Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4904
Kösz gabbroo!
Ez nekem is megvan satirozatlan rendszámmal.Ez nagyon hasonlit az enyémhez de mégsem teljesen olyan.Ennek már rugózik az oldalkocsi kereke az enyém még fix,ezen vizszintes a csónak függesztő rugó az enyémen pedig függőleges.Van róla fotóm
csak nem tudom hogy lehet ide feltenni.Ha átküldöm neked e-mail-be felteszed nekem?
Előzmény: ggabbroo (4901)
frundsberg Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4903
Hmm rendszám gondosan kisatírozva vajon mitől fél a gazda?
frundsberg Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4902
Soha nem találnátok ki, hogy mit talált a főnököm a Mannheim-i börzén!!

Egy 1953as francia export 250es Csepelt kitűnő állapotban. Francia rendszámmal meg forgalmival, fekete, ezüst betéttel, tényleg csont eredeti még a vásznas kábelek is, jobbraforgós, gyári kipuffogók eredeti fekete(!) számlapos óra 47000 kmrel. A blokk még bontatlannak tűnik a csavarokból meg a blokkházból ítélve. Ja és gyönyörű hangja van! Szebb és halkabb mint egy 125ös.

Majd megnézem TLTs kollegának az oldalkocsi szemeket ha egyáltalán van rajta.

ggabbroo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4901
Szia TLT-s!

Nem vagyok benne biztos, de asszem ez olyan! Vagy nem?:)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (4899)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4900
"az meg nem is lenne baj, de hogy minket is farasztasz vele... :D"

Jól van, akkor nem volt hiába!:)

Előzmény: Zoli_t5H (4897)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4899
Üdv mindenkinek!
A segitségeteket szeretném kérni!Mivel itt mindenki internet böngésző ezért lehet hogy valaki közületek találkozott valahol a neten akár Pannoniára vagy 250-es Csepelre akasztott Szentesi oldalkocsi fotójával.Esetleg ha valaki valahol netán lefotózott ilyen fogatot az kérem hogy vagy ide a fórumba vagy akár privátba tegye fel a képek elérhetőségét.Nagy segitség lenne ugyanis nekiálltam a Csepel fogat restaurálásának és erről szinte semilyen dokumentació nem található.Most legjobban az oldalkocsi felfüggesztései érdekelnének mert az enyémen szerintem át van alakitva és elég oroszosra sikerült.Előre is köszönöm a segitséget.
Szevasztok
AmAno Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4898
Hát valószinüleg nem fogok tudni felmenni a vasárnai börzére de Zoli kellenének azoknak a cuccoknak az árai (legalábbis kb) hogy esetleg ami belefér meg is tudnád venni vasárnap.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4897
az meg nem is lenne baj, de hogy minket is farasztasz vele... :D

Előzmény: ggabbroo (4896)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4896
Jól el vagyok itt magamban!:)
Előzmény: ggabbroo (4895)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4895
"Nekem van jó állapotú könyököm"

Nekem is van, meg két jó térdem!:-)
(De szar vicc volt, bocs!)

Előzmény: trombonist (4893)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4894
"Nekem van jó állapotú könyököm"

Nekem kettő is van, meg két jó térdem!:-)
(De szar vicc volt, bocs!)

Előzmény: trombonist (4893)
trombonist Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4893
Hello emberek!
Nekem van jó állapotú könyököm. Bi-bíí!... :-))
Mellesleg van egy eladó t5H-m is, 1970-es. Hibátlan műszaki állapotban.
Tel: 0620-531-4564.
Üdv!
Előzmény: frundsberg (4891)
AmAno Creative Commons License 2003.10.16 0 0 4892
Az mit jelent hogy más a belseje? Más lesz a hangja?
Nekem a 6000 kicsit soknak tűnik mivel nekem rá jönne az utazás még pluszba (gondolom pest környékén lenne a mutatvány), és akkor lassan ott tartanák, hogy hozzátérve még valamennyit tudok venni egy újat.
Előzmény: frundsberg (4891)
frundsberg Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4891
Hát rátenni rálehet, de a belső szerkezete az Így gondozd a Pannóniád c. könyv szerint más.

Gasphy annak adom a szétszedett dobokat aki előbb szól, hogy kell.

Egy kicsit védelmembe venném az idősebb Tóth Lajost aki a kipufogókat gyártja. Saját szememmel láttam a nulláról, hogy hogyan készül egy ilyen dob és tengernyi munka van vele. Kezdve azzal, hogy 3 darabból készül a dob, az első kúp és a középső hengeres rész házilag, a végkúp fémnyomó mesterrel. Ezután a teljes belső szerkezet új (lammellák kivágása furkálása, peremezése) azután a kulső perem egy vékony lemezcsík rézzel ráforrasztva. A P10 nél + 2000ft ért csinálja az esztergályos a meneteket. A krómozás 5000ft/db. Tehát 25 a 2 kopasz dob és 10e a krómozása. Nem mondom, hogy nem sok de egy nap 8 órában nagyon max 2db dob készül el az öreg elmondása alapján.
A Sárváriék dobja valamivel olcsóbb, mivel ők csináltattak egy kezdetleges présszerszámot ami kinyomja a 2 felet. A könyök nehezebb dolog, azt az öreg Tóth 2 dbból csinálja, hogy a forma hasonlítson a gyárira (egy darabból házilagos módszerekkel lehetetlen, a berendezés meg 1,2milla). A sárváriéké olcsóbb de nem olyan szép a forma. Mindenki döntsön ízlése szerint, de én még jó állapotú könyököt (ami nem horpadt) nem láttam.

AmAno Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4890
A T5-ös kipufogó jó a TLF-re? Mert akkor érdekelne az ára. Mennyit kérnél érte?
Előzmény: Steve Bundy (4887)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4889
Narbondel:
Ahogy Zoli mondta, a motor már nálam van. Az elején található diszről már sok szó esett itt a fórumon is, és végülis arra a következtetésre jutottunk, hogy eredeti (gyári?) extra lehet.
Előzmény: Narbondel (4883)
vaughan Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4888
Hi! olyan csudát találtam, hogy...! kéremszépen! vicclap.hu-jobb oldalon a legujjab filmek ablak alján-összesfilm.-majd a hatodik oldalt ha behozod akkor a közepe fele- POLÁK!!! pofám leszakad annyira jó a videó!

minden jót!

Steve Bundy mail ment!

Előzmény: Steve Bundy (4887)
Steve Bundy Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4887
A kipuff témához:
Egy simsonos ismerősöm mesélte, hogy nem foglalkozik a kipufogó kiégetésével, mert egy dob 2500 Ft-ba kerül. Nekem a T5H-ra csak a dob krómozása volt 8000/db.

Ja, T5 kipuff:
A képen látható kipuff lekerült a gépsárkányról, (most már H dobok vannak, csak furulya nincs bele, így kicsivel hangosabb lett) picit rozsdás, és vannak rajta apró horpadások, de ilyen szétvágós kikalapálós bulinak jó alapja lehet. Érdekel valakit?

Vaughan, ZoliT5H, T5DTH

Mi legyen a cuccokkal?
(Henger, karburátor, kormánykifli, hátsó lámpa)
Jövő héten megyek Bükkszékre, jó lenne, ha addigra nyélbe tudnánk ütni a bizniszt, nem akarom megutaztatni őket.
Tegye fel a kezét, aki holnap, holnapután, vagy jövő kedden délután ráér. A kisebb cuccokat be tudom tömegközlekedni a munkahelyemre, de a hengert nem akarom cipelni.

vaughan Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4886
azén pofám kicsit ragyás, mindig jól esik a ba..ás! :-)
Előzmény: vaughan (4885)
vaughan Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4885
Hi! akkor senki nem jön motorral a camponába?

meghallgattam a blues companyt. tök állat muzsika és persze kispirics odabasz rendesen...!
minden jót!

Előzmény: Zoli_t5H (4884)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4884
Hatha neked sikerul... En probalkoztam, de sajna az en gepemrol keszitett kepek nem kerultek be. Ugy latszik nincs eleg neznivalo egy export T1-esen. :DD
(bar az is lehet, hogy csak elkallodott valahol az a level az internet utvesztoiben:)
Előzmény: Narbondel (4883)
Narbondel Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4883
Kicsi a világ, még kisebb ez a tábor ::)
Világviszonylatban biztos az egyik legkisebb létszámú, éppen ezért különleges rajongói társaság lehetünk.
ggabbroo: elárulod mi az ott az első sárvédőn? Nagyon érdekel!

Csinálok minőségi képet a motoromról és elküldöm hátha bekerül a galériába.

Előzmény: Zoli_t5H (4881)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4882
Hát valóban elkavarodtam, de ez történik, ha az embernek csak éppen van egy kis ideje, miközben azon töri a fejét, hogyan költsön el 6 milliót. Nem Lei-t, hanem Eurót.(;-)

Azt hiszem, a konyok (is) kimarad akkor meg egy kicsit. Annyira azert nem csunya...

Frundsberg szaki, ez a dobos dolog nekem szolt? (P10, 1966 ra keresunk dobot, Hangtompito furugla nelkulit)

Az arkepzesrol meg kb annyit: Vasutmadellek kozott is a magyar (vagy magyar jellegu) jarmuveket dragabban adjak, mint a tobbit. 2 oka van szerintem: Kereslet van ra es megveszik, csak hogy magyar legyen a terepasztalon; Kisebb darabszamban adjak ki ezeket.
Hasonlo lehet a helyzet pl az MZ-vel is: KGST berkekben tobbet eladtak belole, mint Pancsibol.

Ja, jut eszembe. Kulfoldon esetleg nem lehet az itthoninal olcsobban dolgoztatni? (Persze csakis szigoruan kisipari mennyisegben, ami konnyen atmegy a 6aron, pl. Kromozas?) Mondjuk en konnyen beszelek a ceges autommal...

