Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6056
Gyerekek, ez olyan, mint a kávé melletti dumázás.
Mindig megváltják egyesek a világot, utána belenéznek a brifkójukba és rohannak dolgozni.
Rögtön nincs kedvük az egészhez:)))
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6055
Kedves Vándor.

Tomajer felment a hófedte hegyek tetejére és elkezdett ugrálni. Elindított egy lavinát, aki ennek az utjába áll azt elsodorja. De nem kell félni, mert nem nagyon meredek ez a hegy és mint minden lavina ez is elmúlik:))

Tudom, hogy te ezt érted:)

Előzmény: Fáradt Vándor (6052)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6054
Partizaan, te tényleg partizán vagy:)

Neked elveid vannak és ez tetszik, tomajer sajnos csak naív.

Előzmény: partizaan (6051)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6053
Sajnálom csogu, de így látom:-(

Ezt most miért írtad?
Mert olvassák ezt többen a 6x6-nál is és a seggüket akarod nyalni vagy, mert ez a véleményed?

Előzmény: tomajer (6050)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6052
Embereeeeeek!

Nem-e lehetne-e ezt felfüggeszteni?

partizaan Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6051
Ne szállj ki ..ssza +!

Azzal csak konzerváljuk az egész problémahalmazt.
Ez a legnagyobb gond.
Ha mindenki kiszáll, akkor minden marad a régiben.
Inkább arra válaszolj őszintén, hogy szerinted így ez rendjén van?
Mert ha nem, akkor a legrosszabb amit tehetsz, hogy kiszállsz, és a gyerekeidet se arra neveled, hogy az életben micsoda gyönyörű dolgok vannak, hanem arra, hogy a túlélés érdekében hogyan meneküljön előre, aztán hogyan legyen testileg-lelkileg megalázott összetőrt roncs, mint lett az apja is, meg annak az apja is.

Miért vagyunk minden negatív dologban világelsők.

Mert egy szűk elit igen jól el van ebben a káoszországban, és mi egyszerű kis szürke egerek - a békesség kedvéért - asszisztálunk a disznóságokhoz.

Csak hát a közérzete mindenkinek olyan amilyen.

Miért annyi vadállat az utakon, miért annyi mogorva bunkó ember a bevásárlóközpontokban, miért az elfordulás egymástól?

Mert úgy érezzük, hogy ez így is jó?

És közben azt hisszünk, hogy majd az új generáció, majd a gyerekeink, majd, majd, majd...
Mitől lenne majd, majd, majd nekik jobb, ha mi most és itt minden szemétséget elviselünk?
Mi most élünk és itt.

Nekünk mitől, és mikor lesz jobb?

Előzmény: csogu (6045)
tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6050
Jobb is!

Olvasd vissza magad, és gondolj bele, ha nem a Rádiotaxi elnöke lenne itt, akkor mit mondanál neki!

Sajnálom csogu, de így látom:-(

Előzmény: csogu (6049)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6049
Hagyjuk inkább a picsába, inkább ne mondj semmit, de állandóan, fölöslegesen a Pali seggét nyalni semmi értelme!

Elszámoltam 15000-ig, hogy ne legyek durva.

Azt úgy döntöttem inkább nem mondok semmit.

Előzmény: tomajer (6047)
tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6048
De én nem rontottam el semmit:-(((
És nem hoztam nyilvánosságra semit, ami ártana bárkinek!
Hidd el, ezzel a tikolózással hiteted el mindenkivel, hogy milliomos vagy:-(((

MÉG A PALI IS AZT HISZI, HOGY NINCS KÖLTSÉGE A BAROM TAXISNAK ŐRAJTA KÍVÜL !:-(((

Még Ő is azt hiszi, hogy az ő befektetése, és az ő költsége a magasabb!!!

Pedig ha egymás mellé tennénk az ő befektetését a taxitársaságba, és az összes taxis befektetését a taxitársaságba, azt hiszem egy nagyságrendi különbség lenne!

Előzmény: csogu (6044)
tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6047
Írt itt bevételről bárki egy szót is?
Itt eddig csak költségekről beszéltünk!
Erre te hisztériás rohamot kapsz / mintha a főnököd utasított volna:-) / és elkezdesz az ellenkezőjéről beszélni!

Miért is kell teljesen hülyének nézni mindig mindenkit magunk körül???

Az én feleségem, akinél tizenöt évvel ezelőtt pontosan 5 X azaz: ötször annyit kerestem, most nettó 89000.- ot kap a számlájára! És nagyon nagyon elégedetlen vele!
Akkor miért is sok, az a kb száz, amiről itt most beszéltünk???

