De ha Magyarországra is épülne egy, akkor eljönne a világ vége ?.....................:-))
Az igaz, hogy a 46, ma működő dunai vízlépcsőből, legalább 30 a Duna felsőbb folyásán található, de ott is van hajózás, sokszor nagyobb forgalommal mint itt a Parlament előtt.
De tőlünk délre is több mint tucat vízi erőmű, duzzasztó épült, és Szerbia, Románia, Bulgária nem ment se csődbe, se nem jött el náluk a világvége.
Droppa György: a dunai vízlépcsőügynek része volt a rendszer, és később egy kormány bukásában.
------------------
Ebben igaza van.
Ha a gengszterváltáskor épült volna Paks, akkor hót zicher, hogy Paks nem épül meg.
Ha a gengszterváltáskor épült az első vasút, akkor hót zicher, hogy az első vasút nem épül meg.
A genszterváltóknak kellett egy zászló.
Ez a zászló akkor a dunai vízlépcső volt.
a vízlépcső ellen tiltakozó sötétzöldek kevesek voltak ezért vitték a tömegeket*** akik a tüntetések tartalmáról vagy semmit, vagy alig tudtak valamit.
De mentek, mert végre szabad volt tüntetni.
*** = Anno igen jó pénzt kerestem az ilyen tüntetések biztosításával. Így a Dunai vízlépcsők elleni tüntetések 90%-nál első kezes információm van, mert ott voltam elejétől-végéig.
Állítom, mert így volt a résztvevők 91%-nak, de inkább többnek halvány lila fingja se volt, se vízlépcsőről, se vízhozamról, se hajózásról.
Ők egy szürke vidám tömeg voltak, akiket egy erős, de iciri kisebbség dróton rángatott.
Mondjuk a céget ahol dolgoztam nekik, precízen és bőkezűen kifizették.
CaptainB nagyon rendes volt ,vette a fáradtságot eljött hozzánk és szemrevételezte a beteget :) az Ő útmutatása alapján a régi, rossz helyre szerelt kormányt leszedtük, a hajójavítóban méretet vettünk egy hasonló hajó kormányáról :) legyártottuk és felszereltük. A hajtóművet fixáltuk. A hajó rögtön abbahagyta a kóválygást :) Persze van még mit finomítani a dolgon, de ezt a szezont végigcsinálja :) Ősszel tervezem nagy fába vágni a fejszét :) feljövünk Újpestre kivesszük és meglessük mi maradt meg a régi hajtásból. Mert ez a motorcsónak hajtómü nem túl meggyőző.