Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem a T-72-re ráférne egy páncélzat erősítés, löveg korszerűsítés, célzóberendezés korszerűsítés stb.. had ne soroljam fel mindent szóval alapvetően nem rossz típus csak már kezd elavult lenni főleg a T-80 és T-90, merkava, M1A1 típusokkal szemben. Mindez jól megmutatkozik az öböl kunfliktusban ahol szépszámmal lőtték ki őket az M1A1-sek mintha vadkacsa vadászaton lennének.
Most volt a tv2-n a Dolce Vitában a Hunyadi zlj-nál tett látogatása a Szarvaslacinak... Röhejes volt, hogy a szegény riporterke mindig "tankost" mondott a harckocsizó helyett:))))) At RTL-en azAutomániában meg a Willys Jeep és egy cseszkószlovenszki terepjáró volt eritéken - a háttérben pedig egy toronynéküli, kör alakú par. kupolás VT-34 bka látszott. Nem is tudtam, hogy ilyen is maradt Mo-on!
Konzultáltam apámmal és információi szerint a sárvédőkre festett fehér csíkok a hk. vontató beállásánál segítették főleg a navigátort, aki kívőlről irányított. Volt annak idelyén baleset is emiatt és ezért van az ott.
OFF: még mindig rejtély számomra az az E-mail, amit korábban említettél. Ha aktuális még, akkor úsztasd már el légyszi' a below_pz3@freemail.hu címre, vagy holnap munkaidőben a cégesre. Az Attis-féle képeket megkaptad?
ON: Ha Vt-34 témában van még valami infó, azt szívesen látom, szeretném csökkenteni a fehér foltokat a haditechnikai ismereteim térképén.
Ui2.: Kecelen fantasztikus dolgok vannak. A raktárrészen láttam egy olyan T-34/85-öt, ami metszetelt(!), tantermi gép lehetett, és egy méretes Rákosi-kori felságjelzés diszeleg a tornyon......
Üdv Below Kartács!
Az utolső képen létható körkupolás járgányból egyet kilőve lefényképeztek asszem a Kálvin térnél. A kép rossz minőségű, halvány. megpróbálom előkotorni.
A gép vezető búvónyilása nem páncélozott, az eredeti fedél helyet egy vékony lemez van. Az 56-os képen a felcsapott vezetői buvóyilásra a Kossuth-cimer van festve.
Ja-ja mindenki vehet egyet a kertbe (kertitank). Kár hogy nem Angliában vagyunk ott lehetne közúton vezetni harckocsit. (megfelelő jogsival, és nem müködő lővegel)
És amikór már mindenkinek van egy, kimegyünk a terepre és rendezünk egy nagy tankcsatát. :-))
Szerteágazó probléma ez a T-34 alapján konstruált vontatók témája :o))))
Túzok kartárs, JT-34 néven találtam egy olyan JVBT-szerű darus eszközt, melyet említesz. Viszont van megint egy (számomra) új eszköz. T-34 torony nélkül, parancsnoki kupolával.
A "kiherélt" SZU-100-asokból néhány később lőtéri célként végezte be. (Pld: Újdörögd 1988). Egy példány működőképes állapotban 1994-ben még a Táborfalvai HTI - telepen állt. Nekem is úgy rémlik, mint ha ez a példány Kecelre került volna, de nem voltam ott már vagy 5 éve!
Szivesen! OFF: az a "- " jel tulajdon keppen azert kellett mert valaki mar regen "vedjegyeztette" a zindexen a sima survivort :-))) koszonom a gondolatjel otletet, remelem inkabb mint negativ :-)))))
OFF: a nicked előtt az a vonal "gondolatjel" vagy "negatív" jel?
ON: Szóval köszi a helyreigazítást, így már világosabb a dolog. Eléggé zavart is engem, hogy ugyan milyen torony volt ezen a járművön? Valamennyire a nagyon korai T34/76 tornyára emlékeztetett leginkább.
Tényleg van ilyen Kecelen is? Van erről fotója valakinek?