Segítség kellene... Miből csináljak műterhelést ami min. 20A-el terheli a 3,2V-os cellát? a 60V-os pakk már megint kezd gyengülni. 20A terhelés felett a teljes feszültség leesik 62V alá. Ha nem megyek csak 30km/h.val és a terhelés 10-12A akkor 26km-t is elmegy de max gázon 20Ah felett gyorsan esik a feszültség.
Közben másik bringám is alakul! Végre találtam TranzX 36V-os motort, már be is van fűzve-szerelve. Egészen jó lett, némi csellel a nyomatékérzékelő is működik, hátha vkinek ilyen van és nem bír vele: a hátsó keréknél függőlegesen felfüggesztve kell kalibrálni, sokkal érzékenyebb lesz!
Amivel még nem bírtam, nem voltak rajta fékkarok sem, de itt persze ez sem egyszerű, három ér megy a "vmibe", fekete-piros (ezen 5V van) és egy barna vissza. Már próbáltam a piros-barna variációt, mondván h fékezéskor talán a barnán a +5V jelenik meg, de nem szakítja meg a hajtást.
Okozhat gondod. Szerintem tegyél be egy időzítőkapcsolót, így tudod szabályozni, hogy ne töltse túl az akksikat. Nem végleges megoldás, de addig jó, amíg nem találsz egy közeli szervizt vagy szakit.
Üdv mindenkinek .Kérdésem lenne. Van egy Lofty L36-os elektromos bicajom.A töltőm nem jelzi, a töltötséget, tehát nem vált át zöld színre a töltőn a led .Ez okozhat gondolt az aksikkal?Tul lehet tölteni ? Másfél éves akumlátorok,még elég jók .Választ köszönöm.Esetleg tud valaki Debrecenbe olyan helyet ahol ezt megnéznék, azaz javítanák? Választ ,segítséget , köszönöm
Köszönöm, azt már én is felfedeztem! Egy apróka bökkenő van, nekem a nyomatékérzékelőnek a szabványos négyszög rögzítése van, a Shimano-KTM párosnak egy számomra ismeretlen, de nekem sajnos semmiképpen nem jó! Egyébként zseniális megoldás, nem is értem, miért nem terjedt el!
Üdv: Kizárolag csak KTM versenykerékpárokban van ilyen 70-80 évekbeliekben. Tehát használt cikeseknél nézz szét és az összes kerékpár hirdetéseket böngészd át és ha kell vedd meg az egész kerékpárt és szereld ki belöle ,majd a kerékpárt ad el úgyan ennyiért.
A cellák nem teljesen egyformák. Kisütéskor 0,5-1Ah különbségnél is az egyik még kedvező üzemállapotban van, a másik már mélykisült, és kapacitásvesztett lesz.
Töltésnél ugyanez, akisebb kapacitású túltöltődik, és tönkremegy, ill. kigyulladhat.
Használat közben a melegedés hatására sokat csökken a hézag. Ha túl szoros illesztéssel rakod a helyére még törés is lehet a vége. Valamikor tanultam, hogy a terhelés és fordulat függvényében, hogyan kell kiszámítani a helyes értéket de annak már közel 50 éve és használni meg soha nem használtam. Valami csapágykatalógus támpontot adna rá.