Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3220
Jééé, milyen nosztalgiaval lattam vissza a tranyos Leslie-m aljat:-))) Mostmar visszafejlodtem, olyan torzabb, varacskosabb hang fele....talan jobb is igy:-) Szep az a 21H a foton Tehtube!
Előzmény: tehtube (3218)
tehtube Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3219

Tíz éve csináltam néhány midifilét. Épp 8 éve van fönn a honlapjukon:

http://www.thehighwaystar.com/rosas/midi/index.html

(A Hush-t csakúgy fejből, a többit alaposabban)

Ü, Zs.

tehtube Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3218

Szia. Igen, egy mechanikusnál ebben a korban nem árt évente néhány törődés. Nem vészes dolgok, de kontaktok tisztítása, néha egy-egy cső cseréje, vagy csak a csőfoglalat kontaktjavítása, esetleg pár kapcsolat újraforrasztása előfordulhat. Ámbár ennyi sokunknak belefér :-)

A Soltonod Leslie megfelelőjét Rotosonicnak hívják. Igazából az igy megfelelő eszköz. Laurensnek a teljes átalakulása előtt olyan volt a 710-es lacikája.

Az eredetikben a 15-ös mély alatt van egy dobrotor (fa/polisztirol) ami körbevezeti a méylhangot. Aztán a hetvenes években "fedezték fel" ezt a másik módszert, hogy a mély zavartalanul szól lefelé és mivel a mélynek úgyszincs erős irányítottsága, ezért egy kissé magasabb frekin dolgozó oválhangszórót forgattak pluszban még körbe. Igazából így még több a mély és van egy érezhető lenti forgás is. Végülis Laurensnek is tetszett ez a hang. Egyetlen észrevétele az volt, hogy a nagy tömeg miatt lomha ott lenn. Az autentikusság miatt azonban átépítettük az övét a hagyományosra, ami szépen teljesített a kecskeméti Rhoda koncerten.

A Soltonnak viszont, amint a képen is látható, sokkal kisebb a tömege, fürgébb. Sajnos nem hallottam, de rossz nem lehet, hiszen ott a 15-ös mély is.

Pár képadalék:

- Az első "modern" lezli, a 21H belseje. Még elektromágneses a basszushangszóró, egysebességes (tremolo/off), és egy sor nyílás van fönt. A 21H-mat most kétsebességesítem, duplamotorok megvannak.

- A 710-es lezli alja. Ott a 15-ös Alnico lefelé és egy nagy, nehéz fadobban egy oválhangszóró.

- És végül a Solton megoldása. Lényegesen könnyebb, mert a hangszóró a tengelyben forog és csak a könnyű cső adja meg a hangzás kerületét. Működik.

Mindenesetre át lehet ezt is alakítani hagyományos dobrotorossá. Motorok megvannak, tengely is, "csak" némi munka és egy dobrotor kell hozzá.

Előzmény: glissando (3217)
glissando Creative Commons License 2006.04.30 0 0 3217
Hello Mindenkinek! Mint ahogy Tehtube tanár írta, rátettem a kezem a Viscount DB5-re! Alkalmam volt összehasonlítani a mintegy két méterre elterülő A100 hanjgával. Engem meggyőzött. Legfőbb tulajdonsága, hogy kísértetiesen hasonlít a hangja az "eredetire", másrészt mobilis, harmadrészt ha egy tonewheel-es orgonával bármi elromlik... hát akkor nekem lőttek. Őszintén szólva a karbantartása sem lenne az erősségem. Egy kérdés azért motoszkál bennem... Van egy Solton leslie-m, ami a klasszikus csövesekkel ellentétben nem kettő, hanem három hangszórón okádja a muzsikát. Nem a basszus van "megrotorozva", hanem a középsugárzó hangszóró forog a tengelye körül, a basszus gyakorlatilag áll, azaz kézen áll. A "horn" a szokásos. Ez a laci tranyós. Érdemes-e átalakítani? Érdemes-e kiszedni a közép sugárzót és belerakni egy bass rotor szettet? Vajh jobb lesz-e a hangja? Esetleg érdemes-e csövesíteni? Ha a Viscount-ot küldöm rá a csöves leslie-re, túl fogja-e vezérelni, vagy ehhez még preamp is kell? Vagy egyszerűen nyugodjak meg, és használjam a beépített digi overdrive-ot az átalakítatlan tranyós leslie-vel? Nekem kellenek azok a brutál Jon Lordos hangok.... Ki fog ez így jönni? Ha valaki tud útmutatást adni és érkezése is van erre, kérem, írja le mit gondol a fentiekről....!
tehtube Creative Commons License 2006.04.30 0 0 3216

Amiről EA Gábor beszél, az a középső képen van. Három hónapos, nagyon alkalmi vétel, kár kihagyni. Zs.

