Keresés

Részletes keresés

szaszg+++ Creative Commons License 2017.11.11 0 0 14289

És nem vigyáztak arra, milyen kémiai anyagból volt a toll és a kégligolyó.

 

Előzmény: szaszg+++ (14288)
szaszg+++ Creative Commons License 2017.11.11 0 0 14288

De nem értékelték ki. Ezért csak szemfényvesztés volt.

Előzmény: pok88 (14287)
pok88 Creative Commons License 2014.11.03 0 0 14287
őszszakál Creative Commons License 2014.08.03 0 0 14286

Ebben igazad van, máskor jobban figyelek.

Előzmény: Hazavágyó (14285)
Hazavágyó Creative Commons License 2014.08.03 0 0 14285

A 14279.-ben nem jelezted, hogy mást idéztél.

 

Előzmény: őszszakál (14284)
őszszakál Creative Commons License 2014.08.03 0 0 14284

Állandóan válaszokat követelsz, mint aki erre van beprogramozva. Gondoltam, ha találok valami témához kapcsolódót, felkínálom neked. De ha nem tetszik, ne engem hibáztass érte.

Előzmény: Hazavágyó (14283)
Hazavágyó Creative Commons License 2014.08.02 0 0 14283

"Te el sem tudod képzelni azt, hogy aki belinkel egy szöveget, az nem a saját szerzeménye? "

 

El tudom képzelni.

 

"Egy anonim blog szövegét számon kérni egy anonim fórum nickjétől, nevetséges."

 

Jó, legyen nevetséges!

 

Kérésem: Légy szíves nyilatkozz - mi okból idéztél anonim blogból terjedelmes áltudományos handabandát/üres süketelést e bevezetővel - " Ezek szerint lehetséges" .

Előzmény: őszszakál (14282)
őszszakál Creative Commons License 2014.08.02 0 0 14282

Te el sem tudod képzelni azt, hogy aki belinkel egy szöveget, az nem a saját szerzeménye? Egy anonim blog szövegét számon kérni egy anonim fórum nickjétől, nevetséges.

Előzmény: Hazavágyó (14281)
Hazavágyó Creative Commons License 2014.08.01 0 0 14281

"A gravitáció a mai napig dilemmát okoz a fizikusok számára,"

 

Ez blöff - légből kapott vélemény, te be akarsz csapni minket.

 

 

Nevezz nevén sok fizikust, kiknek dilemmát okoz a gravitáció!

 

Nem fog menni.

Előzmény: őszszakál (14279)
Hazavágyó Creative Commons License 2014.08.01 0 0 14280

"A gravitáció a mai napig dilemmát okoz a fizikusok számára, mivel nem tudjuk egyértelműen eldönteni, hogy az a téridőnek a görbülete, vagyis csupán geometria,..."

Szerintem képzelődsz, tudtommal nem okoz dilemmát. Fenti állításod kamu, nincs alapja.

Előzmény: őszszakál (14279)
őszszakál Creative Commons License 2014.08.01 0 0 14279

Ezek szerint létezik.

 

Létezik a gravitációs töltés.

A gravitáció a mai napig dilemmát okoz a fizikusok számára, mivel nem tudjuk egyértelműen eldönteni, hogy az a téridőnek a görbülete, vagyis csupán geometria, avagy egy olyan erőhatás, amelynek forrásának kell lennie, mint az elektromosságnak. A gravitációs töltéseket azonban nem lehet, vagy még nem tudják kimutatni. Az Általános relativitáselmélet szerint, az anyag (tömege) görbíti maga köré a teret, viszont a tér jelöli ki az anyag mozgásának irányát. Ezek alapján a téridő és a tömeggel rendelkező anyag szoros kapcsolata, egymásra gyakorolt hatása nem vitatható. Azonban a téridő dinamikus volta megengedi, hogy fizikai anyag, a tömeg nélkül is deformálódjon. Felmerül a kérdés, hogy milyen természetű közeg a téridő? Anyagi, vagy talán szellemi konstrukció? A válaszom az, hogy mindkettő. Ami szerintem azt jelenti, hogy metafizikai anyag, amely csupán fizikai módszerekkel, közvetlenül nem kimutatható. Azonban közvetett módon, a matematika szellemi, logikai segítségével igen. Már csak az a kérdés, hogy milyen struktúrájú közeg a téridő? Folytonos, vagy kvantumos? Szerintem kvantumos, mivel térforrások és tétnyelők végtelenszámú kvantumai alkotják. A térforrások és térnyelők az anyagnak egy olyan metafizikai megjelenési formáját képviselik, amelyek a mozgást, a változást indukálják a téridőnek és a benne megtalálható fizikai anyag bármilyen megjelenési formája számára.

