Keresés

Részletes keresés

Angiszeged Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1664

7végén senki nem sütött muffint???

Én nem:)

medvemacs Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1663
(papírból kirágós: mikor egyik rokonunk először evett maflást, átharapta a papírt is, mert fogalma nem volt, hogy azt le kéne húzni :))
Előzmény: AleisteR (1662)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1662

Én vajazni-lisztezni szoktam a mufftepsit, de olyan simán kijönnek belőle, hogy még morzsabevonat sem marad utána.

A papírba beleragadásnak is több szintje van (nálam legalábbis), van az a morzsaréteges, amit te is írsz, meg van a papírból kirágós fajta...

Előzmény: medvemacs (1660)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1661
Ja, amúgy a muffinpapír igaziból formára szabott és hajtogatott sütőpapír, tehát úgy is viselkedik.
Előzmény: Tereza (1659)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1660

Én általában papírozgatok, a saját variációimat (valami piskótaszerű alapra) meg a Stahl-féle csokisat és meggyes-mákosat próbálgattam eddig (mindet többször is) - valamennyire persze beleragad, tehát a papíron marad egy morzsabevonat, de lefejthető a sütiről (kb. úgy néz ki a papír belseje nálam, mint a tepsi belseje a maflások kikapkodása után, ha vajazom papír helyett). Beleragadás egyszer volt, az is a tepsibe: nem kencéltem ki a kicsiket...

De valószínűleg a tészta összetevőitől is függ, mi ragaszkodik a tokjához (valaki írta pl. a kiskanállal kiehető sajtosat :))

A fémdobozban amúgy egyrészt nem száradnak, másrészt a papír magától elkezd leválni :)

Előzmény: Tereza (1659)
Tereza Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1659
Egyáltalán létezik olyan, hogy ha papirban sütik, nem ragad bele a papirba? Vagy létezik annyira impregnált papir, hogy semmi nem tud beleragadni?
Előzmény: AleisteR (1658)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1658

Az imént jobb híjján burgerking-es csokis muffinra fanyalodtam, és jelentem, nekik is beleragad a papírba. :) A muff viszont nem is volt rossz...

Angiszeged Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1657

Köszi a dióinfókat:)

Most sütöttem egy nagyon finomat:

 

100gramm kókuszreszelék
Ugyanekkora térfogatú darált dió
40gramm finomliszt
60gr teljes kiörlésű

3tojás
szőlőcukor
2vaníliás cukor
1pohár joghurt
50gr margarin

Komolyan isteni lett:)

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1656
most épp ez történik. reggelig dobozban izzasztom őket, hátha mégis el lehet őket vinni a piknikre és illedelmesen fognak viselkedni.
Előzmény: ribizli (1654)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1655
nem, soha többé nem vesződöm ezekkel, maradok a tökéletesen bevált kivajazásnál. mint az álom, úgy jönnek ki belőle.
Előzmény: medvemacs (1653)
ribizli Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1654
Nem szeretem ezt a kapszli kifejezést...
Miért nem lehet muffinpapír pl. a mingonpapír mintájára?

Viszont most nem a papír a hunyó nálam a ragaszkodásban, kétfélével is próbáltam. Nem is a kukoricaliszt, sokkal inkább a kevés zsiradék. Mondjuk azt nem tudom, hogy a kukoricaliszt jobban magába szívja-e a zsiradékot, mint a búza, de nem hiszem.
Margarinnal csináltam, és azt hiszem, kevés volt, amit megolvasztottam. Az én alapreceptem (Fackelmann tepsihez volt) szerint 1/4 bögre olaj kell hozzá, én 1/3-1/2 bögrével szoktam, különben fűrészpor-szerű lesz.
Az ajánlottnál több zsiradék viszont a formaleválást is javítja, ezért nem szokott probléma lenni a kész muflik kipattintása nekem.
Papírt akkor szoktam használni, ha nem otthon fogom enni/kínálni, könnyebb a "csomagoltat" enni. Viszont azt tapasztaltam, hogy kell hagyni hűlni a formában egy darabig, közben kicsit befülled a papírba, aztán már könnyen le lehet húzni a sütiről. A formában kihűlt megint nem nyerő. :)
ribizli
medvemacs Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1653
és ha picikét kiolajozod őket használat előtt? (*csak piciket üssetek... :)*)
Előzmény: Törölt nick (1647)
pitonix Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1652

:((

ha annyira szornyuek, es nem valami extrem izesitesu, talan kokuszgolyofelet meg csinalhatsz beloluk. de gondolom ez nem vigasztal...

