Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82146

Ha felszeded, a gaz gyökere valószínűleg még plusz cuccot ki fog hozni, kicsit több anyaggal készülj, mint amit most tippelsz hiánynaj. Vagy megpróbálod a gyökerek közül kirázni a kavicsot.

Hogy ne süllyedjen, tömörítsd. Mivel ennyiért nem éri meg gépet vinni (meg tán el sem férne), csinálj egyet. Fából üss össze egy dobozszerűséget (teteje nem feltétlenül kell), 2 oldalára szegelj 2 lécet, aztán hajrá, döngölj. Legalább a kardio edzés is meglesz.:) Amire figyelj, hogy földdel ne tölts, mert marha nehéz tömöríteni, pláne így, csak sóderrel.

Előzmény: Csokis (82134)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82145

Nade vigyázz, mert a stokkolás munkás.:) Vagy szerzel egy jó stokkoló kalapácsot, vagy bérelsz egy flexre szerelhető adaptert (ha kapsz).  Létezik egy műgyantás paszta, kövesek használják, ami nagyon hasonlít a mészkőhöz (kőport is kevernek bele), de azt csak köves szakbóltba kapsz, lehet érdemes utánnanézni, olasz cucc, azzal lehet javítani ls fugázni is. 

A sikanak van dokumentációja, műszaki segítsége - ha szükséges, és fajlagosan kiadósabb  mind más hasonló termékek. Áttekinthető a termékcsalád, ki lehet választani azt, ami neked kell, nem egy általános terméket, ami majdnem kvázi mindenre jó (a gyártója szerint). 

Ha nagy felületről van szó (nagyobb mennyiséget kell kezelni, szigetelni) , olcsóbb mind az olcsó- legalábbis ez a tapasztalatom. Ezen kivül ott van az ipari tapasztalata a cégnek, biztos kilop valami nagyon fontosat a kiskerekedelemben forgalmazott termékeiből, de csak marad a profi szerekből is benne. Az ipari termékeit használtam, azok nagyon jók. 

A hőszigetlés külső élére szerelsz halós csepegtetőprofilt. 

Előzmény: Topacsenkó (82143)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82144

A felület érdesítése helyett inkább simítani kellene, nem? A hidrofobizáló szer beszívódásának biztos jót tesz ha érdes felület, de egyébként meg a tükör sima felületen maradna meg legkevésbé a víz. Nekem legalábbis így tűnik ésszerűnek. Mondjuk egy kézi betoncsiszolóval megcsiszolni?

Előzmény: Törölt nick (82141)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82143

Látom nem kedveled a kemikál termékeket, vagy tényleg annyival jobb a sika, hogy minden okod meglegyen rá..

Végülis nem bánnám, ha nem szürke lenne, hanem kő színű maradna a lábazat.

Csak majd akkor leszek gondban, amikor szigetelni fogunk és a falsík kijön 10cm-t...

A mészkő lábazatot viszont illene szabadon hagyni, legfeljebb szárítóvakolattal nyernék max kb 5cm-t.

De ez még odébb van.

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82142

a 7o3W nem színezi el a követ, csak vízlepergető-impregnáló és sokkal könnyebb lesz tisztitani. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82141

akkor takarítsd le (stokkolással) és kezeld le Sika hidrofobizalóval, asszem 7o3W, de egy kerítés van a cimkén. 

Azt 3x kell rákenni egy permetezővel. Három év után le kell mosni rendesen és meg kell ismételni a kezelést.

Előzmény: Topacsenkó (82140)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82140

Kösz. Nincs problémánk a vizesedéssel, csak esztétikai megfontolásból festeném le újra, csak ha már hozzálátok akkor megcsinálnám rendesebben, hogy az elkövetkezendő években se legyen gond.

Előzmény: Törölt nick (82139)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82139

Amit visszacsap a járda az kiszárad. Ha folyamatosan nedves, akkor csak alulról kaphatja. 

Meg lehet probálni amít írtál, de vegyél valamiyen hasonló Sika terméket.

Nem lesz örök élet és egy nap. 

Előzmény: Topacsenkó (82137)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82138

Azt hiszem a vízzáró cement esztrich lesz az én barátom.

Előzmény: Topacsenkó (82136)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82137

Lenne még egy kérdésem. Terméskő (mészkő) lábazaton a korábbi festék sok helyen lepergett. Szerintetek megfelelő a következő eljárás? Vagy sok a felesleges lépés, esetleg nem ez a menete?