Pár alkatrész feleslegessé vált:

- Electro Tone preset Selector: amitől az M3, M100 kiteljesedik.

- A0-35 zengetőerősítő. A100, M100-ban ez van, de jó a többi Hammondhoz is.

- CV sasszé. Egy '40-es évekbeli darab, csöves erőlködő projektnek kíváló.

- Háromállású Leslie kapcsoló. Hogy lassú/stop/gyors meglegyen. Használatlan.

Üdv, Zs.

Előzmény: ElbertAinstein (3215)
ElbertAinstein Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3215

Sziasztok

Viscount DB-3 orgona eladó, ára 220000 HUF

Tel.:0630-359-44-77 

Üdv. Gábor  

tehtube Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3214
Helló Gábor! Megtaláltad Sjaak mester tényleg nagyon szép honlapját. Profi. Kb. 12e az óradíja, el tudnám képzelni :-)
Előzmény: posaune (3211)
tehtube Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3213

Ok Nándi! Csinálok egy ilyesmi demót. A DB5 már eltávozóban van tőlem, glissandó rátette a kezét. Kissé csökkentek a kinti árak, csak a forint meg gyengült. A billentyűs verzió, a DB3 valamivel 300 alatt van. A modul valamivel 200 alatt. DB5 600 körül. Biztos van valamilyen midis billentyűzet amivel a modul jól használható, de a waterfallos billentyűs DB5, v. DB3-mal élmény játszani. Márcsak azért is, mert eleve két-hárommanuálosban "gondolkodik" Ha érdekli a srácot, forduljon hozzám. Más klóntípusok jóval drágábbak. Persze egy gazdaságosabb igazi lezliklón is emel az élvezeten :-) Ha egy elektromos gitár mögé elengedhetetlen egy gityóalap (senki nem köt gitárt otthon házihifibe :-), orgona esetében szerintem ugyanez a helyzet. Üdv, Zsolt

Előzmény: djuice (3212)
djuice Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3212
Tube és a többiek! Néztem volna a musikproduktive.de oldalt de az nagyon nem hanxerbótnak látszik mostanában! Egyébként egy ismerősnek keresnénk helyet kint az osztyákoknál vagy a fritzeknél ahol ócsójér lehetne megkapni Viscount DB3 vagy inkább a modulváltozatú Hammond-klón verziót. A cimbora minden áron vmi digi-klónba töri a fejét és én ezt ajánlottam figyelmébe így látatlanba/hallatlanba csupán Tube kolléga DB5 élményeire támaszkodva. Én a kis modulját olyan 200Ft körül saccolom, ti mit tudtok ez ügyben? A keyboard meg gondolom 3-400 guriga...
Ellenben Tube kolléga! Mennyire lehetne megoldható hogy a DB5-el vmi hangzóanyagot felvennél CD-re a saját műlacijával álá vonalból? Egy ilyen demo Cd nem ártana postai úton ha ez részedről is kivitelezhető... ??? :) Nos? (természetesen olyan "mi-mindent tud a szerkezet" című fejezetre gondolnánk)
posaune Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3211
POSAUNE

Találtam valami szépet, pötyögjétek be a : www.musifix.nl aztán,ki ki a nyelvtudása szerint olvasgasson,és álmodozzon. Üdv mindenkinek Posaune
jon lord Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3210
Üdv mindenkinek!

HATALMAS BAJBAN VAGYOK. AKI TUD LEGYEN SZIVES SEGÍTSEN!!!

ZENEKART KERESEK MÁJUS 1-RE TISZAKÉCSKÉRE.
A HANGOSÍTÁSRÓL ANNYIT, HOGY 3000WATT HATALMAS SZÍNPAD + FÉNYEK.
ÉN A HELYI BANDÁMMAL FELLÉPEK DE MI CSAK 40-PERCET TUDUNK.

A PROBLÉMÁM MÉG ANNYI, HOGY MAXIMUM CSAK UTIKÖLTSÉGET TUDNÉK FIZETNI.

HA VALAKI TUDNA NAKEM SEGÍTENI NAGYON SZÉPEN KÉREM SEGÍTSEN!!!

Minél előbb válaszoljatok légyszi a roxigen@axelero.hu -ra ,mert nagyon szorít az idő.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ:-(
hvik Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3209
Május 1. Lengyelország - Krakkó, koncertezünk Hammond L100-zal az élen :)
jon lord Creative Commons License 2006.04.23 0 0 3208
Fúúú! Hát szerintem nem bántad meg, hogy nem jöttél el, mert most senki sem volt formában.

