Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sas882 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5996
talan ugy,hogy eszunkbe jut az a szaloige,hogy elni es elni hagyni, errol szol az egesz.

S csak nezz korbe, ha taxiznal, ugy mint mi, rajonnel,hogy mi is az alapproblema, s a tobbi csak utanna jon:)

Előzmény: góré001 (5994)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5995
Igen Pali és ehhez kellene a te vitalitásod és a te nem megvásárolhatóságod.
Amennyiben te félre állsz, akkor szerintem évekig, esetleg évtizedekig nem lesz senki, aki ebben segíteni tudja a taxisokat.

Hibám és múlt beli, sőt jelenlegi hibáim nekem is vannak.
Nem hátra kellene már nézni, hanem előre.
Szerintem rendesen kivesézték mát (itt is), hogy ki mit csinál rosszul, most már a jó lépésekre kellene törekedni.

Előzmény: góré001 (5994)
góré001 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5994
csogukám!!

mélységesen egyet értek veled a rendszerváltás óta mindenki mindenért és mindenkivel fogcsikorgatva küzd!!

lassan mi leszünk a 10m depressziósok országa
mindenesetre közép európa legelcsigázottabb leg elkeseredettebb népe vagyunk.

agyon hajszoljuk magunkat és még bele is kergetünk másokat is.

politizálunk veszekszünk ,el rohanunk egymás melett , szidunk mindekit ha kell, ha nem mindig a másik ajó mindig máshol jó,

az hogy magunknak ott és akkor ahol és amikór vagyunk jót csináljunk az már nem megy!!

mindig a szomszéd füve zöldebb.
de ,hogy mi hogyan tudnánk zöldebbre festeni a sajátunkat az valamiért nem megy!!
hát ezen kellene sürgőssen változtatni mert ha erre nem vállalúnk sors közösséget akkor rövidesen el veszünk!! mert igy mindig kitudnak játszani mindenkit mindenki ellen!!GÓRÉ001.

csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5993
Most mennem kell, mert az oviban ünnepség van és nyakazás lesz, ha elkések:)
Előzmény: csogu (5992)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5992
Pali!

Azt kéred, harcoljunk, küzdjünk mert igazunk van.
Tudjuk Pali, de fáradunk, fásulunk. Küzdünk egésznap. Küzdünk az utakon, küzdünk itthon, küzdünk az utassal, küzdünk a diszpécserekkel, küzdünk egymással, küzdünk a benzinért, küzdünk a tagdíjért, küzdünk a számlákkal, küzdünk a szerelőkkel, küzdünk az adósággal, küzdünk az előitéletekkel, küzdünk a rendőrőkkel, küzdünk a stopperrel, küzdünk........

Én nem katona vagyok. Én taxis vagyok. Én dolgozni szeretnék.

csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5991
Tudod Pali, ez nem meglepő.
Bemutatom neked tomajert: Ő az egyszerű taxis, aki ért harcolsz és küzdesz.
Ő az a taxis, aki félinformációkkal rendelkezik és így ez az általa kialakult kép.
Ezért baj az, hogy ekkora a szakadék köztünk és köztetek.
Ezért örültem amikor itt megjelentél, mert ez a szakadék itt némileg csökkenthető.
Hiányzik köreinkből a taxis vezető.
Ne hidd, hogy azt várjuk el, hogy holnap beülj a bal1-be, de nincs olyan vezető, aki köztünk él. Aki megértse azt, hogy mi az amikor a KRT-on vársz az utasra 15 percet miközben mindenki szidja a mamáinkat és közben az imádkozol, hogy ne törjenek össze, mert akkor véged és jön az utas és már suhanunk is. Na nem messzire, csak pont 600 Ft-ért.
Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű taxisra, hogy 100 milliókról beszélnek???
Őrjítően.
Elkezd számolni, hogy mennyi is a tagdíj?
Beszorozza és őrjöng, habzik a szája......
Ő eddig jut el, mert ő az egyszerű taxis.
Félinformációval.
Kellene közénk vki, aki itt is marad és nem egyből egy irodát kap és élből a polóból ingbe vedlik át.
Keressen többet, de maradjon egyszerű taxis és tényleg értse, hogy miről beszélünk és a mi "nagy" gondjainkat ne hesegesse el egy egyszerű "ez hülyeség" megjegyzéssel.
Mert nekünk igenis ezek a gondjaink és tessék tiszteletben tartani. A fiamnak az a gondja, hogy eltörött a kisautója, a lányomnak hogy elveszett a hajgumija, a feleségemnek, hogy sokat dolgozom. Nekem.......
Mindenkinek a maga gondja a legfontosabb.
Ha szeretem őket, vagy az ő érdeküket képviselem, akkor igenis tessék komolyan meghallgatni és komolyan venni.
Na itt bukott el a Józsi.

