Ha nyáron tényleg összejön a talajcsere és ezúttal nem cseszik el, akkor nem lesz gond az engedéllyel. Most már nem lehet hibázni ezen a téren.
REAC meccs valószínűleg szombaton lesz 14.45-kor, az a Hálózat TV közvetítési ideje.
Ha vasárnap lesz a REAC elleni meccs, akkor kimegyek rá. Kaposvárra viszont addig nem fogok lemenni, amíg ilyen helyzetek előfordulhatnak. Egyáltalán, kiadják erre a pályára az NB I-es engedélyt így, ha netán feljutnánk?
Ez a meccs megint elúszott:-(( Inkább nem is mondok már semmit...
Minden valószínűség szerint május 5-én szerdán lesz újrajátszva.
Jó hír, hogy a következő fordulóból is Rákóczi meccset tűzött műsorra a Hálózat: REAC- Kaposvár.
Azárt egészen elképesztő, hogy minden második meccs elmarad a pálya használhatatlansága miatt...
(Közeli jó példa a Kaposvölgye pályája Nagyberkiben, a 30 centis hó ellenére is használható volt, és semmilyen különösebb alapozás nincs a pálya alatt.)
Illene már olyan céget megbízni a munkával, akik értenek is ehhez a munkához. Sajnos a Vegyépszer nem jött be...
Persze így a várt szurkolók is lassan elszoknak attól, hogy kijárjanak a meccsekre.
A meccs előtt simán aláírtam volna az ikszet, így persze kicsit sajnálom az elveszett két pontot. Viszont a csapatot nem akarom és nem is lehet bírálni, az utóbbi meccseken szavunk se lehet rájuk. Csak tartson ki jó sokáig ez a forma. Szerintem sokban köszönhető Prukner Lacinak is, hiszen annyira tényleg nem jó a játékosállományunk mint amilyen előkelő helyen állunk.
Hajrá Rákóczi! Szombaton vissza a második helyre!
Szerintem viszont nem Szarkán múlt a dolog. Sokat fetrengtek a játékosaink a második félidőben (bár voltak tényleg kemény belépők), én mondtam a lelátón a többieknek előre, hogy legalább négy percet hosszabbít majd a bíró. Aki elég teátrális mozdulatokkal vezette a meccset, meg megette Nagy műesését, amikor Petróknak sárgát adott, de ezt leszámítva korrekten bíráskodott.
A Szparit tényleg ütni kéne, hogy szilárdítsuk a helyünket az első négyben!
Rohadjon meg a Szarka. Beszéletm Csorba Andrással, aki a Somogyiba írta a meccset, azt mondta, ha még tíz percig nem rúg gólt a Vasas, addig játszanak.
Ha valaki csak innen tudná meg: Vasas-Rákóczi 1-1, a hazaiak emberhátrányban egyenlítettek a 94. percben. Hogy megérdemelten-e, abban nem foglalnék állást, hogy mi nem érdemeltük meg a győzelmet, az viszont sajnos tény!
A Vasas kezdett jobban, helyesebben szólva az volt, amitől tartottam, hogy teljesen átadtuk a kezdeményezést. Ráadásul Petrók helyezkedési hibái miatt kétszer is ziccerbe kerültek a hazaiak, ezeket azonban szerencsére kihagyták (Schultz esete különösen nevetséges volt, de ez legyen az ő baja). 15 perc után végre rendeződött a védekezésünk, és amikor Posza hibájából pár perc múlva teljesen váratlanul megszereztük a vezetést (Andruskó beívelésére rosszul mozdult ki, és Tóth Balázs őt megelőzve a kapu közepébe fejelt), onnantól kezdve az első félidőben már csak mi voltunk a pályán. Ez ugyan helyzetekben nem mutatkozott (kivéve Jovánczaiét, aki egy-az-egyben szituációban nem tudott elgurítani Posza mellett), de gyakorlatilag teljesen eltüntettük a hazaiakat a pályáról, a támadásaikat már a középpályán elfojtottuk, elöl pedig többször zavarba hoztuk őket.