A Camponahoz a legcelszerubb az M0 Budai hidfojet beloni. Onnan mar sok tabla is van (Campona, Bevasarlokozpont stb)

Gashpy

Előzmény: Zoli_t5H (4869)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4881
Narbondel: hehe, latszik, hogy te meg uj vagy itt a forumon, meg nem jartal meg KMTalin, mert akkor tudnad, hogy az a gep a ggabbroo pajtase! :DDD

Előzmény: Narbondel (4880)
Narbondel Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4880
Még csak annyi hogy különleges sárvédős TLF tulajdonosa neve nem Peti hanem Balázs. Csak azért javítom ki magam hogy nyilvánosan ne tűnjek ennyira figyelmetlennek.
Narbondel Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4879
Sziasztok, egy rövid jelszóelvesztés után újra itt. Fantasztikus a motor, olyan szikrát ad hogy bevilágítja a garázst. Mindössze azt a hatos anyát kellett meghúzni ami a megszakító fölött tartja a csavart.
Sikerült beszerezni az eredeti TLF hátsó lámpát, lassan megszabadulok a típusidegen alkatrészektől. Megragadta a figyelmemet valami. Az alábbi linkre kattintva látható TLF első sárvédőjén van valami ami nem tudom mi. Szerintetek mi az, valami dísz?
A tulaj, Peti címe nem szerepel az oldalon így nem tudtam felvenni vele a kapcsolatot de gondoltam felvetem a kérdést a tisztelt topikerek előtt.

http://www.extra.hu/pannonia/galeria/petik.html

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4878
Hat igen, ez tenyleg tok gaz. Emlekszem, hogy nem egyszer lattam borzen vadi uj Jawa konyokoket valami potom 1000/darab aron, termeszetesen vadi uj krommal. En sem ertem, hogy akkor a Pannonia konyok miert kerul az 5-6-szorosaba.

Budapesti kollegak: valaki homalyositsa mar fel AmAno kollegat a Campona pontos eleresi utvonalaval, mert en meg nem lakok itt olyan regen, hogy pontosan utba tudjam igazitani. Koszi.

Előzmény: KRAVEN (4877)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4877
Persze ekkor nem lenne ugyanolyan, de ne szálljunk el teljesen. A felújítandó darabokért (üzemképes mkp-ra gondolok) adnak ennyit papírokkal, meg minden sallangal. Nemrég az Old-Motors árlistája alapján kiszámoltam, hogy a teljes kétoldali rendszer alig van 100e Huf alatt.
Azért nem értem ezt, mert MZ-re, Jawa-ra stb (van köztük asszimmetrikus is) közel nem ennyi az utángyártott dob.
Itt szeretném megkérni ezen termékek utángyártóját, amennyiben lehetősége van ezen formák gyártására is (Pannonia) legyen kedves vagy negyven darabot legyártani baráti áron. Szerintem elkelne...

Kraven

KRAVEN Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4876
Tényleg nem vitaképpen mondom, de ha nem nagyipari méretekben gondolkodunk, akkor mondjuk egy keményfából kiesztergált minta és egy jól sikerült szabásminta alapján (erre rámenne egy-két nap), karosszériás szerszámokkal ki lehet kalapálni a féloldalt. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem ilyen présekkel készítik az utángyártott darabokat sem.
Az MZ-mhez csináltam már néhány kúpot és annak ellenére, hogy semmi gyakorlatom nincs benne egész jól sikerültek.

Kraven

Előzmény: Törölt nick (4873)
AmAno Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4875
Tudtok mondani valmi netcímet ahol ez a Camponai prg fellelhető? Zoli ment mail.
Előzmény: vaughan (4874)
vaughan Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4874
Szakik! vasárnap campona motorral?
Előzmény: Törölt nick (4873)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4873
Nem akarok senkit védeni az árakkal kapcsolatban de én egyszer érdeklődés szinten utánnakérdeztem ,hogy mennyibe kerülne egy olyan présnyomó szerszám ami a kipufogó dobok oldalait egy darabból kinyomná és egyben ki is szabná a lemezből.Jóval millió feletti összeget kaptam válaszként.Szóval ha valakinek van valami fogalma az üzleti dolgokról és ebből egy picit megpróbál következtetni a magyarországon eladható kipufogó dobok vélhető eladási darabszámára az rájöhet hogy kipufogót gyártani abszolút nem nagy üzlet sőt azt kell mondjam hogy elég kockázatos.Azt hiszem PéterP21 kolléga többet tudna mondani a szerszám készitésről és az árakról hiszen ha jól tudom ő ezzel foglalkozik .
Előzmény: KRAVEN (4872)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.15 0 0 4872
Üdv!

Meg kell mondjam, aki 65.000 Huf-ot kér egy általa készített kipuffért, az még az anyjának is haszonnal adná el a levegőt.... Ezeket a sablonokat egyszer kell csak megcsinálni (egyszer meg kell, hogy tényleg jó, ne csak "olyan" legyen), oszt onnan már nem nagy ördöngőség, ha van egy kis műhelyed. A krómozásról nem tudok nyilatkozni, de szerintem ez is egy kicsit túl van lihegve, bár munkaigényesebb, mint maga a "vasas" része.

Előzmény: ggabbroo (4862)
frundsberg Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4871
Nekem éppen van egy pár szétköszörült és kiegyengetett jó állapotú dobom amit éppen múlt héten szedtem szét és takarítottam ki de közben kaptam 2 türhetőt (ami nincs elkokszosodva) és most az van a gépen. A menetes eleje a dobnak le van szedve, úgyhogy ha anélkül hegesztik össze akkor t5 menettel P10. Ha kell valakinek 6ezer a pár.+ kell egy lakatos aki lánggal összeheggeszti.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4870
AmAno: mail ment, de elore szolok, hogy legalabb 4 peldanyban, mert meghulyult a freemail :DD

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4869
Itt valamit naggyon elkavartal a kulonfele hozzaszolasok kozott Gashpy baratom. KRAVEN kollega emlegetett 2500/db aron kromozatlan konyokoket. En emlitettem a (konkretan) Toth Lajos fele kipufogokat, de az kicsit borsosabb osszegbe kerul. Nem tudom, hogy kromozatlanul mennyiert adjak, de kromozva ha jol tudom 6000-7000/db aron mozog.

Előzmény: Gashpy (4868)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4868
Zoli Bácsi!

Lennel szives pontosabban parametrizalni Toth papaekat? 1 par konyokre lenne eppen 5K HUFom. Foleg, ha meg ajanlod is oket.
Es ha mar kipuffokrol van szo: Baratom keres P10-re (nem H!) dobokat. Tud valaki valamit?

Gashpy

Előzmény: Zoli_t5H (4861)
AmAno Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4867
Hát az a végcél, bár addig is sok munka van még vele. Ehez kellene egy csomó minden (ezért Zoli ment is email). Szóval ha tud valaki fölös kipuffot az szóljon. Köszi
Előzmény: Zoli_t5H (4865)
URAL M72 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4866
Urak!
Pille utánfutóhoz tud valaki valamilyen dokumentumot, fényképet, rajzot, bármit. Semmi adatom nincs róla, bármi érdekel. Köszi
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4865
Ez igy szerintem siman kivitelezheto, plane ha majd az lesz a vegcel, hogy ha osszegyulik ra a love, akkor lecsereled egy komplett utangyartott szettre.
Előzmény: AmAno (4864)
AmAno Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4864
Köszönöm a megjegyzést, de gondoltam t5h-t sem osztogatnak ingyen oszt a minap éppen erre láttunk példát (sajnos nem én voltam a szerencsés -pedig igen kedves tipusom-), de erre felbátorodva gondoltam egy használható (nem új) kipufogórendszert is lesz valahol talomba. No, meg az sem muszály hogy húde komplett legyen. Van ezaz nekem is (már) csak legalább összeraknék egy használható párt, ami legalább addig legyen jó amig egy utángyártottat nem tudok majd venni. Ez volt az én elképzelésem.
Előzmény: KRAVEN (4860)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4863
Zoli!
Állits kicsit nagyobb előgyujtást, oszt mindjárt szép színes lesz a kipufogókönyököd!:)
Előzmény: Zoli_t5H (4861)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4862
Hát ez elég barátian hangzik! Hol lehet ennyiért kipufogót kapni? A börzéken 65eFt-ért adják az utángyártott komplett kipufogókat.....
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4861
Azer ez mondjuk nem teljesen ilyen remenytelen. Neha azert belefut az ember egy-egy jo allapotu dobba, vagy konyokbe, aztan lassan osszeall a komplett kipuff-rendszer. En pl. kb masfel eve passzoltam at 2 igen jo allapotu dobot fda kolleganak, mert o is hasonlo gondokkal kuzdott. Szoval akad azert, csak turelmesnek kell lenni. Vagy zsebbe nyulni es megvenni az utangyartottat. Esetleg marad meg egy lehetoseg, ha meg mentheto az eredeti, es van keznel egy lakatos ismeros, akkor szet kell nyitni es ki kell kalapalni az eredetit. Nekem az egyik cimboram vette a faradtsagot es megcsinalta maganak, igy kemeny tizezreket sporolt meg maganak. Szoval annyira nem halott ugy, en csak legvegso megoldaskent javasolnam az uj dobok megvasarlasat. Konyokoknel mas a helyzet, azt bizony meg kell venni, mert hazilag tenyleg nem javithato.
De pl. Toth papaek jo konyokoket csinalnak, ugyhogy megeri az arat. Nagyon jo a krom is rajta, nekem lassan harom eve melegiti a moci, de meg csak el sem szinezodott egy kicsit sem.
A hollanderek, meg a bilincsek felujitasa pedig filleres dolog ehhez kepest. :)

KRAVEN Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4860
Bocsi, hogy megjegyzem, de így leakasztani egy komplett kipuffot szinte lehetetlen! A legbarátibb ár, amit új csövekre mondanak: 18.000/pár (csak a dobok, erre még 2500/db a könyök). Ez még krómozás nélkül értendő, ráadásul ez utángyártott, tehát csak a Jóisten tudja milyen típus volt a méretek eredeti gazdája. Ha mindent beleszámítok, úgy 35.000 egy új rendszer, de ebbe még nem számítottam a bilincseket a hollandereket stb. Sz@r szitu, de ez van...
Előzmény: AmAno (4859)
AmAno Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4859
No nekem is ez a legfelső képem volt meg.
Nem nagyon gyűlnek a kipufogó ajánlatok a TLF60 T1 illetve T5-re. :( Pedig ha valakinek lenne az nagyon jó lenne.
Előzmény: ggabbroo (4857)
vaughan Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4858
Hi! kössz ggabbroo a képeket!

frundsberg szaki! nem sóder vagy sitt szállitásra kell a futó! szerintem jó móka futóval szaladgálni. még tán pizzafutár leszek a végén! :-))) vagyok annyira makacs, hogy ha valamit a fejembe veszek meg is csinálom. (finnország)

na minden jót!