Ő egyszerű taxisból lett, egy egyszerű főnök.

Előzmény: góré001 (5990)
góré001 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5990
nem az a baja ,hogy nappalos ,meg hogy tomajer hanem az a baja ,hogy néha nem reálissan gondolkozik, ír,nem gondolja végig amit közölni akar vagy inkább ő is az utca nem mindig racionális ,nem mindig igaz hangját hallatja ez töle nekem nem tetszik. GÓRÉ001.
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5989
na akkor most még valamit mert a tomajer felhúzott!!

Igen, valahogy ehhez speciális érzéke van:o)))

Engem is kiakaszt sokszor, de aztán csak röhögök rajta..
Nappalos na:o)

Előzmény: góré001 (5986)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5988
Hát vhol erről van szó.
Előzmény: Sas882 (5985)
góré001 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5987
valamint hány és hány taxis ácsorog órákat a játék gépek elött ,hány és hány taxis ment ebbe tönkre. hány és hány család szakadt ezért sokfelé, mennyien kártyázzák el nap mint nap nehezen megkeresett pénzüket ,hány és hány taxis veri el lovin a családja helyett a pénzét.

és hány olyan taxisról halottál aki a 36.000.eft-45.000.ft-miatt vált kényszer vállalkozóvá????

góré001 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5986
na akkor most még valamit mert a tomajer felhúzott!!

1.velem nem háborúzni kell hanem velem vál vál vetve harcolni a szakmai jobbitásért!!

2.a nálam befektetett 36000-eft-ért bárhol mit kapsz , mennyi nyereséget számolnak neked érte !!
és a nálam lévő lehetőség mennyire ad neked esélyt /tudom ezért nagyon sokat kell seggelni/azért mégis melyik másik munkával lehet ennyi pénz befektetéssel ennyit keresni??

3.azt gondolom aki nem cégnél dolgozik csak azért kereshet annyit mint TE mert mindenkivel szemben olyan tarifát használ amilyent nem szégyel.
ha fix tarifa lenne akkor több ezer taxis alá menne a tarifának csak .hogy neki több fuvara legyen ,tőbbet keressen!! és máris szólnának a mobilok mégjobban mint most.

4. ennek ellenére én támogatom ,bár ha elolvasod a pénügy miniszter a volt gazdasági miniszter erre vonatkozó válaszait hát nem sok esély van rá.
legalább véget érne az ár verseny akkor meg az elvtelen igérgetések dominálnának./persze lefelé/

5.abba kéne már hagyni ezt a népnyomorított dumát ezt az elnyomó kizsákmányoló szöveget és lekéne ülni a tükör elé elővenni egy papirt ceruzát és a valóságot rávetni csodálkoznál!!!

6.nem kéne most sem neked taxisnak olyan elvtelen dolgot támogatni ,mint pl: vidék ingyenes kiállás meg 2.900ft reptér stb.és igy tovább és igy tovább. GÓRÉ001.

Sas882 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5985
s az utobi időben csökkentek a költségek? nem

hány olyan kolléga van,aki sosem tudja időre befizetni a tagdijjat,valamiért mindig csuszik, sőt ki tudja hanyadik autóját bukja el....

a válasz nem kötelező itt dolgozni,ha nem tudod teljesiteni a kötelezettségeket,ugyanis van elég jelentkező.

az utcáról nem lehet megélni,akkor sem,ha lesz fix tarifa,s ilyen olyan drosztrendelet,ez ma már nem müködik, az emberek kényelmesek,megszokták,hogy a ház elé jön a taxi - ingyen, vár x percet is,ingyen- tehát senki nem fog sétálni,marad a telefon,telefonon keresztül pedig csak céges autót lehet hivni.

Előzmény: csogu (5984)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5984
Természetesen megint nincs igazad:)

Vegyünk egy példát.
Te felveszel a kocsidra egy embert, aki csinál 1 hónap alatt 40 ezer forint kárt és nem bírja vinni a lovét.
Te kirúgod, mert van még emberanyag.

Ha ezt eljátszod 10 x, akkor neked annyi.
Vagyis lejjebb kell vinni a bérleti díjjat.

Vagyis neked nem megy annyira, mint szerednéd.

Ezt egyszerűen írtam le, de érzem, hogy megérted:)

Előzmény: tomajer (5983)
tomajer Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5983
Minket ne félts!:-)

Viszont! Amíg, áll a kapun kívül ezer munkanélküli, addig a tőkésnek, nem is olyan fontos az a dagatt munkás!!!:-)))

Tehát, a létszámstopp, se az érdeked!:-(

Szóval, ha az utcáról nem lehet megélni, akkor nektek bőven elég, a tengődő taxis is,!
Ha az utcán is lenne elég meló, és a kötöttséget nehezen tűrő kolegák visszamennének mezitlábasnak, akkor biza, bajban lenne az összes cégvezető úr!

