Ha felszeded, a gaz gyökere valószínűleg még plusz cuccot ki fog hozni, kicsit több anyaggal készülj, mint amit most tippelsz hiánynaj. Vagy megpróbálod a gyökerek közül kirázni a kavicsot.
Hogy ne süllyedjen, tömörítsd. Mivel ennyiért nem éri meg gépet vinni (meg tán el sem férne), csinálj egyet. Fából üss össze egy dobozszerűséget (teteje nem feltétlenül kell), 2 oldalára szegelj 2 lécet, aztán hajrá, döngölj. Legalább a kardio edzés is meglesz.:) Amire figyelj, hogy földdel ne tölts, mert marha nehéz tömöríteni, pláne így, csak sóderrel.
Nade vigyázz, mert a stokkolás munkás.:) Vagy szerzel egy jó stokkoló kalapácsot, vagy bérelsz egy flexre szerelhető adaptert (ha kapsz). Létezik egy műgyantás paszta, kövesek használják, ami nagyon hasonlít a mészkőhöz (kőport is kevernek bele), de azt csak köves szakbóltba kapsz, lehet érdemes utánnanézni, olasz cucc, azzal lehet javítani ls fugázni is.
A sikanak van dokumentációja, műszaki segítsége - ha szükséges, és fajlagosan kiadósabb mind más hasonló termékek. Áttekinthető a termékcsalád, ki lehet választani azt, ami neked kell, nem egy általános terméket, ami majdnem kvázi mindenre jó (a gyártója szerint).
Ha nagy felületről van szó (nagyobb mennyiséget kell kezelni, szigetelni) , olcsóbb mind az olcsó- legalábbis ez a tapasztalatom. Ezen kivül ott van az ipari tapasztalata a cégnek, biztos kilop valami nagyon fontosat a kiskerekedelemben forgalmazott termékeiből, de csak marad a profi szerekből is benne. Az ipari termékeit használtam, azok nagyon jók.
A hőszigetlés külső élére szerelsz halós csepegtetőprofilt.
A felület érdesítése helyett inkább simítani kellene, nem? A hidrofobizáló szer beszívódásának biztos jót tesz ha érdes felület, de egyébként meg a tükör sima felületen maradna meg legkevésbé a víz. Nekem legalábbis így tűnik ésszerűnek. Mondjuk egy kézi betoncsiszolóval megcsiszolni?
Kösz. Nincs problémánk a vizesedéssel, csak esztétikai megfontolásból festeném le újra, csak ha már hozzálátok akkor megcsinálnám rendesebben, hogy az elkövetkezendő években se legyen gond.
Lenne még egy kérdésem. Terméskő (mészkő) lábazaton a korábbi festék sok helyen lepergett. Szerintetek megfelelő a következő eljárás? Vagy sok a felesleges lépés, esetleg nem ez a menete?
-A teljes lábazatról eltávolítanám a korábbi festéket.
-Kijavítanám a fugákat,
-kb egy hét elteltével magasnyomású tisztítás.
-száradás után Szilkofób w190-el kezelném a követ
-és végül lábazatfesték (akropolra gondoltam)
Esetleg akropol előtt szárítóvakolattal síkba vakolnám.
Én, fagyálló csemperagasztóval gondoltam javítani. Kb úgy működne mint egy aljzatkiegyenlítő. Ez hülyeség? Tapadóhíd használatával is a rétegek közé menne a víz és felfagyna? Én leginkább ettől tartanék.
Egy kocsibejáróról és a garázs előtti betonozott területről van szó. Kerámia járólap túlzás lenne ide, azért kösz.
Az ilyen beton felületeket műgyantás anyaggal javítják. Vagy tesznek rá valami fagyálló kerámia burkolatot. Pl. egy 20 mm-es fagy álló kerámia 10 mm es ragasztóba ágyazva.
De akkor megpróbálom, köszi a tippet. Attól tartok, hogy ha megbolygatom, utána a tömörödésnél lejjebb megy, és újra lesz egy lyukam. Ha emiatt inkább "ráhagyok", akkor tuti púpos marad. :-) (Bár a púp is jobb, mint a lyuk.)
Régi beton felület teteje felfagyott, elkezdett porladni. Az egészet felszedni semmi kedvem mert 15-20cm vastag 100m2-en, és egyébként pedig még mindig bitang erős.
(konténeres autó +8m3 betontörmelék súlya alatt sem repedt meg. )
Szóval lényegében esztétikai felújítás lenne, kiegészítve egy kb 30nm újonnan betonozandó résszel.
Meg lehet ezt úgy oldani, hogy a két terület ne nagyon üssön el egymástól látványban?
A felújítandó részen portalanítás+tapadóhíd eddig világos. De utána, mi a minimális vastagság amit feltétlenül fel kell vinni? és miből?