Előzmény: ggabbroo (4857)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4857
Szia vaughan!

Itt van három kép, sajnos egyik se túl jó, de azért hátha segít:

Előzmény: vaughan (4853)
frundsberg Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4856
Na urak összeböröztem a P10est épp csak annyira, hogy menjen (2 rossz kipuff, egyik t5 másik p10 danuvia síppal, első sárvédő nuku) és megy is, csak szar. Zörög váltó recseg, néha nem veszi be az 1est csak kerreg (ez talán váltóvilla kopás lenne), főtengely is szól ráadásul a levegő csavarra sem reagál szóval valszeg szimmeringes is. Még egy darabig így használgatom amíg jó idő van aztán szétszedem a blokkot is sajnos. Ezekután senki ne bízzon abba, hogy egy 20.000 kmt futott motor jó állapotú mert ez szarabb mint a Danuviám amiben 25ezer van.

Folyik az első teló is, mert csak 1 ajkas szimmeringet sikerült bele venni. Ha valaki tudna címet mondani vagy szerezni annak örülnék.

Vaughan kollega! Mi az istennek még egy utánfutó is arra a gyenge motorra? Ez a kuli akkoriban is egy kényszermegoldás volt, nem ér egy kalap szt se. Úgy csóválja a motor farát mintha rugdosnák alattad keresztbe a motort. Múltkor volt szerencsém menni egy ilyennel, hát szörnyű volt. Pedig az pengére be is volt állítva. Egy Ural mogött nem mondom még akár jó is lehet de az jóval nehezebb a Pannóniánál.

AmAno Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4855
Nekem van egy fotom (netről szedtem le valahonnan egy piros-fehér összeállítású gépen van)de nem tudom mennyire eredeti vagy sem. Elég kicsi a kép ezért rosszul látható.
Előzmény: vaughan (4853)
AmAno Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4854
Jah és még T1-es kipufogó is érdekelne.
Zoli mail ment.
vaughan Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4853
Hi! van-e valakinek a birtokában olyan fotó amelyiken motor utánfutó látható a vasra kötve? vagy ismertek-e valakit akinek ilyen vonófeje van? kinéztem egy futót magamnak csak ezt a vonószerkezetet kellene legyártani és nincs mintám! előre is köszönöm a segitséget!
minden jót!
Előzmény: vaughan (4851)
AmAno Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4852
Ha valakinek van használható és neki nem kellő (vagy nagyon olcson eladó) kipufogója, illetve kipufogó könyökcső, és rögzítője akkor azt szívesen venném. :)) Eredetileg TLF hez vagy T5-höz valót keresek. Köszönöm.
vaughan Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4851
Hi! ZOLIbácsi! mi van a futó papirjaival? lesznek?
Előzmény: AmAno (4850)
AmAno Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4850
Na ilyent! Hogy ilyenek vannak! TAUNUS kolléga ez igen. Én éppen szombaton utaztam 650km egy mociért ami most a garázsban diszeleg teljesen szétszedve, kissebb nagyobb hiányosságokkal. LACInak meg gratulálok. Irigylem is rendesen. :-/
Előzmény: TAUNUS 73 SW (4843)
szanta Creative Commons License 2003.10.13 0 0 4849
Ejj, cudar egy hideg van így hajnalban a motorozáshoz!!! Tök nyitott bukóm lévén, még egy hétbe biztos beletelik, míg legközelebb használni tudom az arcizmaimat! :(
peterP21 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 4848
Srácok! Lengyelországból küldtek egy képet kissé átalakított Pancsiról. (Azért nem is olyan csúnya)
Itt találjátok: http://www.extra.hu/pannonia/galeria/pannoniax-pl.html
TAUNUS 73 SW Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4847
Bizos lehetsz benne, hogy ide írom meg elsőnek.

üdv

Előzmény: szanta (4845)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4846
Üdv Vaughan!
Látom azért ez a kompresszoros téma nem hagyott nyugodni és utánna jártál a dolognak, és lám újra egy érdekesség felbukkant.Ezért mondom én mindig a haveroknak hogy pannoniá-nál soha ne mond hogy soha ,mert akkoriban ,abban az újitgatós időben bármi megtörténhetett. Visszatérve a TLT-kre én akkor is mondtam Zoli kollegának hogy az én zöld motorom nem TL henem TLT.Azon az ominózus szépségversenyen az én két mocim egymás mellett ált,és odébb kb 50m-re volt egy zöld TL ami egy Polgárdiban lakó Órásmester tulajdona .Amúgy erről a zöld TL -ről láttam eredeti fotókat és eredetileg bordó volt.Ezért nagyon érdekes ez a zöld TL amit te láttál mert ez az első amiről hallottam hogy még ma is fellelhető eredeti állapotában.Amúgy milyen állapotban volt és nem eladó véletlenül?Ne kimélj!
Előzmény: vaughan (4842)
szanta Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4845
Épp most küldtem levélt, de akkor asszem már tárgytalan :(((

Ha lezs még ilyen ne kímélj minket!! :))

üdv

TAUNUS 73 SW Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4844
No, LACI barátunk holnap gazdagobb lesz egy jó kiállású t5h pancsival.
Köszömön a gyors reagálást

SZIASZTOK

TAUNUS 73 SW Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4843
Szaisztok!

Egy felajánlásom lenne: holnap, azaz vasárnap INGYEN (azaz 0 Ft-ért)elvihető tőlem egy PANNONIA T5H.(Budapest XXII:,)
Ami fontos: holnap el kell vinni!!!
Szinte teljesen tipustiszta, nem "roncs".
Megvan a szíászajtompító, bordázott blokk befogó, szerszámos doboz ,emelt kormány.
A hiányai: első lámpa üveg + betét, hátsó lámpa + karburátor.(ezeket holnap én szedném le, ha aki elviszi tud cserét hozni, viheti)
Az első felni még szinte nem használt gyári!!
Az elektromos rendszerét kell rendbetenni, és utána "pöfög" is .
Akinek kellene emailt írjon telefonnal,én még ma 23-h-ig visszahívom. A mail címem :taunus73@freemail.hu

Sziasztok.

vaughan Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4842
adjon az úristen! tegnap miskolcra jövet bementem egy salgótarján melletti kis faluba pannonia alkatrészeket bespájzolni magamnak. biztosan emlékeztek kb egy évvel ezelőtti ZOLI_T5H és TLT-s barátaink szinte vérremenő vitájára. amikor is TLT-s kollega zölre festett TL-je és bordóra fényezett TLT-je heves érzelmeket váltott ki ZOLI_T5H kollegánkból. hogy zöld TL nem létezett soha. akkor mint kezdő veterán barát nem igazán szóltam bele mivel csak tanultam. most viszont ekkora idő távlatából TLT-s kollegának kell igazat adjak! ugyanis ebben a kis faluban a saját szememmel tekinthettem meg egy eredeti zöld TL-t ami '55-ös évjárat volt. és még egy érdekesség, hogy amig a TLT-t szerelték szivar alakú kipufogóval addig a TL-re is került "fecske farok nélküli rövid aluvégű dob ami a későbbi TLT-kre volt jellemző. szürke hella lámpafejjel volt szerelve. tehát mégis csak csináltak zöld TL-t többet.

egy másik témában folytatott beszélgetésünkkor kiderült ,hogy tényleg csináltak kompresszoros pannoniákat. egy kis méretű kompresszor fel van szerelve a motorblokk jobb oldalára a mágnes mellé. ennek a kompresszornak a feladata viszont nem a motor töltése, hanem a kerék pumpálásakor jelent nagy segitséget. mókás kis ötlet!

tehát saját tapasztalataim alapján arra kell rájöjjek, hogy a korai modelleken található első ránézésre tipus idegen alkatrészek tipuazonosak. ( nagyrészben ) ZOLI_T5H kollega mondása szerint átmeneti tipusok.

bocs ha túl tudálékos voltam! várom a véleményeket!
minden jót!

Előzmény: vaughan (4841)
vaughan Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4841
Hi!
Előzmény: AmAno (4840)
AmAno Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4840
És mit kell vele (ha lehet) csinálni, hogy olyan hajtóműszerű legyen az oldalkocsi? Az valami házilagos átalakítás vagy valmi másik tipus a dunán belül?
Előzmény: Dizma (4839)
Dizma Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4839
Abszolúte helytállóak a megfigyeléseid AmAno!

A hajó orr szerű a Szentesi féle.

Nekem Dunám van('68-as kiadás a klasszikusabb sárvédővel), de még mindig nem raktam vissza rá a karfákat és az orrára a díszeket. Más hogy nekem az orrdísz nem sugárhajtómű szerű, hanem lapos.

