!

3-4 éve indulok rendszeresen ezeken az októberhuszonharmadikákon és mindig megfogadom, hogy na majd jövőre összerántok egy csapatot, vagy odacsapódom valamelyikhez. Aztán egész télen futok, mint a güzü, tavasszal maraton, utána bringás-triatlonos-úszós szezon (szinte minden hétvégére jut valami "móka") és itt a szeptember, amikor már új csapatot képtelenség gründolni, az ismerősöknél megmár nincsen kiadó hely. Tehát a cél az, hogy még idejekorán olyan embereket találjunk, akik kitartanak az elhatározásuk mellett és hajlandók készülni. Rám számíthatsz, ha komolyan gondolod.

Uff
kz

Előzmény: nyuszi_ (49)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.28 0 0 51
A rajttal kapcsolatban:

Nekem nagyon tetszik az a "futrincas" (ok igy hivjak) megoldas, amit a BSI pl a '91-es Ibusz Marathonon, meg mostanaban a NIKE felmaratonokon alkalmaz.
(A rajtzonaban tablak jelzik a tervezett futoidot vagy azt, hogy ki hany perces kilometereket fut)

Ha sikerulne elerni, hogy a tomeg tobbsege a neki megfelelo helyre alljon, gyakorlatilag megszunne a nagy tulekedes, meg az elozgetes.
Szerintem par ev szoktatas es menni fog.

Mellesleg olyan nagy rakeszulest/befektetest sem igenyel a szervezoktol.

Udv,
H

csatahajo Creative Commons License 1999.10.28 0 0 50
Kamikaze!

Igaz, en meg csak ilyen 6-10 km-s tomegfutoversenyeken voltam, de altalaban mindig hatulrol indultam. Mivel en sem akarok tul gyorsan kezdeni, eleinte mindig lehagynak, de aztan meg nekem kell elozgetnem. Mivel lassan futok de folyamatosan, mindig vannak setalok, akiket ki kell kerulni. Ugy vettem eszre, hogy ez egy csomo energiamat elveszi. Volt olyan verseny, ahol ket csajcival egyfolytaban kerulgettuk egymast. Elorerohantak, aztan amikor kifulladtak, elkezdtek setalni. Miutan szep lassan utolertem oket, meg leeloztem, ujra elkezdtek rohanni, es ez igy ment egesz vegig. A vegen persze hamarabb ertek be, mert en sokkal jobban kifaradtam. Mondjuk a mezony kozepen meg elejen biztos nincs ilyen, de azert bosszanto tud lenni. Amugy csatlakozom a gratulalok taborahoz!

Csh

Előzmény: kamikázé (47)
nyuszi_ Creative Commons License 1999.10.28 0 0 49
Nos, hogy kiderült, mások is jártak Budakeszin, arra gondoltam, itt is eleresztek egy kérdést.

Volt -e már valaki közületek a Bécs-Budapesten, illetve vannak -e olyanok, akik tervezik, hogy szeretnének mondjuk jövőre menni?

Az a helyzet ugyanis, hogy már idén is szerettem volna menni, csak ugye nehéz olyan csapatot találni, ahol pont egy ember hiányzik. Hátha fórumon akad egy-két használható ötlet ezzel kapcsolatban. Bármilyen tippnek örülnék, akár ide, akár emilbe.

nyuszi

neptancos Creative Commons License 1999.10.28 0 0 48
Gratula!
Előzmény: kamikázé (47)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.27 0 0 47
nyuszi_!

Hát bizony, az ilyen tömegfutóversenyeken csak az helyezkedik jól, aki az elején, vagy a végén áll be (persze valakinek középen is kell lennie). Én mindig hátulról indulok taktikai okokból. Így ugyanis el tudom kerülni, hogy "elfussam" az elejét, meg azt is, hogy letapossák az emberfia lábazatát. Meg aztán az sem elhanyagolható szempont, hogy így végig te előzöd meg a nálad lassabbakat egészen addig, amíg utol nem éred a saját tempódban futókat, akikkel aztán (ideális esetben) végignyomod a távot. Én külön bírom az elejét, mer' a változatosság "gyönyörködtet", elég unalmas lenne, ha végig lefelé, egyenesen kellene futni. Az időjárás szerintem is ideális vót, nem kellett az embernek a saját izzadságában úsznia. 1:30'46"-ra sikeredett, ami asszem a legjobb félmaratoni időm (jó lenne mán 1:30-on belülre kerülni).

