Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Doky, USB adaptereknél ezeknek semmi jelentősége nincs. A lemez inicializálását szépen emulálja mind, a gép felé pedig USB Mass Storage eszközként jelenik meg, nem lesz érdekes a lemez egyedisége. Én inkább tippelek valamiféle inkompatibilitásra az USB vezérlő (vagy portok) és az USB-IDE chip között.
"Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj" -> Reméljük, hogy ő is olvasta a fentieket... :) Ha igen, akkor tényleg tudom. Ha nem, akkor így járt/jártam. :)
You can mark a device as hidden in the ACPI BIOS. The BIOS can expose a _STA method for the device. The _STA method returns a bitmask." [...]
"In Windows XP and later versions of Windows, you can also hide broken devices. Bit 3 (mask 0x8) that is returned by the _STA method indicates whether a device is working properly. This bit is 1 if the device is working properly and is 0 otherwise. For example, the following code example shows how a BIOS would indicate a USB controller is broken and should be hidden:[irreleváns kód]"
Mert szemben a nyom nélkül eltűnik varázslattal, ez létező dolog, laptopoknál különösen gyakori, hogy egyes illesztőprogramokba ezt a funkcionalitást belepakolják a gyártóspecifikus eszközök esetében.
Ami még eszembe jutott: Ha bekapcsoláskor már be van dugva a kütyü, akkor néha megjelenik a BIOS-ban a bootolásra kiválasztható HDD-k közt a helyes típussal (WDC WD1600BEVE-00A0HT0).
Ilyenkor perceket tököl a Win a betöltéssel, utána próbálja az illesztőt telepíteni, de a végén Sárga felkiáltójel van az USB háttértár-nál és a hiba: Az eszköz nem indítható el (Hibakód 10)
Ilyenkor megnézhető a PID értéke, ami valami USB_VID14balblabla.
Erre is rákerestem a neten semmi érdemit nem találtam.
"a Windows nem tud olyat hibázni, hogy eszközkezelőben egy PNP eszköz sehogy ne látszódjon"
Erre reagálva kérdezem pont Tőled.
Nekem van egy ilyen eszközöm :) Örököltem egy 2,5"-os 160GB-os WD IDE HDD-t, rendeltem hozzá Kinából egy házat, meg is jött Y kábellel, beleraktam és bedugva a Win7 nem csinál semmit. Az USB felismerési hang sics. Semmelyik portban. A gépem minden más USB eszközt jól felismer és használ.
Ezt a USB-s HDD-t viszont minden más gép kapásból felismeri és helyesen telepíti, lehet Win7, vagy XP.
A gépemen egy másik particióra telepítettem egy friss ropogós Win7-et, az se látja, utána egy XP-t az se. Emiatt hardverre gyanakszom de el nem tom képzelni, mi/milyen beállítás okozhatja a hibát csak ennél az egy USB toknál. BIOS-ból a legfrissebb van (F9-es). Az alaplap: Gigabyte GA-G41M-ESL2 (Rev 1.0)
Próbáltam az optimized default és a fail safe default beállítást is.
Havertól kértem kölcsön egy másik USB-IDE átalakítót, ami nem tokban van, azzal tökéletes.
Megnéztem a tokban levő chip típusát, ami MOAI M110E. Ehhez csak Win98-as drivert találtam.
Egy hónapja túrom a netet végigcsináltam minden USB hibakeresési ötletet, semmi eredmény.
Te sok hardvert javítottál, talán találkoztál ezel a kombóval?
Annyit nézz meg, hogy eszközkezelőben nézet->rejtett eszközök megjelenítése. Ha ekkor sem jelenik meg semmi ráutaló a hálózati kártyák között, vagy sárga kérdőjeles, ismeretlen eszközként az egyéb eszközök alatt, akkor az bezony hardveres gond lesz, a Windows nem tud olyat hibázni, hogy eszközkezelőben egy PNP eszköz sehogy ne látszódjon. A forrógomb-kezelőnél is érdemes nézelődni, mert van olyan, hogy csak az RF végfokot tiltja le a forrógomb (ez az általános), de van olyan, hogy az eszközt le is választja. Forrógomb-kezelő működik, van visszajelzés, történik olyankor valami esemény? A gép típusa sokat segítene.
Akkor egyelőre nincs több ötletem. Jól besértődött biztos... :) Elég lett volna a laptop gyorsbillentyűjével - ha van - vagy a rendszer hálózati tulajdonságainál tiltani. Szerintem akkor sem nagyon sugározhat. :)
általánosságban kérdezném, hogy mi okozhatja azt a jelenséget a mhelyi gépemen, hogy Thunderbird levélírás közben néha (de sztem néha a böngészőben címsorba beírva is) késik a megjelenítés, visszatörlésnél vár pár tizedmásodpercet. És csak 3-4-5 ujjal gépelek, nem vakon. Talán értitek, hogy mire gondolok, elég idegesítő, hogy variálok a szövegben, aztán meg nézem, hogy eleget töröltem-e vissza, vagy még kell egy két karakter. ;)
A gépem egy Win 10-es, 64 bites Asrock, 8 giga rammal. Nem tudom, azóta érzem ezt (azt hiszem ehhez tudnám kötni), mióta 4-ról 8-ra bővítették a ramot. Bios is lett frissítve.
Sziasztok. Nagy gondban vagyok.
Nem tudom megosztani az adatkártyám netét. új telefon samsung galaxy Y5 2016. telefonnal. Egy max 2 oldal betöltése után kiteszi a felkiáltójelet a full térerőre.
Próbáltam kóddal, kód nélkül, Telefonon csak wpa2psk állítható be.
Hiába irodai, otthoni hálózat megszakad. Lehet 2g.n 3g.n autómatikuson.
Eddig 4éves telefon gond nélkül osztotta azt az adatkártyát ugyanerre a laptopra. köszönöm
Na végül is egyrészt meglett a puk1, úgyhogy ismét szép az élet, és végül is a OneDrive szolgáltatással oldottam meg a fájlátvitelt. (Miközben keresgél az ember, még ha nem is múkod, amit akar, a látóterébe kerülnek egyéb megoldások is.) Köszi még egyszer mindent mindenkinek!