Előzmény: AmAno (4837)
vaughan Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4838
Dizma szaktárs! hivj fel! itt vannak a tengelyek.
minden jót!
Előzmény: Dizma (4834)
AmAno Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4837
Persze lehet, hogy polirozva van. Ami biztos hogy olyan az eleje mint egy sugarhajtómű. Van egy másik fajta ami inkább egy hajó orrára emlékeztet (talán ez a két tipus, amit ti is mondtok). De ez ráér (majd ha aktuális lesz).
Előzmény: Zoli_t5H (4836)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4836
Az a hagyomanyos, leggyakoribb elofordulasu Duna oldalkocsi, amirol te beszelsz. Az egesz tiszta aluminium, az eleje is, tehat nem kromozva van, hanem polirozva.
Előzmény: AmAno (4835)
AmAno Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4835
Hát igen. Nekem nem sürgő az oldalkocsi pont azon okokból amiket előzőleg elsoroltál (előbb legyen olyan állapotba a majdani mocim mint ahogy szeretném). De ha olyan kihagyhatatlan áron kínálna valaki egy későbbe eltehető oldalravalót akkor megérné addig félretenni, ezért gondoltam rákérrdezek. Egyébként amit szeretnék az úgy néz ki előről mint egy rakéta. Láttam már több képen is pancsi mellett -általában- szépen krómozott az eleje.
Előzmény: Dizma (4834)
Dizma Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4834
Két magyar gyártótól ismerek oldalkocsit:
az egyik a Duna, másik a Szentesi oldalkocsi.
Ez utóbbi szebb, viszont az előbbi van nekem:-)
Sokkal könyebb az aluminium csónak miatt, viszont ennek függvényében sokkal kevésbé időtálló, mint a lemezből készült Szentesi féle. Ha egyhengeres a Pancsid inkább a könnyebb oldalgépet ajánlom. Azt is művészet elindítani és néha gyorsan megállítani.(ez utóbbi a nehezebb)
Viszont a szóló motort mindenképp le kell viszgáztatnod az oldalkocsival, és még nem beszéltünk a plusz rendszámról.
De egy elkötelezett embert, az efféle apróság nem tántorít el az oldalkocsitól!
Előzmény: AmAno (4832)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4833
Nyugi-nyugi, lehet kulon is oldalkocsit venni, ha gondolod, segitek is neked keriteni majd egyet.

Előzmény: AmAno (4832)
AmAno Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4832
Köszönöm aggodalmatokat de nem értem az okát. Lesz nemsokára egy motorom, és szeretnék hozzá egy oldalkocsit. Valamit nem jól tudok? Oldalkocsit régen is lehetett külön venni. Vagy nem így van? Vagy egy egész gépet meg kellene venni az oldalkocsiért? (mondjuk megvan az elképzelésem hogy milyen oldalkocsit szeretnék, igaz a tipusát nem tudom, csak hogy hogy néz ki) :))
Előzmény: Zoli_t5H (4828)
Ryan Giggs Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4831
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?! Mármint szerintem ez olyan, mintha egy szobornak "csak" a törzse kellene, hisz a fej és a végtagok is "szépek".
Előzmény: AmAno (4827)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4830
Bocsi, tudom, hogy OFF, de nem birom kihagyni:

- Józsi bácsi! Igaz, hogy leszűkült a szókincse?
- Egy f*szt!

:DDD

Dizma Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4829
Az oldalkocsiban ülve nem tudsz vezetni AmAno!:DDDDD
Előzmény: AmAno (4827)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4828
Miert erdekel ez teged annyira???

Előzmény: AmAno (4826)
AmAno Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4827
Engem esetleges (mostani vagy majdani :))tulajdonosától az oldalkocsi érdekelne ha az illetőnek nem kell (persze állapottól és ártól függően).
Előzmény: Ryan Giggs (4822)
AmAno Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4826
:)) Huppsz! De exportra. (A kanadaiaknak import :)) Szóval gyártottak ilyent kb 1965 körül?
Előzmény: Zoli_t5H (4823)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4825
Aki kapja, marja... Farkastorvenyek uralkodnak :D

Előzmény: KRAVEN (4824)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4824
Ejnye-bejnye, de huncut.............
Előzmény: Zoli_t5H (4823)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4823
Ha biztos, hogy 1956-os gyartmany, akkor engem erdekelne, a tobbit megbeszeljuk szemelyesen (esetleg e-mailben).

AmAno: nem inkabb exportra? :))

Előzmény: Ryan Giggs (4822)
Ryan Giggs Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4822
Kedves Mindenki!

Segítségeteket szeretném kérni, az alábbi paraméterű motorkerékpáron való túladásban.

Pannónia T5 (15LE) 1956-os gyártású, oldalkocsis motorkerékpár. Nem működőképes, azonban még az eredeti 3 bukósisak is meg van hozzá. Szerintetek hol és mennyiért lehetne eltűntetni, mivel nem értek hozzá?
Minden ötlet érdekel.
Segítségeteket előre is köszönöm.

AmAno Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4821
:)) Újabb tipuskérdéseim lennének. A T5-öt gyártották külföldi importra (pl kanadaira)?
AmAno Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4820
Ok!
Köszönöm a sok segítséget mindenkinek aki hozzászólt a kérdéshez! Remélem ennyi információ alapján sikerül majd beállítani a legjobb módon (tartson akár 1 hétig is)! :))
Előzmény: KRAVEN (4818)
Dizma Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4819
AmAno!

Kraven a bejáratás első 500 km-re értette a másfajta beállítást.

Előzmény: AmAno (4817)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4818
AmAno!

NEM!! Azt akartam írni, hogy az üzemihez képest kell neki vastagabb először, amit 50 km után visszaállíthatsz a f@sza beállításra! Bocs, ha nem voltam érthető...

Előzmény: AmAno (4817)
AmAno Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4817
Kraven!
Mit jelent az hogy "Az első 500 km után azonban vissza lehet (kell) térni az üzemi beállításhoz." ??? (500km-ig jól beállítottam aztán vissza az egész?)
Előzmény: KRAVEN (4809)
Dizma Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4816
Kösz Maci!!!
Előzmény: ClintEastwood (4812)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4815
Köszönöm! :-)
Előzmény: Zoli_t5H (4814)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4814
Maci: AVF lesz az, es ebben az esetben valamelyik 2 hengeres tipuse, azaz P20 vagy P21.

Előzmény: ClintEastwood (4813)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4813
Urak!

Egy kis segítségre lenne szükségem. A minap bontottam le egy Izs56-osról egy fesszabályzót. 6V-os, szögletes, alumínium fedeles, a fedélen 3 betű, asszem AFM (de ebben nem vagyok biztos) és egy "Made in Hungary" felirat. Lehet ez Pannóniáé? Ha igen, melyik változaté? Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv!
Maci

ClintEastwood Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4812
Tiszta apja... :-)))
Előzmény: Dizma (4808)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4811
"Hajszállal többet adni neki": természetesen itt a benzinre gondoltam.
Előzmény: KRAVEN (4809)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4810
"Mivel a mai benzinek minimum 91 oktánosak jobban –és gyorsabban -égnek és jobb a kompressziótűrésük is."

Nem akarok kötözködni, de én úgy tanultam, hogy a magasabb oktánszámú benzin nehezebben/lassabban ég el mint az alacsonyabb oktánszámú, a kompressziótűrése is éppen ezért nagyobb és ezért lehet neki nagyobb előgyujtást is adni!

Előzmény: frundsberg (4805)
KRAVEN Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4809
Üdv!

Egyet értek a karbi állításnál leírtakkal, csak hozzátenném, hogy egy elég lényeges változót kihagytál: a benzinszintet!!! Ezeknél a motoroknál rengeteget számít, így egy nyers motor belövése csak karbi szinten négy változós, ami a gyakorlatban minimum 1-1,5 nap állítgatást jelent. Az igaz, hogy megéri.
Ha bejáratod ajánlom, hogy vagy az olaj legyen vastagabb a benzinben (ilyenkor jó, ha az szintetikus, mert nem kapnak idegbajt a mögötted jövők és nem taknyolja agyon a kipuffot) vagy eleve lehet egy hajszállal többet adni neki, már csak a hűtés szempontjából is. Az első 500 km után azonban vissza lehet (kell) térni az üzemi beállításhoz.

Kraven

Dizma Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4808
Ha már témánál vagyunk...
Tegnap az én fiam is produkált: a pelenkát egy régész sem találta volna meg a sok fos alatt!:-DDDDD
Előzmény: Törölt nick (4806)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4807
:DDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (4806)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4806
Frundsberg kolléga ez a néhány utolsó szavad totál beleillik az utóbbi napjaimba .A kissebbik fiamat (10 hónapos)Úgy hivják hogy Botond és 3-4 napja a pelenka fogyasztás az átlagos 4-5db/napról felugrott kb 10re.Úgyhogy igazad van a Botond az fos. bocs de ezt nem hagyhattam ki.
frundsberg Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4805
Meg persze attól is függ a fogyasztás, hogy milyen főfúvóka van a gépben. A TLF nél asszem 110es a gyári de ettől el lehet térni ha van az embernek türelme, meg főleg ideje hozzá. Tehát egy pontos gyújtásbeállítással kell kezdeni a dolgot amihez le kell szedni a hengerfejet (köszönd meg a csepeli mérnők elvtársaknak). Ha már lent van körül lehet belül is nézni, kormozás stb, bár egy kevésbé használt mototrnál ez nem gond pláne jó olajjal.
Érdemes bejelölni az alaplapon is a bemért értékeket. Több szakival folytattam értekezést gyújtás témában, de a legtöbben nem tudtak konkrét értéket mondani. A gyári értékeket el lehet felejteni kivéve, ha van otthon néhány lezsírzott hordóban 72 oktános piros etilbenzin, hozzá zacskóban MMA vagy Arol2T olaj. Mivel a mai benzinek minimum 91 oktánosak jobban –és gyorsabban -égnek és jobb a kompressziótűrésük is.
Tehát a gyári 3,5helyett halálpontosat én sem tudok mondani mivel még nincs kész a motorom –biztos lehet mindenki benne, hogy addig állítgatom amíg a legjobb nem lesz:)))- 2 és 2,8 körüli előgy.t állíts.
Ezután próbautak sorozatán kell meggyőződni, hogy milyen a motor és ennek kapcsán lehet belőni a megfelelő fúvókát is. Bár az idő most nem túl alkalmas erre mivel a legtöbbet használt időhöz szokás fúvókázni de azért meg lehet próbálni.

