Én nagyon vékonyan bezsíroztam amikor összeraktam. Ha jók a szimmeringek akkor a zsírnak nem szabad kijönni a szimmeringek közül. De ha jól emlékszem valaki már járt úgy itt a fórumon, hogy bezsírozta rendesen, aztán zsír került a variátorra és a szíjra is, az meg értelemszerűen csúszni is kezdett... Az meg úgy nem vicces. Szerintem ha vékonyan megkened, összerakod, ami rajta marad a szimmeringen azt letörlöd, abból baj nem lehet. Elvégre mégis csak csúszkálnak azok ott egymáson...
Hát a gyári javítási könyv szerint kell, persze valami szuper gyári zsírt ír hozzá nehogy ki lehessen találni hogy a közfogalomban lévők közül melyikkel lehet kiváltani. Van két szimmering a görgőházban és a belsőtérben egy beszúrás ami tárolja a zsírt.Ami benne volt már kicsit el volt használódva.
Én nem zsíroznák semmit ha megnézed a youtube-on a videot ott sem zsirozzák be sem a csuszkát sem a görgőt. Vannak kisebb robogók amiket zsiroznak egyébként is jobban fogja a port. Én most cserélem majd a szijat GATES-re az előzőben már 34 ezer van a kuplung még gyári 59 ezer /2004-es/ érik a csere vagy ferrodolozás még nem döntöttem el. Valaki esetleg ferrodoloztatott már?
Na a felköszörülés megtörtént, nagyon szép lett. kap egy új Malossi szíjat is (28000) meg a variátorba 4 új műanyag U alakú pöcköket(2ezer/db). Szerencsére a többi része szép, csak portalanítottam a csúszóperselyt elmostam és újrazsíroztam. A szervízbe mondták hogy 6000km-ként kéne kiportalanítani a hajtásházat és a szíj élettartama 4 év vagy 24000km. Az enyém 2004es és 31000van benne bár nem biztos hogy még a gyári a szíj mert lekopott a cikkszáma.
2003as 400as Burgmanom téli karbantartáson van, leszedtem a kupplungházat mert néha indulásnál kicsit rángatott. Az okot látni a képen, kissé el is van lilulva de az még szerintem belefér. Esztergába megforgattam 5század ovalitás van benne mindössze. Megpróbálnám felköszörültetni, valakinek van tapasztalata gépműhelyről?
Nekem is eladó lett 2000-es évjáratú 400-as burgmanom,korának megfelelő állapotban bontatlan motorral,nagy dobozzal, túra plexivel,de vele együtt kb. kisebb utánfutóra való alkatrész,gyári ülés,kipufogók,fesz.szabályzók,vízpumpa,generátor,indító szabadonfutómotorblokk benne a főtengely,hátsó áttétel,első lámpa ,külömböző műanyag idomok,műszerfal,stb. és még egy hidraulikus motoremelőpad. A motornak 2017 tavaszig van műszakija és 59 ezer van benne. Együtt 380 000 az irányár.
2003-as Burgman 400 K3 (Injektoros) 400.000Ft. Túraplexi + az eredeti, csak a teteje le van vágva és van rajta egy Givi állítható plexi, Leo Vince sportkipufogó + az eredeti, markolat fűtés, előkészített ülésfűtés (az ülés alá kell kárpitossal berakatni a fűtőszálas részt), Tucano Urbano, ajándék első fékbetét készlet. Egyedi/sárga fehér fényezés. Vizsga 2018.07.01. Km: 28.581km 2 tulajdonos Törzskönyv
Az utóbbi időben, kb 3-4 év alatt, évente 1-2 tank üzemanyag volt elhasználva. Kihasználatlan. Válás, pénzügyi gondok miatt mihamarabb megválnék tőle.
A Terv: Ausztria, Hallstadt-Glossnocker-Nockalmstrasse-Turacher-Malta völgy-és még sok szép hely útközben. Ezeket már nagy részt bejártam a nejemmel de most egy barátommal tervezzűk a túrát de még ehhez sok mindennek össze kell jönni nem kis részben az anyagiaknak.
Szia. Megtörtént a kiszerelés,nem gondoltam,hogy ennyi minden alkatrész kell hozzá.Olvastam a hozzászólásokat és természetesen tiszteletbe tartom motoros kollégám
véleményét.Lehet,hogy csak az enyém nem volt jól beállítva de azt a választ adta villamossági szerelő,hogy ezen nem tud mit állítani.Most már mindegy nekem nem kell.
Én két éve használok xenont a motoromban. Ráadásul mindkét oldal világít egyszerre, csak miután beszereltem, fordítottam arra is időt, hogy beállítsam a fényszórókat. Egyáltalán nem zavaró szemből sem, nem villogtak rám soha, és ami a lényeg. LÁTOK és LÁTSZOM. Hozzáteszem egyáltalán nem világít szanaszét, csak magam elé, és direkt teszteltem, elhajtottam barátaim autói előtt, miközben ők benne benne ültek. Nem vakított legalábbis biztos, hogy nem jobban, mint egy rosszul beállított sima halogén izzó, viszont piszokul meggyőző fényereje van.
Természetesen egyáltalán nem szeretnék meggyőzni senkit az igazamról. Ez csak az én véleményem, és saját tapasztalatom. Én nem szeretnék sima halogén izzót használni, miután belekóstoltam a gázkisüléses rendszerbe. És inkább ismétlem magamat, és leírom még egyszer, nagyon oda kell figyelni, hogy szépen be legyen állítva a fényszóró, és ne okozz másoknak kellemetlen perceket.