Az M3 az jól van köszi:-)

Most mennem kell. Majd írok még bővebben.
Előzmény: LaurensHammond (3207)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.04.22 0 0 3207
Megint lemaradtam a koncertrol a fenebe... Legkozelebb mikor jatszotok kicsi Lord koma Kecskemeten? M3 hasitja a kécskei friss levegot?:-)
Előzmény: jon lord (3205)
tehtube Creative Commons License 2006.04.22 0 0 3206

Az olaszok hanxerépítésben mindig is jók voltak kb. az elmúlt 300 évben.

A Hami klónjaik is verik a japcsi konkurenseket. Jobbak, olcsóbbak.

Előzmény: trambi (3201)
jon lord Creative Commons License 2006.04.21 0 0 3205
Akkor már én is had hírdessek!

Ma este Kecskeméten a Rock Cafe-ban fellép a RENEGOD együttes 21:00-órai kezdettel

Ha valaki talán közel lakik Kecskeméthez vagy odavalósi jöjjön el ha van kedve.
LaurensHammond Creative Commons License 2006.04.20 0 0 3204
Fiuk, lanyok, Hammond kultivalok!!! Sok sok Hammond orgonas lemez/cd erkezett a Victor Audio lemezboltba! Ne hagyjatok figyelmen kivul! Olyan csemegek, mint pl: Groove Holmes, Jack McDuff,Rhoda Scott,Papa De Francesco, Shirley Scott,Don Patterson,Jackie Davis, Wild Bill Davis,Earl Grant,Bill Doggett, Jimmy Smith...etc www.victoraudio.hu
tehtube Creative Commons License 2006.04.20 0 0 3203

Vacak analóg effekt. Mégha csöves, akkor is. a Dynacord CLS22, 222 sokkal jobb, az új Roland is, de Trambinak van egy gitárlezlije. 16, v. 18. Azt használta Hendrix bá', Klepton bá'.

Annak legnagyobb a varázsereje gitárra, de orgonára is elmegy. (oda inkább kétrotorost) Az igaziban az a jó hogy nemcsak lassul-gyorsul, hanem tényleg térben forog. Élvezeti értéke maximum!

Zs

Előzmény: akapuli (3202)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 3202
mi az allaspontotok a H&K rotosphere-rol? gitarhoz lenne, a gyorsitas/lassitas varazsatol nem tudok szabadulni :-)
trambi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 3201

Az érték szerintem relativ dolog , mert pl  Amerikában és Canadában az Europai dolgoknak van  nagyobb presztízse  /BMW, MERCEDES stb./ Europában meg az

Amerikainak .  Amerikai piacon Vermona szinti 900 dollár mig a Hammond szinti már

260 dollárért megvehető

nem hiszem hogy ennyivel többet ér ,hisz pl Magyarországon a vermona értéke kb 30-40 ezer FT lenne.

Saját véleményem hogy a 60-as, 70-es években Német országban készült Hammondok sokkal precizebben lettek kivitelezve, mint Amerikai társaik , semmi levegöben logó drót, semmi trehányság, nagyfokú pontosság, ami  a hangzás rovására is mehet tulajdonképpen ...

Más : a 70 es évektől a Hammond lépésváltásra kényszerült, hisz az Europai orgonagyárak ontották a viszonylag jól használható,relative olcsó hordozható combó-orgonákat ,amelyek már ös "munkaállomások" is voltak/ dobgép, kiséret automatikák , stb / Válaszképpen  készitettek mindenféle "csoda" dolgot, amelyből csak nagyon kevés vált igazán vintidzsé..

Előzmény: tehtube (3200)
tehtube Creative Commons License 2006.04.18 0 0 3200

Igen. Egy 117V-os, 60hZ-es amerikai kissé tökösebben szól európai export testvéreinél. Nem véletlenül magasabb az áruk európában is. Pl. egy Usa C3, A100 drágább egy angol C3, német A100-nál. Pedig azok is amerikai alkatrészből szereltek össze javarészt. Szerintem a tápegységek különbözősége az ok. Nagy hifisták egy kondenzátorcsere után is egész más hangot hallanak.

Szóval az eredeti kissé jobban szól, és egy hangszerben a kissé sokaknak egész jelentős difi.

Más,

Waterfall:

- egyszer a billentyűzet formája. Valóban, a kockaféle billentyűzet stabilabb, feszesebb, jobban játszható, kissé jobb a mozgása. Jimmy Smith, Rhoda Scott gyakran egyszerre játszott jobbkezével mindkét manuálon. Ez is gondot jelent a nem waterfallal.