Tehát: (alapos karburátor és benzincsap tisztitás után)
Ha a motor nagyon füstöl (az előírásos 1:25 mellett) és ezt nem a kipuf. Eltaknyolódása okozza akkor sokat kap. Kezdjük el fölfelé rakosgatni a súbertűn a lemezt addig amíg a füst csökken és a motor is jobban megy. Ekkor szokott az lenni hogy más nem lehet feljebb tenni a tűt de még mindig nem jó. Ekkor tegyünk be egy 0,5 tel tehát ha 110 volt akkor 105ös fúvókát és egyidejűleg a tűt LEGALSÓ állásba tenni.Ez FONTOS mert különben úgy beszegényítünk, hogy megragad(hat).
Az optimális teljesítményt fogjuk érzékelni fül és a motor rugalmassága alapján. Természetesen ezek közbe a levegőt is mindig hozzá kell állítani (alaphelyzet 1fordulattal kicsavarva-a csontig becsavartból-, ez elég érdekes mert ált. a karburátorok 99%ánál 1,5 fordulat az alap).
Jó beállításnál a motor nem füstöl (mint pl. vaughan kollega Tlje ami 1:20 ellenére sem füstöl ), jól gyorsul (már ahhoz a kevéske lóhoz mérten :), nem melegszik és a fogyasztása 4,2 körül van(gyári érték)
Hallottam már P10ről ami 105 ős fúvókával 2 személlyel 3litert fogyasztott igaz 70 es tempo mellett. Ezt Zoli T5h és egy másik ember is mondta, szóval lehetséges. Más kérdés, hogy jót tesz e a motornak? Amennyiben nem kopog-csörög vagy melegszik akkor elképzelhető, hogy hoszzabb távon sem káros.
Ezzel leírtam a szegény keverék jellegzetességeit is (irreális melegedés-szorulás, gázadásnál csörgés, durrogás, kipus kékülés).
Szegény keverék sok előgyújtással, jó kövér huszáros gázadással a motor biztos halálát okozza.

Zoli a habzós Botondos csepel blokkot saját kezűleg mostam ki hó tisztára benzinnel. Utána még brigéciollal és ki lett slagozva, szóval ott semmi nem maradt a tiszta öntvényen és a Coccolino puhaságán kívül :) a Botond az a fos

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4804
Mint minden mas egyhengeres Pannonianak, ennek a tipusnak is 4-6 liter kozott mozog a fogyasztasa, attol fuggoen, hogy mennyire jol van beallitva, es hogy mennyire hajtod.

Előzmény: AmAno (4803)
AmAno Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4803
Valaki tudna nekem mondani a TLF 250-es fogyasztásáról néhány szót? Előre is kössz...
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4802
Üdv Gasphy!
Hozzájárulás megadva ! De mi ez a yahoo?Én akárhányszor próbáltam bekukkantani mindig angol nyelvű oldalak álták utamat ami nekem olyan mintha kinai lenne .Németül elég jól beszélek,a foglalkozásom miatt napjaim nagy része azzal telik hogy svájci és német nyanyáknak adok el szemüvegeket de az angol az büntetés!Világositsatok fel a lényegről légyszi!
Előzmény: Gashpy (4793)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4801
En is alaposabban megneztem a kepeket, es azt kell mondjam, hogy szerintem eleg meresz kijelentes volt ez a "11-es valoban egyhengeres, gyanitom, hogy a 10es hengerfeje van rajta, de az oldaldekli az bizony 2hengeres"
A P11-es motorja minden mas tipustol kulonbozo, beleertve motorhazat, es a hengert is (ami, ha jol tudom mar csak abban is lenyegesen elter, hogy megnovelt hutobordakkal rendelkezik, es az agyaga aluminium). Van nemi hasonlosag a motorhazfedelek kialakitasaban a 2 hengeres tipusokehoz, de azert nem igazan lehet egy kalap ala venni.
(A vazrol nem is beszelve:)

Viszont: a P24 motorja az (kulsore mindenkeppen) ugyanugy nez ki, mint a P20-P21 motorblokkja, igy ha mar replika keszul, akkor mindenkeppen a P24 "lekoppintasa" johet szoba. (Bar, hangsulyozom, hogy ez az en egyeni velemenyem, sokkal ertelmesebb, meg halasabb feladat lenne egy jo uzembiztost szep 20-ast faragni belole.)

Előzmény: Gashpy (4800)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4800
Alaposabban megnezve a kepeket, kiderult egy-ket turpissag.
A 11-es valoban egyhengeres, gyanitom, hogy a 10es hengerfeje van rajta, de az oldaldekli az bizony 2hengeres (hasonloan a valahol korabban emlegetett, 20asbol fejlesztett 125os prototipushoz). A vaza viszont mint mar emlitettem nem a 10es sorozatra hajaz.
Kar hogy bizogy ezekbol sem lehetett semmi, mert szerintem formajukkal meg ma is el lehetne talan adni oket... No de hagyjuk a szentimentalizmust.

Mindkettonel elteres a szeriatol a legszuro. A 24ese is kerek.

Egyre inkabb kezdek beizgulni. Meg ha csak utanerzes is lesz, a lenyeg, hogy jol nezzen ki (micsoda szentsegtoro szavak). Es meg azt sem tartom kizartnak, hogy esetleg elterunk az eredeti konstukcios megoldastol, hogy jol is mukodjon...

Előzmény: Gashpy (4799)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4799
Koszonom. Marmint az URL-t es azt is, hogy nem linkelted be. ti en is meg modemen nyomulok. (Otthon ISDN max 64000bps, munkahelyen analog modem 33600 bps) Btw egy vasutmodellezo listan talakoztam mar olyannal is, aki C64-el olvasta a leveleit! Az emberke az USA-ban el...
Előzmény: Zoli_t5H (4798)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4798
Egy nagyobb felbontasu kepet itt talalsz rola:

http://kep.tar.hu/zoli_t5h/index.phtml?aid=27556351&pid=1996162&fullsize=1

(direkt nem linkeltem be a modemes kollegak miatt:)
Sajna nem a legjobb minosegu, mert akkor meg nem a sajat masinammal fotoztam, hanem egy gagyibb kolcson geppel.

A kulonbsegekrol meg csak annyit, hogy tudtommal eg es fold a ket motor, de majd en is szetnezek az archivumomban, aztan osszehasonlitom oket.

Előzmény: Gashpy (4797)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4797
Ugy latom egyszerre mocorgunk. En is erre a kepre gondoltam. Anno a szerencsere a Trashbol kimentettem. Ez a kep megvan jobb felbontasban is? Mert akkor szeretettel varom. A mienk aranybarna, es van a tankon is egy felirat. Kar,hogy csak regen lattam (szept eleje) es akkor meg nem gondoltam volna, hogy osszeharacsoljuk ra a zsozsit.:-) Csak az asszony meg ne tudja, hogy az en kezem is benne van felig. Igy is morog a feketem miatt..
BTW felmerult egy verseny-Berva vasarlasanak a gondolata is (vege 80kmh), de azert tudom, hol a hatar. A zsebem meg meginkabb...:-)))))
G.
Előzmény: Zoli_t5H (4795)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4796
Azt en is gondolom, hogy nem igazi 11/24, hisz a papirja is ezt mutatja, de replikanak jo lesz (buláj moci. Ha azt nezem a trajk sem mas(:-)))). No meg a kipuff is 20-as. De mit ertesz az alatt, hogy nagy szbara nyultunk?
Kepeket sajna meg nem csinalhattam, 1:mert meg nincs attarorlva a tobbihez, 2: Nem voltam meg Sio°on. Ha lesz valami, felteszem valahova.
Azert a kulonbsegre vonatkozo kerdes tovabbra is all. (Kepirodalomnak a winston.hu-t hasznaltam.)
No meg jut eszembe, hogy itt is volt valami kepbeszuras valami BNV-s motoshow kapcsan, amin egy elnevezes szerint 24-es volt (bordo) a KM standjan. Arrol nincs meg esetleg valakinek tobb kepe?
Előzmény: Zoli_t5H (4794)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4795
Most elolvastam figyelmesebben a hozzaszolasod, es kisse modositanek: esetleg P24-es replikat lehetne belole csinalni, bar egy hasonlo tankbol/ulesbol kiindulni, nem is tudom...
Mindenesetre replika-kesziteshez a legfontosabb, kell egy eredeti amirol masolhatnal, de ez az ami ugye nincs. Ha lenne, akkor mar jo nehany replika mocorogna az orszagban:D
P11 tudtommal nincs magankezben, sot egyaltalan nem hallottam letezo peldanyrol, tehat ennek a lemasolasa kisse bonyis lenne, az alapjan a nehany regi fekete-feher, AM-beli cikk/foto alapjan.
A kozlekedesi Muzeum tulajdonaban van egy P24, de kivancsi lennek ra, hogy annak is mekkora resze eredeti. Raadasul annyira feltik, hogy meg ki sincs allitva, csak kulonleges alkalmakra veszik elo, nem hinnem, hogy ugralnanak oromukben, ha valaki, replikakeszitesi celzattal kisse reszletesebben szemugyre szeretne venni:DD

Nekem egy kiallitason volt szerencsem lefotozni, ime:

Előzmény: Zoli_t5H (4794)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4794
Ghaspy: jo lenne, ha tudnal valami fotoanyagot feltenni, mert igy latatlanba igen nehez beazonositani, plane ha tenyleg ilyesmirol van szo.
Bar igy latatlanban azt mondom, hogy felo, de valami hazibarkacsrol lehet szo, ugyanis 24-es osszvissz 1, vagy 2 ismert az orszagban, 11-est meg meg szerintem senki nem latott eloben, ugyhogy nem hinem, hogy az a 80-ezres kategoria (inkabb 850, vagy meg tobb :) De ha megis az lenne, akkor nagy szarba nyultal baratom, aki meg eladta, az kidobott par 100ezeret az ablakon.

Mindegy, nem akarok okoskodni, meg veszmadar sem lenni, de szerintem nagyon keves az esely, hogy tenyleg egy gyari P11, vagy P24 prototipusrol legyen szo. Azert a kepeket varom.

Előzmény: Gashpy (4793)
Gashpy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4793
Udv Mindenkinek!

