Keresés

Részletes keresés

alex0725 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 143402

Tiszteletre méltó Guruk!

Aki tud segíteni, kérem tegye meg, ne múljak el egyszer anélkül, hogy tudnám, ez miért van/volt!?

Pár napja, a Works 8 naptár megnyitásakor megjelent egy hibaüzenet ablak,

"A Microsoft Works 8 hibát észlel ezért leáll" Ezt nem sikerült megfejtenem, pedig néhány dolgot megpróbáltam! Az eseménynaplóban annyit találtam a "Hiba" sorában, hogy:

Forrás: "Service Control Manager" Esemény: 7026

Minden más próbálkozásom sikertelen maradt! (Rendszer visszaállítás, Works 8 Javítás, Uninstall, Újra install, és még sok más...

A Microsoft Works 8 többi egysége hibátlanul működik! (Szövegszerkesztő, táblázat készítő, adatbázis kezelő, Feladat indító is!) Utóbbiban látom a a naptár bejegyzéseit, csak nem emlékeztet, nem lehet újakat írni, vagy törölni, módosítani!

Gépem: MS Windows XP Home Szervizcsomag 3 // Intel Pentium M proc. 1.6 GHz, 2 GB RAM, Mobile Intel 915GM/GMS, 910GML Express Chipset Family

Amúgy, száguld a gép, rendszeresen tisztogatva van a hulladéktól, stb. AVAST Premier fut, és 40 olyan progi, ami kell a munkámhoz. 

Köszönöm szépen, ha valaki tud értelmeset mondani, mert én kimerültem!

Tisztelettel: alex (alex.k7125@gmail.com)

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 0 143401

Tablet mutatja az nem jelent semmit. Mobilom is mutatja a már letörölt levelet.

Ha kijelölted volna akkor nem törli le. Egyébként az egy hónappal korábbiakat törli.

A képen látható levelek közül a felsőt nem fogja törölni.

Előzmény: kelso82 (143397)
Johnny Five Creative Commons License 2017.06.22 0 0 143400

A gyökérkönyvtárból nyíló System Volume Information könyvtárban.

Alapból nem tudsz belépni oda.

https://support.microsoft.com/en-us/help/309531/how-to-gain-access-to-the-system-volume-information-folder

Előzmény: Hírfigyelő (143399)
Hírfigyelő Creative Commons License 2017.06.22 0 0 143399

Sokszor lett volna rá vágyam Windows 7 alatt, de más régebbi Windows-verziók alatt is (Windows Vista, Windows XP, Windows ME, stb. ...), hogy mivel a Windows a visszaállítási pontokat csak rövid ideig tárolja (1-2 hónap után ui. "eltűnnek", pontosabban szólva törlődnek a réginek számító visszaállítási pontok), hogy néhányat közülük kimentsek külső mobil rack-ben lévő merevlemezre, hogy aztán szükség esetén visszamásolva a Windows-ban lévő eredeti helyére, a visszaállítást mégiscsak el tudjam végezni bármilyen probléma, vagy baj esetén.

Kérdés, hogy a Windows 7, Windows Vista, és a Windows XP ezeket a visszaállítási pontokat pontosan melyik rejtett rendszermappában tárolja??? Ez az amire magamtól nem tudom a választ. (Ha valaki tudja rá a választ, annak megköszönném... .)

teerted Creative Commons License 2017.06.21 -1 0 143398

A beállítás nem törlődött, csak a visszaállítási időpontok tűntek el.

Előzmény: Doky586 (143390)
kelso82 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 143397

Most be tudtam lépni a leveleimhez, de nem mutatja a 3 új levelet.

Jelzi, hogy 3 új(amiket tegnap és ma kaptam) de mégis márciusi az utolsó amit el tudok olvasni, meg látom, hogy ki küldte.

Rányomok megint a "beérkező levelek/3 új"-ra és márciusi az utolsó.

Tabletem csatlakozom wifihez és ott mutatja csak a 3 új levelet.

Előzmény: Törölt nick (143396)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.20 0 0 143396

Feltételezem nálad most állt át a Google az új belépési felületre.

mail.google.com

Ha ez jön ki akkor jobbra fent ami kijelöltem bejelentkezhetsz

Előzmény: kelso82 (143395)
kelso82 Creative Commons License 2017.06.20 -2 0 143395

Sziasztok!

Lehetséges, h kicsit pitiáner kérdésem lenne, de legalább biztos tudjátok a választ rá!