A következő nem metafizikai létforma, az úgynevezett sötét anyag, melynek kvantumai a vákuumból emergens módon jelennek meg a téridőben. A sötét anyag pontszerű, de nem nullaméretű kvantumait tekinthetjük a téridő ballasztjának, amely a dinamikus téridő kvantumaihoz viszonyított nyugalmi tömeget biztosít a fizikai anyag számára. A sötét anyag kvantumai a téridő dinamikáját követve szétterjednek, illetve koncentrálódnak, követve a téridő kvantumok taszító, illetve vonzó hatásait. A lokálisan szétterjedő sötétanyag kvantumok, a ritkuló közegű tehetetlenül sodródó szemcsés struktúrát alkotja. A lokálisan sűrűsödő sötétanyag kvantumok pedig, végső stádiumban egy kompakt fekete testet alkotnak (Fekete lyuk). A sötétanyag kvantumai nem aktívak, mint a térforrások-térnyelők, hanem állandóan passzív állapotúak, így tartósan megmaradó, állandó méretű és tömegű, elektromosan semleges létformát alkotnak. A sötétanyag kvantuma nem alakul vissza vákuummá, amelyből előbukkant.  A globálisan átlagos sűrűség eloszlású sötétanyagot nevezzük a skalár Higgs mezőnek, amely kvantumain keresztül tömeget ad a szintén vákuumból előbukkanó fényes anyag részecskéi számára.

 A vákuumból előbukkanó fényes anyagi létformák, a fotonok kivételével, mind a sötét anyag kvantumaihoz kötődnek, erősen ragaszkodnak hozzájuk, a létformájuk tartós megmaradásának érdekében. A szabadon maradó sötétanyag kvantumok, továbbra is a (Higgs) skalármezőt, illetve egymással egyesülve a kompakt fekete testeket képezik. Mivel a fotonok nem kötődnek a sötétanyaghoz, önállóan és ballasztmentesen mozoghatnak a téridőben. Azonban a Fotonok mozgását a téridő struktúrája korlátozza, a maga sajátos lüktető dinamikájával. Ezért a fotonok terjedési sebessége véges. Itt jelzem, hogy a téridő terjedési, ha úgy tetszik gyarapodási és fogyási sebessége nem korlátozott. Ezért meghaladhatja a fotonok sebességét is. A téridő és a sötétanyag kvantumainak kapcsolatáról megjegyzendő, hogy a térforrások taszító és a térnyelők vonzó hatására tehetetlenül áramlanak a téridőben. Azonban azok a sötétanyag kvantumok, melyekre rátapadt a fényes anyag, vagyis az elektromosan töltött részecskék, azoknak saját taszító és vonzó hatása nem engedi, hogy a szabadon eső, vagy más részecskékkel való ütközés okozta gyorsító erő hatására mozgó ballasztos, vagy szürke anyag, elérje a fénysebességet. Röviden, az elektromos töltés vonzóhatása, valamint a taszító hatása a globális téridőben kiegyenlítődik, ami azt is jelenti, hogy az elektromágneses mező terjedésére, fékező hatással van a téridő, és a sötétanyag elegyének közege.  

Itt megjegyzendő, hogy ha a téridő létezik a sötétanyag és a fényes anyag megjelenése nélkül is, akkor a sötétanyag is létezhet a téridő hiányában, vagyis a vákuummal együtt. A fényes anyag azonban már nem, mivel a Coulomb töltések számára kell a téridő, amiben mozoghat, terjedhet a ponttöltés, valamint az EM mező kvantuma a foton.  

