Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 433
240. rész - A macska és az egér
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Aprilnél tölti az éjszakát, s reggel, mikor hazaér, látja, hogy az egész család őt és Samanthát kereste. Valószínűsíti, hogy megint elkezdett inni, s kidőlt valahol. Mikor Samantha hazaérkezik, csúnyán nekiesik, s megint az alkoholizmusát hozza fel ellene. A nő állítja, egy csöppet sem ivott. Eközben Southforkot pisztollyal őrzi. Elmeséli Bobbynak, kivel is áll szemben, valamint azt, hogy hogyan került vele kapcsolatba. Colhun képeket küld Jockeynak Samantháról, s kiderül, a férfi elrabolta, s szállodai szobájába cipelte. Megkérdezi Samanthát, ismeri-e a férfit, s ő bevallja, hogy igen, de nem történt köztük semmi. Jockey megkérdezi, tudja-e, mi a neve. A nő tudja, s Bobbyval felkeresik a szállodában. Egy videóüzenetben értesíti Jockeyt Colhun, hogy napjai meg vannak számlálva.

Bobby: megígéri Pamelának, hogyha reggelig nem jön haza Samantha, felhívja a sheriffet, hogy keressék meg. Másnap reggel, mikor a nő hazaérkezik, mindenki úgy gondolja, hogy inni volt, de Bobby bízik benne, hogy nem. Jockey bevallja neki, hogy Samantha nem volt részeg azon az éjszakán, s az akció mögött Colhun áll. Bobby a rendőrséget tárcsázza, mikor Jockey figyelmezteti, ha telefonál, ők is börtönbe kerülnek Colhunnal együtt. Meghallgatja bátyját, de nem tud azonosulni módszereivel. Megkéri Pamelát, hogy maradjon otthon a gyermekükkel, de egyebet nem árul el a nőnek. Elmennek felkutatni a férfit, akinek a címét előzetesen Bobby kinyomoztatta egy fénykép alapján, mikor azonban betörnek a szobájába, nem találnak mást, mint egy videokazettát "Jockey" felirattal.

Samantha: kóvályogva tér haza, s a család már-már azt hiszi, megint inni volt, s leitta magát egyik csehóban. Nem emlékszik semmire, csak annyira, hogy elaludt. Bevallja Jockeynak, hogy ismerte a képen szereplő férfit, de soha nem feküdt le vele. Később eszébe jut a férfi neve is, Peter Duncan. Attól retteg, esetleg a kisfia lesz a következő áldozata a terroristának.

Pamela: nem hagyja nyugodni a tény, hogy Samantha nem érkezett haza este. Bobby fülét rágja, hogy kerestessék. Amikor reggel hazaért a nő, ő az egyetlen, aki igazán hisz Samanthának az alkoholügyben. Bobby kérésének eleget tesz, s otthon marad Christopherrel. Bátyjától közben megkapja a további 6 millió dollárt, s elmondja neki, hogy a McArthur Bányatársaságra licitálnak a Ewingok. Bár ne tette volna ezt.

Cliff: visszafizeti a Wendell-kölcsönből tartozását Pamelának, s ügyeskedve is, de végül megtudja, miben érdekeltek a Ewingok. Jeremyvel találkozót beszél meg, aki nagyon örül az információnak, de Cliff szinte elsüllyed szégyenében. Egyik este igencsak felönt a garatra, s egy gyönyörű nő társaságában tölti el az éjszakát a lakásán. Reggel kiderül, sokmindent kifecsegett a nőnek. A szőkeség sajnálatát fejezi ki, amiért nem tud összejönni Cliffel "Pam miatt". Cliff nem emlékszik semmire, s megilletődve nézi a jelenetet.

Ellie: aggódva keresi Claytonnal Samanthát. Mikor végre előkerül, kissé megkönnyebbül, de úgy érzi, a nő megint a pohárért nyúlhatott.

Clayton: bár látszólag minden rendben van Ellie és ő közte, továbbra is nyomoztat, de az ügy vége egyre kilátástalanabbnak látszik. Ő is aggódik Samantháért.

Ray és Donna: Donnát végre kiengedik a kórházból, s Dowling szenátor várja az ajtó előtt. Megkérdi a férfi, vajon tényleg vége mindennek Donna és Ray között, vagy csak látszat az egész. A nő kifejti, hogy szereti a férjét, de nem tud együtt élni vele.
Ray felkeresi ügyvédjét, s döntését véglegesíti; elindíttatja a pert. Ügyvédje figyelmezteti, nem sok esélye van. Féltékenység lesz úrrá rajta, mikor meglátja Dowling szenátort Donnával.