Annyiszor borult már el az agyam korábban ezen a google/gmail témán, h nem igaz, de mostanában nem volt vele problémám, a következőt tapasztalok tegnap óta:

Ha nem tableten vagyok(tableten alkalmazáson fut a gmail és mindig bejelentkezve van) hanem asztali számítógépen próbálom a fiókom elérni, tagnap óta nem sikerül.

Eddig így csináltam: googlira mentem, ott bejelentkeztem az emailemmel jelszavammal, visszadobott googlira, ezennel már bejelentkezve. Ez után beírtam a googliba, hogy "mail.google" vagy "gmail" kiadta ,hogy mail.google, ráklikkeltem es egyből egy kis kék csík futott ami a levelezőfelület betöltését hivatott jelezni. Ennyi.

Tegnap óta azonban a bejelentkezés után írom be ,hogy "mail.google" és nem adja ki azt a linket ami közvetlenül a levelezési felületre irányítana. Többféle keresést próbáltam de nem adta ki, rá is nyomtam egy-kettőre, de nem kezdte el behozni a leveleket, hanem vmi oldalra az account googlival kapcsolatban navigált.

De annyira el tudja borítani az agyam ez a rendszer amit a googli/gmail használ, hogy nem is volt kapacitásom elolvasni miket ír, inkább RAGE QUITTeltem:)

Nagyon kezd elegem lenni ebből a rendszerből, ezzel a sok guglis szarból, meg gogli plusz meg alárendelt, másodlagos marhaságokból.

Mikor az ember csak be akarja hozni a nyomorult leveleit.....Kicsit még kéne bonyolítani ezen sztem:D

Ezt becopyzom a gmail topicba is, köszi a tippeket előre is.

claas patrol Creative Commons License 2017.06.20 0 0 143394

Szerbusz, ez most nekem is segített. :-))  :-)) Hát iggen...ha nincsenek idehaza a gyerekek. hmm... meg áll az élet.  ,-)).. Köszi nagyon, és bár mikor 1 sörre hivatalos vagy.   Szív. üdv. Patrol papatól.

Előzmény: hgabi84 (143388)
Doky586 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 143393

Bocs, nem olvastam vissza. Win10-re asszociáltam a rendszervisszaállítás kikapcsolódásáról frissítéskor.. 7-nél nem tapasztaltam ilyet.

Előzmény: pimre (143392)
pimre Creative Commons License 2017.06.19 0 0 143392

Szia, csak kíváncsiságból kérdezlek, mert a frissítések tanulmányozásába nem mélyedtem el, de érdekelne, hogy hol olvasható le egy frissítésről olyan, hogy 1703-ra történő frissítés. Próbáltam rákeresni, ilyesmit nem látok. De az összesítő frissítést (KB4022725) sem találom, pedig engedélyezve vannak nálam. A frissítéseim között is csak 5 db KB40 kezdetű van:

Lehet, hogy valami okból nálam nem települ. Én is Win 7-el dolgozo.

Előzmény: Doky586 (143390)
biopapó Creative Commons License 2017.06.19 0 0 143391

Azt még nem tudom, hogy miről "eszmecserélünk", de jó tudni, hogy hol lehet okos emberekkel megbeszélni az adódó gondjaimat!?

Mint ahogy itt is szívesen olvasgatom a hasznos tanácsaitokat. Csak az a baj, hogy néhány nem ide való személyeskedés miatt már nem olyan szívesen olvasgatok itt. Jó lenne visszatérni a régi, családias, baráti stílushoz!!

Üdv és köszi minden segítőnek!

Előzmény: hgabi84 (143349)
Doky586 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 143390

Sajnos a nagy 1703-ra frissítéskor törlődik a visszaállíthatóság, azt kapcsold be újra a C: meghajtóra.

A következő Összesítő frissítés (KB4022725) nekem is csak egy hete jött meg, addig ugyanezt írta..

Előzmény: teerted (143389)
teerted Creative Commons License 2017.06.19 -1 0 143389

Köszi. :)

Valami nem gömbölyű. Kb. 1 hónapja telepítettem több frissítést, ennek ellenére a gép azt írja ki, hogy "Nincsenek frissítések telepítve a számítógépre." Mellesleg a rendszer-visszaállítási pontok is eltűntek, pedig új programok telepítése előtt szinte minden esetben létrehozok egy visszaállítási pontot. :(

Előzmény: hgabi84 (143388)
hgabi84 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 143388

Üdv.!

Például a Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> Telepített frissítések megjelenítése menü pontokon keresztül.

