Ezt a hármat választottad annak ismeretében , hogy mekkora a helyiség hővesztesége kinti-15°C és benti +20°C esetében , vagy csak sacc per kábé a választás és inkább az árat nézted ? Viszont gondolom , hogy csak az árat nézted , mert választottál egy 5,3 kW-osat is .
Ha tudatosan választottad a gépeket , én a Gree-t választanám . Nagyon régen gyártanak klímákat . Igaz , nekem a Gree Amber van . Rendesen teszi a dolgát úgy fűtés esetében mint hűtéskor is .
Van egy elméleti max, am ha minden maximumra van állítva és egyéb segédüze, mittudomén szunyogirtó üzemmód, stb is be van kapcsolva + némi rátarással 7,75A ehhez nézik a legközelebbi felső értéket, ami 10A.
Akkor, ha jól értelmezem, az első két sor amit ténylegesen kér a klíma, a második két sor névlegesnek annyi szerepe van, hogy arra kell tervezni. Mi adja amúgy a különbséget? Az indulásnál ránt akkorát, hogy bő két amperrel eltérnek az értékek? Gree Comfort Pro 3,5 kW klímáról van szó.
Cooling Current Input A 4.35 Heating Current Input A 4.67
Rated Cooling Current A 6.67 Rated Heating Current A 7.75
Kint 0-3 fok közt, szigetelés nuku, két klíma 1,4-2 kW körül egy. Ebből az egyik Kaisai ice(alias Midea Xtreme Save Pro), a masik Aux Delta2, 3,5 kW-osak. A Kaisai meglepően keveset fogyaszt, 1kW fölött meg nem ment sztem, jellemzően 500-800W. A ház nincs felfűtve mert 7vegihaz, de temperaltam minden nap. Az Aux jóval többet eszik, 1-1.3 kW, néha alatta. 20 fokon meg, a Kaisai 22, néha 23.
A Kaisai ugy-ahogy tudja is fűteni a fenti 50m2-t, persze izzadni nem kell..de turbo fokozaton 23 fokkal se ette le a gatyankat...
Szóval én a Kaisai-al meg vagyok elégedve, a sztárolt Aux-szal kevesbe.. Ja, a Kaisai 4.6 SCOP-os, azt olcsóbb volt mint az Aux..
" Nyilván -20 fokban nem lesz 4-es COP a kínainak. "
Megnyugtatlak , hogy a Japán klíma sem fog COP 4-el dolgozni -20°C-nál .
Nekem két kínaim van a No-name Ozone és egy Gree Amber . Egyformán 2,7 kW-osak .
Fűtésnél 860Watt fölé nem ment egyik sem, 8ltal8ban 380-460Watt volt ilyen időjárásban , mint most van kint . Folyamatosan fogyasztásmérőn keresztül működtek 16-éven keresztül . Leolvasztásnál volt 1170Watt a maximum . Igaz , a házam csak 63nm és jól hőszigetelt .
Jelenleg a névleges 6kW-os R290-es gázzal működő hőszivattyúm Sunrain BLN-006TC1 fogyaszt átlagosan a mostani napokban 4,5 kWh energiát . Fűtés 23°C , HMV készítés 53°C -150liter .
De ha 4-es a COP a kínai meg a japánnak akkor ugyanannyit is kellene fogyasztania.
Ez lenne a lényege az energia címkének, hogy össze lehessen hasonlítani a gépeket. Az más tészta hogy ebben is tudnak csalni, de gondoltam csak mínuszos hidegbe bukik a dolog.
Mármint referenciakörülmények esetén. Nyilván -20 fokban nem lesz 4-es COP a kínainak.
De nekem akkor sem hozta a számokat amikor +15 fok volt odakint.
2,6
3,6
5,2 -es klímák így fogyasztanak maxon: 7A 8A 10A
A névleges teljesítmény dupla de nem lesz dupla a ténylegesen felvett áramteljesítmény.
Vagy létezik az hogy a 2,6-os többet is fűt mint 2,6kW? Tehát megvan a 4-es COP, az 1380W felvett teljesítményből lead 4x annyit? Kétlem...
Az olcsóbb árat a japánhoz képest a villanyszámlában fizeti meg az ember.
Tegnap lefényképeztem a Mitsubishi 6kwos légcsatornás klíma áramfelvételét, 360 négyzetmétert fűt, pir 10 centis panel a teteje, oldala, 15,5 fokra van állítva..
A tied óránként 1-2 kwal többet fogyaszt, mint az 360 négyzetméterre. Ezért érte meg nekik a 900.000 Forintos klíma, most napi 24* 1kw-al, (24*120Ft) 2900 Ft, egy szezoban 300.000 Forintot hoz egy kínaihoz képest. Maximum 3 év múlva behozta az árát-.
A szomszédban van fele ekkora területre, ugyanaz az épület egy Hamilton Digital, 5 vagy 7 kwos oldalfali, 18 fokon ment, 2,98 Amper. Levették 16 fokra, lement 2,47 Amperre, majd fél perc után leállt.
hogy amit írok azt az AI állítja, ami meghaladja az értelmi képpességeideit
Bocs, ezen felröhögtem, de ne vedd magadra:))
A vitátokhoz nem értek, nem foglalnék állást, de kezeld nagyon erős fenntartásokkal annak az AI-MI nevű kamugépnek az állításait, egyszer akár életet is menthet.
És mondd, arról a blődségről nem olvastál még, hogy az AI, ha nem találja a választ, vagy ha úgy van megírva az algoritmusa, akkor bizony kiegészít, meg konfabulál? Tehát minden, csak nem orákulum.
Annak, hogy az AI szerint hány foknál (mit tippel) old le a bimetál nincs túl nagy jelentősége, gondolom gyártója, felhasználási területe, ipari vagy lakossági jellege válogatja. Az a lényeg, hogy a kismagszakító karakterisztikája megfeleljen az előírtnak. Ugyanakkor a környezetnek viszont igenis van jelentősége a működés szempontjából, a sűrűn sorakozó és/vagy zsúfolt elosztódobozban, és/vagy ipari, üzemi környezetben és/vagy napsütötte falon elhelyezett kismegszakító és benne a bimetál hamarabb felmelegszik és lassabban hűl le. Ezt azért álmos nyuggerként még AI nélkül is sejteni vélem.
Csak húzod a gázt, nem érted/veszed tudomasul, hogy amit írok azt az AI állítja, ami meghaladja az értelmi képpességeideit, de Te csak írod a blődségeidet továbbra is.
Hogyan lehet az, hogy az 5.2kW-os klíma ami pont dupla teljesítményt nyújt mint a 2,6-os , nem dupla áramot vesz fel, sőt alig többet??
Ugyanaz gyártó és ugyanaz termékpaletta ( xtreme save).
Illetve a mínuszokban sem vesz fel készenlétben pár wattnál többet. Akkor hogyan fűti a kompresszort?
Ha kihúzom a konnektorból a kikapcsolt klímát, akkor szisszen egyet, miért teszi ezt, mi történik ilyenkor?
Ha egy szobában lenne a kettő, melyikkel lenne olcsóbb fűteni? Tekintettel hogy szinte azonos a COP mindkettőnek, akkor elvileg mindkettővel ugyanannyiba kellene hogy kerüljön.