2 kerdes, melybol egyik celiranyosan TLT-s kolleganak szol. Ezzel kezdem:
1) Egy ismerosomtol eljutott hozzam az arlistad. Mivel (velemenyem szerint) eleg versenykepesek az araid, feltennem a Yahoo-s listara, a fajlok szekcioba. Hozzajarulsz ehhez? (Bar ha Te is tag vagy, felteheted sajat magad is...)

2) Egy hete beruhaztunk a batyammal egy kethengeresbe (Vegso ara 85 lett). A papirjai szerint 20-as (1971). Motorcsere 1974. Ez idaig OK. De. A tartaly es az ules formaja 11/24 (a KONYV es az internetes forrasok alapjan)! Az mar tuti, hogy nem csinaljuk vissza 20-asra, inkabb egy replika lesz.
Es itt a kerdesem: mi a kulonbseg a 11 es a 24 kozott? A vaz mindkettonel hasonlonak tunik, ezert a 11 kilog a 1n sorbol. A blokk is 2 hengeresnek latszik. Ezert szinten log. Marmint ki. A sorbol. Akkor most hanyas a kabat?

Gashpy

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4792
Jaja az, a masikat sajnos kisse nehezebb beszerezni, es az ara is borsosabb, de azert nem lehetetlen, majd meg probalkozom. (Az osszel lesz meg 2-3 borze, ahova el fogok menni)
Előzmény: Dizma (4791)
Dizma Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4791
Ezek szerint sikeres volt a szolnoki bourse.
Köszönöm az anyag beszerzést, a bilincsekről meg majd megegyezünk.

A váltótengely gondolom a lánckerék kihajtásos tengely?

Előzmény: Zoli_t5H (4790)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4790
Fel a fejjel Dizma pajtas, igy legalabb lesz idod a telen megborozni a jarganyt. :D

Sikerult vennem neked egy gyari uj valtotengelyt (igaz csak az egyiket de mar az is haladas), meg berugo gumit, meg labtarto gumikat, es csak a penzednek a felet koltottem el.:D

Olyan kormanytarto bilincsem meg van egy par, csak ki kell glancolni oket.

Előzmény: Dizma (4789)
Dizma Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4789
Köszi az aggódást!
Nincs semmi bajom, csak a számítógépemet hazavágtam egy PcAnywhere program installjával.
Azóta várom a számítógépes emberemet, hogy csinálja meg a win2k-mat de hiába. Épp tegnap kalózkodtam össze valami rendszert és most éppen utána olvasok a topicnak.

Szóval!
Részeg fekszik az utcán, odamegy hozzá a narkós :
- Extasy?
- Nem. - jön a válasz.
- Fű?
- Nem. - mondja a részeg.
- LSD? - kérdi a narkós.
- El, hát!!!

Na kérem így jártam én is: ELesDem!
Komolyan mondom egy élmény volt! Na persze negatív a motor miatt és pozitív mivel egy karcolás nélkül megúsztam. Persze ehhez kellett az is, hogy egy árva autó se legyen az esés után a közelemben.
Veszteség lista:
- a kormányt tartó bilincsek
- a bal oldali lábtartó
- a váltó pedál
- az első teló boritáson a festék(ottmaradt a macskakövön)
- az előző nap felvarrt, zsír új kord nadrágom, melyből kimoshatatlan az utca mocska.

Egy biztos: miközben csúsztam a földön, (kb 12 métert) arra gondoltam, hogy nem kellett volna csak a hátsó fékkel fékezni a nedves úton. Aztán arra, hogy szegény motoromból vajon mi marad?
Amikor felálltam a motor még járt, és a fekvő helyzetben rosszul funkcionáló porlasztóból az utolsó ütemhez szivta ki a benzint. Mire a motorhoz értem már lefulladt. Az elhaló motorhang örökké megmarad az emlékezetemben. Szimbolikusan jelezte számomra az idei mototoros évad végét.

;-(((Tegnap vettem meg a BKV bérlet szelvényt!!!;-(((

Elvonultam bőgni...

Előzmény: frundsberg (4786)
AmAno Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4788
Sziaszotok! Sok tapasztalt embert kérdeznék, hogy tapasztalatotok szerint mennyit eszik a TLF? Gyárilag 4 litert de engem a valóság is érdekelne. Igaz lehet ez a gyári szám vagy nem? No?
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4787
Dizmanak kutya baja, szoktam vele beszelni telefonon, egyszeruen csak apaskodik, meg most valamiert nincs netje.

Frundsberg: nem lehet, hogy azert habzik az a Botond, mert elotte volt benne valami olyan olaj, amit nem szeret? Mert ha nincs rendesen atmosva a blokk, es valami olyan olajjal toltesz utan, ami valamiert nincs koszono viszonyban az elozovel, akkor legyen az barmilyen olaj, ugy fog habzani, mint oreganyam forgotarcsas mosogepe.:D

frundsberg Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4786
Hogy van Dizma kollega? Miért nem ír? Remélem nincs komolyabb baja és persze a motornak sem, bár az helyrehozható
frundsberg Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4785
Természetesen váltóba. A motorba hogy látnál bele?
Egy Csepel 100/48ról van szó konkrétan amin csúszott a kupplung úgyhogy a próbakör után kicsavartam az állítót és akkor látszott. Persze akinek ez van a motorba hagyja nyugodtan, csak a köv. olajcserénél gondolja meg.
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4784
Váltóba tettétek vagy motorolajnak?
Előzmény: frundsberg (4783)
frundsberg Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4783
Zoli a szimmeringek ha nem mondtam volna már megjöttek.Csak arra nem emlékszem hova is tettem őket...

Mindenkinek mondanám, hogy a Botondot felejtse el. Eddig én is pártoltam mivel jó régies sűrű motorolaj, de most valamit változtattak rajta mivel az egyik kuncsaftnak készülő motorba rakva úgy habzott 1km es motorozás után, hogy borzasztó. A motorolajnak pedig legfontosabb tulajdonsága, hogy ne habozzon. Most kutatunk megfelelő helyettesítő után.

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4782
SCHNITT kollega: hogy mit kezdel mar megint? Hat ezt a "Steve Bundy"-zast, Schnitt kollega. :DDD

Előzmény: Steve Bundy (4781)
Steve Bundy Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4781
"(Danuvia hátsó lámpa aktuális még ?)"

persze hogy de.
hétvégén felhoztam Bp-re, csak az időpontot és a helyszínt kell egyeztetni. Neked mikor lenne jó?

ZoliT5H:
Mit kezdek már megint?

Előzmény: t5_dth (4760)
V Zotya Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4780
Kedves Narbondel Kolléga

Nálam is volt hasonló probléma a T5h -nál. Én is leszedtem a lenkereket kivettem, kimértem a tekercset, és a kondit is megvizsgéltam, hogy jól műkszik-e. A ludas a kondenzátor volt zárlatot jelzett a műszer. Kicseréltem, és azóta is szép szikrát ad.Úgyhogy, ha szétszeded, nézd meg szerintem ezt is! Jó szerelést!

Előzmény: Narbondel (4777)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4779
AmAno: Mail ment.

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4778
Hat, nem tudom, de nekem meg eddig sosem volt bajom a bakelit aramkivezetovel egyik motoromnal sem, de lehet, hogy csak szerencses vagyok. :)
Előzmény: Narbondel (4777)
Narbondel Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4777
Kedves Kartácsok,

Szomorú hírem van, péntek óta nincs szikra nálunk. Néha-néha van, akkor pöcc-röff de hamar leáll. Most lenderéklehúzót kell kölcsönkérjek hogy megfeszmérőzzem a tekercseket, remélem ma este erre sor kerül. A Fater szerint viszont az áramkivezető bakelit anyaga "típushiba". Még leírni is szörnyű ilyet. Nem olvastam végig a topikot hogy volt-e erről szó korábban. Most teflonból fog nekem esztergálni egy áramkivezetőt mert szerinte a bakelit mint anyag szar, főleg ha felmelegszik a blokk akkor leadja testre a feszültséget és ezért nincs szikra.
A hátsó 12 voltos izzóm is lötyög, valamit kell vele csináljak mert nem érintkezik de megoldom. Érdekes jelenség, hogy a két bütyök az izzó alján egy idő után lassú olvadás tüneteit produkálja, ezér kezd lötyögni mert nem feszül. Egyszerűen bemélyedések keletkeznek a fémen amit szintén nem értek. Mindenesetre van nálam mindig pár tartalék izzó.
Mi a véleményetek a bakelitkérdésről?

ggabbroo Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4776
Ajánlom mindenki figyelmébe:
http://www.remias.hu/tneki/kepek/2003/trab_tal_03/
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4775
Üdv Kollegák!
Milyen jó érzés ha hiányzom nektek! Bár nem értem miért reklamáltok hiszen én ott voltam a börzén csak nem Szolnokon hanem Pápán.Szolnok nekem olyan 300km lett volna tehát elég sok motyót el kellett volna adnom hogy rentábilis legyen az üzlet.Egyébként jövő vasárnap Polgárdi, rá egy hétre pedig Campona és mindkét helyen szolgálatban leszek,ha nem jön közbe semmi!
Előzmény: frundsberg (4769)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4774
TLT-s kollégát én is hiányoltam! Szerettem volna venni tőle még egy megszakítót, a múltkori nagyon jól üzemel, remélem még van neki.
Így csak egy kuplungbovdent vásároltam 500 pénzért. Szép lassan gyűjtögetek, mivel jövö tavaszig szeretném megcsinálni az univerzális pannoniás túlélőkészletemet!:)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4773
Nem, Bornholm, meg Relikvia buli volt a Rocktogonban (de nem jartal tul messze az igazsagtol:)

Bocsi az OFF-ert:D

Előzmény: szanta (4771)
AmAno Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4772
No, megjöttem. Ha már a börzéről van szó, nem akartok feldobni néhány képet róla? Ötletem az nincs hogy hova (ide-e, vagy valami weblapra), de nem lenne rossz megnézni egy-két fotót. Ha lesz időm csinálok egy oldalt és oda feldobhatunk ilyen dolgokat.
Zoli: Már kevesebb mint egy hét! :)) Jah és lehet (ártól függ), hogy lesz egy bazinagy autó.
szanta Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4771
Zoli! Tán Pokolgépen voltál??
Előzmény: Zoli_t5H (4767)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4770
Nekunk sikerult majdnem 10 rugot elszorni aprosagokra, de megerte, mert mind gyari uj cuccok.

frundsberg Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4769
Szerencsésen megjártuk a szolnoki börzét ami elég nagy számú volt a szinte végig esegető-szitáló eső ellenére.
TLT-s kollegát viszont hiányoltam! Pár dolgot akartam ugyanis venni.