Előzmény: teerted (143387)
teerted Creative Commons License 2017.06.19 -1 0 143387

Üdv. Mindenkinek,

Hogyan lehet visszavonni a win7 frissítéseit, ha nincs rendszer-visszaállítási pont?

Köszi,.

Johnny Five Creative Commons License 2017.06.18 0 1 143386

"Ő, tehát te és az ötös robot tulajdonképpen egy személy?"

Így van. :)

"Sosem tudtam megérteni, miért jó egy fórumon két identitással lenni, mindig ijesztőnek gondolom az ennyire furán viselkedő elmét."

Nincs azért ebben akkora furcsaság.

Tudod, én a polról jövök, és hát ott néha érik olyan kellemetlen meglepetések, hogy kirakják az embert a hóra - "hűlni".

Nno, ilyenkor az ember nem mindig várja meg, hogy leteljen az az áristom és inkább regel egy másik nicket, hogy khmm... folyamatosabban fórumozhasson. Aztán az eredeti nickje büntije leteltével ott áll két-három-négy nickkel.

És hát pont e két nick közt éppenséggel nincs is olyan nagy eltérés: R. Daneel-ről mindenki tudja, hogy kicsoda, aki valaha is olvasott Asimovtól kettőnél több könyvet.

Rövidzárlat (Short Circuit) 1986–os amerikai vígjáték. A film főszereplője egy „életre kelt” robot Johnny 5.

Előzmény: didyman (143385)
didyman Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143385

"Akkor nyilván tisztában vagy vele, hogy miről beszélek."

Ő, tehát te és az ötös robot tulajdonképpen egy személy? Sosem tudtam megérteni, miért jó egy fórumon két identitással lenni, mindig ijesztőnek gondolom az ennyire furán viselkedő elmét.

Előzmény: R. Daneel (143384)
R. Daneel Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143384

"Majd 20 éve fórumozok, 15 éve first line. Taníts erről még..."

Akkor nyilván tisztában vagy vele, hogy miről beszélek. Rendben van, TE nem így csinálod. Más viszont így. Ha valamelyik módszer működik, akkor mi a gond?

"Elmondtam egy megoldási lehetőséget, nem minősítem a kérdezőt."

"Szerencsétlen hülye vagy...

Nyomorult."

Hátvégülis... nem a kérdezőt minősítetted, az tény! :)

Előzmény: Garfield007 (143382)
Johnny Five Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143383

"1 giga net minden hónapra elég volt, nem tudom mit kellene még megspórolni..."

1 giga akkor elég, ha tényleg csak a mobil-netezésre kell. Akkor tényleg!

Nekem viszont nincs emellé otthoni vezetékes. Szóval az összes adatforgalmam a mobilnetre megy. És egy itteni fórumoldal is el bír vinni átlagban két-három megát.

Így majd négy hét, mire elhasználom a 4Gb-t (két-három uccsó nap van "korlátos net"), úgy meg kettő hét elviszi (két hétig szívhatok a csiganettel). 

Szóval kell az a röptömörítés, no.

(Pláne, hogy amikor már bekorlátoznak, az összes telefonos böngésző eldobálja a kapcsolatokat, mert annyi ideig tart a betöltés. Az Opera meg azért záros határidőn belül - max. másodjára - mindig betölti.)

Előzmény: Garfield007 (143377)
Garfield007 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143382

Majd 20 éve fórumozok, 15 éve first line. Taníts erről még... Elmondtam egy megoldási lehetőséget, nem minősítem a kérdezőt.

Előzmény: Johnny Five (143381)
Johnny Five Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143381

"Ha valaki hülye(mindenki érezze, hogy értem) és nem ért hozzá ad1 ne is értsen, ad2 még véletlenül se áruljuk el neki ingyen, amit mi is tudunk."

Pedig van igaza.

T'od... segíteni csak úgy lehet, ha van több-kevesebb alap, amire lehet építkezni.

Én is jártam már úgy, hogy fél órát magyaráztam a telefonba, mire eljutottunk öt-hat kattintásra (ez olyan 5-6 másodperc lenne, ugye...). Azért, mert olyan fogalmakkal sem volt tisztában az illető, hogy "kurzor", vagy "Tálca", vagy "Start menü".

És akkor még nyígott, hogy mer' a telefonszámla (amekkora köcsög amúgy az ipse, tuti azt hitte majd ÉN kifizetem neki az ő hülyesége eredményét).

Szóval nem lehet táv-agysebészkedni, ha előtte úgy kéne gyorstalpalóban eljutni odáig, hogy az illető szikét is csak filmen látott, mert a szakember ideje drága. És hát nem is mindenki afféle született tanár.

