Keresés

Részletes keresés

pen Creative Commons License 2000.05.16 0 0 330
Sziasztok!

Gratula mindenkinek, aki váltót futott!! Dög meleg volt, tudom, mert a Szigetről figyeltelek benneteket.

Nekünk sajna nem jött ki a csapat -no majd legközelebb.

Üdv
pen

RobuR Creative Commons License 2000.05.16 0 0 329
Sziasztok!

A Dreher valto megvolt, 28.04 az ido, ez is egyeni csucs. A csapat 2.55.45-ot ment. Az erdekelne, hogy megvan-e mar a csapatok sorrendje valahol (esetleg Interneten). Pls help!

mezga geza Creative Commons License 2000.05.16 0 0 328
Sziasztok!

Nektek futas utan mennyi ido utan all vissza a pulzusotok a normal ertekre. Nekem 2 margitsziget kor utan 30-60 perc. Normalis ez?

Jo, jo mar 10 perc utan lemegy 150-160-rol 80-90-re de amig 50-60 lesz addig telik el a fenti ido.

nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.16 0 0 327
Peter28:

Szinte látom magam előtt:
amikor beérsz a zuhany alá - életbe lépnek a tusolási reflexek: egy kis tusfürdő a kézbe, dudorászás, a kintről érkező sürgetések ("siess már, drágám") figyelmen kívül hagyása... :))))

hurvinek, kaktusz:
én is csatlakozom hozzátok, már ami az egyéni csúcsot illeti... (külön öröm volt számomra, hogy ezt kétszer is meg tudtam csinálni: mert be kellett ugranom egy másik csapatba is, ahol nem volt meg a 6 ember)

Fáni:
köszönöm kedves érdeklődésed: (még) nem hámlok, igyekszem megőrizni a bőröm. Nem adom ám olyan könnyen az irhámat... ;-)
Ami az írogatást illeti: általánosan elfogadott orvosi vélemény szerint a futóbolond-topikba írkálás jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot - tehát, tudod mit kell tenned...

ma már kevésbé sült nyuszi

Előzmény: Peter28 (321)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.16 0 0 326
Kaktusz7 !

Koszi a biztatast !!!
Egesz eletemben sportoltam, de soha nem ertem el semmi kimagaslo eredmenyt. Mostanaban viszont a hasonlo elemedett koru sracokkal osszehasonlitva (es sok fiatalabbal is ) azt veszem eszre, hogy jobban birom a kikepzest. Ezt irtad te is es ez ORIASI erzes.

Teljesen egyet ertek azzal, hogy sajat magunkkal kell leginkabb versenyezni, de viszonyitas keppen azert jo tudni masok eredmenyeit.

Az egyeni csucs magaert beszel es azt bizonyitja, hogy sok melo van benne ! Mindkettotoknek GRATULALOK hozza !!!

Peter

Előzmény: kaktusz7 (324)
snejderfáni Creative Commons License 2000.05.16 0 0 325
Sziasztok!
Ezt már 1x tegnap is beírtam, de az elszállt, mint a kizsmadár...
Vasárnap igenis szépen bíztattam a tömeget egy másik retardált barátommal együtt, míg TI futottatok.
Így utólag is gratulálok mindenkinek, aki lefutotta a távot (önmagát, búját-baját, miegyebét, először vagy sokadszor, bármilyen idővel is, mert szerintem ez mind1.)
1szóval JÓK voltatok! Tsak így tovább!

És akkor kaktusz a kedvedér' (meg amit egy medve kér) a történet a sínről.
Vasárnap tollasoztam - mivelhogy szeretem - a régi általános iskolámban, a salakpályán. Ezt a pályát nem gondozzák túl rendszeresen, ezért itt-ott dimbes is meg dombos is.
Aztán...jött egy szép nagy ütés, Fáni meg gondolta: Ezt még elérem! és futottam szépen hátrafelé, amikor is egy bucka előre megfontolt szándékkal elém (mögémugrott) és orvul megtámadott. Jó régóta ott tömörödhetett már, mert baromi kemény volt, a bokám meg ennél egy fokkal gyengébb, s így én húztam a rövidebbet.
Ennyi. Most még egy kicsit sín, aztán fásli, gumizokni stb., de a dáktörbácsi szerint egy hónap múlva már úszhatok meg biciklizhetek.
Szerintem a futás is menni fog.

Most még hoznak-visznek a dógozóba, mert a tömegközlekedést nehezen tolerálom, vezetni meg még nem enged a drága, jó édesanyám. Ugye hogy tudok élni? :)))

Nyuszi!
Hogy vannak a sült részeid? Javulgatsz? Hámlasz?

