Tüntetni lehet, de felhívnám mindenkinek a figyelmét arra, hogy az erre való reakcióról is a producer és az adó vezetése dönt!
Pl. rengeteg "olvasói levél" érkezett a Kész átverésre és a Perpatvarra is. Az egyik kupac ment a kukába, a másikat figyelembe vették.
Ha egy műsor nézett, nekik mindegy, hogy egyébként a sajtóban vagy pl. itt fikázzák-e (INGYENREKLÁM)!
Valamely műsor ellen csak úgy lehet szót emelni, ha NEM NÉZED!!!!!!
Már tudod mástól, a Népszabadság.
Közli a vitatható kérdéseket asszem érdekes kérdéseknek titulálva.
Nomármost én eddig csak figyelgettem, mer nem vagyok egy grafomán, de a publikált hülyeségre én is kellőképpen beizgultam.
Pedig nem vette észre. Ennél szebb bizonyíték nekem nem kell arra, hogy a dolog nem eléggé professzionális.
És a Vágó se korrekt. Most beszéltem egy haverral aki aszongya hogy ott volt a tegnapi adás forgatásán. Nomármost szerinte a Vágó valósággal megsúgta a választ az egyik kérdésre (sajnos azt elfelejtettem melyikre, tudja valaki?!) persze ebből az adásba semmi se jött át, mer jól kivágták az egészet.
Szóval lehet itten mindenféle eszközökkel manipulálni.
Azért ha válaszolnak az e-mail-edre, publikáld itt a fórumon is. Valószínűleg mindenkit izgat, hogy mit lépnek erre az illetékesek.
Mindenesetre már Hacsek Úr játékát is érdekes volt szemlélni tegnap este a meglévő háttérinformációk birtokában, és mondhatom, másképp is éltem meg, mint az eddigi 25ezerre való visszaeséseket. :-(
A fórum olvasói valószínűleg más szemmel néznék az esetleges korrekciót. Az elismerés téged illet, mégis mindenki magáénak érzi kissé az ügyet.
Mielőtt kivonultok az utcára, el ne feledkezzetek róla, hogy 2-3 héttel korábban veszik fel a műsort (Hacsekék esetéből tudható), vagyis, ha most korrigál is V.I., az csak 2-3 hét múlva megy adásba...
Persze, az emilre rögtön válaszolhatnának...
"azt nem akarom komolyan feltételezni, hogy nem vette észre a Kalinyingrádi Területet"
pedig a Nápszbadságban közöltek alapján ez történt.
Most mi lesz?
Ha nem reagálnak semmit az emilre, szervezzünk tüntetést a stúdiónál!
Kedves NewsReader, tudásod imponáló!
Olvastad már a mai Népszabadságot? Részletesen közli az határos országok listáját - és persze rosszul. Muszáj ezt annyiban hagyni?
Ki találja itt ki a kérdéseket? Mer ha már ilyesmire ragadtatja magát legalább használja az up to date forrásokat (írott és szakértői).
Metabolicman 9. kérdése is fika volt, szerintem legalábbis, ha tényleg igaz amit erről ír a sajtó. Már ugye ha igaz... De ezek utám mit is gondojjak, én aki a Legyenönis segítségével kívántam pallérozni az elmémet?
Oroszországnál kifelejtetted Koreát - van egy kis határszakasz Vlagyivosztok vidékén, s szintén nem vetted észre Norvégiát Murmanszknál.
S még egy megjegyzés. A legtöbb magyar térkép szerint Pakisztán nem határos Kínával. Ok: van egy vitás pakisztáni-indiai terület, melyet az ENSZ kettéosztott egy demarkációs vonallal, de annak idején a Szovjetunió India pártját fogta, ezért a szovjet térképeken az egész terület mint India része szerepelt, így a kommunista magyar térképeken is ez volt a helyzet - most is folytatja ezt a "hagyományt" a legtöbb magyar atlasz. A komolyabb térképeken (pl. Britannica) a valós helyzet szerepel, azaz azokon Pakisztán valóban határos Kínával. A kérdés szerkesztője azért fel volt készülve, mert ezt ő például tudta, hiszen ez derült ki a kérdésre adott válaszból - azt nem akarom komolyan feltételezni, hogy nem vette észre a Kalinyingrádi Területet.
