Taxisok és utasok: beszélgetőtopic cégekről, dolgozókról és kollégákról, vezetőkről és (meg)vezetettekről, egymásról és másról - konkrétan bármiről, de politikamentesen.
"Nem igaz, hogy nem érted!!! Össze kell dugnotok a fejeteket, kitalálni egy működő tarifarendszert, egyszerre meglépni, úgy, hogy még a gyanú árnyéka se vetődhessen rátok!!!
És, ha van cég aki nem hajlandó együttműködni, vagy nem tartja be a megállapodást, akkor azt csendesen súgjátok csak a fülünkbe, hogy ki az!!!
Engem soha nem zavart a tagdíj.
Legfeljebb igazat adtam a Sasnak, hogy bizony kicsit egyenlőtlen arányban emelkedtek!
De téged nem zavar, hogy már napok óta a saját érdekeiddel szemben nyilatkozol???:-(((
Mert én kezdem emiatt igen hülyén érezni magam:-(((
Nehogy már veled kelljen arról vitatkoznom, hogy ki áll roszabbúl anyagilag, a TAXICÉG vezetők, vagy a TAXI-sok???
Nehogy már fogadatlan prókátornak állj!
Nem szokták meghálálni:-(((
Ezzel legfeljebb azt éred el, hogy nagyon szomorúan, de ignorálni fogom a reagálásaidat:-(
Mert ha a Palival vitatkozom erről, azt élvezem, az harc!
Ha veled, az rémálom!!!:-(
Hááát, gondolkoggy! Nem kell rá reagálnod, csak egyszerűen előkotorni a régi csogut!!!:-)))
De én nem akarok 120.- ér egy métert se menni már!!!!
Nem érted meg, hogy elég volt abból, hogy megvesznek kilóra???
Pont te szoktál sírni, hogy milyen megalázó, hogy ott állsz, és vársz negyedórát, és nem kapcsolhatsz órát, aztán behuppan a kedves, és mosolyog, és elmegy 600.- ért, a fodrászhoz?!?
NEM NEM NEM !!!
A TAXINAK ÁRA VAN!!!
Én még emlékszem, hogy amikor volt kiállási díj, és ketyegő órával érkezett a taxi, akkor bizony lent vártak a kapuban!!!
Hát ilyen apróságokon múlik a BECSÜLETÜNK!!!
Leértékeltek bennünket!!!:-(((
Nézd, amit partizaan írt az egy szép diplomatikus válasz.
A franko itt van:
A taxist sem érdekli más nyomora, az utast sem és a civil autóst sem.
Ez van, ilyen világba élünk.
Amennyiben nem rohanok, akkor baromi udvrias vagyok. Már ez is valami. Viszont ha címre megyek, akkor eltaposok mindenkit, pofátlan vagyok és stb...( igaz, azért annyit megteszek, hogy kidobom az elekadást jelzőt vagy legalább intek egy bocsit) nem érdekel, hogy ilyenkor mit gondolnak rólam, vagy a taxisokról, csak megyek, hogy a célom elérjem.
Tudod ez olyan, mit egy iroda, csak nagyban.
A bulikon mindenki kedves, de hétfőn a másik vesztét kívánják és tesznek is ennek érdekében rendesen.
AZt az autóst sem érdekli, hogy én rohannék, aki éppen ott rutinozik előttem, engem sem érdekel, hogy ő menne, ha nekem az utast ott kell kitenni, ahol nincs hely arra, hogy lehuzódjak.
Ez van.
Ilyen a világ és nekünk ebben kell élni.
"Elmennek a taxisok,mondod Te,gore,legyen a 37rugo helyett,20e a havi dij,s maris lesznek taxisaid,lesz eleg autod,erre tudsz eleg munkat biztsitani,s Tied a vilag:))
"ha jól tudom te pedig 3-4 szer megszakítasz meg mikor hál I gyerekezel nem a taxira gondolsz!!
ez azért elég nagy különbség!! "
Egyszer szoktam ebédelni naponta.
