Én ehhez a részéhez nem értek. De úgy vagyok vele, hogy tök mindegy ki játszik a válogatottban és milyen szintű a veseny vagy torna, a lényeg hogy a finnek nyerjenek. Minden szép eredménynek tudok örülni. Persze tudom, hogy az olimpia az más, de sajnos most sem jött össze. És arra csak 4 évente van esély. Addig be kell érni egyéb sikerekkel :)
A májusi vb azért kevésbé fontos, mert azok csak relatív összecsapások, mert a legtöbb NHL-s sztár a Play-offsban van a tengeren túl, így az olimpia jobb mérce volt szerintem.
A finnek technikailag jobban játszanak, de a svédek fizikailag jobbak. Ezt mint régi hokis mondom.
Hát én nagyon sajnálom a fiúkat, mert igazán megérdemelték volna a győzlemet, de hát tudjuk, hogy nem e szerint osztogatják az aranyérmeket. Sajnos. Nekem nem volt meglepetés a teljesítményük, mert én minidig is hittem bennük és tudtam ,hogy bármire képesek. Csak éppen a célegyenesben nem jött össze. De majd májusban! :)
én pl nem estem hasra a svédek döntőbeli játéka előtt, volt egy időszak mikor nem igazán engedték a finneket támadni és többször hozták kellemetlen helyzetbe a védőket, de aztán fordult a kocka, tulképp sztem kiegyenlített meccs volt - és szvsz még az igazán jó meccsektől is messze volt erősen, a végén voltak óriási helyzeteitek, amit be kellett volna verni
a svédek okosak voltak, tanultak Salt Lakeből, nektek talán kicsit kevesebb szufla maradt a végére, és nem volt makitok se, illetve mäkitok volt, csak mákotok nem - húderossz, bocsánat, de nem lehetett kihagyni -
summa summárum igen nagy meglepetést okoztak sztem mindenkinek, szemrehányás nem lehet rájuk, én a döntőben nekik drukkoltam
Valamikor régen pici ideig tanulgattam a nyelvet. Idős finn hölgy volt a tanár, ő mondta, amikor a jégkorongra, ill. a sportra terelődött a szó, hogy a finn az nem egy győzelemre termett nép. Sose jön össze.
Ez jutott most az eszembe, bánatomban, vasárnap. (Adalék: az éremtermés ezen a ... olimpián: összesen 9, abból 6 ezüst, 3 bronz.)
csodaszépen játszottak a finnek az egész olimpián. Nagyon sokszor nagyon jól jött ki nekik a lépés és nagyon nagy csapatokat vertek rommá. Sajnos a döntőben nem jött ki a lépés...dehát ilyen a popszakma. Mostmár legalább tudják a srácok, hogy mindenki verhető...de amikor a svédek vannak a túloldalon akkor egy kicsit mindig több kell a győzelemhez. Nagy mumus a szomszéd. De jön még kutyára kamion
Nem hiszem, hogy a követelmény a jó kifejezés erre. Persze a meccs után közvetlenül én is nagyon csalódott voltam, ahogy a játékosok is, de nem tehetnek ők sem szemrehányást maguknak, fantasztikusan játszottak végig, ma is jól játszott a csapat, de a svédek kicsit jobbak és kicsit szerencsésebbek is voltak.
Ők talán okosabban játszották végig ezt a másfél hetet, mert ha az egészet nézem, akkor ugyan az aranyat egyértelműen a finnek érdemelték meg legjobban, de amikor a legfontosabb volt, akadt egy jobb csapat.
nekem mindkettő sír... ha csak egy kis szerencsénk lett volna.... Szép ez a második hely azért de ha már ott voltak a döntőben azért ott már az arany a követelmény...
Elképesztő ez a csapat, Westerlund fantasztikusan összerakta a védekezést, minden sor masszív (megjegyzem, egyáltalán nem érződött Salo hiánya sem ma, pedig talán a legjobb védőnk volt eddig...). A két scoring line meg 2-3 gólt mindig összehoz (Olliék kicsit gyengébben kezdték az olimpiát, de belehúztak az utóbbi pár meccsen). Niittymäki minden várakozást felülmúl, a checking sorok meg cipelik a zongorát. Perfect.
Svédek ellen pikáns lesz, de ha nem tojnak be a srácok, az isten sem menti meg őket a győzelemtől :)