Keresés

Részletes keresés

gomoly Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5334

,,Megpedig az, hogy valaszom utan nem teszel fel ujabb kerdest."

 

Készülhetrsz rá, hogy fel fogok tenni újabb és újabb kérdéseket. A fórumozás már csak ilyen.

 

,,

Ugyanis egyreszt nem szeretnek udvariatlannak tunni, hogy a

hozzam intezett kerdesre nem valaszolok, masreszt azt sem

szeretnem, hogy ugy tunjon, "kifarolok" a kerdesek elol."

 

 Márpedig azt teszed, kifarolsz....sőt, megfejeled azzal, hogy korlátozni akarsz engem. Akkor és ott teszek fel kérdéseket, ahol szeretnék. Nem korlátozhatsz ebben. Ha pedig "kifarolsz", hát  "kifarolsz", azt pedig te teheted, amikor csak akarod.

 

,,Egyszeruen nincs idom sem energiam "parbeszedbe bocsatkozni."

 

Az itteni fórumozás pedig párbrszéddel jár. Ha csak kinyilatkoztatni akarsz, jönni fognak rá a fórumozóktól kérdések, reakciók.

 

,,Tovabba, nem is vagyok felkeszult a forumozasra."

 

Csak a kinyilatkoztatásra? :D

 

,,Van meg mit tanulnom."

 

Mutass nekem olyan embert, akinek nincsen mit!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Szóval válaszolhatnál végre a konkrét kérdésemre! Nem arra vagyok kíváncsi, hogy miért nem válaszolsz!

Előzmény: Krisztuskövet (5330)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5333

 

Valaszod koszonom Amet.

 

Előzmény: Amet (5331)
1000év Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5332

Az Isten az embernek kellemes véget akar adni. Ez pedig nem más mint az örök élet az Ő országában. Amúgy meg ha csak Magyarországot nézem itt is van annyi gazdag, templomba is szeretnek járni, lehet hogy először ők is megpróbálhatnának segíteni a sok nyomorúlton.

Előzmény: gomoly (5305)
Amet Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5331

Kedves Krisztuskövet!

 

Az én Istenem, nagyon csodálatos, féltőn szerető, és megtartó Isten.

A neve Jézus Krisztus. Aki a lelkét elküldte, hogy újjászületésre vezessen, ahogyan Őt, a lelke, vagy más néven "életnek lehelete" a "lelki halálból" elsőnek újjászülte. Mindenki, aki erre a földre születik, a "lelki halálba" születik bele.

 

Isten képes volt felvenni ezt a minden részletében összerepedezett, kiszáradt, élettelen porhüvelyt, ami minden igaz, és jó gondolatot  elcsavar maga felé, alázva az isteni rendet, ami szentségre törekedne. Amely "bűn teste", még az Istent is képes volt kezdetben megrontani. Amely "önmagában halott" lélektelen, azaz teremtett testet Ördögatyának hívott:

 

"Mert a test/Ördögatya gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti."(Rm 8,7)

  

"Felnőtt, (Emberi újjászületése következtében tökéletesen szentté vált élete végére.) mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, (a bűn testéből) nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata (nékünk az Ördögatyától valóknak) kivánatos!"(Ézs 53,2)

 

"És az Úr akarta őt megrontani betegség által;...

  

(Lásd a betegségére vonatkozóan:

 

"Tetőtől talpig nincs e testben épség, csupa seb és dagadás és kelevény, a melyeket ki sem nyomtak, be sem kötöztek, olajjal sem lágyítottak..."/Ézs 1,6/

  

Itt Krisztus testéről van szó, mert Izráel Krisztus testét, az Eklézsiát szimbolizálja, és fordítva. A betegségek a lelki erőtlenségeket, elesettségeket, testi, lelki bűnöket, mint nyomasztó fájdalmas, gyógyulni nem akaró, kelevényeket, jelenti. 

 


Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá...És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg./És 53 4,5/

A szent istennek nem kellett volna, ezeket végigcsinálnia, csupán az irántunk való szeretetből, mégis bevállalta. 