A vákuumból felbukkanó elektromos töltéssel rendelkező, úgynevezett fényes anyag, mintegy ballasztként, különböző mennyiségű sötétanyag kvantumot hordozhat magával, amivel a saját tömegét képviseli az adott közegben, mozgástérben. A ballaszttól való megszabadulás az egyesülések és szétbomlások során, az elektromágneses kölcsönhatások alkalmával, valamint a gravitációs kölcsönhatás során lehetséges. A gravitációs kölcsönhatást a téridő lokális gyarapodása, zsugorodása, vagyis struktúrájának geometriája, illetve az általa ritkuló, sűrűsödő sötét és szürkeanyag tömege jeleníti meg. A gravitáció forrása tehát a térforrás és a térnyelő kvantumok, elszenvedője pedig a sötét és fényes anyag.

A fényes anyagnak, a ballaszttól való végső megszabadulása, csak a kompakt fekete test felépülése során lehetséges, ami a legnagyobb sötétanyag koncentrációt, vagy másként fogalmazva a téridőnek egy lokális helyről való kiszorítását jelenti. De úgy is fogalmazhatok, hogy ahol a legtöbb sötétanyag koncentrálódik, onnan szferikusan kiszorul a téridő és vele az elektromos töltések is. A sötétanyag kvantumok azonban nem térnek vissza a vákuumba, mivel az anyag megmaradásáért felelős entitások. A fekete test növekedésének van egy felső határa, amikor az objektum belső feszültsége, nyomása eléri a globális vákuumét, akkor a benne lévő lokális vákuum passzív térforrásai aktívvá válnak és szétvetik az objektumot. (ősrobbanás)

Összegezve a fentieket megállapítható, hogy a végtelen lehetőségű vákuumenergia megszüli a dinamikusan fluktuáló téridőt, majd a sötétanyagot, végül az elektromos töltéseket. Ezek elegye alkotja a lokális, térben és időben véges univerzumokat és a bennük nagyon ritkán fellelhető értelmes lényeket, akik szemlélik, érzékelik, értelmezik a dogokat és az eseményeket, vagyis a számukra szubjektív valóságot.

Előzmény: iborg (14278)
iborg Creative Commons License 2013.11.09 0 0 14278

Iszugyi nagyon jol tippelt.

De a 4 szubkvark nem elektron, csak egy fel elektron.Erre mar Feynman fel-Maxwell hullamai utaltak.

 

2 szubkvark van. aton : -1/3 toltessel es a zton -2/3 toltessel. Ha visszafele mennek az idoben, akkor pozitiv a toltesuk.

A tobbi a hurelmelet topikban, mert innen kezdve ez mar nem talalgatas.

Előzmény: r3tro (14276)
r3tro Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14277

"

Ha minden részecskére a tömegével arányos erő hatna, akkor minden részecske egyszerre gyorsulna, tehát egymáshoz képest nem változtatná a helyét.

 

Valójában a centrifugában tömeg szerint szétválógatótnak az anyagok."

 

 

Mi az hogy, "ha"??

http://hu.wikipedia.org/wiki/Centrifug%C3%A1lis_er%C5%91

 

A centrifugálás a szétválasztandó fázisok sűrűségeltérésén alapul.

A forgás csak azért kell, hogy nagyobb erő hasson, így gyorsabb legyen a folyamat.  Egyfajta katalizátorként működik.

 

És még ti osztottátok iszugyit..


Előzmény: Bign (14272)
r3tro Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14276

A Dirac egyenlet szerint is négyféle elektron van.

 

Szerinted hibás a Dirac egyenlet? xD

 

Előzmény: Bign (14272)
sephyra2 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 14274

TÖLTÉS:     137*e  (ezzel ekvivalens)  vagyis

 

                 6,58*10^(-16)   Vsec      ( a kvantum fluxus pied része)

 

TÖMEG:    2420* Mp  +- 10%   (2420 szoros proton tömeg)

 

SPIN:        2     (azonos a gravitonnnal)

 

 

Bign Creative Commons License 2011.01.15 0 0 14272

Centrifugális erővel a gravitációs hatás semlegesíthatő, tehát a tömegra hatő erők ugyanakkorák, csak ellenkező irányúak.

 

A centrifugában a normálgarvitációt sokszorosan meghaladó erő állítható elő.