- másik, a vágott-túlnyúló billentyű kellemetlenül az alsó billentyűzet fölé nyúlik, ami kifejezetten akadályozza a játékot. (spineteknél kevésbé)

- harmadik, egy waterfallos Hammond önmaga jelenti, garantálja a legfinomabb kategóriát. Nemcsak játékban, de a tipikus Hammondos hangban is: , C3, A100, A101, A102, A105, A122, A143, M, M2, M3, D152, D155, Rt, Rt2, Rt3 Főleg ha még a négy perkakapcsolója is megvan :-)

Míg Laurens mester nem ment nyugdíjba, személyesen felügyelte a fejlesztést és gyártást.

Kb. 1960-ban ment nyugdíjba, utána gyorsan előhozakodtak a vágott billentyűzettel, extra percussionnal, tranyós erősítéssel, elektronikus vibrátóval, olcsóbb, egyszerűbb típusokkal. Átvették a mérnökök az irányítást.

Előzmény: djuice (3196)
Halsaman Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3199
Én szoktam használni, néha jól jön.
Előzmény: hvik (3198)
hvik Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3198

1. L100-on soha senki nem használta azt a nagyszerű Vibrato-t?

2. az, hogy a játék közbeni orgona-leállításnak más a hangja mint az enyém, az a 117V/60Hz ből következik?

Előzmény: hvik (3197)
hvik Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3197
djuice Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3196
TubE! Ennél a hozzászólásodnál akkor mi az amit leszűrhetek (mert nem egészen világos) Egy usa-beli B-3 de eu piacra gyártva (220V/50Hz) tökösebb mint a C-3 amit itt szereltek össze? Vagyis akkor csak jelent, méghozzá nem is akármit az hogy egy Hammond orig. B-3 vagy csak amolyan C3-acska A-100-acska? Vagy hogy is kell akkor érteni?
Előzmény: tehtube (3135)
djuice Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3195
Egy kis kiegészítés még: miért is lényeges ez a waterfall mizéria? Pár éve mikor elkezdtek sample player alapú Hammond klónokat abszorválni, pl. Hammond XB2, XB1 stb. a szintibillenytűk voltak kéznél leginkább, azaz ezt kapták meg a nevezett orgonák. Miután pedig leledzik a zenésztársadalomban pár agresszívabb muzsikus is, ezek fenemód tudták csapkodni és egyúttal darabokra törni és magukat a vérzésig felsebzeni a szintimechanikákkal. Nem véletlen hát, hogy az XK2-es klón már ilyen tapasztalati tényeket figyelembe véve jött ki a régi-jó Hammondokból ismert waterfall-al. Itt ugyanis a vintage feelingen túl, még a zárt = masszívabb kialakítás is adta magát hogy nagyobb stabilitást tudjon jelenteni a csépeléshez. Amúgy kellemes húsvétot mindenkinek!
Előzmény: djuice (3194)
djuice Creative Commons License 2006.04.17 0 0 3194
Srácok! Mielőtt még valaki utánnakérdezne itt megint a WATERFALL tipusú billentyűzetnek... Sokáig én is azt hittem hogy ez billentésileg jelent valamit. NEM! A waterfall lényege csupán annyit tesz, hogy a fehér billentyűk végei (ami gyakorlatilag farkasszemet néz a zenésszel, tehát nem a gépházban levő végződések) derékszögben "lekonyulva" mint a "vízesés" (innen az elnevezés), avagy mint a rendes zongorabillentyűk, hasáb-tömb formájúak. És nem úgy mint a szinti billenytűk amik alá be lehet dugni az ujjunkat, vagyis a "villás" végződésűek. ENNYI és semmi több!!! :)
Előzmény: tehtube (3159)
hvik Creative Commons License 2006.04.16 0 0 3193
németül portabel, angolul portable :))
Előzmény: jon lord (3189)
jon lord Creative Commons License 2006.04.15 0 0 3192
O.K.!!!

Köszi mindenkinek!
tehtube Creative Commons License 2006.04.15 0 0 3191

Lord, te már tudod mi a különbség egy waterfallos és egy nem waterfallos között. Nagyon nem csak a billentyűzet! Ezekután visszafelé keresel? Posaune utolsó mondatára figyelj oda.

Kár hogy nem vetted meg azt a hordozható M3-at, ami most 56-é. Most, tuning után egyszerűen fantasztikus lett.

Egy hordozható alkalmatosságban leginkább a mai digitális klónokat javaslom továbbra is. Közelebb állnak az óhajtott szinthez.

Írtam már klónokról, M100-ról, lapozz vissza.

Előzmény: jon lord (3188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!