Az elviselt kemény fenyítések, amit az atyától, azaz a saját tulajdon szent lelkétől kapott, tanították meg az "embert" az "Istennek" való engedelmességre:

 

Ámbár Fiú, megtanulta azokból, a miket szenvedett, az engedelmességet;/Zsid 5,8/...Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad."/Zsid 12,6/...A kékek és a sebek távoztatják el a gonoszt, és a belső részekig ható csapások."/Péld 20,30/

 

Ezek az ő sebei, amelyekkel meggyógyulhatunk, mint ahogyan ő is meggyógyult:

 

"Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, a kik általa gyakoroltatnak."/Zsid 12,11/)

 

...hogyha önlelkét áldozatul adja,...

 

(azaz kiszolgáltatja a szent lelkét a test bűnös hajlamainak)

 

...magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata (vagyis a bűn legyőzése) az ő keze által jó szerencsés lesz."(Ézs 53,10)

 

(Mert minden más embernek a lelke is bűnös, nem csak a teste, mert mind a kettő teremtett, és így nincs benne Isten szentségéből semmi, ami "szerencséssé" tehetné. Azaz a megváltást más nem lett volna képes kivitelezni.)

 

Isten, aki a szentlélek, vagy lelkek atyja, a teremtett lelkeiért, akik bűn alatt vagyunk, a bűnösök közé számlálta magát. Hogy a saját emberi újjászületése által legyőzze az ördögöt, azaz a testet, példát mutatva, hogyan kell isten fiává válni. Ez a megváltás.

A tehetetlenségünktől váltott meg a példamutatásával, és, hogy követni tudjuk, segítségül küldte a szent lelkét.

Jézus lelkét hívjuk az ő istenijének, és testét az ő emberijének.
Az ő egyedi esetében, a kezdetben örökletes, bűnös emberi hajlamokkal terhelt teste, vagy más néven emberije megtisztítása tökéletesre sikeredett. A test által megrontott lelkét, megigazította, és így már felölthette magára az Isteni természetet.

 

Így az addig láthatatlan Isten láthatóvá, és tapinthatóvá vált, azaz Ítélőképessé a hozzá hasonló, hús vér teremtményei között, mint aki átélt minden emberi gyarlóságot, és ezért könyörülő tud lenni, a töredelmes szívű bűnbánókkal szemben. Akik hajlandók Jézust követni az újjászületésben.

Előzmény: Krisztuskövet (5301)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5330

 

Mint igertem fogok valaszolni, de elotte egy keresem van.

Megpedig az, hogy valaszom utan nem teszel fel ujabb kerdest.

Ugyanis egyreszt nem szeretnek udvariatlannak tunni, hogy a

hozzam intezett kerdesre nem valaszolok, masreszt azt sem

szeretnem, hogy ugy tunjon, "kifarolok" a kerdesek elol.

Egyszeruen nincs idom sem energiam "parbeszedbe bocsatkozni.

Tovabba, nem is vagyok felkeszult a forumozasra. Van meg mit tanulnom.

 

Előzmény: gomoly (5327)
Amet Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5329

Írod:

"Így már egészen más, ha a saját bűnei miatt „halt” meg"

 

Nem ezt mondtam, hanem ezt:

"Az ő érdembeli halála, az a halál, amikor ő a bűneinek hallt meg, a mindennapi keresztjén.”

 

Azért nem mindegy, mert a bűnnek való meghalás nem a test halálát jelenti, amivel kevered.

 

A bűnőknek való meghalás másik neve újjászületés, ami Jézus esetében is egész életén át tartott:

 

"Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él."(Rm 6,10)

 

Az újjászületés az a folyamat, amely alatt a már megtért hívő ember a földi élete során keserves, és nehéz nagy harcok árán lassan, és fokozatosan megtisztul a bűn szeretetétől, és így valóságosan mennyei emberré formálódik, Isten segítségével.

Jézus erről így vall:

 

"Jézus pedig monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ti, a kik követtetek engem, az újjá születéskor, a mikor az embernek Fia beül az ő dicsőségének királyi székébe, ti is beültök majd tizenkét királyi székbe, és ítélitek az Izráel tizenkét nemzetségét."(Mt 19,28)

  

A dicsőséges királyi szék, a saját bűnök feletti uralkodás képességének a jelképe.