Jenna: egyre inkább aggódik Rayjel való kapcsolata miatt, nagyon hiányzik neki a férfi. Minden baját Charlie-ra hárítja, de lánya átlát a szitán, s rájön, voltaképpen Ray hiányzik a nőnek igazán.
Előzmény: ati86 (431)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.03 0 0 432
Köszönöm szépen!
Előzmény: Lisalotti (430)
ati86 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 431
239. rész - Az éjszakai látogató
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: a ketyegő óra hangjára felébred, s hatástalanítja a bombát. A szobája ajtaján talál egy Boom feliratot, mely jelzi, Colhun járt nála. Az éj kellős közepén ellenőrzi, hogy a családjának (Samantha, Johhny) nem esett-e bántódása. Mikor látja őket édesdeden aludni, kissé megnyugszik. A család előtt a reggelinél meglehetősen feldúlt, s sürgeti, hogy riasztóberendezéssel szereljék fel Southforkot, mert rengeteg a terrorista. Colhunról egyelőre nem tesz említést, bár Bobby érzi, nincs rendben minden bátyja körül. Megkéri Harry Mcsweent, hogy nyomozzon Colhun után, de a férfi vonakodik. Végül a Jockey iránti lojalitásból elvállalja az ügyet. Lövészórákra jár, és egyik alkalommal gyakorlás közben meglepi Bobby. Jockey megígéri neki, beszélni fog vele. Egyik este April becsalja az ágyába, s a nőnél tölti az éjszakát.

Bobby: sikeres üzleti akció után megkapják az engedélyt az öböl melletti kitermelésre. Bobby és Jockey nagyon elégedett, de Bobby látja, bátyját nyomasztja valami. Követeli testvérétől, hogy mondja meg, miért hord magával fegyvert, s mire a túlzott óvintézkedés. Boldog perceit a kis Christopher és Pamela társaságában tölti. Kisfiát tanítja a bombaugrásra,s nagyon elégedett a teljesítményével. Pamela és a közte lévő feszültség a Jenna-gyerek miatt enyhül.

Samantha: megígéri, hogy utánanéz a riasztóberendezésnek. Modellstúdiójában alig van kisugárzó, átütő tehetség, egy arcot azonban megjegyez magának, s már konzultálni akar a folytatásról. Egyik étteremben összetalálkozik B. D. Colhunnal, aki a helyzetet ügyesen kihasználva altatót csempész Samantha kávéjába. A nő percek alatt elalszik, s a férfi magával viszi.

Pamela: a kis Christopherrel tölti mindennapjait. Egyik alkalommal meglátogatják az irodában Cliffet, aki a gyereknek pénzt ad az ebédre, végül ő is csatlakozik hozzájuk.

Cliff: Jeremy Wendell most már nyíltan zsarolja az olajkútjaival, s közli vele, ő áll a szakszervezeti mozgolódás mögött. Cliff aljas, számító embernek nevezi, amiért ezt tette vele, s amiért saját húgát akarja felhasználni üzleti célokra. Cliff végül úgy érzi, nincs más választása, mert a férfi sakkban tartja. Programot csinál a kis Christophernek és Pamelának azzal, hogy velük megy ebédelni.

Ellie: Jennával találkozik, s a várandós anyákról beszélgetnek. Ellie unokájának tekinti a jövevényt, Jenna azonban nem szeretné, ha bármi közük lenne gyermekéhez. Sajnálatát fejezi ki Ellie, amiért fia akaratán kívül megbántotta Jennát.

Clayton: nem képes belenyugodni Wes Parmalee felszívódásába, s nyomozóbrigádot bérel fel az üggyel kapcsolatban. Ők azonban nem tudnak segíteni, mert a férfit szinte lehetetlenség előkeríteni. Clayton a szíve mélyén már érzi, hogy amit csinál, értelmetlen, önfeje azonban tovább viszi előre.

Ray és Donna: meglátogatja Rayt ügyvédje, aki közli vele, a gyerekelperelésre szinte 0% esélye van, de ha megpróbálja is, a Jennával való viszonyukat titkolni kell, nem találkozhatnak egy darabig. Ray nehezen veszi tudomásul a feltételt. Jennának később elmondja, s látszik a férfin, szenved amiatt, amit kérnie kellett az asszonytól.
Donna egyre többet találkozik Dowling szenátorral. Egyik este rosszul lesz a vacsoránál, s Dave azonnal beviszi a kórházba, ahol vakbélműtétet hajtanak rajta végre. Ray meglátogatja feleségét, ám a találkozás kínosan alakul, ugyanis megjelenik az újdonsült udvarló, Dowling is.

