Tudja esetleg valaki, hogy a Pentele hídon lévő teljes útzár miatt a Dunavecse felől Dunaújvárosba tartó buszok hogy közlekednek? A Voláninform nem ír semmit a Facebook oldalán, csak annyit, hogy a Békéscsabáról Zalaegerszegre közlekedő járat menetideje növekszik...
Miért jó az, hogy több helyről nincs közvetlen elérhetőség sem az autóbusz-állomáshoz sem a vasútállomáshoz? Ha jól látom ezután már Börgönd sem kap kapcsolatot. Marad a Csapó u. végállomás, ahonnan esetleg csomaggal kell ballagni 1 megállót.
Ha jól számoltam, 2012*, 2016, 2017, 2019, 2021*, 2022, 2024 években tervezett a város új menetrendet, és a két csillagozott jutott el valamennyire a bevezetésig, a 2012-est előtte két nappal, a 2021-est utána két héttel(?) fújták le.
Az évet meg nem tudom mondani, de anno az Új csórin egy teherautó tarolt egy megállót olyan szinten, hogy a megálló mögötti épület ami italboltként üzemelt akkorát kapott, hogy el kellet bontani.
Ezt a 2,8 milliárdot mindig elmondják, hogy hűha most akkor aztán a tömegközlekedést használók húzzák össze magukat, de ha kitekintünk más megyeszékhelyekre látszik, hogy nem egy kiemelkedő összeg ez. A multicsarnok árából 15 évig üzemelne a buszközlekedés Fehérváron...
Nem szokták elkapkodni a változások bemutatását. Jövő héten vasárnap lép életben az új országos menetrend MÁV-Volán szinten. Eddigi beharangozókból több változás is várható, és már jóval beljebb vagyunk a 15 napon, még semmi hivatalos nem került ki róla. Pedig itt az életbelépés dátuma is ismert.
A jelenlegi menetrend bővítésének első ütemét terveink szerint november végén fogjuk bemutatni. Ezzel a bővítéssel már évente 2,8 milliárd forintot fog az önkormányzat a városi buszközlekedésre fordítani jövőre."
Sziasztok! Valaki tud valamit erről a beharangozott fehérvári újabb buszhálózat reformról? Mikor publikálják, vagy tartalmáról valakinek valami? Nagyon fűt a kiváncsiság az előzőek után.
Azzal az ős Bovával utaztam nem egy alkalommal különjáratban. Ilyen szörnyű vége lett?
A csontszínű 256-ossal is volt szerencsétlenségem* utazni. Azt állítólag ellopták (korabeli talán EL-DO(?) rádiós hírekben többször megemlítették).
Jut eszembe, nem tudom volt már róla szó?
Volt még egy DZA-732-es rendszámú remek állapotú 256-os. Krém alapszín, és piros-narancs csíkok. A hűtőrács, és lökhárító ugyanolyan krém színre volt fújva mint a busz alapszíne. Remek állapotú volt, olvasólámpák, tökéletes egyedi üléshuzatok. Szerintem valamelyik vidéki volán nemzetközis kocsijaként funkcionálhatott. Ja, csendes hidas, "tyúkitatós" kerékdísz volt rajta. Vele is utaztam különjáratban Szekszárdra.
*a csontszínű egy hihetetlen leharcolt, szétesőfélben lévő szutykos kotla volt, füstölt mint a gyárkémény cserébe 70-nél többel nem igen bírt menni, azt is hosszú percek alatt érte el. Ja és a sofőrje egy bunkó állat volt, folyamatosan keménykedett velünk, 6.osztáyos tanulókkal, hogy így vigyázzunk az ülésekre meg minden... Közben egy hulladék volt az egész.
Horrorisztikus baleset történt tegnap a megyeszékhelyen, egy gépkocsi - ütközést követően - a Liget sor mh. utas-várópavilonjába csapódott, és a mellette lévő kerítésben kötött ki.
Az 1 súlyos sérült a megállóban várakozó utas volt.
Nem is emlékszem helyben ilyen balesetre, ahol ennyire letaroltak volna egy buszmegállót...
JXF-382 kálozi csuklós mercedes a december 1.-el tartalék, helyébe visszatér a KHA-780. Már most a 780 van kint mert a JXF műszakija lejárt, már át is pakoltak a KHA-ba, érdemes megnézni
Amúgy a JOX-718 maga is expestriai, így az értelmező jelzővel olvasás is helyt álló lenne. Hiszen a fotók tanulsága szerint másik két társával együtt JOX(olgálatot) teljesítettek Pesten 2008 körül. :)
Ő volt azon kevesek egyike akik már megelőzték korukat.
Dolgozott két hétig egyfolytában*** majd egy hétre haza utazott.