Semmi gond. Amugy nekem még a bab is kissé kérdéses, igaz nincs most a közelemben szakácskönyv, de valami gersli (és ha jól tudom, de javitsatok ki! ez árpagyöngy) rémlik az eredeti verzióval kapcsolatban.
Holnap igérem, utánanézek...
Mp
ui.: babbal vagy anélkül, akkor is szeretem a sóletet! :) (viszont a világból ki lehet űzni a finomfőzelékkel, de ez már egy másik topik témája lenne)
News Reader: Hát, pestiesen szólva, *nem semmi!*.
Köszönöm, magam részéről megint tanultam valami újat. Viszont még ha a kérdés helyes is lenne, sem hiszem, hogy egy-két százezer forintért nagyon helyénvaló. Nagyítóval kell keresni az olyan embert, aki az általad felsorolt szomszédos országokat fejből tudja. (persze, miért is ne, hiszen mit nekünk stresszhelyzet, különben is a kérdés az alapvető műveltség része! - bocs a szerkesztőktől, ez kissé cinikusra sikeredett.)
Mert azon még ugy meglepődtem, amikor a kedves játékos nem tudta, hogy zöldborsóból készül a sólet(ismertebb nevén finomfőzelék...) :)))))))
Na viccet félre, az ilyen és ehhez hasonló dolgokra irtam cyber.gregnek, hogy *ezt* egy hiperszupercsillogovillogo stúdió sem tudná megváltoztatni. Az elmúlt pár adás alatt már ez a második olyan kérdés, ami egyértelmüen hibás (News Reader szerint, de elhiszem), és a sokadik olyan, ami egy vitaműsor önálló témája lehetne.
(pld. a sokat emlegetett mozdonyok, de nem ez volt az utolsó ilyen)
Véleményem szerint,(és szigorúan magánvéleményem!)
hogy egy ilyen játékban csak olyan kérdéseket szabadna feltenni, amire egyértelmü helyes válasz adható, és nem nézet és forrás kérdése, hogy hogyan fogadom el. A lónak ezer éve is 4 lába volt, remélhetőleg 200 év múlva is annyi lesz (hajrá génkutatók), de olyan kérdéseket feltenni, amire a válasz egyetlen könyv kivételével más, mint amit ők elfogadnak, vagy "lehet is-de nem is"
megoldása van, nos enyhén szólva nem profi.
Igaz, a műsorkészítők jó előre bebiztosítják magukat mindennemű reklamáció ellen: mielőtt beengednék a stúdióba az embert, elolvastatják és aláiratják vele a játékszabályzatot, melyben (többek között) feketén-fehéren ott áll, hogy a szerkesztőség által kijelölt helyes megoldás az elfogadandó, vitának helye nincs. Csak akkor ne tegyünk bele olyan kérdéseket, amire három különböző forrásból három különböző választ lehet adni! (mondom, szvsz!!!)
Uff.
NR: egy jótanács a zenei felkészüléshez: érdemes összemazsolázgatni az érdekességeket a zeneirodalomból (pl. Schumann ugy akarta megerősiteni a többi ujját, hogy zongorázáskor kimerevitette a középsőt - szép lassan le is bénult az az egy), valamint átolvasgatni Till Géza: Opera c. könyvét. Ha már tudod, hogy mikor mész (ha), és úgy gondolod, (szerintem a többiek is, de én biztosan) szivesen összeszedegetünk Neked ilyeneket, hogy minél könnyebb legyen a felkészülés.
Jó éjszakát mindenkinek, és sorry a "kirohanásért"...