Üdv
kamikázé

Előzmény: nyuszi_ (46)
nyuszi_ Creative Commons License 1999.10.27 0 0 46
Hello mindenkinek!

kamikázé kérdésére válaszolva (nem láttam, hogy más megtette volna):
Kicsit vicces volt a Bécs-Budapest utolsó napi Budakeszi-Hősök tere szakasza. Ilyenen sem voltam még.
Az elején Budakeszi körül keringtünk hegyre fel-hegyről le, hogy ki legyen a 21 kilométer. Az elején aki nem helyezkedett a rajtnál, az bizony jó sokáig toporoghatott a sűrű tömegben, mert a kb. 1500 (!) ember (700 váltós+egyéni + 800 csak félmaratonos) a szűk utcácskákon csak lassan ritkult meg annyira, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Legalább nem rohanom el az elejét...
Szóval túl kellett élni az első 5-6 kilométer emelkedőit, aztán Budapest felé vettük az irányt (22-es busz vonala), jó hosszú lejtő (5-6 km) következett, lehetett rendesen menni... a végére már csak a Déli pu. - Vár - Lánchíd - Andrássy út maradt. Itt aztán lehetett hajrázni, abból az energiából, amit a lejtőn lefelé gurulásnál megspóroltunk.

Jó volt, hogy kicsit hűvös volt az idő, sokkal joban éreztem magam, mint a szeptemberi Nike-n vagy a kecskeméti (hazai pálya :) félmarcsin.
--
üdv,
nyuszi

Előzmény: kamikázé (37)
csatahajo Creative Commons License 1999.10.27 0 0 45
Hurvinek_2!

Koszi az infot, utanajarok.
A runnersword-ot megneztem, Hal bacsi felmaratoni edzestervet le is toltottem, sot mar el is kezdtem - kis testreszabas utan.

Csh

Előzmény: hurvinek_2 (35)
OpiumPapa Creative Commons License 1999.10.26 0 0 44
Hali All!

Off

Ha valaki ragaszkodik a vadi új cucchoz, akkor is cca. 30kHUF-ból jön ki egy teljes szett. Legalábbis tavaly télen a tengerszemben ennyi volt. (léc+sns(?)kötés+bot+cipő)
Nemtom idén mennyi, de szerintem nem lehet sokkal több. Összehasonlítva a lesiklással, ahol egy baki kb 40, szerintem sokkal oclsóbb, és engem jobban is vonz, mint a "hasítsunk lefele a lejtőn" téma.

Hurvinyek!

Majd hlak, azért azt hallottam, hogy a havat érdemes megvárni még sífutáshoz is...:))

Off off

OpiumPapa

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.26 0 0 43
Hali,

Szoval sifutasrol Opapa kedveert:

Roviden: a legjobb

Cucc: Ha szembe allsz a Komjadi uszodaval, akkor a bal oldalan van egy sikolcsonzo. Itt lehet Ausztriabol behozott, alig hasznalt felszerelest kapni. En harom eve vettem ott egy teljes szettet (lec, bot, vadi uj Salamon kotes, cipo) 10.000 Ft-ert. Ezt csak azert jegyzem meg, hogy erezzetek, a sivutas nem draga sport + itthon is idealis, mert felvono, meg nagy lejto nem kell hozza.

Tanulas:
Ket alapveto stilus van. 1)diagonal, 2)skating.
A diagonalt eleg hamar meg lehet tanulni, de a skating mar nehezebb (nekem legalabb is).
En felmenten a Normafahoz, mert ott edzenek a Vasas versenyzoi, es oket kertem meg, hogy magyarazzak el a skatinget. Hat, haladok ... ?

Turak:
A diagonal stilus teljesen alkalmas szuz hoban valo turazasra is. Azert a nagy lejtoket el kell kerulni, mert a sifuto lecen nincs kantni (fem szegely), egy hoeke es egyeb fekezesi trukkok hatasa konnyen jelkepesse valhat.
A Budai-hegyseg nehany utvonala kis tudassal is nagy elmenyt ad, de Bukk-fensik rulez.

OpiumPapa!
Tudast atadom szivesen.

Futok: Teli edzesnek tokeletes! - bar az onbizalmat konnyen letori, mert a tudodet hamar a foldon talalod ;)

Udv,

H

Előzmény: OpiumPapa (38)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 42
Hali! Mi másnap voltunk, 10 kilcsi, emlékfutás. Gyógytewmpó, inkább edzés jelleggel. Most futottam a maraton után először 1 rendesebb távot.(nem volt időm)
n.
Ja, milyen jó a németeknek:
Előzmény: kamikázé (37)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 41
Hali! Mi másnap voltunk, 10 kilcsi, emlékfutás. Gyógytewmpó, inkább edzés jelleggel. Most futottam a maraton után először 1 rendesebb távot.(nem volt időm)
n.
Ja, milyen jó a németeknek:
Előzmény: kamikázé (37)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 40
Szia Hurvinek2!
Vagy csak ugy lehurvinekezzelek?))
Ezt a helyet még nem néztem, de a belga linkek mintha sokkal gyakrabban lennének halottk, mint pl. a németek.
n.
Előzmény: hurvinek_2 (35)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 39
Ha van kedvetek, nezzetek at ide is.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.10.25 0 0 38
Hali All, különösen Hurvinek!!!

Most tetszene a sífutás, amikor meg topikot csináltam akkor nem írt bele senkise :(((

De idén télen lesz cucc, csak nem értem a csíziót.