 

Ha minden részecskére a tömegével arányos erő hatna, akkor minden részecske egyszerre gyorsulna, tehát egymáshoz képest nem változtatná a helyét.

 

Valójában a centrifugában tömeg szerint szétválógatótnak az anyagok.

 

Ezért a tehetetlen és a gravitációs tömeg ekvivalenciája nem lehet igaz.

 

Szász úr csak azt nem érti, hogy ezt az egyszem kísérletével nem bizonyítja (mert megismételhetetlen és ezer sebből vérzik), másrészt nem kellett volna bele keverni a

4 részecskés elképzelését, ami szintén ezer sebből vérzik.

 

Azonkívül mert valaki esetleg új dolgot talál, még nem jelenti, hogy az elődök 400 éve mind hülyék lennének. Senki se állította, hogy mindent tudtak, tudnak.

 

Csak állításaik mögé elfelejtik oda írni: "jelenlegi tudásunk szerint".

 

 

Előzmény: gyulahorvath (14270)
gyulahorvath Creative Commons License 2011.01.03 0 0 14271

Egy NASA project arról szól, h a Hold és a Föld Nap felé történő szabadesését bemérjék, mert nekik is gyanús az ekvivalenciaelv.

Az ekvivalenciaelv elvetése miatt nem jogos Szász urat fikázni. Éppen az vihetné előre a fizikát, ha valaki végre megtalálná azt az aksziómát, amit el kell vetni a továbblépéshez. Mert az már nyilvánvaló, h az egyesített elmélet a jelenlegi aksziómarendszerrel nem hozható létre.

Előzmény: _vs120_ (14242)
gyulahorvath Creative Commons License 2011.01.03 0 0 14270

Sajnos egy konkrétumon megbukik ez az elmélet: Szász úr a fényelhejlást csak a nap közelében tudja magyarázni, viszont a gravitációs lencse hatást nem.

 

Én tényleg nagyra becsülöm, h képes radikálisan másképp gondolkozni, mint a fizikusok nagy tömege.

Még azt is elképzelhetőnek tartom, h a tehetetlen és a gravitációs tömeg ekvivalenciájának cáfolása megfontolandó az elméletéből. De amíg a fénykvantum gravitációs tömegét nem teszi rendbe, addig a 4 részecskén alapuló világképe a gravitációs töltésekkel együtt bukik.

Bign Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14254

"Még egy egyszerü vegyész is folytatni tudja Szász elemzését..."

Igen, mert a lényeg nem a tudás, és bizonyíték, hanem a hít,

amit oly sokat és oly sokak szemére hány.

 

De ugye a más szemében a szálkát is, míg a sajátban a gerendát se.

Előzmény: Törölt nick (14246)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14252

Ez roppant érdekes!

 

Megmondanád, hogy mikor és milyen módon fedezted fel a négy elemi részecskédet? Olyan kisérletről eddig még nem hablatyoltál volna, ami a 4 elemi részecskéd felfedezését igazolná.

Előzmény: Törölt nick (14249)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14251

Kérdés, hogy mire kerestél...

Előzmény: Törölt nick (14244)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14242

Nagyon szépen és pontosan kijött, hogy a Szász elmélet csak a mesevilágban létezik. Viszont a hold hatása gyönyörűen látszott, a pályaadatainak ismeretében még a mérési hely koordinátáit is nagyon pontosan vissza lehetett számolni. A próbatestek még hosszas ráolvasás esetén sem voltak hajlandóak nem "azonos" idő alatt leesni.

Előzmény: Törölt nick (14241)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14239

Mennyivel egyszerübb iszugyi, azaz Szász Gyula, tömeg fogalma és a kijavított tömegmegmaradása.

 

A "kökorszakban" élt "ösember" világképe is milyen "egyszerü" ! És mégse jó a mai világban semmire.

Előzmény: Törölt nick (14237)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14238

Mi köze a vegyészi múltadnak ehhez? Anélkül nem tudod, hogy mit csináltál a munkásságodban?

HAZUDSZ SZÁSZ?

