de: azért nem ilyen egyszerű te is tudod, amíg pszichofizikai újjászületés nincs addig szinte az összes egy programozott robot, kb 85%-os determináltsággal
a dharma is egy program, igaz, hogy a legjobb program, sőt 'örök', de program
vö: "aki átért a túlparta, nem veszi a hátára a csónakot s megy tovább, hanem a csónakot otthagyja"
meg azt se feledd, hogy a kifelé való keresést nem lehet gyermekkorban megszüntetni, programozott ----- vannak ugyan kivételek, de azok már általában úgy születtek
Az iskolak hibaja miatt.A mikor a gyerek hatodik evet betoltotte mar televan mindenfele gondolatokkal ami ugy blokkol mint egy fal.Az a problema ,hogy kivul keressuk,de ez nem kivul van ,hanem belul,azert nem talaljuk.Ragyog bennunk mint a napsugar de ezt az iskolak nem tanitjak,sot az ellenkezoet,nameg a vallas,az meg teljesen megzavar bennunket.
Szia, a szexualis csucspontot is nevezhetjuk nirvananak egy par masodpercig a gondolatok teljesen megszunnek.talan ez a legkezenfoghatobb abrazata a "csendnek".
Úgyhogy, ha meg akarod élni a Csendet, akkor nincs más dolgod, mint megélni a Csendet. Ha a tudatosságod hatására képes leszel tisztán befogadni az Életet, akkor megélheted azt a határtalan Csendet, amelyet most Istennek, Tao-nak, Zen-nek vagy Nirvánának nevezel. Ha képes vagy a gyermek nagyra tágult szemeivel rácsodálkozni az új élményekre, ha képes vagy a Jelenben megélni a pillanatokat, akkor egyszer csak megéled a Csendet, megéled a létezés Csendjét. Az elsőo tapasztalat benned fog megtörténni. Előoször magadban fogod megtalálni. Ám ahogy elmélyülsz a Csendben, hamarosan észreveszed, hogy nem benned van a Csend, hanem te vagy a Csendben. Majd észreveszed, hogy te vagy a Csendben, de a Csend benned is van, majd azt is észreveszed, hogy nem vagy te sem, és nincs a Csend sem, majd…
Majd a többit meglátod.
Majd a többit megéled.
Fentebb azt írtam, hogy megmondom mi is az emberi csend, s mi is a Csend; azt ígértem, hogy elmesélem, miért is nem lehet megismerni a Csendet, s azt is, hogy miképp lehet megélni a Csendet. Hellyel-közzel szavamnak álltam, már csak egyetlen válasszal vagyok adós.
Hogy miképp lehet megélni a Csendet? Tartsd kezedbe az újságot, nézz fel az égre. Felejtsd el mindazt, amit írtam, felejts el mindent, mi a fejedben kering, majd tekints le az ujjaid között lévőo lapra. Nézz mögé a betűuknek, nézz mögé a szavaknak, s akkor nem lesz más, csak a Csend, csak…
Csak az üres papír.
A. J. Christian
Jo iras. van ahol irja a reszletes magyarazatat a csend eleresehez?vagy csak ez az egesz magyarazata?mert felejteni nem ojan konyu ahogy kepzeljuk?