Elkezdtem beszkennelgetni Pen képeit, egyelőre mutatóban fenn van kettő a kepek.futobolondok.com oldalon. Igyekszem megcsinálni a többit is, addig türelem!
Útvonal hozzávetőleg:
Indulás: Üröm-Bkalász országút - piros jelzés kerszteződés. A piros jelzésen indulva Nagy-Kevély, Hosszú-hegy, Pilis (tető vagy DNY felől megkerülve, Pszentlélek, Maróti hegyek, Búbánatvölgy vagy Pilismarót.
Ha nem akarunk utána hazamenni, legközelebb Zebegényben van szállás, befejezhetjük ott is.
amatőr te (is) egy hős vagy!! :-))
múltkor még azon sírtál itt, hogy senki nem akar a te tempódban futkározni, én meg örültem neked, hogy vannak még rajtam kívül tempótlan kezdőcskék. most meg félmaraton :-)))) gratula!!
Istvan
A Batthyany terrol indul a szentendrei hev
Nem tudom a menetrendet van mikor tiz es van mikor husz percenkent indul !!Az pont ott tesz le ahol a rajt van (Gondolom en )A menetido az kb fel ora Rcs
Struccka
Én is 13. km-t néztem igen rövidnek (3:05), 3:30-asnál jobb km-t még lejtőn sem futottam. Már korábban is emlegettem, hogy szerintem a km jelzések elhelyezéséből csak a sorrend volt biztosan jó.
Nyuszi
Köszönöm a tájékoztatást nov. 5. ügyben. Szimpatikus a 11 órai kezdés, erre valószínűleg odaérek.
Van esetleg egy jó becslésetek, hogy metróközelből (Déli pu. ill Deák tér) mennyi idő alatt lehet kiérni a rajthelyhez?
Gratulalok A BBp-seknek! Le a kalappal mindenki elott es minden tiszteletem a serulesuk ellenere is befutoknal. Nagyon szimpi volt, hogy pl. Bogar Janos a serulesei ellenere is befutott, holott szamara ez az eredmeny nyilvan nagy csalodas. Mennyivel egyszerubb lett volna feladni, ha mar amugy is eluszott a verseny. Hiaba no igazai sportember. En csak amulok itt, hogy mindenki egyeni rekordokat futott hetfon. En nem ereztem olyan konnyunek a palyat es jelentosen elmaradtam (5 perc) a Nike-os eredmenyemtol. Engem sokkal inkabb emlekeztetett a hegyi felmaratonra.
V.Péter ez a javulas aprilis ota nem piskota, ha tartani tudod a javulas utemet, akkor jovore indulhatsz a VB-n, 1-2 ev mulva pedig loversenyen is biztos eselyeskent indulhatsz :)
Zmac: 8 maratonhoz gratulálok.
V.Péter: Azért így egy kicsit más a "javulásod". Viszont minden elismerésem, hogy volt erőd újra kezdeni és felhozni magad a korábbi szintedre. Nekem most ez a fő problémám, hogy 16 évesen futottam 1:33-as félmaratont. Azóta csak ímmel-ámmal kocogtam és lett egy 2:03-as félmaraton belőle. Ilyen szempontból nekem nagyon jót tett a PanTel 1:47-es ideje. Már kezdek hinni abba, hogy futok én még 1:30-on belüli 21-et.
A PanTel-ről nekem még mindig az a véleményem, hogy a terep irreálissá teszi a versenyt és emiatt lehet itt egyéni rekordokat futni, mondjuk egy Bécs-Budapest után is. (Megint csak saját példa, talán a 12. km-em, 3:22-es volt. Ilyen iramba sík terepen, max 2. km-t tudtam futni.) Érdekes ötlet, a 2 versenyen elért eredmények összehasonlítása. Ha látom interneten a PanTel eredményeket, mag fogom nézni.
Zmac: Fogadjunk, hogy hazaszaladtál, és megnézted a születési anyakönyvi kivonatodban... ;-)
Más: Egyenlőre úgy néz ki, hogy november 4-én megyek a Börzsönybe, és akik nem tudnak jönni 25-én, és nem futnak másnap, és van idejük, és van kedvük, azok jöjjenek bátran. Terv: hajnali kelés, vonattal Szobig, onnan buszval Nagybörzsönyig, onnan gyaloggal Diósjenőig, onnan vonattal haza.
Ha nincs aki hazahozna minket, akkor autóbusz+HÉV. Hurvinek vetette fel, hogy esetleg fussuk ugyanezt visszafelé. Ez is meggondolandó, bár ürömről is haza kell jutni valahogyan. Esetleg továbbfuthatunk Csillaghegyre.