Nekem tényleg elegem van csogu abból, hogy amióta itt a Pali, nem lehet veled értelmesen beszélni:-(((
Hagyjuk inkább a picsába, inkább ne mondj semmit, de állandóan, fölöslegesen a Pali seggét nyalni semmi értelme!

Előzmény: csogu (6041)
partizaan Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6046
Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű utasra, hogy 100 ezrekről beszélnek???

Erről beszélek!

Ezt nevezem képmutatásnak, már meg ne sértődj érte!

Komolyan azt hiszed, hogy akik - az egyszerű példa kedvéért a 3 milliós Skoda Octáviában - beülnek melléd, mögéd, nem keresik meg a 100 rugót?
Hát nem a csóringerek utaznak ma taxival. Én két éve nem ültem be utasként taxiba, pedig ebből élek, de nekem sincs annyi, hogy lelkiismeret furdalás nélkül elköltsek egy átlagos utazásra 1500-2000 forintot, mert sajnos minden fillérnek megvan a helye a családi kasszában.
És a 100 rugó, amiről írtam, és aminek a felét én se vallom be, mert már nincs annyi bevételem, hogy annak a plusz 50-nek a járulékait győzzem, szóval ez a 100 pénz se sok mindenre ad lehetőséget. Egyik napról a másikra élni, igen erre épp hogy elegendő.

No de ez így rendjén van?
És erre jön a Pali a 2 milkás telefonszámlájával?
Frankón hányok

Előzmény: csogu (6041)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6045
Képmutatás folyik az egész országban.
Ehhez mi kénytelen-kelletlen alkalmazkodunk.

Tedd hozzá, hogy önvédelemből!!!

Előzmény: partizaan (6042)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6044
Úgy érzem kicsit kiszállok ebből a társalgásból.

Majd folytatom, akkor ha az orvosok az internetten írnak arról, hogy most mi a faszt kell titkolni azon, hogy igenis vannak orvosi műhibák és Dr. Tomajer arról ír, hogy miként rontott el egy műtétet amibe a beteg belehalt.

tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6043
De mi a f@szt kell itt titkolni???

Azt, hogy nem marad meg száz rugó tisztán???
Ez ma magyarországon titkolandó összeg???
Ne legyünk már teljesen hülyék, ha lehet, és mást se nézzünk annak!!!
Ha nem mondjuk ki, akkor örökre, az olyan baromságok maradnak az emberek fejében, hogy:

"nekem több mint 10 éve sikerül, úgy hogy havonta nem dolgozok csak max 10 napot és bérlem a kocsit... és fizetek lakbér és ezt meg azt... hogy ezt egyesek miért nem tudják megtenni, ha nekem egy szar Ckategóriás kocsival sikerült nem tom..."

stb.stb!

Előzmény: csogu (6039)
partizaan Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6042
Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek.

Nem bátorság kérdése ez Csogukám.

Csak amit a Tomayer felidézett alább, az ma is igaz, sőt ma még több a költség.

A mi esetünkben is arról van szó, mint a más egyszemélyes vállalkozások minimálbéren futtatott könyvelésénél.

Szerinted nem mosolyognak a Zapekosok, mikor az adóbevallásainkat böngészik?

Kis halak vagyunk - egyelőre, talán nincs ránk elegendő kapacítás, de azért ők se hülyék, tudják, hogy a mai benzin-autó-szervíz-amortizáció- sz.j.a.-könyvelő-tébé-estébé-egyéb költségek mellett minimum havi 200-250 ezer Forint összegbe van csak, hogy egyáltalán taxi legyen az utcán. És akkor nem beszéltünk még a lizing-részlet költségekről, és akkor tegyünk hozzá csak 50 rugó minimálbért és egyébként máris mindenki Áfás lenne, no de minek is??? Mikor szinte semmiből, de a lényegből nem igényelhetjük vissza még a töredékét se.

Képmutatás folyik az egész országban.

Ehhez mi kénytelen-kelletlen alkalmazkodunk.

Egyébként ilyen adórendszer mellett, ilyen feltételrendszer mellett legalább nem cseszegetnek minket, igaz túl sokan vagyunk, de valószinüleg még mindig olcsóbb ez az állapot az államnak, mintha munkanélküliként fedél nélkült árulnánk valamelyik kereszteződésben.

Viszont ha ez van, már pedig ez van, akkor legalább ne csináljunk úgy, mintha nem ez lenne...