Jenna: nehezen veszi tudomásul, hogy ezentúl kerülnie kell a nyilvános mutatkozást Rayjel, de megérti a férfit a születendő gyermeke, és érzései miatt. Ellie-vel találkozik, de kiköti, soha nem szeretné ha a gyermekének bármi köze lenne valaha is Southforkhoz. Ellie óva inti ettől a meggondolatlanságtól Jennát.
Előzmény: ati86 (422)
Lisalotti Creative Commons License 2009.08.02 0 0 430

2.Christopher Ewing (Pam és Bobby adoptált fia) – Eric Farlow (44 epizód, 1983-1985), Joshua Harris (51 epizód, 1985-1991) (Molnár Levente

 

 

Előzmény: **BPO-700** (424)
ati86 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 429
Köszönöm szépen!
Előzmény: **BPO-700** (424)
ati86 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 428
A csütörtöki és pénteki összefoglaló hamarosan jön.
Előzmény: ati86 (427)
ati86 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 427
A szőke fürtös Christopher, aki a Hattyúdalig játszott, az szinte nem is beszélt.:) asszem be sem mondták annak a szinkronhangnak a nevét. Csak ennyit mondott, Igen, nem, igen , apa.:)
Mikor Johnny nagyobb lett, a már növekvő Christopher megkapta az ő hangját, Szőnyi Julikájét.
Nem tévedés: lány adta a kisfiúknak a hangot.
Előzmény: Hierro Nyh. (425)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.01 0 0 426
Úhh! Látod ezt nem figyeltem meg! :S

A mai "úszóversenyben" volt. :S
Előzmény: Hierro Nyh. (425)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.08.01 0 0 425
1) Balogh Emese

2) erre nem tudom a választ, de arra emlékszem, hogy többen is alakították. Most még a szőke fürtös van vagy már a barna hajú?
Előzmény: **BPO-700** (424)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.01 0 0 424
Nagyon jók a leírások! Köszönjük!

Kérdéseim vannak:

1) Ki Donna magyar hangja?
2) Hogy hívják Christofhert? És ki a szinkronhangja?

Válaszokat köszönöm!
Előzmény: ati86 (422)
g1397k Creative Commons License 2009.07.30 0 0 423

Néhány rész múlva: "Johny giam! Ez itt a Ewing Olajtársaság" ....

 jd

ati86 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 422
238. rész - Tikk-takk
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: a Colhun-ügy tovább dagad. Jockey együtt ebédel Slyjal, hogy meggyőzze arról, sima terrorcselekmény történt az irodájában. Alibinek maga mellé hívja Harry McSweent is, aki úgymond lezárja evvel az esetet. A CIA emberével tart megbeszélést, s habár kijelenti, elsősorban ez már személyes ellentét Jockey és Colhun között, segít neki, mert Gordon nagyon hasznos emberük volt, s ezt meg akarják torolni. Miután fia összeveszik Christopherrel, próbálja vígasztalni fiát. Lelkiismeret-furdalás gyötri Johnny-t, amiért tudja, hogy csalt. Jockey azt állítja neki, hogy jól tette, amit csinált, mert az életben csak vesztesek és nyertesek vannak, s nyertesnek kell lenni, bármi áron. Ő pedig nem akarja, hogy fia a vesztesek között legyen. Közben Colhun már az időzített bombát készítgeti. Egyik este meglátogatja Jockeyt Soutforkban, s az éj leple alatt belopózik a szobájába, s melléteszi a ketyegő bombát. Jockey percei meg vannak számlálva

Bobby: bevallja Pamelának hogy nem fogadta el a Jennától kapott pénzt, amit a bolt eladásáért kapott. Kijelentette viszont, hogy számlát nyit a születendő gyermekének belőle. Pamela aggodalma emiatt egyre fokozódik, s betegesen félteni kezdi Christophert. Úszóversenyt rendez a két kisgyerek között, de a végén - Johnny csalása miatt - csúnyán összekapnak. Bobby szétválasztja a kiskölköket. Egyik reggel, mikor belép az irodájába, egy takarítót talál ott. Mikor megfordul, kiderül, hogy Colhun az.

Samantha: Pamelával vásárolgat, amikor feltűnik neki, hogy Pamela iszonyatos mennyiségű ajándékkal halmozza el Christophert. Figyelmezteti Pamelát, teljesen értelmetlen, amit csinál, s evvel csak elkényezteti a gyermekét. Az utcán beleütközik B.D. Colhunba, aki a helyzetet gyorsan kihasználva, ellopja Samantha kulcscsomóját.
A gyerekek közti vita kihat a Pamelával való viszonyára is, bár mindketten próbálnak felülemelkedni rajta. Modellválogatást tart a Valentine cég, de nem talál átütő erejű egyéniséget. Bevallja, Mandy volt az egyetlen, átütő szépség, egyéniség.

Pamela: megkapja Cliff tartozásának a felét, a 6 millió dollárt. Továbbra is aggasztja, hogy Bobby foglalkozni próbál születendő gyermekével, s attól tart, közös gyermeküket kevésbé szereti. Ezért minden energiáját Christopherre fordítja, akit a végtelenségig elkényeztet. Samanthával vásárolgatnak.

