De az a 60/55 valójában inkább 100/80 :D Váci út környékén vettem még rég, de jobban bejött a merénylet, azt imádtam pedig a számok nem azt igazolják, amit a tapasztalat :D
Maradt a 4300 én nagyon jól látok vele :) meg nagyon nehéz az izzó csere én nem killódok vele ha a xenon cső 8 évig jó lesz akkor 8 évig nem nyulok hozzá.
A sárga ködösömet viszont jól látni mármint más autós hamarabb észrevesz mint a fehérrel H8 NOKYAN HYPER YELLOW 2500 kelvin :)
Ja, hogy miért pont sárga izzó, lehet, hogy az ALS nem sárga, csak sárgás, viszont H3 ködösben nagyon jól jött.
Amikor NBU-val alig lehetett látni, bekapcsoltam mellé az ALS-t és sokkal jobban láttam az utat, szóval még csak a szelektív sárga is jobb, mint a fehér. A full sárga, meg szerintem még jobb, viszont az szárazon nem az igazi, így szerintem téli izzónak a szelektív sárga lehet egy kompromisszumos, de mégis jó megoldás.
Végül maradtál a 4300k xenonnál? Nem tesztelted ködben a 3000k-t? Elvileg sárga, jobban kellene vele látni, én a héten tervezem, hogy a Morimoto Mini-be cserélem az NBU-t, mert ebben a vizes időben nem sokat látni.
ALS vagy Narva Contrast+ lesz a választás, csak félek, hogy nem lesz elég fényereje a projektor bevilágítására.
Az izzók hőmérsékletének a mérését hogy oldanátok meg, ha az izzó üvegbúrájának közvetlenül nem lehet mérni a hőmérsékletét?
Arra gondoltam, mi lenne, ha 1 centire az izzó köré tennénk egy alu lemezt C alakban meghajlítva, a nyitott részénél jön ki a kábel.
És az alu lemez hőmérsékletét mérnénk 10-15 perc elteltével. Ha túl sok, lehet messzebb tenni a lemezt...
és ebben az a jó, hogy akár 2-3 izzót is lehetne egyszerre párhuzamosan kötni, igy rövidülne a mérés időtartama.
De hátha vkinek közületek lenne jobb ötlete az enyémtől.
Wicked!
ott van még nálad a H4-es és H7-es lámpatest? Mert akkor mehetne az izzó a lámpába és a lámpatest búráját is lehet mérni, az már nem olyan forró, így igaz nem lehet párhuzamosítani a mérést...
örülj neki, sok autónál először lökhárítót kell levenni, csak ugy lehet izzót cserélni.
munkatárs, Madzag 6-osánál (2012 körüli) a helyzetjelző kiment. Szervizben kicserélték, majd a kompjutert rá kellett dugni és megmondani neki hogy az új izzó már jó, állítólag letilt benne vmi...
A lényeg hogy a 300Ft-os izzócseréből lett 6000Ft mert szervizbe kellett vinni a kocsit.
No voltunk a Murmuczoknál. Nagyságrenddel jobbak, mint Petvetben.
Igaz sajnos kiderült, hogy beagle pain a kór oka :( Fura mert határszéli huncut Zsakink, amelyik kennelben sosem volt ilyen gond. Állítólag örökletes, bár pontosan nem tudják az okát :D
Kapott szteroidot, azóta meg ugyanúgy visít a kajáért, mint előtte :D Ez szép lassan csökkentve lesz és bízunk benne, hogy nem jön ki többet.
Megane 2 esetében is 5 perc volt az izzócsere ha a foglalatot nem cseszték szét :) Pedig azon az autón nagyon nehéz a sárvédő íven keresztül a nyúlkálás.
Amúgy én nagyon régóta emelt fényerejűeket használok és nincs gond, előző ignisben volt relézve és offroad-ok mentek több évig gond nélkül. A búra külseje mattult picit a naptól, nem a foncsor belül :D
De ez autófüggő is, a honda ami volt utána 2 évig, no az nem szerette a 80w izzót, de lehet a gyári lámpa már nem volt jó. Most visszatérve ismét ignisre tökéletes a lámpa :D