Csak tudod, én nem az úri aglomerációban lakok, tehát, haza tudok szaladni folyó ügyeimet intézni! / ezzel is spórolva 50.- ft-ot:-) /
És akkor idekukk, megnézni, hogy írt-e nékem ez a Pali!:-)))
És amikor gyerekezek,akkor is a taxira gondolok, mert engem bármikor felhívhat a Horváth Pali, és akkor segítenem kell neki eligazodni a rengetegben:-)))
"a tarífák miattatok taxisok miatt van ilyen alacsonyan ,mert csak igy lehet nektek annyi címet szerezni ,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!! "
Köszi! Itthon is mindenért én vagyok a hibás:-)))
"a legjobb példa erre ,hogy én egyedül december elején megemeltem a tarífákat mégse jött hozzám sok taxis "
De hát ki az a barom, aki egyedül áll neki tarifát emelni???
Ehez, hány diploma kellettt???:-)))
Ha ennyire hülye lennék, akkor legalább nem reklámoznám!!!:-(((
Nem igaz, hogy nem érted!!! Össze kell dugnotok a fejeteket, kitalálni egy működő tarifarendszert, egyszerre meglépni, úgy, hogy még a gyanú árnyéka se vetődhessen rátok!!!
És, ha van cég aki nem hajlandó együttműködni, vagy nem tartja be a megállapodást, akkor azt csendesen súgjátok csak a fülünkbe, hogy ki az!!!
Pillanatnyi információim szerint, leginkább a Szenczi a tárgyalóképtelen:-(
Őt nem ismerem, soha nem beszéltem vele, és soha nem dolgoztam nála, nincs róla semmilyen infóm:-(
De hiszem azt, hogy ha csak egy cég van aki kilóg a sorból, azt mi el tudjuk intézni:-)))
" 50-en elmentek a 1757-be"
Ezen meg elgondolkodnék a helyedben!!!
Nem tudom a többi cégtől hányan mentek.
Tőlünk, nem hiszem, hogy sokan, a Citytől, a te infód szerint négyen, tehát a nagyságrendje más a távozóknak!
Őszintén, megvallom, hogy el nem tudom képzelni, hogy a kalandvágyon kívül mi vonzotta oda a kollegákat???
Hacsaknem az, hogy cím itt sincs, ott sincs, de ott legalább nem fizetek annyit!!!:-(((
Biztos van ennek valami oka!
"a bakucz csak azzal hogy népvezérnek adta ki magát ,hogy le fikázta az összes vezetőt,hogy nép és taxis nyomorítónak kiálltotta ki a 160-ft tarifát napi 2 címre oda tudott csalni 200 embert!! "
Azt igérted, többet nem Bakutczozol!!!:-)))
"emlékszem néhányszor fafejjel a nagy taxis fejjel egyedül emeltem magasabbra a tarifát nem tellett bele 2. hónap 100 ember elment az olcsób ámde jobban pörgőbe, "
Okos ember a más kárán tanul!
A hülye, a sajátján se!
Senki nem várja tőled, hogy fejjel menj a falnak!!!
Azt várjuk, hogy végre elkezdjetek beszélgetni egymással, a mi érdekünkben is!!!
"tehát ez mind mind azt bízonyítja ,hogy ataxist az érdekli a disziknek be se álljon a szája ,hogy ezért milyen árat fizet az nem érdekli/12-14.ó seggelés ídő hiány acsaládra stb./ "
Ezen meg legfeljebb én is megsértődhetnék, de minek:-(
Hidd el nagyon zavar minket, az időhiány!:-(((
De sajnos amíg a villanyszámla nincs kifizetve, addig bizony menni kell:-(((
gore01:
kezdek igazat adni tomajernek, csak egy kis idot kellene azok kozott eltoltened akiket kepvisleni szeretnel es akkor nem irnal ilyeneket amiket irtal.
nem lett volna semmi,de semmi,ha leirod,hogy vazzeg igenis en felemelhetem ugy az araim,ahogy a koltsegeim megkivanjak,mert az en vallalkozasom elbirja,de a Tietek allitolag nem.S esetleg par ember nem tudja majd kifizetni,hat jon helyette masik,mert nem kotelezo itt dolgozni.