-A teljes lábazatról eltávolítanám a korábbi festéket.

-Kijavítanám a fugákat,

-kb egy hét elteltével magasnyomású tisztítás.

-száradás után Szilkofób w190-el kezelném a követ

-és végül lábazatfesték (akropolra gondoltam)

Esetleg akropol előtt szárítóvakolattal síkba vakolnám.

Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82136

Én, fagyálló csemperagasztóval gondoltam javítani. Kb úgy működne mint egy aljzatkiegyenlítő. Ez hülyeség? Tapadóhíd használatával is a rétegek közé menne a víz és felfagyna? Én leginkább ettől tartanék.

Egy kocsibejáróról és a garázs előtti betonozott területről van szó. Kerámia járólap túlzás lenne ide, azért kösz.

Előzmény: zöldeskékeks (82135)
zöldeskékeks Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82135

Túlságosan vékony lenne az a javítás.

Az ilyen beton felületeket műgyantás anyaggal javítják. Vagy tesznek rá valami fagyálló kerámia burkolatot.  Pl. egy  20 mm-es  fagy álló kerámia  10 mm es ragasztóba ágyazva.

sőt talán a 15 mm-es is elég stabil lehet .

Előzmény: Topacsenkó (82133)
Csokis Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82134

Ááá... ápolt gaz némi tarackkal. :-)

De akkor megpróbálom, köszi a tippet. Attól tartok, hogy ha megbolygatom, utána a tömörödésnél lejjebb megy, és újra lesz egy lyukam. Ha emiatt inkább "ráhagyok", akkor tuti púpos marad. :-) (Bár a púp is jobb, mint a lyuk.)

Előzmény: MZ/Y (82125)
Topacsenkó Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82133

Üdv, Ismét a véleményetekre lennék kíváncsi.

Régi beton felület teteje felfagyott, elkezdett porladni. Az egészet felszedni semmi kedvem mert 15-20cm vastag 100m2-en, és egyébként pedig még mindig bitang erős.

(konténeres autó +8m3 betontörmelék súlya alatt sem repedt meg. )

Szóval lényegében esztétikai felújítás lenne, kiegészítve egy  kb 30nm újonnan betonozandó résszel.

Meg lehet ezt úgy oldani, hogy a két terület ne nagyon üssön el egymástól látványban?

A felújítandó részen portalanítás+tapadóhíd eddig világos. De utána, mi a minimális vastagság amit feltétlenül fel kell vinni? és miből?

Az egyenetlenségek miatt 2-5cm a minimum, de a maximum is kb 5 cm, mert különben túl magas lesz.

Ki hogy csinálná?

sanse79 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82132

Sziasztok!

Epitett zuhanynál a folyókát hova érdemes tenni?
Úgy értem úgy mint itt alább a fal es a folyóka között hagyni egy kis részt? (5-10 cm) vagy "ratolni" a falra?

Melyik jobb megoldas?

És még olyan kérdés, hogy járolapbol ha nem zalakeramia akkor mi ajanlott? milyen márka? 

udv
b.

einohyl Creative Commons License 2017.10.17 0 0 82131

Mivel  ? 

Hát  pl. zsákos  hőszigetelő ragasztóval.  A dűbel eleve felesleges - nem magas az épület - ill. a  faforgácson kitűnően tapad a ragasztó.

Ez az anyag annyira jó  hogy   kb. 70éve  .... a háború után csak kiváltságosok juthattak hozzá. Nálunk a mennyezet ezzel lett  kialakítva a vakolat kitűnően tapadt rá.

Onnan tudom, hogy egy szoba jó  15 évvel később lett vakolva, egész gyerekkoromban ezt a nézegettem.

A kiváltságost elfújta a szél, minket meg befújt oda...abban a 'szép' világban.

Előzmény: Tomo75 (82130)
Tomo75 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82130

Sziasztok!

Az idén vásárolt telkemen cementkötésű forgácslap borítja  a kerti tárolót. Tennék rá 3-4 cm vastag nikecellt és leszínezném, a nemrég felépült házam színével egyező színűre.

Nem szeretném dűbelezni, félek, hogy átmenne a dűbel a forgácslapon. Mivel érdemes felragasztani a nikecellt, hogy fenn is maradjon?

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82129

Nem, mivel a gyártó is csak egy hullám fedést ír elő.

