Én általában papírozgatok, a saját variációimat (valami piskótaszerű alapra) meg a Stahl-féle csokisat és meggyes-mákosat próbálgattam eddig (mindet többször is) - valamennyire persze beleragad, tehát a papíron marad egy morzsabevonat, de lefejthető a sütiről (kb. úgy néz ki a papír belseje nálam, mint a tepsi belseje a maflások kikapkodása után, ha vajazom papír helyett). Beleragadás egyszer volt, az is a tepsibe: nem kencéltem ki a kicsiket...
De valószínűleg a tészta összetevőitől is függ, mi ragaszkodik a tokjához (valaki írta pl. a kiskanállal kiehető sajtosat :))
A fémdobozban amúgy egyrészt nem száradnak, másrészt a papír magától elkezd leválni :)
Nem szeretem ezt a kapszli kifejezést... Miért nem lehet muffinpapír pl. a mingonpapír mintájára?
Viszont most nem a papír a hunyó nálam a ragaszkodásban, kétfélével is próbáltam. Nem is a kukoricaliszt, sokkal inkább a kevés zsiradék. Mondjuk azt nem tudom, hogy a kukoricaliszt jobban magába szívja-e a zsiradékot, mint a búza, de nem hiszem. Margarinnal csináltam, és azt hiszem, kevés volt, amit megolvasztottam. Az én alapreceptem (Fackelmann tepsihez volt) szerint 1/4 bögre olaj kell hozzá, én 1/3-1/2 bögrével szoktam, különben fűrészpor-szerű lesz. Az ajánlottnál több zsiradék viszont a formaleválást is javítja, ezért nem szokott probléma lenni a kész muflik kipattintása nekem. Papírt akkor szoktam használni, ha nem otthon fogom enni/kínálni, könnyebb a "csomagoltat" enni. Viszont azt tapasztaltam, hogy kell hagyni hűlni a formában egy darabig, közben kicsit befülled a papírba, aztán már könnyen le lehet húzni a sütiről. A formában kihűlt megint nem nyerő. :) ribizli
na, hát ezeket a figyelmeztetéseket tegnap kellett volna olvasnom. itt álllok 12 db papírbaszervült muflival, vagyis már csak 10-zel, de úgy kellett kirágni belőle... és én is holnap akartam vinni őket piknikre :-(((( most hogy állítsak oda ezekkel a szörnyszülöttekkel??? életem első könyhai kudarca... száradjon le a köldöke annak is, aki ezeket így legyárjotta.
hat az a szitu tenyleg eleg gaz volt, nem kivanom senkinek, kezdhettem elorol az egeszet.... uh +1*mondom, vigyazzatok a sarki papirbolt cuccaival.... raadasul ez a papirbolt enm is a sarkon van, no mindegy, elbattyogok, gyartok valami seggnovesztot hetvegere a biro-kollegaknak.
Igen, csak ugy magaban a tepsire, nincs alatta se szilikon se "rendes" muffin forma, de siman megtartja a papir a tesztat. Helyes kis csucsosak lesznek.
Amikor beteszem akkor meg ugy 170-180 fokos a suto, alulra teszem, ott melegebb van. Siman atsul.
sztem csak esztetikai celokra alkalmas... monnyuk bugyirozsaszin volt, uh szvsz annak sem :-)
hoallonak a mignonpapir is hoallo volt, olyan ertelemben, h nem gyulladt ki, vagy ilyesmi, de mivel "sima" papirbol gyartjak, nem jott belole ki a cucc :-(
Bonbonpapirba en a maradekot szoktam belekanalazni, ha sok lett a teszta. Mikor a nagyok megsultek, meg marad annyi szufla a sutoben, hogy ezek a falatnyi muffinok is megsuljenek mielott kihulne a suto. Kicsi gyerekeknek pont eleg is ilyen falatnyi, a nagyobbakkal sokszor nem birnak megbirkozni - ami nem is baj :) Buliba meg direkt ilyen miniket is sutok, jobban fogynak, mint a nagyok, gondolom mert nem eggyel/egyfelevel akarnak jollakni :)
vigyazz a mindenfele papirboltos kapszlikkal... hetszazhuszon valahanyas hsz-k korul olvashatod az ezzel kapcsolatos kalvariamat...
juteszembe... ma voltam az emlitett papirbolban, es lattam, h mar van "muffinpapir" feliratu kapszli is. nemmintha kene, mert tele a szkreny.... meg van "hoallo bonbonpapir". na szvsz ez az, amivel enm kivanok kiserleteket folytatni.
épp ma vettem életem első kapszlijait, 200 ft egy 100-as csomag az auchanban. duni márkájú. az jó minőség? sztem nagyon olcsó, picit kicsinek tűnik, de gondolom kitölti majd a tészta. gyorsan ki is próbálom.
Zitka, ld. erről a 1616-os hszomat, én is nagyon figyeltem, és igazad van: tök beleragadt...