Miert szegyen az,ha bevallod a penzbol elsz,szereted,ha a vallalkozasod prosperal,s ehhez bizony egyre tobb es tobb penzt kell elkernem az alvallalkozoimtol.A neptribunoknak is kell enni,inni,meg egyebeket csinalni.
Te erre rafogod a taxisokra,hogy miattuk alacsony a tarifa,nos en meg ezt tartom rosszindulatu megjegyzesnek,elmennek a himi humi 1757 hez,160 ft ert,nem,azert mennek el,mert keresik az alternativat,hamar nem tudjak novelni a beveteleiket,legalabb faragjanak a koltsegiken
-az mas,hogy az emlitett ceg jelenleg sehol nincs-
s erre gondolom ezt talaltak ki.
Elmennek a taxisok,mondod Te,gore,legyen a 37rugo helyett,20e a havi dij,s maris lesznek taxisaid,lesz eleg autod,erre tudsz eleg munkat biztsitani,s Tied a vilag:))
"...,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!! "
na latod,ezert van oda a bizalom,amig Te a havi
kb 500*37000 bol gondolom en nem tobbe kevesbe eldegelsz,addig szerinted is, a taxisok igen, s meg rajuk is fogod,mert olyan "hulyek",hogy oda mennek ahol munka van.
Reszemrol nem kivanok ehhez hozzaszolni tobbet,csak egy oszinte valaszt vartam volna
neptribun H.P-tol,de nem kaptam,kaptam viszont igazi demagog szoveget,legfokeppen azt,hogy magam miatt all igy a helyzet.
Csak tajekoztatas keppen,en azt mondtam volna:
-figyelj baratom, en is egy vallalkozast viszek,szeretnek ebbol jol megelni,ehhez nekem ennyi es ennyi penzt kell beszednem havonta.
Ja,az arak,hat igen azok sajnos ilyen alacsonyak,mert sokan vagyunk mi cegek is,es Ti taxisok is,a vevo meg keves,ez van.
Ha tetszik maradsz es alkalmazkodsz - ize fizetsz- ha nem mesz.
Nem fogom araim felemelni,csak en egyedul,mert akkor valoszinu csokkennek a fuvarjaim,s a kkor Te taxis elmesz Tolem,s nekem meg nem lesz mega havi terv.
Ennyi,nincs abban semmi rossz,ha az ember oszinte,sokkal jobb,mint amikor kiderul rola,hogy osszevissza beszel.
sajnos nem lehet mást válaszolni mert ez az életkép.
sajnos miutánn kevés amunka igy mindenki úgy egerészik ahogy tud sajnos a pénz nagyon nagy úr
igy annak megszerzése érdekében becsúszik, egy -s más ami nem bíztos ,hogy számotokra magán aútosoknak pozitív!!
sajnos nem jó ,hogy ez így van de hát az élet már csak ilyen!!!!-SAJNOS!!!!
mindenkitől meg nehéz elnézést kérni bár itt most én megteszem _ELNÉZÉST!!!!!!
most azért elvárnám hogy a minket egyszerű TAXISOKat is megkövessenek azok akik egyfolytában szívatnak az utcákon,buszosok kamionosok, nagy emberek stb, valyon erre mikor kerül sorGÓRÉ001
nem fogok megkérdezni semmit ,mert amit el kellett mondani azt elmondtam!!
valóban néha alszom is de nekem szemben veled nincs kikapcsolt ídőm!! folyton ugrásra készen szolgálatban vagyok.bármi történik kötelező engem bármikór bármiért felhívni!!! ha nem teszi meg bünti van!!!!
ha jól tudom te pedig 3-4 szer megszakítasz meg mikor hál I gyerekezel nem a taxira gondolsz!!
ez azért elég nagy különbség!!
de hát ez igy rendeltetett tehát ez nem panasz ez is csak egy kis tény
SAS tényleg nem megyek tovább a témába de baromi szívesen várnálak hidd el megdöbbenve megváltozna a véleményed sok mindenről ezt egyébbként tomayernek is ajánlom ,és ha tudom ,hogy ilyen dolgokon fogunk vitázni múltkor mikor bent volt nálam meg mútathattam volna neki egy s mást sajnos elmúlasztottam.