 

Tudtad, hogy ha sokszor leírom az interneten, hogy Szász Gyula hazudik, akkor ezt fogja elsőnek kidobni a neved mellett? Mert arról gondoskodsz, hogy kellő számú esetben legyen letöltve ez az oldal...

Zseniális lesz, hogy még halálod után is évtizedekkel, ha majd valaki felmegy az internetre és megnézi, ki volt Szász Gyula, akkor azt fogja látni, hogy egy hazudozós kamufizikus.

 

Az ejtős eredményeket jövő hét végére felteszem valahova. De mire fog menni vele egy vegyész? MAjd iszugyi nevében fainul kioktat, hogy még a vegyészek is tudják, hogy csak legalább és pontosan 110m magas "ejtötoronyban" lehet elvégezni az "ejtökisérletet" ?

 

Internet bolondját csinálod magadból...

Előzmény: Törölt nick (14235)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14233

Továbbra is szeretettel várom kutatói vegyész múltad vázlatos leírását ! Olyan óriási szerencse, hogy két vegyész is van a családomban, így még az is elképzelhető, hogy én - együgyü bunkó - még érteni is fogok valamit abból, amit leírsz.

Előzmény: Törölt nick (14231)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14232

Tisztelt  Dr. Szász Imre Gyula  /Alias iszugyi, icsutak, ügyuszi,stb./
Az elméleted elfogadtatásával nem a netes fórumokon kell munkálkodnod, hanem az arra megfelelő szaklapokban. Arra jó a fórum, hogy laikus támogatókat szerezz magadnak, amivel csökkented a frusztrációt amit a szakmai körök elutasítása okoz. Légy türelmes, az idő neked dolgozik! Az igazság odaát van, hátha átküld magából neked is. :-)

Előzmény: Törölt nick (14231)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.19 0 0 14230

Az ,hogy egy személy két-három álnevet használ, még nem számít patológiának. Viszont ha egy testben két személy (iszugyi / icsutak) elhatárolódik egymástól, miközben azonos cél elérésén munkálkodnak, az már igen. A személyiség megkettőzése nem duplázza meg az érvei(k)nek igazságtartalmát.

Előzmény: Törölt nick (14228)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.18 0 0 14229

Ilyen nem lesz, de nem is értem minek kotyog bele egy kémikus olyanba, amit nem tud... A proton 2 db 2/3-os és 1db -1/3-os töltésű kvarkra bomlik.

Remélem a kémiához jobban értesz. Apropó, mesélnél a részben kutató részben fejlesztő munkádról?

 

Érdekelne, hogy egy ilyen nagy elme, akinek interdiszciplináris tudása íly hamar beragyogja a fórumot, vajon mivel foglalkozott dolgos kutató éveiben?

Előzmény: Törölt nick (14228)
Bign Creative Commons License 2010.11.17 0 0 14217

Ha süllyeszteni akarod, akkor miért szólsz hozzá?

 

Egy megoldás van. Minden állítását meg kell cáfolni (vagy megerősíteni).

 

A hittel itt nem megyünk semmire.

 

Az elméletének azt a részét, hogy csak 4 alapvető részecske van

(s ehhez a részhez ért a legjobban, mert alapvetően részecske fizikus)

vehetjük cáfoltnak, mivel bizonyíthatóan más részecskéket is észleltek.

 

Az anyagok gravitációs térben való különböző gyorsulással esésének cáfolata már nehezebb dió.

Leszögezve, hogy a közölt videó minősége, és eseményei, s főleg a kiértékelése nem bizonyítják a dolgot.

De ettől függetlenül tudnék okot az eltérésre, bár nem olyan mértéküt amit iszugyi állít.

 

A centrifugát elég régóta alkalmazzák az anyagok szétválasztására.

 

A diáknak függetlenül a tananyag igaz voltától, mindíg a hivatalosan elfogadott,

hiteles anyagot kell visszaadnia. Illetve tanár függő, hogy a legújabb eredményekből mit enged át. Ez nem igazságos, de ez van.

 

 

Előzmény: _vs120_ (14215)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.17 0 0 14216

vs120  

 Mi van a saját pottyantós kísérleteddel? Kíváncsi vagyok az eredményre. Megdöntötte iszugyi elméletét?

 

Előzmény: _vs120_ (14215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!