Cliff: felkeresi Jeremy Wendellt, hogy kölcsönözzön neki 6 millió dollárt, hogy kifizethesse tartozását húgának. Jeremy kész megkötni a kölcsönszerződést, feltéve ha letétbe megkapja a Barnes-Wentworth Gépgyár 30%-át. Cliff sokallja az ajánlatot, de mivel nincs más választása, beleegyezik az uzsora üzletbe. Aprilt nem tartja valami sokra, s ezt Wendellnek is elmondja. Másnap az ebéd közben meglepi April, s üzleti ajánlatot tesz neki. Cliff azonban nem hajlandó tárgyalni vele, s közli, nehogy meghívassa magát ebédre, mert úgysem fizeti ki.

Ellie: a családi vitát látva, úgy érzi, utazásra lenne szükség, s próbálja Claytont beszervezni. Szemmel láthatóan nem díjazza, mikor megtudja, férje és Ray belevágott egy újabb üzletbe.

Clayton: továbbra is aggasztják a Parmalee-s események, de már sokkal oldottabb. Ray próbálja biztatni, hogy dolgozzon, az ugyanis sokmindent tud feledtetni. Mikor Ellie-vel vacsorázik, meghívja Rayt is, aki akkor mondja el, mibe fognak. Ellie látszólag támogatja az üzletet, de kiül az arcára, hogy nagy csalódás érte, amiért végül nem utaznak el.

Ray és Donna: házasságuk menthetetlen, de már nem is akarnak küzdeni érte. Donna Dowling szenátorral beszél meg találkát, s ígéri, hamarosan Washingtonba utazik. Ray egyre többször találkozik Jennáékkal, s közös programokra is elviszi Jennát és Charlie-t. Kezdenek összemelegedni, s Charlie is kezdi egyre jobban megkedvelni a cowboyt. Ray úgy érzi, lassan talál valakit, aki hasonlóan gondolkodik, mint ő, s megérti érzéseit. A baba elhelyezése továbbra is élénken foglalkoztatja, de még bizonytalan a kérdésben, mit tegyen.

Jenna: Ray mindennapjainak részévé válik, s egyre jobban érzi magát vele. Donna kapcsán megemlíti a férfinak, nehogy valami meggondolatlanságot kövessen el. Elmegy tekézni Rayjel és Charlie-val, s szemmel láthatóan díjazza, ahogy Charlie-val bánik, nem mellesleg pedig vele.
Előzmény: ati86 (419)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.29 0 0 421
Ezt már Patrick Duffy visszahozása előtt kitalálhatták. Még "Pamela álmában" volt egy Ben nevű munkavezető, ugyanaz játszotta, aki Parmelee-t.
Előzmény: g1397k (409)
ati86 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 420
Szia!
Nem tudom, hogy te/ti hogy vagy/vagytok vele, de a tegnapi rész elég Hitchcockosra sikeredett azzal a sikollyal, meg a tárgyak aprólékos bemutatásával, a lassú kamerabeállítással. Meglehetősen izgalmas rész volt. A Colhun-zsarolás szerintem eddig a legfenyegetőbb ügy a Dallasban, s tényleg, még a néző is egy kicsit fél, amikor Jockey abban a hatalmas irodaépületben egyedül, este üldögél, s közben minden lépéséről tudnak. Ezt most nem lehet mérni a Kristine-féle merénylethez, mert maga a nő nem volt olyan kaliberű, s az ok is nyilvánvaló volt.
Jockey óriási hibája, ami persze nem először fordul elő a sorozatban: saját bumerángja megint visszafelé sült el.
Előzmény: kisbendi (418)
ati86 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 419
237. rész - Az erőszak erőszakot szül
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: továbbra is együtt dolgozik Gordonnal, a magánnyomozóval, akit arra kér, tárgyaljon Colhunnal. Jockey le akarja fizetni Colhunt, cserébe azt kéri, még a nevét is felejtse el. A nyomozás során Colhun együttműködőnek látszik, s időpontot beszéltet meg Gordonnal. Egyik reggel azonban holtan találja Gordont Jockey az irodájában ezzel a felirattal: nincs alku. Sly halálra rémül, mikor meglátja a férfit, s Jockey whiskeyje tudja csak helyrerántani a rémült asszonyt. Ezután Colhun többször is beszél Jockeyval, s a férfi egyre jobban fél. Testőrt bérelne fel, de Colhun minden lépéséről értesül a kis poloskájával. Bobbynak azt tanácsolja, ne Wendell körül szimatoljanak mégse, hisz tudja, ki a valódi fenyegető. Közben April próbálja elcsábítani Wendell kérésére, s még egy csinos lakást is vesz a nőnek. Jockey mit sem sejt Wendell aljas akciójáról.

Bobby: Pamelát nyugtatja, amiért a továbbra sem képes elfogadni a tényt, hogy Bobbynak Jennától lesz gyereke. Biztosítja feleségét, hogy mindig is Christopher lesz az igaz gyermeke, senkit nem szeret jobban nála. Jennával beszélget, s a nő utasítja őt, hogy szálljon ki az életéből, s hagyja békén a gyereket. Bobby higgadtan, de ugyanakkor határozottan óva inti Jennát ettől a cselekedettől, hiszen a nő akármit is mond, az ő gyermeke is.