*** = A Mechanikai Műveknél volt szerződéses buszvezető.
Az Andor utcának kevés kirendeltsége volt.
De
- Százhalombattán (most MOL ??) kb. 30 db,
- a Mechanikai Műveknél kb. 20 db autóbusz dolgozott.
Ők csak javítani jártak be az Andorba.
Amikor az első széria 256-os megjött (22 db) akkor a Steyer buszokat fokozatosan elkezdték kivonni a nemzetközi forgalomból, és a Mechanikai Művekhez kerültek szerződésesre.
Ez ugye nagy meglepetés volt, mert közben a távolsági flottában Mo.-n még jártak Ik-55-ös buszok, az Andor utcai távolságiak meg Ik-255-ös buszok maradtak.
Ezek a fordulók valószínűleg munkanapiak. Hétvégén volt pár speciális forduló is, pl. délutáni Bp-Dunaföldvár vasárnap meghosszabbítva Paksig, majd onnan vissza. Annyira szűk volt a fordulóidő, hogy ha jól emlékszem Paksra érve 10 percen belül jött vissza a fővárosba.
Érdemes megnézni, hogy mindez mennyi lenne. A nem sorban jövő, hanem egyedi rendszámok kocsinként majd 100.000 HUF árral magasabbak. Ez már egy 10 darabos flottánál is millás plusztétel. Szép, szép, de drága mulatság lenne.
A 3 athéni mondható újnak 2004-ben érkezve, illetve exGenf mondható még viszonylag fiatalnak, azok voltak 10 év alattiak. Előtte a zsiráfszállítók jöttek fiatalon.
OFF Ha csak Mizserfát nézem, ami Zagyvapálfalváig együtt halad a helyisekkel, Vizslás meg Kazár kb. a mi Kisfaludunk és Börgönd, akkor - innen - logikusnak tűnik hogy helyi közlekedésre alkalmasABB kocsikat visznek oda a hasonló kialakítású buszok helyett (életkoruk, állapotunk megint más kérdés). De ez csak a 3045, ettől független persze a ceredi hegymászás, meg a Pásztótól Hollókőig kínzás nem épp a Localonak való. ON
Én írtam, de az a Localo alkatrésznek jött és rendszám nélkül áll, azért ne kavard a közlekedőképes kocsik áthelyezését a roncsszökevényekével. Érthető a dolog, mert Nógrádban Localo-k ezrei vannak forgalomban, és az a vázszerkezet nem tizenévre lett tervezve, több úgy néz ki, mint egy kiflisedett 266-os, főleg hogy a leéltebb alvállakozós buszok, a legendás KTK és JUX/LUF-os sorozat az kifejezetten helyköziben közlekedik, ahol aztán abszolút leamortizálódtak. Kell valami amiből a maradékot tákolják.
Az mondjuk magas, hogy ha van egy halom Econell Inovell meg tudom is én milyen tender, ahonnan lehetne lepattintani, akkor miért van szükség arra, hogy másodszor költöztetett 13 éves HELYIS kivitelű ropi BN-es buszt vigyenek helyközis forgalomba.
Nem beszélve arról, hogy a Localo klímás a BN-es Kretyó csomag nem .
A budapesti agglomerációból (illetve 8 db onnan, 1 db pedig Érdről ahol helyköziben dolgozott kb. egy évet) az utolsó 9 db dízel MAN Lion's City Dunaújvárosba került. Ezáltal az itt szolgáló ex-szombathelyi Credo BN12-k Salgótarjánba kerülnek.
Mondjuk Credoból csak 7 db van tudtommal, de valaki írta a nógrádosban hogy Localo már került oda Dunaújvárosból, így nem csak Credot váltanak az "új" buszok.
Az a maradék 8 db került Dunaújvárosba (a kilencedik pedig Érdről már helyköziből érkezhetett). Nem régi történet, kb. egy hete búcsúztak az utolsó példányok.
Remélhetőleg tényleg így lesz ,hogy pusztul innen a 9 kotla. Citarókat meg jó lenne rendbe rakni mert elég rozsdásak ,de amúgy top gépek. Simán kényelmes annyira mint 1 helyközi gép.
Sajnos tapasztaltam hogy a héten semmi más nem volt csak a fos Neoplan. (Meg NIJ a győrin) Sajnos FLR 040 is 100/1 szer van :( Akkor marad a vasárnap :)
Az 1 hónap múlva bevezetendő menetrenddel kapcsolatos változásokról tudni valamit? Vagy rosszul emlékszem, és nem 1 hónappal, hanem 15 nappal előtte kell közhírré tétetni?
Érdekes, JSZP-n kb 2 hónapja nem lehet lekérdezni a Volánbusz járműveit. Az AA JC rendszámos credok lesznek a legutóbbi, 200 darabos buszbeszerzés járművei?