mindenesetre hidd el nekem nagy összeségében a tarífák miattatok taxisok miatt van ilyen alacsonyan ,mert csak igy lehet nektek annyi címet szerezni ,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!!
a legjobb példa erre ,hogy én egyedül december elején megemeltem a tarífákat mégse jött hozzám sok taxis hanem kb. 50-en elmentek a 1757-be
most egyedül vagyok a piacon 160ft céges árral vajon ki mikór fog velem igy szerződni???
hol vannak ataxisok akik magasabb árral akarnak dolgozni ?hol vannak azok a taxisok akik nem akarnak 3200ft reptérre menni?? mert nálam lehet ,hogy kevés van de 5000ft ?? na most akkor kinek van igaza???-ugye ez nem demagógia!!
a taxis nem a magasabb árakat támogatja hanem a több címet!!!!!!!a baromi nagy taxis szeretetemmel meg elmehetek ,mert így csak megint tönkre teszem saját cégemet!!
a bakucz csak azzal hogy népvezérnek adta ki magát ,hogy le fikázta az összes vezetőt,hogy nép és taxis nyomorítónak kiálltotta ki a 160-ft tarifát napi 2 címre oda tudott csalni 200 embert!!
most nem nyomorító??? vagy csak nálunk az vagy ataxisnak 50-60- átlag fúvar is elég?? hát akkor kik az elvtelenek??? érdemes így előrefelé harcolni ??? mert szerintem nem !!!-abból csak vesztesség lesz!!
emlékszem néhányszor fafejjel a nagy taxis fejjel egyedül emeltem magasabbra a tarifát nem tellett bele 2. hónap 100 ember elment az olcsób ámde jobban pörgőbe,
de erre a legjobb példa a sipeki esete: egyedül hatalmasat beemelt 1100 voltak 2 hónap alatt 350-re lefogytak biztossan emlékeztek rá!!!
tehát ez mind mind azt bízonyítja ,hogy ataxist az érdekli a disziknek be se álljon a szája ,hogy ezért milyen árat fizet az nem érdekli/12-14.ó seggelés ídő hiány acsaládra stb./
nos ez is az igazság cak ez a miénk !!!
hát ezért tartunk itt!! nekem mindegy lenne milyen tarifával jársz csak fízess tagdijjat!!!
a fentebb leírt igazságok viszont nem ezt mutatják -HIDD EL SAJNOS EZ ÍGY VAN!!!GÓRÉ001.
Viszont a főnököd, este is aludt, most is alszik, pedig aszonnta, hogy ő mindig talpon, Ő mindig miértünk, és neki nincs munkaideje!:-)))
Hát sajnos nekem van, és már megint majdnem el is kezdődött:-(((
Aztán megjön, meglátja milyen sokat írtunk, nincs türelme végigolvasni, kiragad néhány mondatot amin megsértődhet, ideír néhány jelszót, hogy a partizaan ledemagógozhassa, és tovarohan:-)))
Aztán majd üvöltözik velem a telefonban, hogy már megint miket csinálok, ahelyett, hogy odamennék hozzá, és megkérdezném őt, hogy jól élek, avagy nem ?:-)))
gore01:
koszonom a kimerito valaszod,mind amit irtal igaz,mert magam is taxizom,s ugy ahogy egyet is tudok erteni a leirtakkal, tudomasul viszem,hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet vagy nehez a 2004 ben realisnak tuno tarifat alkalmazni(1€/km szvsz).
A cegautos dolog kicsit santit,tobb okbol is,de ez nem tartozik ide.
Viszont:)))
szepen leirtad,hogy miert jarunk az 1996 -os 100ft/km helyett 2004 ben 170 ft/km rel,arrol elfelejtettel emlitest tenni,hogy az 1996 os
10000 ft/ho tagdij helyett Te most 2004 ben
37000 ft/ho tagdijat szedsz,a havi 17000 ft helyett.
