Én erősen gyerek voltam még a régi rendszerben, de a TMK betűk megmaradtak. Ez ugye úgy működött régen, hogy ha valami megállt, akkor megszögelték. Én alapvetően jó ötletnek találom a tervszerű megelőzést és karbantartást. Igyekszem ezt kivitelezni, még ha per/pill itthon annyi látszik, hogy feleslegesen költök pénzt a gépekre. (hiszen működik, van is itthon háború belőle)
Az a baj, hogy nálam is van bőven mit csinálni. Csak ha már szét van szedve, akkor csináljuk meg. Nem akarok úgy járni, hogy most nem csinálom, két hét múlva meg előjön a hiba, és akkor már nem lesz idő csak szögelni, drótozni.
Azt szerintem nálam jobban tudjátok, hogy szezonban nincs megállás, és minden elbaszcsizott óra sok sok pénzbe kerül.
Amit szeretnék: most rendbe szedem és végig viszi a szezont kb gond nélkül.
A gumibakos fülkés MTZ-knél érdemes rendszeresen ellenőrizni a testelését a fülkének ,sok bosszúságtól megmenti az embert ! A biztosítékok is réz szálasok legyenek ,az alu berohad és füstöl tőle a biztosíték tábla ,vagy összeég !
De mit írtam hová kell menni ? Azért írtam mert nekem volt ilyen behajtási engedélyem és az önkormányzat állította ki ! Úgy hogy nem értelek ! A rendőr pont olyan mint a közlekedési hatóság !
A szettben rengeteg minden van. Kiváltképp azok érdekelnek amik vastag műanyag gyűrűk. Van benne két nagy papír tömítés is, abból gondolom, hogy szét lehet atomjaira szedni. Én igazából csak a gumi porvédőket akartam, de most elgondolkodtam rajta.
A vezérműtömb szétszedése alatt nem csak a gömbfejek kiszerelését és az ottani O gyűrű cserét érted? Ha nem folyat ne cseréld ki. Máskor is könnyen kicserélhető, ha valamelyik folyat, ott nem ugrik szét semmi, nem kell tőle félni! Ha majd cseréled, érdemesebb csapágyboltban vásárolt O gyűrűt bele rakni, a javítókészletben lévők némelyike nem túl jó minőségű.
Kicseréltem a kúpos szelepet. Igaz le kellett szerelnem az egész hóbelebancot a helyéről. Így könnyű volt. Egyúttal akkor már vettem karokat, stifteket, hogy ezek is jók legyenek. Vettem a vezértömb karjaira azt a gumi harangot is, de csak kompletten felújító szettel együtt adták. Kérdés, akarom-e én szétszedni a vezérmű tömböt és kicserélni benne a gumigyűrűket stb? Van abba valami apró rugó, ék, akármi amit el tudok ugrasztani? Vagy csak szépen szétcsavarozom, kitisztítom és értelem szerűen cserélem a gumielemeket.
Másik kérdés:
A hidraulika szivattyútól jövő fém csövet ki szeretném váltani gumira. Össze is tudtam válogatni a hozzávalókat. Viszont a hidraulika cső belső átmérője kisebb, mint a jelenlegi fém cső átmérője. Okoz ez nekem valami problémát? Elvileg kisebb átmérőn nagyobb a nyomás, viszont kevesebb liter megy át rajta adott idő alatt.
Beszéltem a közlekedési hatosúsággal az első kérdésük az volt mi az a piros rendszám na itt már bukott a történet megkértek írjak egy e-mailt és majd valamikor válaszolnak rá ez volt a behajtási engedély!
a sárga villogó miatt sem tudtak segíteni azt mondták nekem kell megítélnem hogy szükséges e a használata vagy sem!a rendőrökhöz hétfőn kell bemennem!
Óvakodj tőlük! Pár éve én is nézegettem több ilyen külföldi szélhámos honlapot. Olyan is volt, aki magyar ember nevén hirdetett, de külföldi cég állt mögötte! Hihetetlenül kedvező árakat ajánlottak, házhoz szállítva. NET-ről letöltött fotókat küldtek. Mikor kértem, hogy konkrétan ezt-meg ezt fotózzák le, természetesen ezt már nem tudták megoldani! Mind előre kért volna valamennyi pénzt utalni! Én a rendőrségre is bementem a magyar név mögött megbúvó szélhámosság miatt, a rendőrök megdicsértek, hogy milyen ügyes/óvatos voltam, de mivelhogy éppen ezért, nem történt bűncselekmény nem tudnak mit tenni és bízzunk benn, hogy mások se dőlnek be nekik!
A Kelet-Agrót Nyíregyházán merem ajánlani, én már a harmadik gépemet hoztam tőlük! Az utolsó kettőt megrendelésre, így még olcsóbb volt! Ide nyilvánosan nem merem leírni, hátha beperelnek, hogy melyik magyar céget viszont nem ajánlom!
Árulnak Magyarországon is ! Itt legalább a rendőröket ki tudod küldeni ha nem kapsz árút de ott már nehezebb ! Jobb az ilyentől tartózkodni ! Az a legjobb vásárlás mit meg tudsz tapizni, nézni !
Érdeklődni szeretnék , hogy valaki vásárolt japán yanmar vagy iseki kistraktort europe.trade.equipment@gmail.com erről az oldalról az Egyesült Királyságból köszönöm előre is ha valaki tud segiteni.
Már csak az a kérdés a rendőr is tudja ezt ? Mifelénk ha az emlitett útra rámégy és nincs önkormányzati engedélyed akkor a jard úgy meg vág hogy attól koldulsz ! Tudom mert engem is állított meg traktorral és kéri a ráhajtási engedélyt !