A második félidőben sajnos nem ez folytatódott, hanem egyre jobban magunkra húztuk hazaiakat, akik fel is bátorodtak kellőképpen. Pruknernek szerintem hamarabbi cserékkel fel kellett volna rázni a társaságot, mert hirtelen mindenki tök béna lett (főleg az addig elég jól játszó Máté Peti esett vissza nagyon). Minden labda elpattant tőlünk, és egyre jobban nyomott a Vasas. Ennek ellenére úgy nézett ki, hogy meglehet a három pont, mert a vége előtt pár perccel a meglehetősen teátrálisan bíráskodó Szarka némi meglepetésre kiállította a Nagypált felrúgó Tóth Andrást, de végül a hosszabbítás utolsó percében mégis elért minket a végzet, mégpedig abszolút jogosan, mert nagyon trehány második félidőt produkáltunk.
Emiatt dicsérni senkit nem tudok a csapatból, viszont Oláhot mindenképp ngy csalódásként kell kiemelni. Egy csatát sem nyert meg ürzüivel szemben, de ez nem is csoda, mert nulla küzdőkészségről tett tanúbizonyságot. Nem tudom, mit fog írni a Sport, de szerintem 300-nál több néző nem volt, ebből Kaposvárról kb. húsz-huszonöten álldogálltunk a vendégszektorban. A záró percek előtt egész jót "Rákóczi"ztunk, csak sajnos a csapat (illetve a jóvoltunkból Bárányos) a legvégén belénk döfte a kést.
Ha a Nyíregyházát a hétvégén ütjük, akkor visszavehetjük a második helyet, de ahhoz teljesen más szemlélettel kell hozzáállni, mert ebből csak csalódás származhat.
Pont én is ezen gondolkodtam, hogy a Vasas egy fogatlan oroszlán, de mégiscsak oroszlán, úgyhogy nem szabad félvállról venni őket! Egyébként a Vasas "erejétől" sokkal kevésbé tartok, mint attól, hogy a fiúk megijednek a saját árnyékuktól, és önbizalom nélkül lépnek holnap a Fáy utca gyepére. De ne legyen igazam!
Ami az ominózus Budafok elleni meccset illeti, arra én is emlékszem: Waltner góljával szereztünk vezetést, amelyet a második félidőben egalizáltak az akkor már régóta veretlen budafokiak. Ettől függetlenül a legutóbbi tévés meccsünk nem ez, hanem a Pápa elleni tavaly novemberi bajnoki volt, ami a képernyőn ugyan 0-1-re végződött, de papíron mi nyertük 3-0-ra.
Én ott leszek holnap, ezek szerint nem is egyedül, de remélem, lelkes és az ellenfelet is tisztelő szurkolók kelnek útra holnap Kaposvárról, nem egy százharmincharmadik szitkozódós és italozós brigád. Majd este 11 felé írok beszámolót a topikra!
Egy újabb jele, hogy jó formában van a csapat: idén először szurkolói busz indul idegenbeli mérkőzésre, ráadásul szerdán. Sajnos nem tudok menni, de remélem nélkülem is nyerünk. Mondjuk a Vasas most olyan mint egy sebzett vadállat. Remélem nem hiszik el a fiúk, hogy a tavaszi eredmények a realitást jelentik Angyalföldön. Akkor lehet keresnivalónk.
A Nyíregyháza elleni meccset nem tették át szombatra, de a Hálózat TV közvetítése miatt legalább előbbre hozták 14.45-re így meg lehet nézni a kosár kupadöntőt is utána.
Utoljára egy Budafok elleni hazai meccset (1-1) adott élőben a tv (azt hiszem az MTV2) nem is tudom már hány éve.
Hát igen, a most következő két meccs után világosabban látjuk, miben is reménykedhetünk. A Vasas elleni meccs előtt biztató, hogy nálunk nagyon egyben van a csapat (szerencsére a Szeged elleni meccs tényleg csak kisiklásnak tűnik), a Vasas meg éppen szétesőben van. Mivel a meccset szerdán játsszák, a második félidőre legrosszabb esetben ki tudok érni a Fáy utcába, így valamit mégis látok belőle.
A Nyíregyháza elleni meccset tényleg tehetnék vasárnapra! Nem mintha úgy le tudnék menni, egyszerűen csak régi fohászom, hogy nagyszombaton ne rendezzenek már meccseket (meg halottak napján se, persze)! De ez már majdnem OFF.
Azt kell, hogy mondjam, megint nagyon jól játszott a csapat, pedig nem is rossz ez a Bodajk. (Elég csak arra gondolni, hogy múlt héten hármat gurítottak a Diósgyőrnek.) A gólokat Tóth Balázs fejelte, illetve Oláh és Galgóczi rúgta.
Most egy héten belül, két hatpontos meccs következik, szerdán Vasas Pesten, aztán szombaton Nyíregy itthon.
