Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Sajnos nem segít. Nekem a bekötéssel semmi gondom. Csak azzal, hogya 600*800 pixelből a konverter csak veszteséggel tud 576*720at csinálni. Ha a tévé fullHD lenne, még 1200*1600ast is tudna csinálni, mert ez egy egész új kütyü.
A No. 2 asztali gépem (Asis, XPpro) VGA-tv átalakítóval szeretném használni egy tinédzset kotú KH tévébel, mint monitorral. Amig be nem jön a windóz, szép is a kép. De ahogy a windóz elindul, életlen zavaros lesz. Érzésem szerint az átakító ebből az 576*720as tévéből csak 640*480 vga képet tud csinálni, viszo
nt a windóz képernyő beállítása 600*800 nál kezdödik. Hogy lehetne ezt kicselezni? Ha egy régi VGA kártyát tennék bele és kiiktatnám az alaplapit (hig' kell?), az segítene? Vagy a 600*800 az XP alapkötelménye?
Ezeket én sem értem, de már fáradok ezekre válaszolni.
Most az egyik sofőr akarta kidobni a WP-s telefonját, mert a kollégák azt mondták, hogy szar. Fagyott már le a WP beszélgetés közben? Volt már, hogy nem tudtad felvenni? Minden app ami neked kell működik? Na, akkor röhögd ki őket a folyton frissítő androiddal és haladjunk :-)
"Az Android sokkal hamarabb "munkára kész". A Windows-ossal mindig van valami móka -"
Én csak felnyitom a noteszt és ott van előttem a bejelentkező képernyő, lehúzom az ujjamat és folytatom a munkát. Ha kikapcsolt állapotból indítom, akkor olyan 7-8 másodperc és húzhatom az ujjam. Móka meg havi talán egyszer van, amikor nagyon frissíteni akar, azt kibírom, de ha mégsem, elnapolom.
Az Android sokkal hamarabb "munkára kész". A Windows-ossal mindig van valami móka - mondom ezt úgy, hogy ez a szakmám, napi szinten foglalkozok gépekkel laptoptól szerverig. Teljesen igaz, hogy egy tablet tartalom fogyasztásra való - a bavigáció is az -, de egy 10-es laptoptól se várj többet. Ha már írni akarsz, akkor is egy Android-os tablet és egy összehajtható BT billentyűzet, szerintem - ha kell a 4G, mert ezekből sokkal nagyobb a választék.
Nekem kell a Windows-os tablet/laptop kombináció a céges tartomány és egyebek miatt, de azért a helyedben ezt átgondolnám.
Ha munkára is kell, akkor szerintem jobban jársz a Windows-ossal. Bár a munka jellegétől - szükséges programok - függ. De ott legalább nem kell újra tanulni a programokat. Ráadásul az UWP sem egy utolsó hátrány.
Nyolc óráról beszélt, én még nem próbáltam buszon gépelni, és az se utolsó szempont, hogy egy tablet 180 euró. Ha csak utitársnak kell, minek 800 euróért laptopot venni....
Hejj, lehet hogy lesz melója. X1 akkura kértem árajánlatot: 60+FA a gyári(több hét szállítás), 30e körül van az utángyártott, de az nem biztos, hogy jó. A 430-akból is lesz egy-két életre keltendő, azokhoz nem mertem még alkatrész árat kérdezni...
A laptop szerintem mindenképpen felejtős, mert az akku max. három óra, a tablet 8-10 órát is működik, persze attól függ mire használod. A telefonok tenyérnyi képernyőjét zötyögő buszon böngészni... szerintem az is felejtőske. Én amikor innen haza megyek, az nyolc plusz három óra út, közben igaz alszom is, de egy töltéssel megvagyok. És a tablet lényegesen kisebb helyet fog, van net, zenét hallgathatsz, ha nincs e-bookod, a sima nyomdai pdf-et is le tudod tölteni és olvasni.
Vegyél egy normális Android-os tabletet, azt kapsz 4G-set is egész jót. Windows 10-est meg hagyd meg másnak. (Nekem van 2-in-1 (csak nem 4G-s), de nekem munkához kell. Gondold át. És azért átgondolnám egy okostelefon beszerzését is, azért azzal könnyebb navigálni, mint egy 10"-ost kézben tartva barangolni.