Ciki a dolog...News Reader szepen kigyujtotte azokat a buktatokat, amik kozul legalabb az egyiken hasra is estek a musor keszitoi. Kivancsi vagyok, ebben az esetben lesz-e valami helyreigazitas a reszukrol, vagy a ketkedok, vagy onmaguk fele.
Lehet, hogy amíg ezt írom, valaki válaszol, mert most térképet fogok nézni... :-)
Kína - 12 órától körbe clockwise:
Mongólia
Oroszország
Koreai NDK
Vietnam
Laosz
Mianmar
Indiának egy különálló része
Bhután
Nepál
India megint
Pakisztán
Afganisztán
Tadzsikisztán
Kirgizisztán
Kazahsztán
Ez 14, nem?
Oroszország:
Kína
Mongólia
Kazahsztán
Azerbajdzsán
Grúzia
Ukrajna
Fehéroroszország
Lengyelország és Litvánia a különálló résszel határosak
Lettország
Észtország
Finnország
Az egyszerűség kedvéért bemásolom ide a műsornak küldött e-mailemet:
(Egyébként én is jelentkeztem a játékra, csak már most reszketek nehogy valamilyen zenei kérdés jöjjön, mert zenei téren egy 6 éves gyerek tudásszintjén állok, viszont politikai földrjazból jöhetne bármi, én már 12 éves koromban is írtam a Kartográfiai Intézetnek az atlaszban felfedezett hibákról... szóval ez volt a gyerekkori nagy hobbim.)
Tisztelt "Legyen Ön is milliomos!" Szerkesztőség!
A mai napon bemutatott műsorukban ismét hibás kérdés lett feltéve. Ez a második eset. (Az első esetről már tájékoztattam Önöket március 18-án, üzenetemet mellékelem az alábbiakban.) Sajnos azonban ezúttal a versenyző kieesett a versenyből a hibás kérdés miatt, ami szerintem korrigálandó mindenképpen!
A kérdés arra irányult lényegileg, hogy Oroszország vagy Kína rendelkezik-e több szomszédos országgal. A versenyző Oroszországot választotta, míg Önök Kínát adták meg helyes válaszként.
Azonnal gyanús lett a kérdés, majd az atlaszban utánanéztem. Ezek szerint Kína a következő országokkal szomszédos:
1. Korea
2. Oroszország
3. Mongólia
4. Kazahsztán
5. Kirgizsztán
6. Tádzsikisztán
7. Afganisztán
8. Pakisztán
9. India
10. Nepál
11. Bhután
12. Mianmar
13. Laosz
14. Vietnám
tehát 14 ország
Oroszország pedig a következő államokkal határos:
1. Korea
2. Kína
3. Mongólia
4. Kazahsztán
5. Azerbajdzsán
6. Grúzia
7. Ukrajna
8. Fehéroroszország
9. Lettország
10. Észtország
11. Finnország
12. Norvégia
13. Litvánia
14. Lengyelország
azaz szintén 14 állam.
Tehát a kérdés hibás volt, ugyanis mindkét válasz helyes volt!
Feltételezem, hogy a hibás kérdés két okból csúszhatott be a műsorba:
- a kérdés kitalálója tavalyi térképet nézhetett, amin Macao még önálló terület volt, azaz tavaly Kína még 15 állammal volt határos, de tavaly decemberben Macao, a volt portugál gyarmat visszakerült Kínához, tehát ez a határ megszünt;
- a kérdés kitalálója elfeledkezett Oroszország Kalinyingrádi Terület elnevezésú részéről (a volt Kelet-Poroszország keleti fele), mely nélkül Oroszország valóban csak 12 állammal határos, azaz ha a Kalinyingrádi Terület nem lenne, akkor Oroszország nem lenne határos Lengyelországgal és Litvániával.
Kérem a következő adások egyikében korrigálni a tévedést, s lehetőséget adni a tévedés miatt kiesett versenyzőnek, hogy újra játszon, ezúttal rögtön a kilencedik kérdéssel kezdve a játékot.
