Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"A listában nem szereplő eszközök hivatalosan nem fogják megkapni a Windows 10 Creators Update-et és a Windows Insider Program jövőbeli fejlesztéseit. Habár a Windows Insider-ek, akiknek a listában nem szereplő eszközük van, nem hivatalosan - azaz saját felelősségre - természetesen továbbra is elérhetik mindezt." - Olvashatjuk Dona Sarkar hivatalos közleményében.
Azóta szerencsére már szinte minden Windows 8.1 rendszerű mobilkészülék tulajdonosa frissíthet hivatalosan az új Windows 10 verzióra
Én is átálltam a Win 10-e ami után kb. 1hónappal a picipuha közölt egy listát amin azok a készülékek voltak amik tovább nem frissíthetők. Pechemre az én készülékem is rajta van a listán. Azóta nincs frissítés. Nekem meg ezután a kütyü után nem lesz Windows Phone-om.
- Sim-Pin kódot módosítani tudok pillanatok alatt - mindenféle google és egyéb keresgélések nélkül a Gépház ->Mobil & SIM -> Sim-beállítások-ban megtalálható - ráadásul nekem dupla Sim van, így azok beállításait is kényelmesen mutatja, nem hogy egyet,
- A böngészőből letöltött állományokat ÉRTELEM-szerűen éppen a Letöltések mappába tette. Ki hitte volna...? :) Ráadásul van fájlkezelő is gyárilag - legalábbis az én Windows 10 rendszerű mobilomon ott figyel a betűrendbe szedett Start-menü listájában, ahonnan kb. újabb két kattintás volt a kívánt Letöltések mappába lépni.
Nálam nem engedi feltenni a Flash Playert ezért nem megy.
Telefonálni azért lehet vele feltéve ha nem merevedik ki a telefon szoftwareje mert akkor újra kell bootolni. Messenger nem működik. Szerencsére nem kell nekem ezért kilapátoltam.
Álmomba ne jöjjön elő. Ha majd veszek újat akkor ezt a földhöz vágom, megtaposom, kint a mezőn elásom jó mélyre.
Nem tudom, ez a cikk is kissé elfogult. Amikor azt említi, hogy a droid és szifon az alapfunkciókat is elrontották, eszembe jutott, hogy múltkor PIN kódot akartam egy ilyen készüléken állítani. És miután a beállításokat tételesen végigtúrtam, rá kellett keressek Guglival, hogy hol lehet. Tiszteletteljes kérdésem, hogy ha van egy általános, beállítások menüpontom, ott miért nem lehet a jelenlévő SIM beállításai között beállítani? Miféle logikai csavar miatt került ez bazmegh te programozók gyöngye, ki kitalálta ezt az ökörséget, a telefon alkalmazás beállításai közé? De ettől eltekintve én bírom, hogy ilyen csempés, csak amikor már hosszú a lista, amit át kell kotorni, kissé kényelmetlen, és küszködnek az alacsony részesedés okozta támogatottsági dolgokkal. Meg a másik kedvenc: letölt valamit és hát hova? Ja, nincs fájlkezelő, hát úgy könnyű lesz megtalálni (Continuum, mi?), tehát ismét egy alapfunkció, amihez áruházat kell látogassak (értem valahol, semmi felesleges dolog, ha kell, úgyis letöltöd, na de egy intézőt is?). A legtökéletesebb Windows 10-nél abbahagytam az olvasást. Ha ez így tökéletes, a Win 7 kifutásával áttérek Linuxra (hallod ezt, Gorcsev? :-)) ), vagy BEOS-ra.
Hmm, hát fura ez. Az egér gombjának kontakt hibája tipikus jelenség, de az annyira hardveres dolog, hogy nem tud mit megbolondítani-ha nem érzékel kattintást, nem történik semmi.
Valószínűleg nem sok software gyártó nem készít Windows applikációt mert nem éri meg mivel a Windows részesedése a piacból jelentéktelen. Pl. Adobe Flash Player nincs hozzá ezért azok a honlapok (pl. ATV. HirTV és még sokan mások) nem működnek. Az applikációk többsége szerény képességű softwaresek produktumai. Attól még nem lesz jó egy applikáció ha az OP lehetőseit felhasználva valami skint tesz rá. Ezek csak mazsolák abból ami miatt többet Windows Phone-om nem lesz.