Aki hatékony akar lenni, az megtanulja kettéválasztani azokat az eseteket, ahol érdemben tud segíteni azoktól, ahol hát... jobb, ha egy helyi hozzáértő/szakember veszi át a problémamegoldást.

Előzmény: Garfield007 (143374)
Hírfigyelő Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143380

Canyon (nem Canon)

Előzmény: Hírfigyelő (143378)
Johnny Five Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143379
Előzmény: biopapó (143348)
Hírfigyelő Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143378

Egyébként a rádugott eddigi egerentyű egy olcsó gagyi darab volt, amiből eddig már kettő ment gallyra... . Az elsőnek a vezetéke tört meg nagyon hamar az egérbe belépő pontján, a másodiknak meg a bal gombja adta meg magát.

Most egy márkásabb Canon egeret kapott a gépem, ami ránézésre is stabilabb építésű és finomabbak a gombjai, mint az olcsó vacak egérkének... !

Garfield007 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143377

viszonylag stabilnak mondható, kábé hetente egyszer-kétszer kell újraindítanom valami prücök miatt.

Akkor indítottam újra, amikor újrahúztam, kétszer 2,5 év alatt. A legstabilabb rendszer volt, ami kijött olcsó telefonra valaha.

1 giga net minden hónapra elég volt, nem tudom mit kellene még megspórolni...

A felsoroltak és egy Lumia 530, nem kell hozzá más magyarázat :-)))

Előzmény: Johnny Five (143373)
Garfield007 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143376

Belefutottam, a nem legális frissítésekbe, egy kínszenvedés. Be kell látni, hogy a WP zsákutca, pedig imádtam.

Egy frissítések nélküli bétát felszenvedni egy eszközre, amire nem optimalizálták rendesen, pont az veszik el, amiért szeretni lehetett.

Előzmény: hgabi84 (143368)
Hírfigyelő Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143375

Ha fura, ha nem, a gépem az egércsere után "úgy gondolta", hogy illik neki megjavulnia a gazdája kedvéért... . ;-) :-O 

Azt hiszed hogy én nem furcsállotam...?? Én furcsállottam a legjobban.... ! :-D 

Olyan ez hogy elmegyünk a dokihoz egy betegséggel, ad rá mindenféle gyógybogyót, ami se nem használ, se nem árt, aztán változatunk egyet a stresszes életmódunkon, és utána begyógyul pl. a gyomorfekélyünk úgy, hogy közben az összes tablettát kidobhattuk az ablakon.

Azt akartam csak ebből a példából kihozni, hogy a javítást vagy gyógymódot illetően a tapasztalat minden mást felülír!!

Előzmény: didyman (143358)
Garfield007 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143374

Téma lezárva.

Szerencsétlen hülye vagy, aki még az igazi poroszos nevelést kapta. Ha valaki hülye(mindenki érezze, hogy értem) és nem ért hozzá ad1 ne is értsen, ad2 még véletlenül se áruljuk el neki ingyen, amit mi is tudunk.

Nyomorult.

Előzmény: Törölt nick (143345)
Johnny Five Creative Commons License 2017.06.18 0 0 143373

"Miért? Jó? :-P"

Nekem megfelelt a W8.1.

Először is: jobban ki vagyok békülve ezzel a csempés dologgal (+lista), mint az ikonokkal agyonkúrt droidok.

Másodszor: ami szoftra eddig szükségem volt, azt azért megtaláltam (fénykép-utómunkálat, térkép, diktafon, office, torrent, videóletöltő, pár kártyajáték, dominó).

Harmadszor: viszonylag stabilnak mondható, kábé hetente egyszer-kétszer kell újraindítanom valami prücök miatt.

Hátrányok:

- nincs jól működő, adattömörítést használó böngésző

- van helyette fölösleges háttér-adatforgalom

- nincs tűzfal

- nincs magyar nyelvű beszédfelismerés

- nincs stabil, jól működő videólejátszó a nem windows-alap formátumokra (pl.mkv)

- a zenelejátszója elég konkrétan egy fos

- az xbox-live miatt a játékok, a videó és a zenelejátszó folyton a nethez nyúlkál.

- a letöltések sok program esetében a saját, titkosított fájlrendszerbe mennek (volt olyan, amelyik ki sem bírta volna onnan másolni az általa letöltött videót - legfeljebb újra átkergetve a neten -, csak megmutatni a saját fapados lejátszójával. Anyádat.)

Egy lumia 530-asom van, de ha 1 Gb memória lenne benne, még simán eléldegélnék vele.

Előzmény: smith (143357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!