( a szamok tajekoztato jelleguek,de tobbe kevesbe tukorozik az akkori ill. mai helyzetet)
ergo
en nem tudom beepiteni az arba a koltsegeimet novelo tenyezoket az altalad leirt okok miatt, viszont ez Rad nem igaz, most akkor,hogy is van ez?? S latod maris oda a bizalom, a jokedv, a moka,a kacagas:(((
Egyebkent megjegyzem,hogy nem ertem odzkodasod a penz temarol,hiszen nem bohockodni jarunk ki az utcara,Te meg fuvarszervezni ide oda,hanem penzert,errol szol az egesz.
Hidd el,ha csak a 8-10 evvel ezelotti szinvonal tudnank keresni es elni,nem sok elegedetlen kollegaval "beszelgethetnel" itt.
Ehhez jon a kedvenc peldam,1994 ben a parom havi netto 20000 ft ot keresett, en kb. 80000 at.
Jelenleg netto 100000 ft a fizetese, biztosithatlak, hogy en havi 25-26 napot dolgozva nem keresek 400000 et netto,de meg brutto sem.
(biztos bennem van a hiba)
Kellemes hetveget!!!
off
tudom szereted a focit
http://www.hattrick.org
nezd meg ezt, van magyarul is,ha elkezded,egy het mulva,mar nem csak a taxirol tudunk beszelni:)))
Egyébként mikor 30-cal döcögünk - hogy azért a konkrét kérdésre is válaszoljak - bambán bámuljuk a kapukat, merthogy manapság a kutya nem ellenőrzi, hogy a házszámok, utcatáblák kint legyenek, ha meg véletlenül rossz kapu elé állunk, és reklamál a kedves utas, hogy hol a taxija, bizony fizethetünkk címtévesztésért.
Mivel ezek a szakmai dolgok nincsenek precízen oktatva, majd minden új kolléga kénytelen premizálni a cégét a tagdíjon felül, mert bizony a tanulópénzt meg kell fizetni. Sokkal korrektebb lenne, ha a cégek pár ezer forintért az öregebb és tapasztaltabb szakikra bíznák az új emberek képzését, és akkor profik dolgoznának az után, és te nem lennél ideges, és ingerült.
A száguldozás hasonló okoból történik, mivel ha késünk a címről - és hogy tudd, minden címért harcolunk, és túlvállaljuk magunkat a megélhetésért, mások és a saját testi épségünk kockáztatásával - szóval ha késünk, szintén bünti, mert a többiekkel szemben inkorrekten viselkedtünk. Igaz, hogy a többit egy kávéra se hívja meg a cége, hogy legalább ne legyenek ingerültek - a kevesebb megrendelés miatt, illetve az emberek elszegényedése miatt, kevesebb a munkánk.
Meg magunk miatt is, hiszen számosan rongálják a szakma nimbuszát, gondolom ha nem így lenne, akkor te se írtál volna be ide a saját tapasztalataid alapján.
Képzetlenek - felkészületlenek vagyunk.
Kiszolgáltatottak és idegesek.
Talán ez némi mentség.
Mert ezt nem tanítják nekünk.
Ezt vagy hozzuk otthonról, neveltetésünknél fogva, vagy ennek hiányában ugyanolyan bunkók maradunk, mint azok a dzsippes köcsögök, akiket meg mi utálunk, mert időnként szó szerint tarolnak az utakon, a taxisokat különösen utálják - hozzád hasonlóan nem is minden ok nélkül, de őket meg az agrsszióra tanította meg, no ki is? talán az élet?
Ma viszonylag kevesebbet, régebben igen sokat jártam taxival.
Lenne néhány kérdésem, aztán majd szedjetek szét bátran:)
1. Miért van az, hogy a taxisok annyira antiszociálisan vezetnek, hogy az hihetetlen?
Például: fuvart keres, ezért 30-cal döcög a körúton, vagy éppen siet, és mindenkit letarol.
2. Megjött egy fuvarral, és simán megáll az út kellős közepén, nekünk meg kell várnunk, mire az ügyfél fizet, miközben esetleg 10 méterre van egy szabad parkolóhely, de eszébe se jut, hogy oda beálljon, mert ő dolgozik.