Hurvinek! Megtanicc?? (+az asszonyt is?)

OpiumPapa

kamikázé Creative Commons License 1999.10.25 0 0 37
Mi a pálya? Ki vót ott 23-án? Kinek hogy ment? stb.

kamikázé

kamikázé Creative Commons License 1999.10.22 0 0 36
Szassztok!

Csak bejelentkezem, mert nagy örömömre szolgált, hogy van egy ilyen topic is. Külön üdv neptancosnak, akivel a bringás topicban szokom csevegni és már a virtual reality szűkös határain kívül is összefutottunk egy bringaversenyen és az említett maratonon is.

U.i.: holnap B.keszi-Bp. Hősök tere futás lesz, ami a Bécs-Bp. maraton utolsó szakasza. Rajt reggel 9:00 valamilyen ált. iskolánál. Táv: egy "feles". Legyetek ott. Majd hétfőn csevegünk, de lehet, hogy a hétvégén is benézek.

Uff
kamikázé

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 35
Csh,

Talatam egy belga futoklubb honlapot:
http://user.glo.be/~gi30701/avzk/

Baromi reg frissitettek, de van ott egy e-mail cim, talan az meg el. Ok biztos kuldenek neked versenynaptart.

Mellesleg uezen a cimen tobb kilo edzestervet is talalsz.

Udv,
H

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 34
Kedves Neptancos,

Igazan megoszthatnad velunk, hogy milyen volt az elso maratonod!

Udv,
H

Előzmény: neptancos (31)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 33
Szia Csh,

Az alabbi cimen talalsz edzestervet:
http://www.runnersworld.com/

Belga versenyekrol nem sokat tudok, de majd probalok keresgelni a neten.

Tanacsot gondolom mindenki szivesen ad (az a legkonnyebb:), de konnyebb lenne, ha konkret kerdeseket tennel fel.

Udv,

H

Előzmény: csatahajo (32)
csatahajo Creative Commons License 1999.10.22 0 0 32
Udv minden Bolondnak!

En meg inkabb csak szaladgalok, de azt legalabb eleg rendszeresen (heti 5-6). Regebben utaltam futni, de most mar nem hagynam abba semmi penzert. A leghosszabb versenyem a mult heti 10 AVONkilometer volt, ido boven 1 ora felett, de meg igy is sokkal jobb lett, mint amire szamitottam. Most kitalaltam, hogy a felmaratonig meg sem allok, tavasszal lefutom. Csak az a baj, hogy akkor eppen Belgiumban leszek. Ha valaki tudja, hogy hol lehet belga futoversenyekrol infot szerezni lehetoleg angolul v. nemetul, (off, a ketto linearis kombinacioja -flamand- nem jo, on:), legyszi szoljon.
Felmaraton edzesterveket is szivesen fogadok. Meg tanacsokat.

Csh

neptancos Creative Commons License 1999.09.26 0 0 31
Kedves Hurvinek!
Kecskemét nem jó, szombatra terveztem ott egy biciklizést (5proba), de helyette győrben voltam. Izomláz játszik. Holnap még (ma) egy hosszabb futi, aztán csökkentjük a tempót. Gyakorolnom kell a türelmet.
Hali!
n.
Lakki Creative Commons License 1999.09.23 0 0 30
Sifutassal probalkoztatok mar?

Hajaj, de még mennyire.
Azon kívül, hogy ahhoz is kell tüdő meg láb, nem sok köze van a futáshoz :)

Előzmény: hurvinek_2 (21)
Planney Creative Commons License 1999.09.23 0 0 29
Ti hol hallottatok rola?

Cégen belül. Sajnos előreláthatólag nem leszek itt Bp-en a fent nevezett időben. :-(

P.

Előzmény: hurvinek_2 (28)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 28
Hammer of ExSch hozzaszolasa alapjan rakersetem a temara:

http://www.terryfoxrun.org/ - erdemes megnezni

Meg sosem hallottam errol a futasrol, pedig igen nemes celt szolgal. Ti hol hallottatok rola?

H

Planney Creative Commons License 1999.09.23 0 0 27
Még egy infó: 10 km a táv.

P.

Planney Creative Commons License 1999.09.23 0 0 26
Terry Fox Run:
Szeptember 26-án, 10:00-kor Margit szigeten.
Nevezési díj tudtommal: 2000 HUF.

Planney

Előzmény: Hammer (25)
Hammer Creative Commons License 1999.09.23 0 0 25
Hallott valaki a vasárnapi (szeptember 26.???) Terry Fox Runról. Annyit tudok, hogy a Margitszigeten lesz és 1000 HUF a nevezés, de nem tudom a távot és a rajt pontos idejét.
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.09.21 0 0 24
Kedves N,

Napjaid meg vannak szamlalva a marathonig. Hogy allsz a felkeszulessel?

Mindenki!

Most vasarnap Kecskemeten felmarathon es 10 KM.

Gyertek,

H

neptancos Creative Commons License 1999.09.20 0 0 23
Ki fut itt?
n.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!