Váltó kulissza, valaha műanyag elemeket is tartalmazottv de a 2008-asnak már zömmel fém elemek vannak, de az is ki tud kopni figyelni kellene a váltó tetején miközben v.laki kapcsolni próbál.
Sziasztok! Van egy 1.4 90LE "A"merivám,és leállítás után kiveszem a kulcsot a gyujtáskapcsolóból akkor sem áll le a belső légbefúvó ventillátor. Nem tudja valaki mi lehet a megoldás???Ha leveszem az akku sarut egyszer segít ,másszor nem.
A gondom,hogy az egyes és a második sebességi fokozatot nehezen vagy nem is akarja "bevenni", dupla kuplung sem segít néha.Nem recseg nem ropog,semmi gyanús hangja nincs.
A többi fokozatnál nincs semmi gond. Mi lehet a baja?
Az enyém is csinálja néha zavaró környezeti rádió fekvenciák miatt néha csak úgy nyilik mint a Tied, de mindig ugyan abban a parkolóban vagy helyen.
Az ok : Örületen nagy rádió, mágnese,s Wifi, elektro szmogban élünk némely átjátszó vagy házi jel erősitő túl nagy jelet ad ki és ennek az interferenciái zavarhatják a kódolt 433 Mhz jelet.
Meriva B - a kocsit a távirányítóval csak az első ablakok mellől lehet kinyitni, de ez még általam nem ismert ok miatt eléggé szeszélyes (van, hogy 5 méter, van hogy csak ablak mellől). Elemcsere volt és mindkét gyári távirányítóval ezt csinálja. A szerviz a BCM modult reteszelte, s azóta újra a megfelelően üzemel. A Szerviz a BCM-t cserélné eléggé borsos áron, de nem vagyok nyugodt hogy a hiba nem jön elő újra. Valaki hallott már erről. Mi lehet a hiba oka? Köszönettel.
Vettem egy URH-n sugárzó MP3 lejátszót, remekül fogható is az adása leállított motornál. Viszont ha ráadom a gyújtást, azonnal eltűnik az adás, mintha a kocsi "letojná" a kaszniból bentről érkező jelet és csak az antennát hallgatná. Ezért levettem az antennát de semmi sem változott... Valakinek van erre valami ötlete/megoldása?
Nekem is volt ilyen gondom eladásra vittem az autót és majdnem teli volt, én a beöntő és a tank között a tank bevezetőnél bontottam meg ( a műanyag tank hátulján a bilincset ) és onnan vettem ki 20 litert.
Kérdésem: Hol lehetne megbontani az üzemanyag rendszert, abból a célból, hogy a kocsi üzemanyag szivattyújával a tankból leengedjek vagy 20 l. üzemanyagot?
A miért most nem érdekes.
Sajna a tankolónyílásnál nem lehet, akármilyen vékony csővel próbálkozok, nem sikerül leszívni belőle, egyszerűen nem lehet lenyomni.
SANOS Nekem is gondom volt az 1.4-essel képes volt visszahülni egy hosszú lejtőn, szerencsére a B Meriva ezt a gondot megoldotta, a megoldás a hűtő takarás volt a venti elötti rész zömét nyitva kell hagyni, hogy meleg időben tudjon hűteni a vizen és így türhetően működött
induláskor a fűtést bekapcsolva konkrétan hideg levegőt fúj be a kocsiba, később jobb lesz
tavaly tavasszal cseréltek benne radiátort, illetve két éve volt egy kis koccanás (elöl a két lámpa között belejött egy autó sarka), ekkor a klíma is a fűtés is rongálódott, sok mindent cseréltek
a kérdésem, hogy normális az, hogy addig nincs fűtés, amíg a motor fel nem melegszik? van ismerős, aki azt mondja, hogy a kocsija szintén ilyen alapból
Meriva A -ban meghalt a fűtés. Pontosabban a fűtés motor. Pár éve szarakodott, akkor fújtam bele egy WD40-et :) jobb nem lett, csak kicsit szaga lett akkor. Utána működött rendben. Párszor megcsinálta azt, hogy 3 fokozatban a szellőztető motor nem pörgött fel, csak nagyon lassú fokozatban működött. Egy idő után ez is megjavult.
Ma reggel bekapcsoláskor adott egy hülye szagot, és utána már nem indult. Bár egyszer a 4-es fokozatban mintha hallani lehetett volna pár másodpercig a venti hangját halkan. Azóta semmi.
Merre kezdjem keresgélni a hiba okát? Fűtés motor? Kapcsoló?
a jövő héten eladó lesz egy 2012. szeptemberi 1,4 turbo benzines 140 LE-s Meriva B, sok extrával, 109.000 km-rel, első tulajtól, szervizkönyves, Wallis-nál szervizelt.
Email címem publikus, telefon nulla6-húsz-kilenc20-83-negyvenkettő.
Adott egy 2007-es Opel Meriva 1.7 CDTI Z17DTH motorral.
4 hónapja generatorcserén esett át, mivel kilyukadt az egyik hűtővízcső, és rácsöpögött a generatorra, ami ezt nem díjazta.
Kapott egy új generatort, de beszerelés után még mindig szivárgott valahonnan a víz, így az új generátor is megadta magát napokon belül. A generátort elküldtük felújításta (diódahíd, fesz. szabályzó csere). A szivárgási probléma megoldódott, azóta megy az autó. Kb. 3 napja újra kigyulladt a töltésvisszajelző lámpa, de nem tudni hogy miért. Szivárgás nincs. A feszültség alapjáraton 12.25V körül ingadozik, gázadásnál 13.4V körül, de a töltéstvisszajelző nem alszik el.
Esetleg tapasztalt már valaki hasonlót? Valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Most kapott új kuplungot, váltót és kettős tömegűt, így nem igazán akarom ujra szervízbe küldeni.
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy tudnám újra azt bekapcsolni, hogy az ablak, hosszabb gombnyomásra fel, illetve le menjen teljesen? Történt ugyanis, hogy a 10 éves Merivámban akksit kellett cserélni, és ez a funkció az új akksi beszerelése után megszűnt, illetve a jobb oldali ablaknál visszajött, de egy újabb aksi saru levételkor megint megszűnt. Mi lehet a gond? Köszönöm segítséget!
Sziasztok! Nemrég tulajdonomba került egy Opel Meriva 1.7 CDTI 100 Le kis kocsi. Olyan problémám van vele, hogy gyorsításkor ha ezt lepadlózva, sportosan teszem akkor 1500-2000 fordulat között erős zavaró rezgő, szinte visító hangot lehet hallani a motortérből. Majd 2000 fordulat felett ez megszűnik. Ha "öregurasan" nagyon óvatosan gyorsítok ki akkor nincs ez a visító rezgés. Egyébként a kocsi nagyon szépen megy 140-150 es tempót is vígan utazza. Váltót cseréltünk a napokban mert arra gondoltunk, hogy a váltó vagy a difi szól, de a csere után ugyan az a jelenség. Valaki tapasztalt már hasonlót? Valakinek valami ötlete ha lenne szívesen venném! Köszönöm.