Ennek látványa az, ami megítéli a képmutató, az Igazságnak (Krisztus az Igazság) elleneálló hívőket, és az újjászületésre ösztönzi őket:

 

"Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd."(Jn 15,20)

Előzmény: kitadimanta (5328)
kitadimanta Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5328

„Ugyanis a megváltó nem helyettünk halt meg. Az ő érdembeli halála, az a halál, amikor ő a bűneinek hallt meg, a mindennapi keresztjén.”

Így már egészen más, ha a saját bűnei miatt „halt” meg…. Csak soha senki nem így magyarázza… Nyilván azért nem, mert nem a saját bűnei miatt halt meg Pál és az egyház tanítása szerint.

 

„A bűnös hajlamok az anyja révén kerültek bele, amiket az isteni szent lelke által, (amely lélek által fogant is) űzött ki magából.”

Azt semmiképp nem tudom elfogadni, hogy a földi lét eleve bűnös, azt sem, hogy Jézus a földi anya; Mária révén vált bűnössé.

Szerintem az eredendő bűnnek semmi értelme nincs. Illetve annyi van, hogy a vallási hatalom kézben tarthatja a megfélemlített tudatlan hívőket.

Jézus már a bűn létét is tagadta, nemhogy eredendő bűnről beszélt volna.

 

 

„A megváltás azt jelenti, hogy a bűn elleni tehetetlenségünktől váltott meg, követhető utat mutatva, a saját példáján.” 

Mi változott? Semmi, minden folytatódott a maga rendje szerint. Mert a bűn elleni tehetetlenségből senkit nem lehet megváltani, legföljebb felvilágosítani, hogy mit kellene tenni, vagy mit nem, hogy elkerülje a hibás döntéseket.

Egyébként Jézus egy nagyonis követhető gyakorlati tanáccsal élt vétkek (bűnök) elkövetése esetére: „Békélj meg a sértettel.” (Nem szó szerint idézve.), illetve „bocsáss meg neki” [a vétkesnek].

 

„Mert az újjászületése folytán tökéletességre jutott, azaz szentté vált,”

Az újjászületést szimbolikus értelemben elfogadom, de azért senkinek sem kell ténylegesen meghalnia, senkit nem kell valóságosan feláldozni.

Előzmény: Amet (5295)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5327

Ennyi energiával már válaszolhattál volna, persze jól tudom, miért nem teszed.

Előzmény: Krisztuskövet (5326)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5326

 

Hogy en mennyi mindent tanulhatok itt a Forumon!

Koszonom.

 

Előzmény: gomoly (5322)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5325

Bocs, de most vagyok itt.

Előzmény: Krisztuskövet (5323)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5324

Zorobábel

elseje ama 12 vezérnek, kik Cyrus engedelmével Kr. e. 537. a fogságba hurcolt zsidókat Palesztinába visszavezették. Z. a Dávid családjából származott, s Aggeus és Zakariás próféták őt nézték a megigért messiásnak.

Előzmény: Krisztuskövet (5308)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5323

 

Szimpatikus, hogy ilyen kitarto es kovetkezetes vagy.

Valaszolok majd, de nem most, melyet meg is fogok indokolni.

Jo ejt!

 

 