Tisztelettel:
Mire alapozod a dolgot? Hol neztel utana a hataros orszagoknak? Csak mert engem is idegesit a dolog, de perpill. nincs keznel egy megbizhato atlasz :(.
A mai adásban volt az eddigi második hibás kérdés. De ez volt az első eset, hogy a hibás kérdés miatt kiesett a jól
válaszoló játékos...
Kínának 14 szomszédja van. Oroszországnak szintén 14. A kérdés az volt, hogy melyiknek van több szomszédja. A
játékos Oroszországot választotta, a műsor meg Kínát.
Kiváncsi vagyok mi lesz. Az előző hibás kérdésnél (finnugor nyelv-e a szamojéd) már írtam a szerkesztőségnek, de
válasz akkor sem jött. Most a tét nagyobb volt, hiszen játékos esett ki a hiba miatt, ezért most remélem, hogy
válaszolnak. Remélem korrigálják a hibát, s újra behívják a tévesen kiütött játékost játszani.
cyber.greg: Ezzel a véleményeddel (romhalmaz) nem vagy egyedül! Én ugyan nem jártam hátul, a néző-váróban (ugye, milyen elegánsan hangzik? :)))) ), de a barátnőm ezen volt 2 napig kiakadva, hogy nem elég, hogy valami összetákolt tyúklépcsőn kellett felmenni az emeletig, ezek után még a nézősereg átverekedhette magát a koszos, poros bútor-akadálypályán is. Pozitiv viszont, hogy amikor 3 héttel korábban ott jártunk, még csak alapozták a studió melletti épületet, most meg már fal is volt.
De igazából azt hiszem, hogy ettől még akár kifogástalan műsort is csinálhatnának, hiszen nem csak a külsőségeken múlik minden. Itt az a lényeg, ami a tv-ben látszik, és a stúdiódíszlet olyan, mint bármely más országban. (és hát a hollywood-i kosztümös filmek ruhái sem a legdrágább anyagokból vannak, kiábrándító lenne egyszer közelről is látni.). A problémák gyökere valahol egész máshol van, és azt a legdíszesebb, legtisztább stúdió sem oldaná meg. :(
Na, megyek, mert még van egy-két dolgom, és nem szeretnék lemaradni m.m. ma esti fellépéséről!
Off:
Nem tudja valaki, hogy a Milliót vagy semmit! c. vetélkedő (tv2) miért került le a szombat esti műsorról, illetve igaz-e (mint azt egy ismerősömtől hallottam), hogy Lagzi Lajcsi műsorán belülre került (a két műsor célközönsége nyilván azonos, de azért...).
Persze én nem hiszem, hogy ez így van. De akkor melyik napon van ez a vetélkedő ?
Hát igen, színvonal!!! Aki járt a stúdióban, most velem együtt röhög.
Ugyanis az nem stúdió, hanem egy ROMHALMAZ (szó szerint kell venni, tényleg!), és az ember egy jó nagy és élethű háborús "díszleten" keresztül jut be az épületbe, ahol pl. a váróterem mosdóját meglátva csak röhögni tud kínjában!
Kedves Kukucsi!
Természetesen esetünkben is igaz G. B. Shaw mondása, mely szerint ahhoz, hogy megállapítsam egy tojásról, hogy záptojás, nem kell tudnom tojást tojni. Ha én a műveltség megszerzését a tanulás, memória, motiváltság triászában nem vélem ördöngösségnek, akkor ez még nem jelenti azt, hogy odamegyek és leverem a fődíjat! (stílustörés:() Persze én készen állok a szellemi kihívásokra, e topic hasábjain március 9-én 12.28-kor őszintén fel is tárulkoztam!:)
OFF
Khufu!
A profi boksz színvonalának teáltalad való meghatározása szíven ütött... Nem feltétlenül az RTL KLUB bokszműsoraiból kell kiindulni!
eksön_!
Emilezd meg az okkult-topic lelőhelyét, ha csinálsz ilyet! Kösz!
ON