Remélem nem bánjátok, ha beleírogatok a topicba, addig is amíg gyógyulok.

Üdv:

Fáni

Előzmény: kaktusz7 (313)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 324
Peter28

Gratulálok az eredményedhez, én 7 éves futómúlttal, megannyi futkorászással, versennyel 30.55-öt futottam, ami Hurvinek_2-höz hasonlóan szintén egyéni csúcsom ezen a távon.
Nekem az a véleményem, hogy a magunkfajta öröm-futóknak nem másokkal, hanem önmagunkkal kell versenyeznünk. Vannak, akik sokkal szerencsésebben örökölték a képességeiket, edzették őket, stb. velük nem vehetem fel a versenyt. De két dolog nagyon feldob, az egyik, ha legyőzöm magam, mint tegnap is, a másik, ha összehasonlítom magam a korosztályommal (elhízottság, fittség), vagy ha éppen egy baráti focin, kosarazáson "szétfutom" a nálam 5-10 évvel fiatalabbakat.
Mindenesetre Te örülj a képességeidnek, és bátran fejleszd magad, biztosan még több örömet fogsz találni egy-egy versenyben, mint én. Mert azért az sem lehet rossz érzés, ha valaki a mezőny első 10 %-ban fut. :-)

Előzmény: Peter28 (323)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 323
Koszi Hurvinek_2 !

Remeltem, hogy nem tul rossz, az ido, de most mondok egy bosszantot:
Az egyik srac a valtonkban nem szokott futni, csak motorozik. 28 percet futott. Meg nem is vartuk a celban, hogy levaltsuk ugy meglepodtunk :)!

Nekem nagyon tetszett a verseny, ugyhogy maskor is szivesen mennek.

Javuljunk egyutt ! :)

Peter

Előzmény: hurvinek_2 (322)
hurvinek_2 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 322
Kedves Peter28,

Oszinte valaszom:

Mukedveloknel (mint amilyenek mi vagyunk)nem igazan lehet/celszeru idoket osszehasonlitani. (Mas az persze, ha pl. ket haver osszecsap egy versenyen.)
Annyi mindentol fugg, hogy milyen tempot fut valaki (eltekor, suly, sport eloelet, mennyi ideje volt felkeszulni, epp mire keszul, milyen hangulatban van, idojaras, ...)

Az en mercemmel merve a te 32 perced nagyon jo ido. (Azert eldicsekszem, hogy tegnap en 30.50-es egyeni csucsot mentem, de e mogott 10 eves futomult, megannyi verseny,a tiednel nehany sokkal rosszabb 7 km, ... all)

Szoval, gratulalok a 32 perchez, remelem jovore mindketten gyorsabbak leszunk :)

Udv,

H

Előzmény: Peter28 (321)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 321
Sultnyuszi es tobbiek !

En eletem elso futoversenyen voltam vasarnap.

Oszinte valasz erdekel! 32 perc az milyen ido a 7 km-re? /jobban is be tudtam volna osztani az eromet, csak meg nincs tapasztalatom/

Amugy en is leegtem egy kicsit, de tok jo volt a hangulat :).
A legjobb az volt, hogy mivel elso versenyem volt elidoztem kicsit /1-2 sec/ a zuhany alatt es ezert kicsit ramkiabaltak hatulrol. Utolag is bocccs.
Utana megprobaltam inni egy kortyot /nem voltam szomjas, de olyan kedvesen kinaltak :)/ majdnem belefulladtam. Ettol eltekintve nagyon klassz volt. :))))))

Sziasztok P.

Előzmény: nyuszi_ (318)
hobbyrunner Creative Commons License 2000.05.15 0 0 320
Sziasztok!

Inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok, egyébként pedig rendszeresen futok. Sorstársakat keresek, akikkel megoszthatnám a futással-szénhidrátigénnyel kapcsolatos tapasztalataimat. Ha cukorbeteg olvassa ezt, vagy tudtok ilyenről, kérlek, írjatok.

Előzmény: kaktusz7 (319)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 319
Misitisi

A feleségem is annyit fut, mint én, kb. 3-4 alkalommal hetente. A táv változó, kedvünk szerint 5-9 km. Korábban az 5 volt a rendszeres, az utóbbi időben inkább hosszabbakat futunk, mert az 5-öt már úgy érezzük, kevés, nem fáraszt le. És kár is 5 km-t "végigrohanni", jobbnak érezzük a közepes ütemű hosszabb futásokat.
A feleségem összesen 14 kilót fogyott másfél hónap alatt, de ebben volt egy hetes léböjtkúra is, azzal 6 kilót "vesztett". Szóval szépen lement róla mindenünnen a fölösleg, és most megfordulnak utána az utcán. :-)
És a 6 perces km-eiből 5 percesek lettek.