Előzmény: csogu (6037)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6041
Ez a bajom ezzel a dologgal!!!!!

Ezt az egyszerű taxisokról írtam, most kicsit át fogalmazom.

Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű utasra, hogy 100 ezrekről beszélnek???
Őrjítően.
Elkezd számolni, hogy mennyi is az ő fizetése?
Beszorozza és őrjöng, habzik a szája......
Ő eddig jut el, mert ő az egyszerű olvasó.
Félinformációval.

Viszont nem is érdekli, hogy mi a teljes igazság. Nem érdekli úgy, mint téged, hogy a Palinak havi 2 millió a telefonszámlája, csak az, hogy mennyi is 500x36000.....

Ezért butaság és felesleges dolog számokkal dobálózni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: tomajer (6038)
tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6040
"Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek. "

Szerinted melyik számmal ártottál többet, a kivűlállók szemében???:-(((
Mert szerintem egy reális szám, hihető, és hitelessé teszi azt aki leírja, míg egy baromság!!!:-(((
És én vagyok a buta
kártyás
:-)

Előzmény: csogu (6037)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6039
Tomajer, olyan vagy, mint az 5 éves fiam.
Anyuuuuuuuuu, anyuuuuuuuuuuuuu van egy titkom........tudom mit kapsz szülinapodra.....

Bár már ilyen nem lehetséges, mert megértette, hogy van, amit azért nem szabad elmondani, mert ...
1, nem tartozik mindenkire
2, nem mindent szabad mindenkinek tudni
3, azért, mert úgy nem lesz meglepetés

Igaz ő 6 éves:)))

Partizánnak örülsz.
Hát igen, a partizánok már csak ilyenek:o)))

Előzmény: tomajer (6038)
tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6038
Partizaan!
Végre valaki, akivel egyet tudok érteni!:-)

Csogukám! Lehet, hogy nagyon-nagyon buta vagyok, de tényleg nem értem mi a bajod velem???:-(

Előzmény: csogu (6035)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6037
Arról meg hogy ki mennyit keres felesleges képmutatóan kussolni.
Úgyhogy csak rajta, mindenki osszon-szorozzon, aztán kiderül végre mennyi az annyi.
Palikám, te mennyit keresel havonta?
Mert én még 100 rugót se vagyok képes jövedelemként kitermelni a vállalkozásomból

Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek.

Előzmény: partizaan (6032)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6036
Annyiban tudom ezt "igazolni", hogy a lehel piacnál volt nem rég egy futásom:)

Nagyon csúnyán néztek a fiúk, amikor lesprinteltem őket:)
A feleségem ott lobogott utánam és közben azt mondogatta: dehát felfüggesztették......

Fuss vagy itt hagylak:)))

Futott:)

Előzmény: FoxiMaxiClone (6031)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6035
Tomajer, ne haragudj meg rám, de te olyan vagy, mint a buta kártyás.
Pont az olyan emberek tudnak a legkevesebbet, mint te, mert amikor megjelenik egy ilyen mentalitásu ember a környezetemben, akkor én szépen elhallgatok.
Nincs kedvem másnap az újságokban olvasni az álltalam személyesen neki célzott üzeneteket.

Ha pókerede van, akkor is sikítozva kiabálsz és rohansz egy kört az asztal körül és csodálkozol, hogy mindenki passzol?

Előzmény: tomajer (6030)
Sas882 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6034
az altalanosban amit beolvasnak- szvsz minden cegnel ugyanazt- azt irjak,hogy a hasznalhatatlan drosztokat megszuntetik,tehat akkor meg kevesebb droszthely lesz,s fizetni ugyanugy kell,jo mi??

Ja es a javaslatok,kerdem en milyen komoly emberek ulnek ott,akik meg a varost sem ismerik,fogalmuk sincs rola,hol merre jonnek mennek az emberek 2004 ben??

Bar lejebb mar leirtam,hogy a jelenlegi taxizas nem a drosztokra epul, de lehet a t. uraknak ezt sem mondta el senki,magyarul olyan ugyben hoznak hatarozatot,alkotnak velemenyt,amihez fingjuk sincs,mondjuk nem is varhatunk mast,hiszen itt elunk Magyarorszagon.
S nekunk ez meg penzbe is kerul,mas idiotasaga,hozzanemertese.
Az iras vegen meg az igazi beeteto szoveg a letszamrol es a fix arrol, en szvsz picit unom, hogy hulyenek neznek.