Nagyon-nagyon jó volt a Bécs-Budapesten!
Csapatunk 2 új emberének, "világklasszisnak" és nyuszinak köszönhetően eddigi legfényesebb helyezését (40.) érte el és néhány újabb gyöngyszemmel gazdagította gyuribácsi sztori-archívumát.
Ezennel szeretnék gratulálni nyuszinak, aki azon túl, hogy minden nap kiválóan futott, képes volt elviselni a mi kis lökött, perverz, hangos, tökölődős, de annál jókedvűbb csapatunkat és a feléje (is) irányuló szivatásokat és magas labdákat. Azért ez sem volt kis sportteljesítmény!
Remélem, nyusz, nem vettük el a kedved, és jössz jövőre is!
Vagy gomba helyett legalább egyszer mégis nyúlpörköltöt kellett volna vacsiznunk? ;-)))
És hogy számomra mi marad meg ebből az együtt töltött 5 napból?
A sok poénkodás, a ssneci frenetikus biztatása ("megyabal, megyabal!"), pen harsány nevetései, Zsófi esete a buszsofőrökkel :-))) és románca M. Misivel, a tatai befutóm, amikor Vozár Attilával együtt értem célba és a kamera telibe vette, ahogy "kiteszem a zöld ászt" (hiába, ez hozzátartozik a futó-imázsomhoz, mint gyuribácsinak a zöld fejpánt, nyuszinak a narancssárga felső, Hivernek a kexevés...), a szuper csapatdzsekink, gyuribácsi "sz@rkonija" (=iszonyúan büdös Saucony cipője, ami "magától" felmászott a szálláson a csövekre), T.Péter rezzenéstelen arca futás közben, ahogy zolibácsi nyomatta a kocsiból a Queent, a kakaóautomata :-)))) a nyuszi-féle Vitaláda, ami csak nem akart elfogyni, sőt, még elhagynia sem sikerült, világklasszis sörtúrái, hogy nyuszi nem adott autogramot a lébényi "rajongóinak" :-( , a korrupcióval szerzett láda banán, a szép idő végig a verseny alatt, a tatai fotózkodás a célban a "Bundesliga-szponzorpólóban", hogy kiderült, pennel kb. 3 percre lakunk egymástól, ahogy ssneci 15 km-nél rendszeresen hátba verte gyuribácsit, ahogy bejelentkeztünk a soproni szállodában: "4 férfi+2 nő+1 nyúl", Vozár A. véres befutója Budakeszire, ahogy Hiver és vastigris célkaput csinált nyuszinak az első szakaszon, és hogy akkor mennyit hülyéskedtünk...
...szóval, csupa olyan kis villanásnyi emlék, amiket jó lesz elraktározni a téli edzésekre...
(A szervezők kritizálását inkább nem említem, megkapták a magukét a Zöldpontban is - teljesen jogosan!)
Amint elkészültek a fotók, a csapatunk összejön Vácon. Úgy terveztem, hogy a közös képeket beszkenneli vki (jelentkezzen bátran, aki könnyen meg tudja oldani a szkennelést!) és akkor fel lehet tenni pl. a futóbolondok.com-ra is.
Zmac
igen, én is rájöttem közben, hogy kiről van szó! Bár BéZé nem edzőtársam, ezért voltam bizonytalan, vele és közös barátnőnkkel versenyekre járok. Nagyon jó barátaim mindketten, nagyon rendes emberek, a sport mellett idén nyáron egy csomót buliztunk is együtt :-))))))))) hmmmmmmmdejóisvolt!
Egyébként, én rólad (is) teljes meggyőződéssel azt hittem, hogy leányzó vagy!
Nyuszi, köszönjük a dícsérő szavakat!
Most nézegettem meg a fotókat gyuribácsinál és nagyon-nagyon jól sikerültek!!!
A szombati kozos futas ugy latom senkinek nem keltette fel az erdeklodeset. Ettol fuggetlenul ott leszek idoben es 10 utan az elso busszal elindulok. Holnap mar nem olvasok topicot - majd kiderul, hogy lesz-e ott valaki kozuletek :)
H
Az én paramétereim:
1999. okt. 23: 1:25. (akkor nem futottam a teljes BB-n) Nike 2000: 1:23 körül, Kecskemét: 1:21 körül, 2000. okt. 23: 1:24. (Most viszont volt BB).