Sültnyuszi

Mi ott voltunk. Jó volt a hangulat, az idő - tudod, én jobban bírom a meleget :-) - szerintem a szervezés is jó volt, a hűsítő kapu külön tetszett. Viszont a km-táblák olyan összevissza voltak kirakva, hogy csak na. :-((

Kaktusz

Előzmény: misitisi (317)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.15 0 0 318
Hölgyek, urak!
Senki sem volt a Dreher váltón? Vagy még alszotok? (Ezt esetleg meg tudom érteni: engemet sem kellett nagyon ringatni tegnap este :)))
Szóval, amint felébredtek, várom az élménybeszámolókat, kinek hogy ment, ki milyen ropogósra sült a napon. (Én a vállamat kenegetem Fenistillel...)

sültnyuszi

misitisi Creative Commons License 2000.05.15 0 0 317
kaktusz7,

köszi a bíztatást.
Megkérdezhetem mennyit és milyen rendszerességgel fut a feleséged?

kösz

misitisi

Előzmény: kaktusz7 (316)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 316
Misitisi

Egyben biztos lehetsz. Oszlop lábaid nem lesznek a futástól. Viszont ha nem mozogsz, és hajlamos vagy rá, akkor könnyen előfordulhat.
A feleségem szülés és szoptatás után elkezdett futni tavasz elején. A combja neki is rengeteget fogyott, de a genetikailag erősre kódolt vádlija is szemmel láthatóan(!) vékonyabb lett.

Kaktusz

Előzmény: misitisi (315)
misitisi Creative Commons License 2000.05.12 0 0 315
Butch Cassidy,

őszinte legyek?
Egy kicsit tényleg kétségbe estem, attól a ténytől, hogy vastagodnak az amúgy sem vékony lábaim!
Attól is megijedtem, hogy akkor abba kell hagynom a futást, pedig tök jól esik!

Nem vagyok annyira hiú, amennyire ebből a megnyilvánulásomból kitűnik, csak nem akarok oszlop lábakat!

Köszi mindenkinek az ötleteket, sagítséget!

misitisi

Előzmény: Butch Cassidy (312)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.12 0 0 314
Nyilván hétfőn jön vissza topikotolvasni. Vagy ágybahozzák a laptopot... Addig meg izgulhatunk, hogy nem történt nagyon komoly baja. (Anno az én síneim olyan 4 hétig voltak a térdemen :(
Gyors gyógyulást, Fáni!
Előzmény: kaktusz7 (313)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.12 0 0 313
Snejderfáni

Aztán jó hangosan szurkolj :-)), mert vasárnap a Kossuth téren lesz vagy többezer ember. 800 db 6 fős csapat, plusz szurkolók, kíváncsiskodók. Jó, ha a csapatomat megtalálom. :-(

"Az ember lánya kiteszi a lábát három egész napra"

Minek teszed ki, látod szegény, hogy megjártad. Mi történt a lábaddal?

"ui: hétfőn gyövök..."

Nem pontosítasz? (ui: hétfőn hoznak...)

Előzmény: snejderfáni (307)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.05.12 0 0 312
"Na, jó azért nem kell kinevetni, "

Bocs, misitisi. Nem akartalak kinevetni, de annyira szívből jövő kétségbeesés érződött a kérdésen, hogy... Na, szóval vidám perceket szerzett.

Butch

Előzmény: misitisi (287)
Hiver Creative Commons License 2000.05.11 0 0 311
...legyen inkább "póló"...
Hiver Creative Commons License 2000.05.11 0 0 310
Nyuszi!
A jövő szombati szegedi futásról: én még nem voltam ott, de engem is érdekelt. Egészen addig, amíg a héten meg nem tudtam, hogy egy kb.3400 méteres körön kell teljesíteni a távokat! És most már 1500 a nevezési díj a félmaratonra - szemben a kezdeti 500-zal, + még ugye az útiktg. Ráadásul se poló, se befutócsomag, se semmi...Hát akkor inkább futok 4 kört a szigeten ingyé!
Előzmény: nyuszi_ (305)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.11 0 0 309
Bizony, bizony, az év elején kerestem a NewBalace-ot, és én is kicsit bosszankodva olvastam a mostani PestiEstes hirdetéseket. Most egyelőre már nem érdekel, hogy ki, hol árulja, februárban kellett volna nyüzsögniük a NB-s boltoknak :((( NB helyett így lett egy Saucony-m és egy Asics-om. (És figyeljétek meg: mire elkoptatom ezeket, és megint vennék új cipőt, ki fognak vonulni a forgalmazók...)
Azért klassz, hogy így pár hónap után is még emlékeztél rá, hogy volt ilyen kérdés... remélem, én is tudok valamikor segíteni rajtad.