Pamela: továbbra is aggódik, amiért Jenna gyereket vár Bobbytól. Christophert betegesen óvja emiatt, s még egy kirándulásra sem akarja elengedni. Bobbyval megbeszélik a problémát, s miután meglátja férjét, s fiát egymással beszélgetve, elérzékenyül. Jordan Leevel tárgyal a 11 millió dolláros üzletről, s kiderül, Cliff tudta nélkül rendelkezett saját pénze felett, ami teljesen elúszott. Nekiesett bátyjának, aki megígérte neki a kárpótlást.

Samantha: egy nagyon kis jelenetet kapott, de annál fontosabbat. B.D. Colhun bemutatkozik neki, s közli a nővel, ezután gyakrabban találkozhatnak Dallasban.

Cliff: földbe gyökerezik a lába, mikor megtudja, húga Jordannel tárgyalt. Rájön, testvére tud a füstbement terveiről s az eltékozolt milliókról. Bevallja, hogy húga pénzéből juttatott Jacknek és Jamie-nek is, de visszaadja neki az összeset. Csak nem tudja, miből (ezt már nem Pamelának mondja).

Ellie: már túllépne a Parmalee-s történteken, de Clayton továbbra is nyomozni akar Wes után. Ellie óva inti Claytont a további akcióktól. Donnával beszélget, aki elmondja neki, hogy válni készül, s elhagyja Dallast. Ellie nehezen, de megérti Donnát, s minden jót kívánva elköszön az asszonytól.

Clayton: felkeresi a hazugságvizsgálat vezetőjét, hogy mondja el neki, hogy ment át Parmalee a vizsgálaton. Biztosat nem tud az orvos, de ugyanakkor hangsúlyozza, soha nem csapták be eddig a gépét. Ellie teóriája az, hogy Wes sokáig meg volt győződve arról, hogy ő Jock. Ez mindenre választ adhat. Clayton továbbra sincs megnyugodva, de már elégedettebb.

Donna és Ray: Donna bejelenti Ellienek, hogy beadta a válókeresetet, s Washingtonba költözik a születendő gyermekével. Ellie nehezen veszi tudomásul, de jobb híján szerencsét kíván a nőnek "új" életéhez. Találkozik Rayjel, aki meggyőzi arról, hogy láthassa a gyermekét időnként.
Ray felkeresi Dallas egyik legjobb ügyvédjét, hogy vállalja el az ügyét, s érje el, láthassa gyermekét, amikor csak akarja.

Jenna: Bobbyval ebédel, akit ismét felszólít, ne avatkozzon be az életébe, mert már nem része neki.A férfi figyelmezteti a nőt, a kettőjük gyermeke, s jogában van látni. Jenna Bobby távozása után kissé elgondolkozik a hallottakon.
Előzmény: ati86 (417)
kisbendi Creative Commons License 2009.07.28 0 0 418
Olyan furcsa újra látni a Dallas részeket. Érdekes, hogy anno 1990-ben megbotránkoztatott Jockey viselkedése, a mai világban pedig...
ati86 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 417
236. rész - Vihar a levegőben
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: nem kecsegtet számára kedvező fejleményekkel a Colhun-ügy. A halottak nevei között nem szerepel a neve, s esélyes, egy szép napon visszatér. Jockey aggódik a jövőjéért. A CIA-s megállapodás ellenére nem biztosítanak számára védelmet, s csak annyival utasítják el, hogy ő kezdte meg az akciót. Frank Horner megjelenik Jockeynál, aki szeretné visszaédesgeti legrégibb ügyfelüket, a Ewingokat. Véghallgatja a férfit Jockey, s elzavarja azzal az indokkal, hogy az a nehéz időkben (Wes Parmalee-s ügy, alacsony olajárak) nem állt ki mellettük. Az esti vacsora előtt hagyományos veszekedés kezdődik Pamela és ő közte a Barnesokról. Colhun egy késői órán felhíva Jockeyt, hogy ő áll az olajkút körüli szabotázsakció hátterében. Életveszélyesen megfenyegeti Jockeyt, amiért magára hagyta a Közel-Keleten, s elárulta őt. Aprillel tárgyal, majd utasítja Jeremyt, tűnjön el a képből, amíg még megteheti. Wendellnek azonban továbbra is a Ewing birodalomra fáj a foga.

Bobby: új banki partnert keres a Ewing Olajtársaságnak, miután Frank Hornerrel olyan csúfosan megszakadt a kapcsolatuk. Anyjának segít megkeresni Claytont, aki Wes Parmalee elintézésére készül. Nyugtatja Jockey-t, hogy az olajkút meghibásodása mögött nem Jeremy Wendell áll. Mint később kiderült, igaza lett.