Úgy éreztem, hogy jó formában vagyok, de azért az előző versenynapok megtették a hatásukat. A futás előtt úgy saccoltam, hogy kb. olyan állapotban vagyok, hogy egy sík terepen egy félmaratont meg tudnék futni 1:26-1:27 körül. Ehhez képest volt 2-3 perccel jobb az időm.
Mondjuk 2-3 percnél nagyobb javulások szerintem is tényleges fejlődést jelentenek. (Főleg annak a tükrében, hogy a csapattagok mind keményen futottak 3-4 versenynapon át előtte, és aludni sem sokat tudtak.)
Monkey, Struccka és többiek,
egy kis kiegészités a 3625-ös hozzászolásomhoz (hogy ne legyen annyira nehezen hihetö): félmaratonokat 1997 óta futok, évente néhányat, az idei év elött általában 1:30:00 és 1:35:00 közötti idökkel. Tavaly a Nike félmaraton után 2 nappal focizás közben kifordult a jobb bokám, 1 hét fekvögipsz, aztán pár hónap lábadozás minimális mozgással és lassu, de biztos sulygyarapodással. Idén márciusban kezdtem ujra futni, az április 15.-i félmaraton elött összesen 50-100 km-t futhattam és kb 73 kg voltam. Azóta nyáron elég sokat triatlonoztam, augusztus óta pedig foleg futok. A Nike félmaraton (szeptember eleje) óta közel 600 km-t futottam - kicsit meg is viselte a bokáimat -, ebböl több mint 200-at különbözö versenyeken, testsulyom pedig jelenleg 63 kg körül mozog.
Struccka,
a Pantel félmaratont igazi félmaratonnak érzem. Igaz, hogy a cél alacsonyabban fekszik, mint a rajt, a sok emelkedö és lejtö viszont valamivel nehezebbé teszi a pályát. Azonos felkészültség mellett szerintem legfeljebb 1-2 perccel lehetett jobbat futni a Pantel-en a Nike-nál (a pontos értéket az eredménylisták összevetéséböl lehetne meghatározni), aki ennél többet javitott, annak mindenképp teljesitményjavulás áll a háttérben.
Zmac,
szerintem elég a 6 óra a 35 kilométerre, de azért jobb lenne korábban indulni, pl. 9 óra körül.
Most vettem át a BSI-ben a Nike félmaratoni pólóit. Lehet kapni egy futó alakot ábrázoló jelvényt három féle felirattal: amatőr futó, félmaratoni futó, maratoni futó. 400 Ft.
Amatőrnek gratula! Előbb-utóbb kénytelen leszel nicket váltani! :)
Ki mit gondol a nov. 25-i tízórás indulásról? Tényleg kevés 6 óra 35 kilométerre? Várom a véleményteket, aztán majd demokratikusan eldöntöm hogy mi legyen. :)
Struccka:
Sajnos a maratonokat nem feltétlenül rendezik teljesen sík terepen. Nekem volt szerencsém olyanhoz, ahol 40 km környékén egy jó 500 méter hosszú, és 20-30 méter szintemelkedésű szakasszal kellett megbirkózni, és előtte is hullámzott egy kicsit. Nekem ez különösen kegyetlen volt, mert nem ettem megfelelően a verseny előtt, eléheztem, valahol 35 km környékén gyalogoltam pár száz métert, és itt futottam a legrosszabb maratoni időmet. (Arra viszont tényleg büszke vagyok, hogy végigmentem mind a 8 maratonon amin elindultam.)
Szervusztok!
Nem szeretnék kötözködni, de azért ez a fejlődés elég hihetetlennek tűnik számomra. Az első időeredmény a 2. fényében kifejezetten gyengének tűnik. Mi történt? Megsérültél?
Másik kérdésem mindenkihez szól. Mennyire érzitek a PanTel félmaratont, igazi félmaratonnak?? Problémám a következő. Egy maratoni versenyen a szintkülönbségnek kvázi 0-nak kell lennie. Ha ez így van, akkor a felének sem ártana ilyennek lenni. Ez a verseny azonban "hegymászásból" és lejtőn "legurulásból" állt.
Mellesleg az itt futott időeredményt nem tartom igazán mérvadónak. Pontosan a pálya specialitása miatt. (A NIKE óta 17 percet javultam volna kvázi 0 edzéssel???)
Struccka
U.I.:Remélem nem sértettem meg senkit, de ezt szerintem a reális értékelés miatt tisztázni kell.
Ja és mindenkinek gratula aki a BBS-en futott és célba ért.