Előzmény: pajaci (82127)
tibormandli Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82128

nekem ez a zúzalék dolog amiatt nem tetszik, mert a kocsiban más nem volt mint a kavicsdarabok. Bát lehet hogy csak az én zúzalékommal volt baj. A cipőm talpa sima. Szerintem is a beton a legjobb abban nem nő ki a fű sem könnyű tisztán tartani télen is! A mostani kocsibejáróm betonos.

Előzmény: QQ (82122)
pajaci Creative Commons License 2017.10.16 -1 0 82127

Nem, mert gondolom szabályosan rakták fel, így két hullám van fedésben.

Előzmény: Törölt nick (82126)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82126

Sziasztok.

Mi a véleményetek trapézlemez be fog ázni ha ilyen a széle?

Sajnos az 570.cm.es trapézlemezt targoncával tették fel :(

http://kephost.com/image/BzRj

MZ/Y Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82125

Ha egy helyen süllyedt meg, miért ne javíthatnád ki? Mondjuk, ha szép gyep van benne, akkor a javítottban nem biztos, hogy sikerül ugyanolyat nevelni.

Előzmény: Csokis (82123)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82124

Értem. Ha nem szeretsz betonozni, az baj. Pedig a betonból csoda dolgokat lehet csinálni. Én annak idején még meg is szineztem.

Jó a zúzott kő is, ha nagyon megsüllyedt, akkor hozatsz még belőle, elteríteted, bevibrálod, vagy hívod Józsit az úthengerrel, akkor megint egy darabig szép lesz. A hókotrásnál csak óvatosan...

Csokis Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82123

Szólj, ha megvan a megoldás, engem is érdekel a dolog. :-)

Nálunk gyeprács van, de betonból. Teljesen jó volna, de egy ponton megsüllyedt, ami eddig nem zavart, de tegnap a céges autó alja csúnyán felkoppant emiatt a kapu alsó vasán. Persze lusta mérnökember két perc alatt megoldotta a problémát (többé nem állok be, csak a saját, 20 éves Twingommal, mert az elég magas :-) ), de azért jó volna valamit kitalálnom. Gondolom, ha azt az 1 m2 felszedem, aládolgozok és visszateszem, az kábé halottnak a csók, de legalább melóztam vele. Az egészet felszedni meg lehet, de akkor már valami mást tennék vissza.

QQ Creative Commons License 2017.10.16 0 0 82122

mert ez az utcan van igazabol a garazslejaro elott, a garazslejaron nincs kapu es kicsit belog a kocsi. a beton meg nem tetszik, meg az se hogy betonozni kell :)

gyepracsottalaltam helyben 1000ft/db 4 db/m2 nem olcso mulatsag.

A sar az tovabbra is aggaszto de latok csomo helyen zuzalekos kavicsos kocsibeallot es nem gyulik a sar rajta. Mondjuk lattam mar en is olyan szetjart dagonyasat is.

Előzmény: Törölt nick (82121)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.15 0 0 82121

Meg azt sem értem, mire lesz jó a 3 x 2 m-es méret? Azon legfeljebb egy Kis Polski tud megállni. De kiszállni már nem tudsz normálisan. Ahhoz, hogy kényelmesen használható legyen, kell legalább 6 x 3,5 m-es méret. 

Előzmény: QQ (82118)
C200UF Creative Commons License 2017.10.15 0 0 82120

Gyeprács

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.15 0 0 82119

Egy fokkal jobb, de a sár az marad. Miért nem jó neked a sima beton?

QQ Creative Commons License 2017.10.15 0 0 82118

A szort kavicsburkolatttol a garazs ele elvettetek a kedvem hogy saras lesz meg kijarom. Ugyhogy most a godor varja a megoldast :)

Eszembe jutott regebben lattam muanyag negyzethalos keret ha jol emlekszem fuhoz volt de talan mukodik kavicsnal is. Egymashoz pattinthato es mivel a kocsi tulajdonkeppen azon jar ezert nem jarja ki magat a burkolatot. csak nem emlekszem minek hivjak es hol lehet venni.

Töck Jenő Creative Commons License 2017.10.15 0 0 82117

Gyulafehérvár. A Temesvár Brassó úttól kb. 10 km-re van. Nagyon érdekes, majdnem teljes épségben megmaradtak a városfalai. Európában egy-két ilyen épen maradt Vauban rendszerű vár van, nagyon látványos és nagy. A vár főterén templom, ahol Szilágyi Mihály és Azt hiszem Vitéz János van eltemetve. 

Előzmény: Törölt nick (82114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!