Samantha: asszisztál Ellie problémájához, s Pamelával beszélget a konditeremben. Fiaik egy kergetőzés közepette összevesznek, s kitárgyalják, hogy ugyanaz ismétlődik kicsiben, mint a férfiaknál nagyban. Samantha óva inti Pamelát Christopher túlzott féltésétől.

Pamela: Cliffel működik együtt a megállapodásnak megfelelően, egyik este pedig Jockeyval támad egy kis nézeteltérése. Samanthával való beszélgetése során kiderül, túlzottan is félti Christophert. Mindez azért lehet, mert nem tudja megemészteni a tényt, hogy Bobbynak hamarosan gyermeke születik Jennától.

Cliff: üzleti ajánlatot tesz neki Jeremy Wendell. Nem mást, minthogy Cliff saját húgát felhasználva, egy trójai falóként, tudjon meg minél több információt a Ewingokról. Cliff vonakodik az ötlettől, de kapzsisága lassan-lassan úrrá lesz rajta, s Pamelánál célozgat különféle üzleti dolgokra. Panaszkodik, hogy Jamie elhagyta, de Pamela átlát bátyja meglehetősen vékony szitáján.

Ellie: próbál Claytonnal beszélni Wesről, s elmondja részleteiben is a Ewing partin történteket férjének. Kiderül, a férfi azért fedte fel kilétét, hogy ne okozzon több bonyodalmat Ellie-nek. A későbbiekben viszont szeretné viszont látni a férfi. Bobbyval mennek Clayton keresésére, miután az bosszút forralt Wes Parmalee ellen.

Clayton: nem tudja elfelejteni, hogy feldúlta a családja életét Parmalee. Miután Ellie elmondja neki a történteket, dühbe gurul, s a méregtől nem látva, elindul felkutatni a férfit. Egy kocsmában véletlenül majdnem mást üt meg helyette. Ellie végül rátalál az Olajvállalkozók Klubjában, ahol pohárba fojtva bánatát találnak rá. Ellie végül eléri a megbékélést nála. Rayjel tervezik újra a lóvásárt, amit Wes érkezése körül abbahagytak.

Donna és Ray: a mai rész a Colhun-ügy mellett egyértelműen a jövőjük körül körvonalazódott. Donna Washingtonban tárgyal, s épp egy fogadást tartanak, mikor időről időre elkalandozik figyelme a városról Dallas felé. Visszatér Rayhez, hogy megbeszéljék a problémáikat, ám a nő válni akar. Bevallja a férfinak, hogy mindig is szeretni fogja, de nem tud vele együtt élni. Egy étterembe ebédelni hívja Jennát, akitől kérdi, milyen viszonyban van a férjével. Miután Jenna biztatja, hogy próbáljon kibékülni Rayjel, elbizonytalanodik a válást illetően.
Ray egyre több időt tölt Jennával és Charlie-val. Donna is épp akkor érkezik haza, mikor együtt vannak. Próbál békülékeny hangon szólni feleségének, aki először lépett be vásárolt házukba, de az asszony hajthatatlan, s válni készül. Ray lemeredve, letaglózva marad a hatalmas házban.

Jenna: egyre több időt tölt Rayjel az új házban, akivel nagyon jól érzi magát. Bevallja Donnának, nagyon tetszik neki Ray, s nagyon kedves ember, de soha nem szeretné megkapni, ha tudná, Donnával még ki tudnának békülni. Donnát arra sarkallja, mentse meg házasságát.
Előzmény: ati86 (405)
g1397k Creative Commons License 2009.07.28 0 0 416

upowp

 

 

 

3
ati86 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 415
Szia!
Nagyon jó, hogy összeírtad ezeket, ilyen dolgokban sajnos nem vagyok elég precíz.

Jim Davis már nagyon betegen forgatta le a 3.évadot (1980-81), az évad felétől már parókát hordott. Voltak olyan jelenetek, ahol még a rendes haja volt, ezeket nyilván hamarabb vették fel. A végén már csak parókában játszott, s a mozgása is nehézkesebbé vált, arca felpuffadt. A Takapa-ügynél, ahol Ellie-vel majdnem válnak, már szinte haldoklott. Azok a részek 1981. február-március környékén készülhettek. Ez nagyjából a 67-73. részig tart, Jim a 75. részig szerepelt, ahol a történet szerint Ellie-vel nászútra indulnak Párizsba, utána nemsokkal elhunyt. A sorozatban egy fél évig még életben tartották, de a képe már nem volt ott a kezdésnél. Nem csoda, hisz áprilisban meghalt, azok a részek meg már 1981 decemberében mentek, a 4. évadban (1981-1982).
Előzmény: g1397k (412)
ati86 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 414
Igen. Az én alcímem:)))
Előzmény: Törölt nick (407)
encián Creative Commons License 2009.07.25 0 0 413

Barbara Bel Geddes (Ellie Southworth Farlow Ewing)

1922-2005

Hétfőn hunyt el tüdőrákban.