Mert én persze puszta hobbiból autózom a városban, közben a pöcsömet verem, mert az nekem jó:)
3. Zuhogó esőben lámpa nélkül, vagy max, helyzetjelzővel haladnak. Aki a fél életét egy autóban tölti, biztos tudja, mennyi látszik egy vizes tükörben egy másik autóból.
Mégis, amikor egyszer megkérdeztem egy taxist a miértről, közölte, hogy foglalkozzak a saját dolgommal, mintha ez legalábbis nem az én dolgom lenne!
"Te tomajer, neked laptopod van??? Vagy ennyire menő a 6x6, hogy te nappalos vagy és annyit netezel, mint én, aki közben a gépen dolgozik???
Me akkor megyek oda:)))))))
"
Maradjunk annyiban, hogy én nem napi 129 címet veszek fel!:-)))
"Tomajer, a hála is egyenlő a seggnyalással???"
Én úgy emlékszem, hogy amikor annak volt itt az ideje, sokszor, és igen nagy szines betűkkel fejeztem ki a hálámat!
Ez nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve már mindenben egyetértünk!!!
Pali:
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:04:30 (6090)
partizán: ha levennéd a DŰH szemüvegedet megértenéd amit írtam!!
tehát. AMIG MINDENKI A MÁSIKKAL VAN ELFOGLALVA,AMIG A SAJÁT FIZETÉSI LISTÁNKON NEM A MI PÉNZÜNKET NÉZZÜK ,HANEM AZ EGGYEL ALATTIT V: FELETTIT,AMIG SEMMINEK NEM TUDUNK ÖRŰLNI AMIT MÁS CSINÁLT DE JÓ NEKEM IS,AMIG A PLETYKA FONTOSABB MINDEN IGAZ HÍRNÉL,AMIG ÉRDEKLŐDÉS HELYETT ,MEGBESZÉLÉS HELYETT MÍNŐSÍTEK,AMIG KIFELÉ MINDEN NEGATÍV AMI BELSŐDET ÉRINTI MERT MINDIG SÍRNI MINDIG ELÉGEDETLENKEDNI SOKKAL JOBB ÉS KÖZÖNSÉGSZÓRAKOZTATÓBB MINT VALAKI MUNKÁJÁT ELISMERNI SEGÍTENI,AMIG MINDIG AZ A FONTOS A MÁSIKNAK MILYE VAN VAGY MILYE LEHET,AMIG HA CSAK FILLÉREKÉRT IS KÖTŐDSZ VALAHOVÁ DE AZT ÉRZED TE TARTOD EL-AMIG MINDENRE MOGORVÁN REAGÁLSZ,AMIG NEM MERSZ BÁRKIVEL BARÁTKOZNI MERT FEJEDRE OLVASSÁK,AMIG NEMTUDSZ FELHŐTLENÜL KIFELÉ ÖRÜLNI MERT AZ MA NEM DIVAT, STB.!!!!!_ADDIG ITT MINDEN ÍGY MARAD!!!!!!!!
csak mellesleg kérdezem meg te hányszor mentél be vezetőidhez ,jó és elfogadható nem utólsósorban végre hajtható változtatási ötleteiddel!!!??????/természetessen ezeket nem rólad írtam csak úgy hazai látképként!!!!GÓRÉ001
ha ez demagógia vállalom!!!!!!!!
"
Én egy pillanatig sem éreztem, hogy a partizán dühös lenne!!!
A nagybetűst nem tudom értelmezni, szerintem nem tartozik a témánkhoz:-(
Szerinted melyik vezetőhöz lehet bemenni azokkal az ötletekkel, amiket itt felvázoltunk???
Te is kiakadtál, mint a sezlonyrugó:-)))
"2270 FT-ért!!!!!!!!!
Az az 1.5 napi kaja pénzünkért!!!!!!!!
Az egyik gyerek, 15 napi ovodai díjjáért!!!!!!"
Látod!
Ezt is be kell írni a többi közé:-(
Legalábbis, ha szerinted nyilvánosságrahozható:-)))
" Tomayer "
partizaan: remegve kérlek, kis t, és pontos j. tomajer :-)
Pali:
"a129 átlag szám ebben természetessen nincs benne, a telefon csőrgés, az utca, a megbeszélt fuvar, a névjegykártya osztás,stb.-tehát én pénzről nem beszéltem "
Miből gondolod, hogy ez nem pénz???