Magam sem akartam elhinni, hogy ilyen is okozhatja: Már egy ideje bosszantott az a jelenség, hogy az egerem sem az egyes, sem a dupla kattintásokra nem reagál normálisan, hanem véletlenszerűen vagy lehet vele indítani a futtatási vagy egyéb folyamatot ((volt hogy öt klikk is kevés volt hozzá(!!!) és csak a hatodik klikkre indult el a futtatás [*.exe, *.docx, *.jpg, *.bármi, mappába belépés egér-klikkel,stb. ...], és amellett még a kijelölés sem működött rendesen, mert ha ki akartam volna jelölni valahol egy szövegrészt, akkor nem azt a részt jelölte ki amit én akartam, hanem vagy abból egy-egy töredéket daraboka szakadozva innen-onnan, vagy pedig elugrott a szövegkurzorom, és ettől néha még Word-ben vagy WordPad-ban a szövegrész kijelölt részét az ún. "vonszolás" művelettel áttette és felcserélte, például a "rövid frizura készítése" szóösszetételből "röészítévid frizura kse" lett.
A probléma hetek óta húzódott. Eleinte még csak ritkán jelentkezett, de mivel mind sűrűbben jött a hiba, így ráuntam arra hogy nem lehet vele rendesen kattintani (csak a bal gombja működött hibásan, de az viszont egyre sűrűbben), és elmentem venni egy új egeret. Gondoltam, ha már a másik hibát -- a hálózati kártyáét -- elhúzódik megoldani, legalább az egér baját szüntessem meg (másik egérrel).
Erre mit tesz Isten, az egér kicserélésével nemcsak az egérprobléma szűnt meg létezni, hanem vele együtt a hálózati kártya kapcsolat-megszakadása is megszűnt "kiújulni"!!! Egyszerűen az történhetett, hogy a hibás egér úgy lehetett kölcsönhatásban a saját driverével, hogy az közben -- valahogy vagy az IRQ-megszakításokon vagy pedig a RAM-on keresztül, de -- jól alákavarhatott a hálózati kártya drivere működésének is!!
Valahogy így lehetett az összefüggés: 1. a számítógép képernyővédőre kerül; 2. a számítógép egy bizonyos beállított idő után elalszik; 3. amikor ismét melléülök használni és felébresztem az egér mozgatásával, majd a Zárolás-feloldás gombra történő rákattintással, akkor a kattintás közben az egérdriver érzékeli az egér hibáját, majd mivel mindig a hálózati kártyának sikerült "csak" bekavarnia, így a Zárolás-feloldás gombra történő rákattintáskor kiveri a hálózati kártya driverét, ami ezután az eszközkezelőből is eltűnik (pontosabban: kikapcsolódik!), és a kikapcsolt driver már nem tudja vezérelni a hálózati kártyát, tehát az internetkapcsolat ennek következtében megszakad! Gondoltátok volna ezt az összefüggést?? --> Ha a véletlen nem segít be, már a Windows 7 újratelepítésén dolgoznék... .. !!
Az egér cseréje óta már a sokadszori altatásból is működő és bekapcsolt hálózati kártyával és működő internetkapcsolattal ébred fel újra a gépem!
Részedről talán, de tisztelj meg azzal, ha már erről beszélünk, hogy az én véleményemet nem zárod ki, ha már páváskodás vádjával illetsz..
...ami nem szép dolog tőled. Egyrészt, a kérdező felkészültségét nem tudjuk felmérni. Másrészt, a válasz megírásánál módszert közlök, nem kétes eredményű személyiségelemzésre alapozott választ. Ha a kérdezőnek nem tiszta, elakad benne, kérdez és ismét segítek. Ha nagyon reménytelen a helyzet, akkor úgyis azt mondom, hogy ne ő csinálja.
Villogás, az.. Tudod, az ilyen népek miatt hagytam abba a HWSW látogatását is. És nem sajnálom, nyugisabb az életem azóta.
Az igazi segítség ha megtiszteljük azzal, hogy figyelembe vesszük az illető felkészültségét és nem villogunk azzal amit talán meg sem ért főképpen nincs is szüksége rá.
Akkor ezen indokkal az egész témát be lehetne zárni. Átlag ember ne játsszon registryvel, ne akarjon átmozgatni adatokat rendszermappákból, ne akarjon illesztőprogram körüli gondokat megoldani, mert mind veszélyes tud lenni, ha bizonyos körülmények fennállnak. Legyen csak jó felhasználó és ha bármi baja van, vigye szakemberhez a gépet.
Átlag ember nem tökizik ezzel (nem is hallott ilyesmiről) ezért ha korrektek akarunk lenni nem adunk neki olyan tanácsot aminek ha következménye van nem tudja megoldani.