Előzmény: gomoly (5321)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5322

Kyros

(lat. Cyrus), 1. A persa birodalom alapítója. A Herodot által följegyzett hagyomány szerint a médek királya, Astyages álmában isteni intelmet hallott, mely arra figyelmeztette, hogy unokája a tróntól meg fogja fosztani. Ennek folytán ezt az unokát meg akarja öletni, de az ezzel megbizott Harpagos K.-t életben hagyja, ami később kisült és bár az unokájában gyönyörködő nagyapa K.-nak megkegyelmez, az engedetlen Harpagost érzékenyen megbünteti. Harpagos boszut forral, titkon arra buzdítja K.-t, hogy álljon a persák élére, ami megtörténvén, Harpagos a méd katonákkal átpártolt K.-hoz. Astyages K. kezébe került, de mindvégig királyi tisztességet élvezett. Igy Herodot. Az igazi tényállás az, hogy K. Persia alkirálya fellázadt Astyages ellen, a médeket leverte és a persákat az iráni birodalomban uralkodó törzzsé tevén, feleségül vette Astiages leányát Amytist v. Mandanét. A médek leverése után (Kr. e. 559.) gondoskodott róla, hogy a két nemzetet egy közös külső ellenség ellen vezesse; meghódította Lidiát (l. Kroisos), mig Mazares nevü tábornoka viszont a kis-ázsiai városokat K. jogara alá hajtotta. Azután Babilon ellen vonult, melyet elfoglalt. Babilon után Egyiptomnak kellett volna következnie, de ezt K. már meg nem valósíthatta. A történelmi K.-ról egyes mondák már Kr. e. 500 évvel is támadtak, melyek őt felruházták a Zoroaster-vallás legendáiban előforduló hősök tulajdonságaival. Ezen elbeszélések szájról szájra jártak, egyik-másik szereplő személy kivált és maga képezte egy-egy mondakör középpontját, mig Giorduszi Kr. u. 1000 esztendővel az egész nagy anyagot eposzába (Sah srômeh) olvasztotta. V. ö. Pozder Károly, A K.-monda (Egyetemes Philol. Közlöny 1882). Állítólag sírját l. az Építészet mellékletén.

Előzmény: Krisztuskövet (5308)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5321

És egyetértesz a kijelentő mondatommal?

Előzmény: Krisztuskövet (5320)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5320

 

Az nem egy kerdo, hanem egy kijelento mondat toled.

Egy kijelento mondatra nem lehet igennel, vagy nemmel felelni.

 

 

Előzmény: gomoly (5319)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5319

A 5314-ben feltett kérdésemre egy igennel vagy nemmel talán van energiád válaszolni :)

Előzmény: Krisztuskövet (5318)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5318

 

Amit irtal.

 

Bocsass meg, nem akarok tiszteletlen lenni, de most befejezem a "beszelgetest",

melyet koszonok. Magyarazatul talan annyit, en nagyon keves beszedu vagyok.

A fizikai munka soha, de a "beszelgetes" nagyon le tud farasztani. Elfaradtam.

A tovabbiakban csak olvasni szeretnek! Ugye megertesz?

 

Előzmény: gomoly (5316)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5317

Ésa. 45,3
Néked adom a sötétségnek kincseit...

 

 

Jézus világosságról beszélt...

gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5316

Konkrétan mit értettél meg?

Előzmény: Krisztuskövet (5315)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5315

 

Elolvastam hozzaszolasaid, es talan megertettem, miert ez az allaspontod,

melyet tiszteletben tartok.

 

 

Előzmény: Krisztuskövet (5312)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5314

Akkor azt is érted, hogy Jézus senki helyett  nem halt meg.

Előzmény: Krisztuskövet (5312)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5313

Ézsaiás próféta a babilóniában raboskodó zsidó népről írt.

Előzmény: Krisztuskövet (5311)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5312

 

Megertettem.

 

Előzmény: gomoly (5310)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5311

 

Valaszod koszonom.

 

Előzmény: gomoly (5309)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5310

Ismétlem: nem vélemény! Nem vélemény az, hogy minden ember meghal, hanem tény, amit tapasztalunk is.

Előzmény: Krisztuskövet (5308)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5309

Sehogysem. Köze nincsen Jézushoz.

Előzmény: Krisztuskövet (5308)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5308

 

Varom Amet velemenyet a feltett kerdesre, de ha voltal oly kedves

es velemenyt nyilvanitottal, akkor szivesen olvasom a te velemenyed is,

mikent ertelmezed az Ezsaias 53. resz profeciait, kulonosen a 4. 5. es 6. verseit?

Ugyanis a kerdesem erre iranyult.

 

Előzmény: gomoly (5307)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5307

Nem pusztán vélemény. Tapasztalat! Nézz körül! Minden ember meghal. A keresztények is.

Előzmény: Krisztuskövet (5306)
Krisztuskövet Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5306

 

Koszonom.

Ez is egy velemeny.

 

Előzmény: gomoly (5303)
gomoly Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5305

Csak azért kérdeztem, mert a zsidóknak mannát dobott le az égből, amikor éheztek....nem vizsgáztatott senkit. Mai afrikai éhezőknek miért nem dob le ételt? Esetleg azért, mert nem zsidók?

Előzmény: 1000év (5302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!