Köszi,
nyuszi

Előzmény: hurvinek_2 (308)
hurvinek_2 Creative Commons License 2000.05.11 0 0 308
Holgyek/urak,

Valahol a topic elos harmadaban, amikor a futocipo temakort boncolgattuk, valaki erdeklodott a New Balance utan. Egyut meg is allapitottuk, hogy itthon sajnos nem kaphato.

Erre a legfrissebb PestiEst 19. oldalan NB hirdetes + egy raklap cim.

Pl:
V. ker. Kigyo u. 5.
VI. ker. Terez krt 45.
VII. ker. Rakoczi u. 36.
+ a legtobb Giga Center
+ egy csomo egyeb hely (lasd: PestiEst)

Videki cim nincs :(

Udv,

H

snejderfáni Creative Commons License 2000.05.11 0 0 307
Sziasztok!
Mekkora lett itt a forgalom!!! Az ember lánya kiteszi a lábát három egész napra, és tessék még a topic is megélénkül. :)))
Pulzusmérő óra ügyben a Sigma PC6-ost tényleg ajánlom. Nagyon bejött, amig tudtam futni. Mert most ugye most egy furcsa sines dolog van a lábamon amit a gipsz "helyett" adtak... De azért a Dreher-váltóra kimegyek (kivisznek) Nektek szurkolni !!!
A bolt ahol végül is megvettem az órát: Hajdú Bt. XII. Kiss János altábornagy u. 46. (ja ugyanebben az utcában a 26. alatt is van egy üzletük, a tudakozó meg tudja adni a számot.)
Érdemes előtte felhivni a boltot, mert alapvetően a Cat Eye-jal van szerződésük, de egyedi kérelmeket egy-két napon belül teljesitenek. A tulaj nagyon rendes és segitőkész volt. Dicséret neki!

Minden indulónak és futóbolondnak üdv!
Aztán vasárnap szépen fussatok, hogy én meg szépen nézhessem.

Üdv:

Fáni

ui: hétfőn gyövök...

kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.11 0 0 306
"Jönnek mindenféle új futóbolondok, és 300-ra vadászók :)))"

Nyuszi, Te csak vigyázz a vadászokkal! :-)))

Előzmény: nyuszi_ (305)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.11 0 0 305
Látom, megpezsdült az élet itt a topicban. Jönnek mindenféle új futóbolondok, és 300-ra vadászók :)))

Jövő szombaton lesz Szegeden maraton, félmaraton. Oda megy valaki? Volt már valaki ott? Tapasztalatok?

nyuszi

Előzmény: kivi (292)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.11 0 0 304
Silhouette

A nyári minimaraton - szintén 14 km - az egy bővített kör. De ezt most nemtom.

Előzmény: Silhouette (303)
Silhouette Creative Commons License 2000.05.11 0 0 303
2 kör?

Silu

Előzmény: kaktusz7 (299)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.11 0 0 302
"Én azt hiszem még kishal vagyok, 14 km-be én bele is pusztulnék!"

Ennyi úszásba én is. :-)))

"Ti milyen gyakran futtok?"

Ez is nagyon egyénfüggő. Van több amatőr ismerősöm, akik vasárnap kivételével minden nap futnak. Így érzik jól magukat, és szerencséjükre még a szervezetük is regenerálódik napról napra.
Én ha lehet, kétnaponként futok, de nem hagyok ki többet két napnál. Egyrészt azt írja a szakirodalom, hogy két edzés között ne maradjon ki két napnál több, mert az az edzettség rovására megy, másrészt ezt magamon is tapasztaltam, harmadrészt, mert így érzem jól magam. Így aztán heti három, esetleg négy.

Kaktusz

Előzmény: misitisi (301)
misitisi Creative Commons License 2000.05.11 0 0 301
Köszönöm a segítőkészségeteket!

Én azt hiszem még kishal vagyok, 14 km-be én bele is pusztulnék!

Ti milyen gyakran futtok?

misitisi

Előzmény: kaktusz7 (300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!