FoxiMaxiClone Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6033
SZERINTE AVASSUK SZENTÉ PALIT :DDD
Előzmény: csogu (5976)
partizaan Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6032
goré001: "nem de ezt nem csak mi olvssuk nem tartozik senkire milliószór megmondtam semmi szám ne íródjon itt le mert soha nem tudod ki mikor ki ellen használja fel!!"

Szerintem meg mindenkire tartozik.
Nem kell púderezni, ugyanolyan a viszony taxis és taxicége között, mint az őstermelő és felvásárló között.

A taxicég képes megnyilvánulni, azaz van könnyen megjegyezhető telefonszáma, diszpécserközpontja, emblémája egyszóval infrastrukturája, még a taxisnak van a kocsija, taxiórája, rádiója, meg a munkaereje és ideje, hogy a cége által szervezett megrendeléseket tisztességgel kiszolgálja.
Ezzel a világon semmi baj, de nem tudom elfogadni amit mondasz Pali, miszerint 600 főnél tudsz gazdaságosan működni, neked is körül kell nézned a házad táján, min tudsz spórolni, mert ha csak 500 embert vagy képes kielégítő szinten kiszolgálni címmel, ebből eredően elegendő bevétellel, akkor 500-al szerződj, de tovább megyek, a kieső 100 ember befizetéseit lehet, hogy képes a maradék 500 fő kipótolni, mert nyilván a kieső száz által elvitt címek, bevételek megmaradnak az 500 embernek.

Ezt egyébként a Citysek megcsinálták anno, és erre mindenki oda akart menni dolgozni.
Vajon miért?

Arról meg hogy ki mennyit keres felesleges képmutatóan kussolni.

Úgyhogy csak rajta, mindenki osszon-szorozzon, aztán kiderül végre mennyi az annyi.

Palikám, te mennyit keresel havonta?

Mert én még 100 rugót se vagyok képes jövedelemként kitermelni a vállalkozásomból, amire mondhatod, hogy akkor miért csinálom, mire én azt válaszolom, sajnos nincs más, máshoz nem is igen értek. Csinálom, még fel nem fordulok, mert szeretem.
Ez van.

Előzmény: góré001 (6019)
FoxiMaxiClone Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6031
na síránkozós banda :DD hozzak PZST? :DD na inkább itt van még egy kis siránkozni való...

most nyilatkozta a közterület felügyelet vezetője, hogy kezdeményezik az elszállítások helyett a kerékbilincset mindenhol NEM CSAK FIZETŐ ÖVEZETBEN!!!!! !!!!MERT NINCS PÉNZÜK FENNTARTANI A ELSZÁLLÍTÁSHOZ HASZNÁLT TELEPHELYET!!!

NA DE EZ MÉG MIND SEMMI!!!

"Lehet hogy a főváros felfüggesztette a drosztrendeletet DE A BIRSÁGOLÁST NEM!!!!! Ezentúl is feljelentünk minden taxist!"

SIRÁLY!!!

tomajer Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6030
Azéé létezik olyan fuvar:-)))
Tsak én sajnos, mindig csak hallottam róla!:-(
Viszont ez volt az egyetlen szám, amire felkaptad a fejed?:-(
Tényleg aktualizálni kéne, én viszont, mint rendes droid, tényleg nem igazán vagyok képben, hogy mennyi az annyi!
Előzmény: csogu (6026)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6029
Ha jól értelmezem a szavaid, akkor ez olyan, mint egy kecske a húsevő virágok között, ahol műanyag káposzta van.

Hát ez nem valami rózsás helyzet, főleg ha ide soroljuk a várható gazdasági és mentális csökkenést.

Előzmény: vacka (6027)
csogu Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6028
Így már értem:)
Előzmény: vacka (6027)
vacka Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6027
Egy taxitársaság - ha nem akar veszteséges lenni - üzleti tervében kiszámolja a költségeit. HP írta, hogy a Rádiótaxi 600 fő esetén rentábilis, ha jól emlékszem. Bármilyen kevés a cím, nem tud létszámstopot elrendelni, mert veszteséget termel.
Akkor is 2M a telefonszámla, ha 500-an vagytok.
De mivel az ő érdekeinek prioritása van - és ez most nem személyeskedés, mert ez mindegyik társaságra vonatkozik - ha nincs meg a létszám, tagdíjat emel.
Ha a társaság és a taxis érdekeinek közös prioritása lenne, akkor valósulna meg a létszám, fuvarszám, tagdíj ráta. :)
Előzmény: csogu (6009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!