Előzmény: Törölt nick (1651)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1651
na, hát ezeket a figyelmeztetéseket tegnap kellett volna olvasnom. itt álllok 12 db papírbaszervült muflival, vagyis már csak 10-zel, de úgy kellett kirágni belőle... és én is holnap akartam vinni őket piknikre :-(((( most hogy állítsak oda ezekkel a szörnyszülöttekkel??? életem első könyhai kudarca... száradjon le a köldöke annak is, aki ezeket így legyárjotta.
Előzmény: BONNIE (1649)
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1650

Kösz, hogy biztatsz a minivel, biztos igazad van, de kicsit elbizonytalanodtam.

 

Hogy néz ki az "a muflihoz nagyon ragazkodó papír"? Vagy itt a kukoricaliszt volt a probléma?

Előzmény: ribizli (1627)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1649
hat az a szitu tenyleg eleg gaz volt, nem kivanom senkinek, kezdhettem elorol az egeszet.... uh +1*mondom, vigyazzatok a sarki papirbolt cuccaival.... raadasul ez a papirbolt enm is a sarkon van, no mindegy, elbattyogok, gyartok valami seggnovesztot hetvegere a biro-kollegaknak.
Előzmény: Tereza (1646)
pitonix Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1648

Igen, csak ugy magaban a tepsire, nincs alatta se szilikon se "rendes" muffin forma, de siman megtartja a papir a tesztat. Helyes kis csucsosak lesznek.

Amikor beteszem akkor meg ugy 170-180 fokos a suto, alulra teszem, ott melegebb van. Siman atsul.

Előzmény: Tereza (1645)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1647
188 db újszerű állapotú mignonpapír eladó. "akciós beleragadós" jeligére a kiadóba.
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1646
hát  "hogy nem jött ki belőle a cucc"
Előzmény: BONNIE (1644)
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1645

Volt, hogy én is a maradék tésztát (papirban és nem picikében) akartam tepsi mellé rakni, de olyan rés van a rácsomon, hogy nem álltak meg a lábukon.

Érdekes, hogy te még a maradék hővel is tudod megsütni. Tepsire rakod a papirokat?

Előzmény: pitonix (1641)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1644
bovebben? :-)
Előzmény: Tereza (1643)
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1643
Ajaj...
Előzmény: BONNIE (1642)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1642

sztem csak esztetikai celokra alkalmas... monnyuk bugyirozsaszin volt, uh szvsz annak sem :-) 

hoallonak a mignonpapir is hoallo volt, olyan ertelemben, h nem gyulladt ki, vagy ilyesmi, de mivel "sima" papirbol gyartjak, nem jott belole ki a cucc :-(

Előzmény: Tereza (1639)
pitonix Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1641
Bonbonpapirba en a maradekot szoktam belekanalazni, ha sok lett a teszta. Mikor a nagyok megsultek, meg marad annyi szufla a sutoben, hogy ezek a falatnyi muffinok is megsuljenek mielott kihulne a suto. Kicsi gyerekeknek pont eleg is ilyen falatnyi, a nagyobbakkal sokszor nem birnak megbirkozni - ami nem is baj :) Buliba meg direkt ilyen miniket is sutok, jobban fogynak, mint a nagyok, gondolom mert nem eggyel/egyfelevel akarnak jollakni :)
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1640
Én meglennék a szilikonossal is, abba nem kell papir, csak kevés benne a luk (gondolom, nemcsak az enyémben, hanem úgy általában mindegyikben).
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1639
Bonbonpapir? Ez nem valami tálalási elegancia? És miért hőálló? Akkor talán sütésre való. Nem kérdezted meg?
Előzmény: BONNIE (1638)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1638

vigyazz a mindenfele papirboltos kapszlikkal... hetszazhuszon valahanyas hsz-k korul olvashatod az ezzel kapcsolatos kalvariamat...

juteszembe... ma voltam az emlitett papirbolban, es lattam, h mar van "muffinpapir" feliratu kapszli is. nemmintha kene, mert tele a szkreny.... meg van "hoallo bonbonpapir". na szvsz ez az, amivel enm kivanok kiserleteket folytatni.

Előzmény: Tereza (1637)
Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1637

Azt szeretném kérdezni, hogy van minőségi (funkcionális) különbség a kapszlik között?

Ezt úgy gondolom, hogy pl. zsirpapirból, kevésbé átnedvesedő papirból, vagy mittudomén.

Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1636
Nekem most nagyon megfelelt.
Előzmény: Törölt nick (1635)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1635

épp ma vettem életem első kapszlijait, 200 ft egy 100-as csomag az auchanban.  duni márkájú. az jó minőség? sztem nagyon olcsó, picit kicsinek tűnik, de gondolom kitölti majd a tészta. gyorsan ki is próbálom.

 

Zitka, ld. erről a 1616-os hszomat, én is nagyon figyeltem, és igazad van: tök beleragadt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!