Nem lehet egy lapon - akarom mondani kommentben - említeni a két autót :) Mondom úgy, hogy W123 volt az első nyugati autó talán 1986-ban, amit vezettem és XM az utolsó (tegnap).
Nem kicsi a kísértés:) Hihetetlen élmény utazni vele, szerintem. Kanyarodni a legjobb. Ott lehet hagyni nagyon sok autóstársat :) Ha meg kifogsz egy jó dieselt a világból ki tudsz vele menni. Főleg egy fagaskerekessel. Nekem most az van soron.
Aztán a tisztelet átcsap szeretetbe és véged. Azért kellett a második mert a feleségem alól alig birom kiimátkozni. Azelött hallani sem akart róla, de kipróbálni és megszeretni egy pillanat műve volt.
A TRX. Nem egyszerű. És persze mocskos drága :( Még szerencse, hogy S1-nél csak a GTI Turbón volt -az meg sajnos nincs. Különben vadászhatnék azt is...
Amiról betettem a képet az egy '81-es Athéna, szintén PRV motorral. A kasztnija ennek is egész tűrhető, körömnyi "virágzások" a tipikus helyeken. Motorikusan én elég sokat küzdök vele, mert gázos volt, ami teljesen tönkretette a karburátorát. Jó karbit meg nem egyszerű hozzá találni. Meg embert se aki beállítaná. Pl. a szélsőség egyik formája: igazából egy tök átlagos dologra -jelen esetben karbi beállítás- azt mondják a mesteremberek, hogy fúúj Citroën, vigyem onnan...
Nos igen a DS... Külön kategórai mindentől. A szélsőségest úgy gondoltam, hogy vagy nagyon utálják, vagy nagyon szeretik. Persze az utálat általában átalakul egyfajta tiszteletté az első út után.
aztán autópályán fölrobbant a motor (olyan mesélte, akinek elhiszem) aztán szegényt elbontották donornak.
aztán úgy voltam vele, hogy cxet többet sose, mert ilyen állapotút még egyszer enm találnék megfizethetőt. voltak apróbb korróziók, de gépészetileg nagyon együtt volt. lhm meg két év alatt ha egy liter belement, annyi se.
Na, csak nem a Tiéd? Csinos darab és ráadásul a gyengém: a keskeny sárvédős... 25 D fogaskerekes v. egy 2000-es Reflex? De miért széles takaró van a C oszlopon? Ez max '81 tavaszi. Azután már csak széles sárvédős volt. És a keskenynek keskeny volt az oszloptakarója is...
Bocsásd meg, nem akartalak vele megsérteni, és nem véletlenül írtam oda, hogy "szerintem", hiszen ez hansúlyozottan az én véleményem. Nekem annyira nem tetszik (pláne abban a szürke színben). Valami azt súgja nekem, hogy te egészen más véleményen vagy ez ügyben :-D
Azért ez a kjelentés, hogy ronda, kicsit erős... Lehet, hogy furcsa, átlagtól eltérő, de semmikép sem ronda. Mondjuk izlések és pofonok. Bebiggyesztek egyet a sajátjaim közü, ami nagyon is velünk él -de főleg velem :)-