Melyik hétfőn, melyik évben? Mi ez most, egy rákellenes liga?

 

Minél idősebb valaki, annál nagyobb esélye van a rákra. Szennyezett minden: a levegő, az élelmiszer, a viz, a közélet - és ez független az országhatároktól, mert akárhová mész, minden életveszélyes, maga az élet is az, tök mindegy hol és hogyan élsz, max. egy kicsit meghosszabbítod a vergődésed.

Előzmény: g1397k (412)
g1397k Creative Commons License 2009.07.25 0 0 412

Egy kis érdekesség:

 

Jim Davis (Jock Ewing)

1909-1981

Erős dohányos volt és ő is tüdőrákban hunyt el. Utolsó forgatási napjaiban a kemoterápiás kezelés ellenére, kopaszon is kamera elé állt és továbbra is dohányzott.

 

Donna Reed (A II. Ellie Southworth Ewing)

1921-1985

A sors szörnyű iróniája, hogy a beteg Bell Geddes helyett játszó Reed egészségesen vette át a szerepet, majd nem sokkal Geddes visszatérése után hasnyálmirigy rákban hunyt el.

 

Keenan Wynn (A II. Willard "Tintás" Barnes)

1914-1986

A II. Tintás-t alakító színészt rák vitte el.

 

Dack Rambo (Jack Ewing)

1941-1994

AIDS-ben hunyt el az elfeledett Ewing fivér.

 

David Wayne (Willard "Tintás" Barnes)

1914-1995

Az öreg Tintás tüdőrákban hunyt el.

 

Howard Keel (Clayton Farlow)

1919-2004

Vastagbél rákban hunyt el tavaly ősszel. 

 

Barbara Bel Geddes (Ellie Southworth Farlow Ewing)

1922-2005

Hétfőn hunyt el tüdőrákban.

je
encián Creative Commons License 2009.07.25 0 0 411
Mi az a "magyar dallas"?
Előzmény: g1397k (409)
g1397k Creative Commons License 2009.07.25 0 0 410

jock

 

 

 

 

 

logo

g1397k Creative Commons License 2009.07.25 0 0 409
Mindent jól kitaláltak, Patrick Duffy visszatérése után találtak valakit akivel visszaakarták hozni Jockot (bár nem lett volna olyan jó, mint Jim Davis), de szerintem jobban alakult volna a történet...  De nem kellett a nézőknek. :( Fogadjunk a magyar dallasban 1-2 év múlva feltámad magdika és nem mondják a szereplők, hogy nem ő... Sajnos ilyet csak a filmekben lehet megcsinálni, pedig én életemben is csinálhatnának olyat, hogy csak álmodtam az utolsó 4 évet...
encián Creative Commons License 2009.07.25 0 0 408
Pontosan így van, nagyon jól látod! Ez a képességed, ha jól használod az életben, sok mindentől megóv majd.:-)
Előzmény: ati86 (406)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.25 0 0 407

Elérkeztünk a Wes Parmalee-féle hercehurca végéhez.

 

Ez az alcím?

:)))

Előzmény: ati86 (405)
ati86 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 406
Igen. Cliff nem csak tapló, de még aljas és számító is. Nem először játssza el ezt a kis trükköt Jamie-vel. Meg az a vazektómiás hülyeség

Jockey és Cliff között az a legnagyobb különbség, hogy Cliff egy pitiáner, kisstílű ember, Jockey egy nagyvonalú gazember.

Előzmény: encián (404)
ati86 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 405
235. rész - Az újabb összecsapás
Rendezte: Michael Preece
Elérkeztünk a Wes Parmalee-féle hercehurca végéhez.

Jockey: bizalmasa, aki üzletet akart kötni vele, közli Jockeyval, hogy kihátrál a megállapodás mögül, s helyette Jeremy Wendellel köt hosszútávú üzletet. B.D. Colhun akciója balul üt ki, rengeteg a halott. Egyik offshore cégét Slynak ajánlja fel. Anyjának esik, amiért Parmaleevel este találkozott. Épp a férfi után nyomoztatott, mikor meglátták őket együtt. Szembesíti anyjátt tévhitével kapcsolatban, s hogy erre az egész családja rámehet. Meglátogatja Clayton Ray házánál, aki szemmel láthatóan szenved a remeteélettől, de visszatérni sem akar addig, míg nem oldódnak meg a problémák. Jockey felkéri Claytont, hogy segítsen neki Parmalee-t eltávolítani, s bevallja neki, voltak ellenérzései Claytonnal szemben, de ugyanakkor boldoggá tette az anyját mindig is. Clayton megegyezik Jockeyval Parmaleet illetően, viszont nem megy vissza a Ranchre. Közben April próbálja elcsábítani West Jockey kérésére, s még le is itatja, de a nő nem jár szerencsével, s közli Jockeyval, minden jel arra mutat, hogy a férfi az apja.