Szétszedtem az egyik P10 telószárat, hát nem volt egyszerű!! Nem a bonyolultság miatt hanem mert a tetején lévő kis tölcséres rész (4lukkal amit csak körmöskulccsal lehet leszedni. Az egyik lejött a másikba beletört :(

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4768
hehe:DDDDD

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.05 0 0 4767
Nos uraim, most erkeztemm meg egy jo kiis koncertrol, de azert probalok holnap, boccsanat !ma ott lenni idoben a talalkozasi pontnall.
Jo buli volt, bocs az OFF-ert:DD

CsA Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4766
szanta - mint helyismerettel redelkező!
vagy más aki esetleg tudja!
Ha Debrecen felől a 4-esen jövök, akkor ogy jutok legegyszerűbben a szolnoki börzére?

CsA

abes Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4765
Sziasztok!

Egy Simson fűnyírónak a motor részét eladom vagy elcserélem. A henger fel lett fúrva, új a dugó. A főtengely nem lett felújjítva és egy kicsit görbe. Ha valakinek van ideje és kedve akkor be lehet üzemelni. (kaptunk egy új benzines fűnyírót ez meg csak foglalja a helyet)

Minden féle P20-as alkatrészt beszámítok.

Ajánlatokat, kérdéseket a ptsebestyen'kukac'freemail.hu címre kérem. Legközelebb csak pénteken leszek net közelben.

szanta Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4764
No mivel mostanában rengeteg időm van, ezért tegnap sikerült megcsinálnom a gázbowdent (1 hónap alatt), mentem is egy próbakört, ami persze csúcs volt egy hónap motornélküliség után, de az lett a vége, hogy töklapos gumival kellett hazatolnom a motort, ugy 6km-t, ami - ha valaki még nem próbálta volna - nem a legszebb éjszakai elfoglaltság!! A szelep kiszakadt a helyérőr, valszeg elég lapos volt a gumi, és elmászott a belső. Nade ezt a hibát gyorsan ki is javítottam, és csak remélni tudom, hogy a holnapi börzéig más baj nem lesz :) Mivel addig nem is fogom használni. Most indulok Pestre, remélem sikerül reggel 9-ig visszaérnem Szolnokra! Ott találkozunk!
sziasztok

Zoli, szám okés! :))

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4763
Hoppa, akkor megprobaljuk meg egyszer:DD

Előzmény: szanta (4762)
szanta Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4762
Szia Zoli!
Csak a telszám maradt ki a levélből, amugy rendben van :)))))))))
Kérem pótolni!!

Előzmény: Zoli_t5H (4758)
CsA Creative Commons License 2003.10.04 0 0 4761
Topictalálkozó van a szolnoki börzén?
Akkor én is megyek!
Kék valamit a helyszínre egyeztetni, szívesen mennék körbe tapasztaltabb börzés sporttársak kíséretében... főleg Danuviában jártasabbak lehetnének a segítségemre :-)

CsA

t5_dth Creative Commons License 2003.10.03 0 0 4760
Hello Schnitt kolléga!

A film meg van. Megbeszélhetjük az eljuttatását hozzád!

(Danuvia hátsó lámpa aktuális még ?)

Előzmény: Steve Bundy (4755)
emilh Creative Commons License 2003.10.03 0 0 4759
Zoli! Igen, a vasárnap OK. Már egyeztettem ggabbroo kollegával is. Értetek már együtt megyünk.
Előzmény: Zoli_t5H (4758)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.03 0 0 4758
AmAno, szanta: mail-ek mentek.

Emilh: akkor ugy nez ki, minden rendben lesz vasarnap?

AmAno Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4757
Köszönöm a (nekem) részletekbe menő gyors információ szolgáltatást. :)) Zoli: délután ment mail.
Előzmény: Zoli_t5H (4750)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4756
Ooo, mar megint kezdi! :DDD

Előzmény: Steve Bundy (4755)
Steve Bundy Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4755
Kartácsok!

Régebben volt téma a Budapest retro c. film.
Megvan azóta valakinek? És esetleg kölcsön is tudná adni egy copy idejére?

Ja, ha valaki nem tudja, Schnitt voltam még reggel, csak nevet cseréltem :o))

szanta Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4754
Köszi!
A film miatt meg nem kell aggódni, csak az a fél perc ért valamit!

üdv

Előzmény: Zoli_t5H (4746)
fda Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4753
A sárvédő körül volt már egyszer vita, ott abban maradtunk, hogy igenis, gyártották ricnizett sárvédővel a TLF-et. A "perdöntő" bizonyíték az én gépem volt és az első(!) tulajdonos becsszava, hogy a sárvédőket nem cserélte le.
Ezen kívül, a légszűrőn nincs elzáró rostély.
Előzmény: AmAno (4749)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4752
Én még megemlíteném a teleszkópot és a zsírzógombokat is. Ja, és a TLF mindkét oldaldobozán két-két bakelitcsavar van, a T1 baloldali dobozán csak kulcs, jobboldali dobozán csak egy csavar középen.
Előzmény: AmAno (4751)
AmAno Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4751
Van valakinek egy Dani Péter féle csepelek, pannóniák könyve eladó?
Zoli: email ment
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4750
Hat ez egy jo es egy sokat vitatott kerdes, de megprobalok a teljesseg igenye nelkul, csakis a szemelyes tapasztalatokra, es latott dokumentaciokra hivatkozva valaszolni:

A TLF tipus: 1958 ev vegen kezdtek el gyartani, a TLT tovabbfejlesztett tipusakent (lasd. a neveben is: TLF, azaz: Teleszkop, Lengovilla, Fejlesztett). '59-ben voltak modositasok a tipuson, mint pl. a sebessegvaltoban a fokozatok kapcsolasi sorrendje 1-0-2-3-4 helyett a kesobbi tipusoknal is alkalmazott 0-1-2-3-4 lett. Tobbek kozott a karburator is a 25mm torokatmeroju, kulon uszohazas helyett, a kesobbi tipusoknal is alkalmazott 27mm-es torokatmeroju, egybeontott uszo-, es keverohazas lett. Kozos ismertetoje viszont az volt ezeknek a tipusoknak, hogy a vaznyaktablajan mindegyiknek az szerepelt, hogy Pannonia de Lux TLF, egeszen 1961 ev elejeig. Tehat az utolso TLF-ek '61-ben jottek ki, utana ugyanezt a tipust T1 neven forgalmaztak egeszen 1964-ig. 1961-ben meg TLF es mar T1 neven is forgalmaztak a szinte teljesen azonos kinezetu tipust, azonban apro elteresek azert voltak: pl. a TLF-nek a sarvedoi meg nincsenek "ricnizve", mig a T1-e mar igen. A TLF bal oldali szerszamdobozan a kulcsos zar mellett, meg van ket fekete bakelit menetes zarocsavar is, mig a T1-en mar csak a kulcsos zar van. A TLF-en a vazszam meg a nagyobb meretu, kerekebb formaju karakterekkel van beutve a vaz jobb oldalanak also hajlataba, mig a T1-en mar a kisebb, szogletes karaktereket alkalmaztak, es a vazszam a kesobbi tipusokon is ismert helyre a vaz jobb oldalanak felso reszen a tank alatti lathato reszen van beutve. Valtoztak a vazon a heggesztesek, merevito-szelvenyek kialakitasai is nehany helyen, de azt most inkabb nem reszleteznem. Kesobb magan a T1 tipuson is tortentek valtozasok, talan a leglatvanyosabb a hatso lampae volt, mert azt szinte minden even valtoztattak a 4 eves gyartasi periodusban. Aztan '64-ben jott a kis fekdobos T5, de meg volt T1 is, de ez mar egy masik tortenet.:D

Előzmény: AmAno (4749)
AmAno Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4749
No, újabb okos kérdés: A TLF és T1 között mik a főbb különbségek? Zoli: nemsokára megy egy mail (még írom)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4748
Jol van, ahogy neked megfelel. Mi ott leszunk a fosuli elott, az agyuknal, 6:30-kor. (Remelem reggel nem lesz nagy dugo a koruton.) Ja, es a szamodat megkaptam.

Előzmény: emilh (4747)
emilh Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4747
Zoli! Ez a Köbánya dolog nagyon bekeveredett. :-) A kollegám P+R utazik, ezért mondta, hogy Köbányáról kb 1.5 óra az út Szolnokig. Én az Örstöl fogok indulni. Elmegyek ggabbroo kollegáért mondjuk 6:20 körül és utána a körúton megyünk értetek a fösuli elé. A 6:30-6:45 szerintem igy is jó lesz.
A telefonszámomat megkaptad?
Előzmény: Zoli_t5H (4744)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4746
szanta: ne parazzal, mar emilh baratunkkal le van zsirozva a szolnoki borze, ugyhogy hacsak ossze nem dol addig a vilag, akkor megyunk. Ugye emilh?
A szamomat kuldom mailben, majd 8-9 korul csorogj rank, hogy megtalaljuk egymast. (Remelhetoleg legkesobb fel9-re odaerunk.)

Basszus arrol a filmrol rendesen lemaradtam, pedig sokszor lattam az elozeteset, es elhataroztam, hogy megnezem, aztan megis a karib tenger kalozai, vagy valami hasonlo lett belole.

