Ez nem teljesen igaz ebben a formában :D A Pizza batyut meg lehet. De ott van a Gyross. Imádom, csípősen hmmm. És pitát mindenhol lehet már kapni, a husit meg bele lehet grillenteni.
Inkább a budai hegyekben gondolkozz. Pl Hűvösvölgyben a gyerekvesút végállomásánál biztos, hogy találsz tűzrakó helyet és az erdőben parázs alapjául szolgáló keményfát.
A parázson sütheted pecsenyédet, de csinálhatsz saslikot is: hagyma, húsos szalonna, paprika közé a nyársra felszúrhatsz gombát, hústerméket vagy vékony, előre pácolt hússzeleteket, esetleg májat.
A nyársat becsomagolhatod alufóliába, s amikor megpárolódott parázson átsütöd. Nekem a fólia nélkül gyege parázson sült hús/saslik az igazi. Persze ehhez nagyobb türelem szükségeltetik.
Ha húsokat sütsz parázson, a parázs alá rejts el néhány alufóliába xsomsgolt krumplit. Fínom köret a húsok mellé.
Megmondom őszintén, nekem az utóbbi időben az egyszerűbb pácok jönnek be.
Szeretem a pikáns ételeket, de grillezésnél inkább a visszafogottabb fűszerezést választom. Jobban kijön a hús igazi íze. Esetleg ízlés szerint fűszervajat lehet rátenni.