Bobby: Továbbra is Dél-Amerikában tartózkodik, de eleinte semmi jóval nem kecsegtetik a kutatócsoportok West illetően. Sokaknak ismerős a figura, de egyelőre nem tudják belőni, pontosan ki lehetett az. Bobby utasítja a nyomozókat, továbbra is mutogassák körbe a képét, hátha valaki többet tud mondani róla. Hazatérte a hagyományos Barbecue partyra esik, mikor bejelenti, perdöntő bizonyítékai vannak Parmalee ellen. Punkot kérdezi, ismert-e egy bizonyos (nem tudom kicsoda:))) nevet, s ő igent mond rá. Punk említi, hogy a férfi volt Jock mellett, mikor lázálmok gyötörték, s akkor mondhatott el mindent Wesnek. Már Parmaleehez indulnak a nappaliba, a férfi ekkor viszont már sehol sincs.

Samantha: Valentine kéri őt, hogy fogadják el egyik nagy cég remek ajánlatát, hogy felvásárolhassák a céget sok pénzért cserébe. Samantha nem engedi, önállóan fejlődő, terjeszkedő vállalkozást akar belőle, s kéri a férfit, ne tegyen ajánlatot semmire. A pasas eleinte vonakodik, majd beleegyezik a cég terjeszkedésébe, s kitart Samantha mellett.

Pamela: Cliffel tárgyal, aki felhánytorgat neki bizonyos dolgokat. A nő minden olyan üzleti akcióról tudni akar, ami komoly pénzt hoz, vagy visz a Barnes-Wentworthtől. Cliff vonakodva, de beleegyezik az üzletbe. Jockeyval támad egy kis afférja, mikor testvérével éppen összebunyóznak az összejövetelen. Ellie-t próbálja lelkileg támogatni, s irányítani döntésében. Megkérdezi tőle, érez -e Parmalee iránt hasonlót, mint a néhai Jock iránt.

Cliff: Pamelával, majd később Jamie-vel tárgyal. Bevallja Pamelának, hogy Jamie-nek igaza volt az olajkút dolgában. Jamie-nek is elmondja, rendkívül hálás neki, amiért ötletével kisegítette a bajból. 2 millió dollárt kér viszonzásként férjétőt. Cliff szemei elkerekednek, de Jamie jogos haragja, amiért a férfi folyamatosan kihasználta, hatással van rá, s beleegyezik a külön megállapodásba. Jockeyval összeverekednek a partin, mikor figyelmezteti Jockeyt, hamarosan távozhat az irodájából. Jack megdöbbentő bejelentést tesz. Eladja részét Jamienek 1 dollárért, hogy ne kelljen megosztani jövedelme 50 %-át a pénzéhes Aprillel. Cliff rögtön visszakozna a válástól, de Jamie átlát a szitán, s elhajtja a férfit.

Ellie: Pamelával beszélnek Parmaleeről. Az asszony bízik abban, hogy ő Jock, de imádja férjét, Claytont. Végül, elmerengve egyik este fotóalbumai fölött, dönt, s megmondja Claytonnak, mindegy, hogy a férfi Jock-e vagy sem, soha nem megy vissza hozzá, s Claytonnal él tovább. Wes Parmalee végül bevallja neki, hogy nem Jock, s elviharzik Southforkról.

Clayton: Jockeyval beszélget feleségéről és Parmaleeről. Kiköti, addig nem megy a ranchre, míg a felesége nem döntött a jövőt illetően, de Wes kézre kerítésében szívesen segít Jockeynak. Később kibékülnek Ellie-vel, s boldogan borulnak össze. Miután kiderül, hogy Parmalee nem Jock, s elment, Clayton bosszút forral ellene, s kijelenti, lehet, hogy nem most, de egyszer végleg elintézi a férfit.

Donna: Washintonban próbál egyre több támogatót megnyerni a független olajvállalkozók védelmére, de nem nagy perspektívával kecsegtetik. Dowling szenátor rájön, Donna házassága romokba hever, s kész segíteni rajta.
Ray nem sok szerepet kap, mindössze annyit, hogy Parmaleenek melegen ajánlja a távozást. Parmalee beszélni akar Ellie-vel s bemegy a házba.

Jenna: nem volt szerepe
Előzmény: ati86 (396)
encián Creative Commons License 2009.07.25 0 0 404

Szia ati!:-)

...összecsapták, és így igénytelenre sikerült a vége, pedig menetközben folyamatosan odafigyeltek a legapróbb részletekre is. Persze ennél nagyobb csalódásom sose legyen az életben!

...dehogy ez a Cliff mekkora egy buta lúzer tapló!

 

Előzmény: ati86 (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!