Minden apehes ki tudja számolni, mennyi egy átlagfuvar budapesten, / nincs 2000.- :-( / és be tudja szorozni!:-)))
Tehát én csak költséget hoztam nyilvánosságra, te viszont bevételt is!
Sőt még mellé is teszed, hogy szerinted ennél sokkal több:-(
Most akkor ki is a hüle???:-)))
Majd kérdezz meg egy taxist, hetente hány leintése van?
És sajnos a telefonok, és a névjegykártyák se működnek úgy mint rég:-(
Legalábbis itt lent minálunk egyszerű taxiséknál:-(((
Tehát abból a 129 ből kellene megélnünk:-(((
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:20:05 (6095)
azt meg miért nem gondoljátok ha egy pl.APEH-os ide téved ráadásul még valami FŐNŐK féle ,hogy ha leírod az egyszerűsített kiadásaidat nem tudja kiszámítani játszi könnyedséggel mennyit is kell ehhez keresni????????? márcsak utánnad vagy midannyiunk után kell kicsit néznie és már is mehetsz portásnak természetesen a büntetés letöltése után!!!!!!!!!kár ,hogy nem hiszitek el vannak nálunk OKOSABBAKis meg SZEMETEBBEKis!!!!
"
Mint az előbb leírtam, bevételről csak te beszéltél, és ráadásul még határozottan arra is céloztál, hogy ennél szerinted sokkal több:-(((
Mi pont arról akarunk itt már egy egész napja meggyőzni, hogy hiedelmeiddel ellentétben, nekünk már rég nincs félnivalónk az apehtől!!!:-(((
Olyan kevés a jövedelmünk> hogy az lassan bele kéne hogy férjen az adómentes kategóriába!
Ehez képest azthiszem mindenki tisztességesen nyögi a fizetnivalókat!!!:-(
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:25:56 (6097)
mondtam neked én nagyon nehezen sértődök ,harag tartó meg nem is vagyok csak azt szeretném ha vitázunk igazi dolgokról vitázzunk és senki ne induljon a vitákon eleve hendikeppel!!
bármiről szívesen ami ide tartozik de semmiről ami csak ránk!!!! "
És azt ki dönti el, hogy mi tartozik ide???
Miért ne tartozna ide, hogy meggyőzzük az embereket / veled az élen:-( arról, hogy nem vagyunk milliomosok, kevesebbet keresünk, mint a hivatalos magyarországi átlagjövedelem!!!
Ha erről neked más információid vannak, akkor az nem lehet véletlen, és nézz körül az információforrások tisztessége környékén!!!:-(
"talán az utcán azért intenek le mert az a matrica van rajtad ami és mert jó reklámja van, mert szép az autód vagy csak azért mert síetnek >"
Palikám!!! Rossz hírem van!!!
NEM INTENEK LE ! :-( Hétszámra nem intenek meg:-(
Biztos rossz matrica van az autómon:-)))
"Akkor mostmár tomajer világos, hogy mi a bajom ezzel?? "
Nem továbbra sem világos!!! Nem világos, hogy ha a bevételeket ide lehet írni, ha az egész ország azzal van elfoglalva, hogy a taxisok már megint hisztiznek, miközben ott feszítenek a szép autójukban, akkor nem értem, miért nem tesszük oda a költségeinket???
A bevételünk ellenőrizhető!!! Ellenőrzik is!
A költségeink nagy része, viszont nem hárítható tovább:-(
Tehát, mit is kezd az APEH azzal az infóval, hogy mennyit kéne egy taxisnak kifizetnie, ha lenne miből???
Ez az egész titkolózásosdi pont ellenkező hatást vált ki!!! / tényleg azt hiszik, hogy van mit titkolnunk:-( /
Ezt próbálom egész nap a szátokba rágni:-(((
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004.05.07 20:03 (6105
mindenki költsége a hivatalos inflációval és az áfa törvénnyel emelkedett!! a tied is a cégeké is!!
a cégek a z inflációt soha nem tudták beépíteni a tarifákba mert nem tudták eladni még azt se nagyon amit akkor kiajánlottak!
másrészről nagyon mélyen voltak és vannak a tarifák az európai átlaghoz képest.