Tehát, Fix tarifát, soha, kiállási díjat soha nem fognak támogatni:-(((

Előzmény: góré001 (5980)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5982
Nézd, mi nem tudunkkomolyan haragudni egymásra tomajerrel, csak néha bokán kell rúgnom, mert hülye:)))))
Előzmény: góré001 (5980)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5981
Tomajer..........hogy a francba írjam le, hogy ne sértselek meg........

Nézd, ki az a hülye, aki nem tör ki, ha megvan rá a lehetősége?
Ki az, aki nem első vagy másodlagos céllal a saját érdekeit nézi?
Szerinted én min ügyködöm itt nappal. Miért van 2-3 melóm?
Mert én is 5-kor itthon szeretnék lenni, de én nem szeretném, ha csengene a telefonom, vagy ha cseng akkor annak legyen értelme, ami itt az anyagiakat takarja.

Józsi témába meg ne follyunk bele, mert erről én többet tudok, hogy ki és miért ment oda, mint te valaha is tudni fogsz. Előttem zajlott és ehhez vajmi kevés szerepe volt a Palinak.

Vagyis, igenis nagy bajban lehettünk volna, ha a Pali összeáll a Józsival.

Előzmény: tomajer (5978)
góré001 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5980
majd mindenben egyet értek ,csak nehogy ti évszázados barátok hajba kapjatok

szóval ezt már sokszor leírtam ,most mégegyszer leírom :a kizsákmányolónak aki hosszú távon gondolkodik az az elévülhetettlen feladata ,hogy minnél jobban hízlalja a kizsákmányoltat ,hogy ezért minnél több pénzt be tudjon szedni tőle!!!! mert ha a kizsákmányolt elszegényedik akkor a kízsákmányoló részére ö már elveszett mint kizsákmányolandó!!

lefordítva egyszerűre: amig neked jól megy addig nekem is jól megy ha neked nem megy és itt hagysz megszünők ez kinek jó!!????

hidd el nem egy leány álom ebben a pozicióban tetszelegni mert én soha nem vagyok kikapcsolva én minden nap minden órában szolgálatban vagyok és még a konkurens háborúk is lekötnek /nem sírok ezek tények/mig te ha lejár a magadnak megállapított műsoridő kikapcsolsz és egészen mást csinálhatsz!!!én soha nem tudnék igazságtalanúl TAXIS-nak ártani mert tudom honnan jöttem ki vagyok és mik a céljaim!!GÓRÉ001.

csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5979
Különben erre is megadja a magyarázatot az egyszerű paraszt.
Fiam, mindig azt a lovat nógasd amelyik húz, mert a többit hiába ütöd.
tomajer Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5978
Pali, ezt ne olvasd el!:-)))
Nem ellened szól személyesen, hanem mint a kapitalizmusban természetes, a TŐKE ellen!:-)
Tood, én má tsak ijjen bolsevik maradok:-)))

Jajjtte csogu!:-)))

A Pali is nyugodtan taxizhatott volna tovább, és lehetne olyan becsületes hülye taxis mint mi!
Még mindig Ő lehetne a Budataxi 80-as!:-)))
Ugyeeee???:-)))

De többet akart, és elege volt a 3-as taxi üvöltözéséből, hát csinált magának, egy taxitársaságot!
Örömmel, és nagyon sok jó ötlettel csinálta!
Nem mellékesen nagyon jól keresett vele:-)))
Tehát a belefeccölt 20 éve, a sajátja volt, és magáért feccölte bele, nem érted!
A köpködést hagyjuk, minden közszereplőnek kijár:-(((
Nincs éjjele, nappala? Igaz, neked, csak éjjeled nincs:-)
Ő meg már délután ötkor otthon ül a családja mellett!
Háát, hogy néha csöng a telefon, az belefér, az enyém is csöng! / szerencsére:-) /

A Józsival, meg nem közösködhetett volna, mert a Józsi attól lett valaki, hogy nekiment!!!
Gondold csak át, hogy honnan ment a legtöbb kollega, a zászlaja alá?
Tudok idézni szinte pontos statisztikát, melyik cégtől mennyien mentek el a TAXIM-ba.
Szerintem nem lepődnél meg!
Tehát, a Józsi egy senki lett volna a Pali mellett!

És akkor egy konkrét érv, az érdekeink különbözöségére: SOHA NEM FOGJA TÁMOGATNI, A FIX TARIFÁT!!!:-(

Mit gondolsz miért?