Most írhatnám, hogy ilyen szereplés mellett, pláne ha megvernénk a Vasast, a Nyíregy meccsen rekordnézőszám is lehetne, de sajnos az meg pont a kosárlabda kupadöntővel lesz egy időpontban.
Ezúton is felhívnám az illetékesek figyelmét: TEGYÉTEK VASÁRNAPRA A RÁKÓCZI- NYÍREGYHÁZA MECCSET! Miért kell megosztani a kaposvári sportbarátokat???
Mivel a Nyíregyháza és a Diósgyőr is nyert a fordulóban, a pozíciónk tartásához meg kell szerezni a három pontot a Bodajk ellen! Minimális győzelemmel is beérném!
Mondjuk egymás között verekedni (legalábbis a nyílt színen) semmiképpen sem kéne, mert ezzel iszonyúan lejáratják Prukit, aki ugye a szakmai munka mellett a fegyelem letéteményese is. Na meg a csapatszellemnek sem tesz jót az ilyen!
Bennem is végig az volt, hogy itt nem veszíthetünk. Ilyen jól, tudatosan nagyon régen láttam játszani a csapatot, utoljára talán az első Keszei-éra elején. Azt azért valaki megválaszolhatná a csapat környékéről, hogy miért van az, hogy a jobbak ellen így tudunk játszani, egy Szeged meg oda-vissza ver bennünket. Ha azokat a meccseket is tudnánk nagyobb százalékban hozni, ahol mi vagyunk az egyértelmű esélyesek, akkor lehetne igazán jó csapat ez a Rákóczi. Már előre félek a Bodajk elleni meccstől, amit az illetékesek nagyon ügyesen percre pontosan egyidőre tettek a kosárrangadóval.
HAJRÁ RÁKÓCZI, IRÁNY AZ NB1!
Jól kezdtünk, de a gólunk egy kicsit meglepett mindenkit, ugyanis a játékban akkor még nem volt benne, hogy vezetést szerzünk. Lóri remekül oldotta meg a szitut. A gól után visszaálltunk a térfelünkre, és be is jött a Pruki területvédekezési taktikája, a Honvédnak helyzete sem volt, csak Horváth Petinek egy lövése, de az is mellé ment. A kontráink viszont életveszélyesek voltak, csak az utolsó pillanatban mindig közbe jött valami. A legjobban a Tóth Balázs jhátéka tetszett, igaz a félidő végén a hazai gólvonalig cselezte magát, majdnem összehozva ezzel az egyenlítést. A Balassa ekkor meg akarta verni, alig tudták lefogni a többiek. A második félidő elején nagyon visszaálltunk, d e Honvéd semmit sem tudott kezdeni a sokat mozgó, tolódó védőinkkel, akiknek rendre besegítettek a középpályások. Ha Oláh Lóri kicsit jobban koncentrál, lőhettünk volna még legalább kettőt. Egyszer például nem indult el egy szöktetésre, mert azt hitte lesen áll, ám a bíró és a partjelző is mutatta, hogy mehetne.
A végére Gálhidi előre küldte Vámosit, sorra ívelgették a fejére a lasztit, de helyzetig nem jutottak. Legalábbis nem saját támadásból. Volt viszont a Balajczának egy egéészen elképesztő kirúgása, amivel a Horváth a kapuig sétálhatott volna, de belerúgta a kapusba, a kipattanót Dancs rálőtte, de Balassa a gólvonalról mentett.
Szvzs megérdemelten nyertünk, még simább is lehetett volna.
Ha csak az eredményt nézem, akkor gyorsan dűlőre vittük ezt a meccset! Azért valaki írjon egy kicsit részletesebb beszámolót! :-)
Látom, sikerült kisírnunk, hogy a Bodajk elleni meccset szombatra halasszák, remélem nekik is visszavágunk! Jól érzem magam a második helyen, bár azt igazán majd a Vasas elleni meccsen kell bebetonozni!
Lehet, hogy este jön a kijózanítás, de nekem is az az előérzetem, hogy nyerünk, hiába jegyzetelt szorgalmasan Gálhidi a dabasi meccsünkön.
Minden esetre izgalmas meccs lesz. Mező Tomi sérülés miatt nem játszhat, vagy Petrók, vagy az új igazolás Vízdár fog játszani helyette.
HAJRÁ RÁKÓCZI!!!
Amúgy meg nyugodtan tehették volna a meccset későbbre, elvégre munkanap van vagy mi.