Az. Budaörsi haverom javasolta a perselyezést, mert a többi henger nagyon szép amúgy, de én inkább egy másik blokkba fűzném, és egy dugattyút vennék. de egyelőre leraktam,aztán majd lesz valami, nem sürgő, csak ráindultam, de kedvem szegte a talált jelenség.
Érdekes, hogy csak a főtengelyt megforgatva nem látszott semmi a hengerben, szép volt a fal. még jó, hogy kihúztam a dugókat a gyűrűk ellenőrzése céljából.
Annyit lehetett tudni, hogy járt vele a gazdája és ette az olajat - valamennyire. A hengerfej nyilván szimmeringes, de a szelepvezetők egész jók, 3 db van, amelynél minimális kotyogás van. Mondom a gyrűket megnézem. Érdemse volt, azok közepesen kopottak, mindenképp cserések.
A hajtókar csapágyak nagyon szépek, sehol egy karc, tehát főtengelymenthető.
De mit is várjon többet egy 50 ezres 28-as blokkon az ember. Annyit azért megér.
Ez nem a benn lévő motor, hanem az építésre szánt.... Vagy persely, vagy másik blokk. Plusz dugattyú. De hengerfej lagalább nem igényel sok munkát, meg a főtengely szép.
Jó nincs megrepedve,elöregedve. Azt tapasztaltam,hogy a dolog teljesen randin egyszer megy ahogy kell máskor nem! Új az ac-m új szűrő diagon is voltam ott ami hiba volt az orvosolva lett. Légtömeg mérő és lambdaszonda volt..
Leszedtem a ventilátort, könnyen lejött, leszedtem a görgőket is hangosak és érezni, hogy nagyon könnyen, szárazon futnak, már jön helyettük Febi, de most vettem észre, hogy a vízpumpám is kotyog elég szépen, na ebből milyen márkát kellene vennem?
Meg sem fordult a fejemben, hogy ezekhez én hozzá merek nyúlni egyedül, de könnyebb volt mint gondoltam..:)
Valaki tapasztalt már hasonlót,hogy 1500-as fordulaton rángat az autó nagyobb gázon kis gáznál pedig viszonylag normálisan megy...olyan mintha néha kihagyja a henger...a fogyasztásom megnőtt,visszaengedett gáznál az autó jobban durrog vissza a kelleténél
Ezt a blokkot is fel lehetne újítani, de az is nagyon sok pénz és azért olyan sokat attól sem lehet várni, az M54-ben meg azért még van lehetőség. Úgy tervezem, hogy a szomszédodban lesz a művelet végrehajtva.