Előzmény: csogu (5973)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5977
Nem is akartam védeni a Palit, az elején megfogadtam magamnak, de ez a tomajer mindig kihozza belőlem azt, amit nem kellene:o)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5976
Tomajer, ha a Pali hagyná ezt az egészet a francba és azt az energiát, amit ebbe feccől, azt arra fordítaná, hogy a saját cégét futassa fel, akkor lennénk vagy 1000-en és várólista lenne nálunk is.
Jobban menne neki is és azoknak is akik nála dolgoznak, de Ő már csak ilyen.
Én személyszerint nem vetem meg ezért.
Ő az egyszerű taxist is a sajátjának tekinti.
Az más kérdés, hogy honnan veszi ahhoz az erőt, hogy ennyi kudarc és gyalázkodás után még hajlandó erre, de talán ehhez már egy orvos kellene vagy csak ez már nála presztiskérdés, makacsság.
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5975
Cáfolj meg.
Cáfold meg azt, ami ennyire tény.
Tomajer, volt olyan szakasza az életemnek, amikor nekem 43 bérelt autóm volt és 10 saját. Tudom, hogy mit jelent az, ha a melosnak szarul megy, akkor nekem is.
Ő léphet, de én akkor nagy szarban vagyok.
Vagyis az az érdekem, hogy a melos elégedett legyen különben nekem harangoztak!!!!!
Előzmény: tomajer (5972)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5974
Cáfolj meg.
Cáfold meg azt, ami ennyire tény.
Előzmény: tomajer (5972)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5973
Nem gondolkodom el. Mert nem én feccőltem bele az életemből 20 évet ebbe, hanem a Pali és nem én állok a köpések elé, hanem a Pali és nem nekem nincs se éjjelem se nappalom, hanem a Palinak.

Amíg ez ennyire aránytalanul az oldalára nyomja a mérleget, addig nekem mindenem járhat csak a szám nem.
Közös a tányér, csak amíg a Pali tenni szeretne bele és nővelni a tányér nagyságát, addig sok taxis közben beleköp, majd hangosan kiábal, hogy ehetetlen a leves.

Nem megsértődni kell, hanem gondolkodni.
Te is egy becsületes hülye vagy, mint én, de te közben nem mindig látod reálisan a helyzetet.
A Palinak nem lett volna egyszerűbb a Józsi mellett letenni a voksot???
Képzeld el ketten mikre lettek volna képesek. Ellenünk!!!!!!!!!!

Előzmény: tomajer (5970)
tomajer Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5972
Nna fék!

Ezt gondold át mégegyszer!:-)

Előzmény: csogu (5968)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5971
Pont az elején írtam, amikor a Pali itt megjelent, hogy hihetetlen, hogy nem értitek meg, hogy mindenkinek a pénz a fő cél. A Palinak is vannak vágyai és céljai. Ehhez pénz kell. Pénz nélkül a legnagyobb tudós is csak egy meos maradt volna, mert nem lett volna lé a kisérleteire. A Pali ezt a pénzt tőlünk szedi be. De akkor tudja a bevételét nővelni, ha nekünk megy.
Mert akkor megy neki is. De addig nehéz egy lónak húzni a szekeret, amíg a hülye kocsis nem engedi ki a féket.
tomajer Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5970
" addig nem is megyek, amíg az lesz a "legnemesebb" cél, hogy szívasuk meg azokat akiknek a tányérjából eszünk."

Te csogu!

Biztos, hogy ez a mondat így helyes???

Gondolkozz el rajta egy kicsit, és alakítsd át!

szvsz. kb. így: ..... akik a mi tányérunkból esznek!

Mert fuvarszervező iroda nincs taxis nélkül, de fordítva azért elképzelhető:-)))

"ÉN OLYAN TAXIS PRÓBÁLOK LENNI, AKIBEN MEGMARADTAK AZOK AZ ÉRTÉKEK, AMIKET MÉG ÉRTÉKNEK LEHET NEVEZNI!!!!!!!!

Ezen meg meg kéne sértődnöm, de mint tudod, nem vagyok érzékeny:-)))
De elég régen ismersz! ÉN NEM VAGYOK "OLYAN"???:-(

Előzmény: csogu (5965)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5969
Miért lenne érdeke egy állat tenyésztőnek, hogy nehízzanak a malacai???????????????
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5968
Komolyan nem látod, hogy egy az érdekünk??
Miért ne lehetne a Palinak az a érdeke, hogy te jobban keressél és ő nagyobb tagdíjat szedjen be?
Komolyan azt hiszed, hogy a Palinak az a célja, hogy te a lét és nem lét határán sinlődj és ott rinyálj a tagdíj fizetéskor és felnőtt ember létedre könnyes szemmel könyörögj, hogy ne tiltsatok le, mert akkor holnap nem tud a család mit enni...

Komolyan ezt hiszed?????????

Mert akkor te tényleg egyszerű vagy.

Előzmény: tomajer (5962)
csogu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 5967
Az egyszerű nálad mit jelent?
Egyszerűen hülye?
Mert akkor én szivesen képvisellek:o)))
Előzmény: tomajer (5962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!