én tavaly azt mondtam felviszem a tarifát a közgazdaságira és innen kezdve mindig a statisztikai hivatal által bejelentett inflációval emelem,csak a taxisaim 2-év hüségről bíztosítsanak irják alá a hüség szerződést!! senki sem akadt pedig azt gondolom van kb.500taxis aki nem csak a matricához ragaszkodik,hanem talán hozzám is
csakhogy ebből sem lehet megélni!!
azaz nincs a taxisoknak még egy hónapra való tartalékja sem nem hogy 2-év!!
így ha a magas tarifa miatt nincs elég cím a taxis itt hagy!!-ez tény én már 4-szer jártam így!! "
Eddig tökéletesen igaz!!!:-)
"nos ha viszont mindenki egyszerre emelne legalább közgazdaságira akkor elöször megbüntet a versenyhivatal "
Ennek a megakadályozásához csak egy picike ész, és szervezőkészség kell!!!
Ja, meg akarat:-(
"másrészről olyan nagyfokú cím visszaesés lenne ,hogy nagyon sok taxis /60-70%/
belehalna no és a családja is !!!
Ez viszont úgy hülyeség ahogy van!!!
Mert nem akarunk mi rettenetesen magas tarifaemelést!
Csak éppen az elvtelen, és fölösleges kedvezmények megszüntetését!
Természetesen minden cégnél!
És a most meglevő különbségek megmaradhatnának!!!
"a közgazdasági kb.188.80körül van míg az európai
kb.240-270ft körül"
Tehát egyezzünk ki valahol 200.- körül, de alatta senkinek semmi!
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 22:18:49 (6106)
tomajerkém lesz mit olvasnod ha hazajöttél a dolgozóból!!
neked kifejezetten egy dolgot azt most és midörökké vissza útasítom ,hogy bármikór bárki, a18-év alatt seggnyalással elöre juthatott nálam !!
EZT MÉG SOHA A LEGNAGYOBB ELLENSÉGEIM/pedig van bellöle elég/SEM MONDTÁK EDDIG!!!!!!!!!!!!
de ha talán példát mondanál -mert csak ugy álltalánosan -hát úgy nem valami frankó!!!!!
Nna látod pedig ez az amit nem tehetek meg itt!:-)
Mert az bizony már törlendő lenne, és kitiltanának örökre a fórumról:-)))
Sajnálom, hogy neked ez az elmúlt húsz évben nem tünt fel!:-(
Persze ezt te úgy is fogalmazhatod magadnak, hogy olyanokkal szeretsz együtt dolgozni, akik mindenben egyetértenek veled, nem sokat vitatkoznak, hanem végrehajtják amit mondazs!
És ebben neked igazad is van!
Csak az a baj, hogy sok ember, csak érdekből bólogat neked, aztán a hátad mögött, vagy amikor már nem az alkalmazottad, akkor bizony jobbanm gyűlöl, mint aki soha nem volt a bizalmasod!!!
Ne mond, hogy nem tudsz ilyen embereket egy csomót felmutatni!!!
Mármint ojat, akivel összerúgtad a port, és azóta utál, mint a sz@rt, és ott tesz neked kersesztbe ahol tud?
Nna ő volt a seggnyaló, amíg melletted volt!!!
És ezek újratermelődnek ám!!!:-(((
Te meg újra, és újra belesétálsz a csapdájukba:-(
Hidd el Pali, én soha nem voltam a barátod, mindig megmondtam, ha más volt a véleményem mint a tied, / el is jöttem a cégedtől inkább:-) / de soha nem akartam neked, és a RÁDIOTAXI-nak rosszat, és soha nem ártanék neked!
Én elismerem az erényeidet, de fenntartom a jogot ahoz, hogy elmondjam a hibáidat is!!!
Te viszont az ilyen embereket nem szereted magad körül:-(((
Nna ez szép hosszú lett!
Remélem sikerült elmagyaráznom érthetően hogy miért az a véleményem ami!!!