Az egyenetlenségek miatt 2-5cm a minimum, de a maximum is kb 5 cm, mert különben túl magas lesz.
Epitett zuhanynál a folyókát hova érdemes tenni? Úgy értem úgy mint itt alább a fal es a folyóka között hagyni egy kis részt? (5-10 cm) vagy "ratolni" a falra?
Melyik jobb megoldas?
És még olyan kérdés, hogy járolapbol ha nem zalakeramia akkor mi ajanlott? milyen márka?
Hát pl. zsákos hőszigetelő ragasztóval. A dűbel eleve felesleges - nem magas az épület - ill. a faforgácson kitűnően tapad a ragasztó.
Ez az anyag annyira jó hogy kb. 70éve .... a háború után csak kiváltságosok juthattak hozzá. Nálunk a mennyezet ezzel lett kialakítva a vakolat kitűnően tapadt rá.
Onnan tudom, hogy egy szoba jó 15 évvel később lett vakolva, egész gyerekkoromban ezt a nézegettem.
A kiváltságost elfújta a szél, minket meg befújt oda...abban a 'szép' világban.
Az idén vásárolt telkemen cementkötésű forgácslap borítja a kerti tárolót. Tennék rá 3-4 cm vastag nikecellt és leszínezném, a nemrég felépült házam színével egyező színűre.
Nem szeretném dűbelezni, félek, hogy átmenne a dűbel a forgácslapon. Mivel érdemes felragasztani a nikecellt, hogy fenn is maradjon?
nekem ez a zúzalék dolog amiatt nem tetszik, mert a kocsiban más nem volt mint a kavicsdarabok. Bát lehet hogy csak az én zúzalékommal volt baj. A cipőm talpa sima. Szerintem is a beton a legjobb abban nem nő ki a fű sem könnyű tisztán tartani télen is! A mostani kocsibejáróm betonos.
Értem. Ha nem szeretsz betonozni, az baj. Pedig a betonból csoda dolgokat lehet csinálni. Én annak idején még meg is szineztem.
Jó a zúzott kő is, ha nagyon megsüllyedt, akkor hozatsz még belőle, elteríteted, bevibrálod, vagy hívod Józsit az úthengerrel, akkor megint egy darabig szép lesz. A hókotrásnál csak óvatosan...
Szólj, ha megvan a megoldás, engem is érdekel a dolog. :-)
Nálunk gyeprács van, de betonból. Teljesen jó volna, de egy ponton megsüllyedt, ami eddig nem zavart, de tegnap a céges autó alja csúnyán felkoppant emiatt a kapu alsó vasán. Persze lusta mérnökember két perc alatt megoldotta a problémát (többé nem állok be, csak a saját, 20 éves Twingommal, mert az elég magas :-) ), de azért jó volna valamit kitalálnom. Gondolom, ha azt az 1 m2 felszedem, aládolgozok és visszateszem, az kábé halottnak a csók, de legalább melóztam vele. Az egészet felszedni meg lehet, de akkor már valami mást tennék vissza.
mert ez az utcan van igazabol a garazslejaro elott, a garazslejaron nincs kapu es kicsit belog a kocsi. a beton meg nem tetszik, meg az se hogy betonozni kell :)
gyepracsottalaltam helyben 1000ft/db 4 db/m2 nem olcso mulatsag.
A sar az tovabbra is aggaszto de latok csomo helyen zuzalekos kavicsos kocsibeallot es nem gyulik a sar rajta. Mondjuk lattam mar en is olyan szetjart dagonyasat is.
Meg azt sem értem, mire lesz jó a 3 x 2 m-es méret? Azon legfeljebb egy Kis Polski tud megállni. De kiszállni már nem tudsz normálisan. Ahhoz, hogy kényelmesen használható legyen, kell legalább 6 x 3,5 m-es méret.
A szort kavicsburkolatttol a garazs ele elvettetek a kedvem hogy saras lesz meg kijarom. Ugyhogy most a godor varja a megoldast :)
Eszembe jutott regebben lattam muanyag negyzethalos keret ha jol emlekszem fuhoz volt de talan mukodik kavicsnal is. Egymashoz pattinthato es mivel a kocsi tulajdonkeppen azon jar ezert nem jarja ki magat a burkolatot. csak nem emlekszem minek hivjak es hol lehet venni.
Gyulafehérvár. A Temesvár Brassó úttól kb. 10 km-re van. Nagyon érdekes, majdnem teljes épségben megmaradtak a városfalai. Európában egy-két ilyen épen maradt Vauban rendszerű vár van, nagyon látványos és nagy. A vár főterén templom, ahol Szilágyi Mihály és Azt hiszem Vitéz János van eltemetve.