:D

Előzmény: szanta (4745)
szanta Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4745
na nehogy most meg már ne tudjatok lejönni Szolnokra!! Már vártam, hogy találkozzunk élőben is. Így is irigykedve olvasgatok a KMtalikról, igaz most nem motorral jöttök, de legalább jöttök helybe. Én ugy intéztem mindent, hogy vasárnap reggel 8-9 körül visszaérjek Szolnokra, ugyhogy remélem nem jön közbe semmi, és ki tudok menni Panncsival. Bár biztos használható leszek 24órázás után... :) Tényleg Zoli, el tudnád a számod küldeni, hogy tudjalak keresni titeket, ha nem ismerném fel a csapatot, és ha egyáltalán akarjátok, hogy keresselek :)) Ja és természetesen most aszongyák, hogy esni fog :((

A kémes filmet én is láttam. (A sakál árnyéka) Vagyishogy háttérzajnak ment aztán egyszer csak a szemem sarkából mintha valami pannóniát láttam volna, hitetlenkedve ugyan, hogy ilyen van egy amcsi filmben, de azért bámultam feszülten, mert meg akartam bizonyosodni. Vagy 5 perc mulva fel is tűnt ismét a főszereplő gyerek, elöl valami bazi nagy spoilerrel felszerelt panncsival.

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4744
Mivel Vaughan kollega visszamondta, igy most mar mindenkeppen szamitunk rad Emil.

Ha neked ugy megfelel, akkor vasarnap reggel 6:30 - 6:45 kozott talalkozzunk a nepligetnel, a Zrinyi katonai fosuli elott. Pontosabban az ut masik oldalan, nem ott, ahol az agyuk vannak, mert ugyis Kobanya felol jossz, es ugy fordulunk ra majd a korutra, aztan felvesszuk ggabbroot.

Schnitt Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4743
Visszaolvastam, belátom, igazad van.

Kíváncsi vagyok, Vaughan mit válaszol a kérdéseimre a fődarabokkal kapcsolatban.

Előzmény: Zoli_t5H (4742)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4742
Ejnye-ejnye, legalabb ezt ne mondd, mert kb. 2000 hozzaszolassal ezelott mar reklamoztam ezt a motort, de akkor itt a forumon senki nem mutatott erdeklodest. Aztan jo ideig megint nem akartam eladni, de most, hogy ujra fojtogat a helyhiany, meg ugysincs ra idom, megemlitettem ujra, es ugy nez ki, hogy ujdonsult tagtarsunk, AmAno lecsapott ra. De igerem, hogy amennyiben esetleg megis visszalepne, akkor a tied a gep.
Bocs, de tudtommal te vegig ragaszkodtal a sajatod lepapirozasahoz, pedig en tobbszor is mondogattam neked, hogy kar bele idot, es penzt olni, inkabb vegyel valahol egy papiros roncsot, es epitsd at.

Előzmény: Schnitt (4739)
vaughan Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4741
Hi! a hétvégi börze részemről lefújva. sajna. meló ezerrel! minden jót!
Előzmény: ggabbroo (4740)
ggabbroo Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4740
Király!!!
Akkor jövök én is!
Előzmény: emilh (4737)
Schnitt Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4739
Itt vagyok, kollegák, csak továbbképzésen voltam.

Vaughan kartács:
A váz és a blokk témájában megdobhatnál egy emillel.
Ilyeneket írhatnál róla, hogy kinek a nevén van, származási papírokkal mennyire van ellátva, és mennyit kérnél érte, mennyiért számítanád be a hengert.
Ha nem Te vagy tulajként a forgalmiban, akkor részemről visszalépnék az üzlettől, mert egy ilyen dolog miatt szívok a gépemmel régóta, nem szeretném újra elölről kezdeni a mókát.

ZoliT5H:
Mikor nyűglődtem a forgalombahelyezéssel, miért nem szóltál, hogy van egy eladó géped tiszta papírokkal? :o(( Ráadásul ennyi pénzért... :o((

:o((((((

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4738
Uraim!

Csak okulaskeppen: epp most beszeltem Dizma kartarssal, akinek sikerult szepen felnyalnia az aszfaltot a minap a T5-jevel.
Emberi aldozatok szam: 0.0
Az anyagi kar jelentos, mivel sikerult neki legyalulnia a paripa bal oldalat.

Ugyhogy vigyazzatok magatokra, az ordog nem alszik. (tudom, hisz ismerem, egy csunya szakallas ember:)

emilh Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4737
ggabbroo kollega! Hogy döntött? A háztól-házig fuvar biztosítva. Korán kelünk és délre már itthon is leszünk!
Előzmény: Zoli_t5H (4735)
Skuzzy Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4736
Persze ma mar nem talalok tegnapi tv musort a neten:-( Valamelyik kereskedelmin ment ugy 21-23 kozott kb, es a terrorista elfogasarol szolt.

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4735
Na, hat ez tobb, mint tokeletes... :DD
Akkor a katonai fosuli elotti parkoloban fel tudsz venni minket.

Skuzzy: milyen filmrol van szo pontosan?

Előzmény: emilh (4733)
Skuzzy Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4734
Sziasztok:-)
Tegnap este belepillantottam a Carlos filmbe, es a Pesten forgatott reszeknel (ami persze kelet Berlinben jatszodott) egy jelenetben a foszereplo egy pancsival kozlekedett:-)))
emilh Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4733
Zoli! A Népliget tökéletes! Ha jól emlékszem ott a katonai föiskola elött meg is lehet állni. Onnan már csak egyenesen kell menni kifele a városból, ha jól tudom.
Küldök telefonszámot.
Előzmény: Zoli_t5H (4732)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4732
emilh: amennyiben kobanya felol jossz, es ggabbroo-t a koruton felveszed, es elotte erinted a nepligetet (pontosabban a korut es az ulloi ut keresztezodeset, ahol a fradi palya is van) akkor minket ott fel tudnal venni, mert onnan nem messze lakom.

De ha mas utvonalon jossz, es nem erinted a Nepligetet, akkor vegul is ki tudunk menni az Ors-re is, es ott veszel majd fel minket.

AmAno: Mail ment.

Előzmény: emilh (4731)
emilh Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4731
Nekem az Örs vezér tere van legközelebb, mint közismert hely. Ha jön ggabbroo, akkor öt náluk is fel tudom venni, nincs messze, bár még nem tudom pontosan hol lakik :-).
A szolnoki kollega azt mondja, hogy kb másfél órás utazással lehet számoloni Köbányáról indulva. Igy 7-re mindenkit össze kellene szedni és indulni.

Zoli! Ti hol tudnátok csatlakozni?

Előzmény: Zoli_t5H (4730)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4730
Na ez franko, ez legalabb egy biztos pont:D
Sajna vaughan kollega meg nem jelzett vissza, hogy tuti okes-e a hetvege, es onala sajna nem is lehet biztosra menni, mert van ugy, hogy nincs beleszolasa, mert ha hetvegen ugyeletben van, es beut a crach, akkor mennie kell, es akkor ugrott a fuvar.

Mindenesetre szerintem reggel legkesobb azert 7-kor el kene indulni, hogy 8, fel9-re odaerjunk. A helyszin tenyleg az a parkolo szokott lenni. Emlekszem, mikor legutobb voltunk, akkor lehetett latni a foutrol, ahogy jottunk Pest felol, szoval nehez elteveszteni. Szerintem, mivel csak vasarolni, nezelodni megyunk, igy delre biztosan haza lehet erni, ugyhogy megnyugtathatod az asszonyt ggabbroo.

emilh: es hogy gondoltad, hol tudnank csatlakozni hozzad?

Előzmény: emilh (4728)
AmAno Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4729
Én biztos nem megyek, mivel se a kiindulási pont se az időpont nem stimmel. :((
Zoli: Írtam mail.
Előzmény: Zoli_t5H (4726)
emilh Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4728
Sziasztok!

Részemröl rendben a dolog, a Samara is készen áll. Most tudakoltam meg egy szolnoki kollegától a helyszint. Szerinte az Evezős Csárdánál lesz és elég könnyen oda lehet találni az elkerülö útról.

ggabbroo Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4727
Hánykor indulnánk? Asszony délre szervezett családi pogromot, szerinted addig visszaérünk?
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4726
Udv Uraim!

Akkor el kellene vegre donteni, hogy vasarnap reggel hogy jutunk el a szolnoki borzere. Mi egy baratommal ketten mennenk, meg emilh kartars emlitette, hogy jonne. Meg valaki? Vaughan kollega, ossze fog jonni a fuvar, vagy inkabb izzitsa emilh kartars a Samarat? :D
Nekem teljes mindegy, hogy kinek fizetek a benzin/gazolaj koltsegbe, a lenyeg, hogy lejussak valahogy.
ggabbroo kollega esetleg?

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4725
Basszus frundsberg kartars, lehet, hogy jobban jarnal, ha kivarnad, mig vegeter ez a szuretelos, palinkafozos idoszak, mert mikor hetvegen nalad jartam igencsak lehetett erezni a szomszedbol a cefreszagot.
Es amig cefre van, addig muslinca is van, no meg jo kis hazipalesz, de ezt most inkabb hagyjuk... :DDD

Előzmény: frundsberg (4724)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4724
A rohadék muslincákat legszívesebben nagykalapáccsal verném szét, mert ma harmadszor fújtam át a sárvédőimet és megint szépen beletapadtak. Természetesen csakis a látható részeken véletlenül sem az ülés alatt. Bazzeg Murphy...
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4723
ggabbroo: Mail ment!

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4722
Eleg nagy a kocsi, gondolom igen, bar ebben inkabb vaughan kollega az illetekes.
De egyebkent igy jobb is, hogy van meg egy auto talonban (sajna vaughan kolleganak a munkajabol adodoan barmikor kozbejohet valami, es akkor ugrott a fuvar), igy ha az a szerencsetlen helyzet all fenn, hogy vaughan meg sem tud vinni minket, akkor nekunk kell bekonyorogni magunkat hozzad:D

Egyszer jartam mar a szolnoki borzen, es ha jol emlekszem eleg nehez elteveszteni a helyszint, mi akkoriban rogton megtalaltuk.

Előzmény: emilh (4721)
emilh Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4721
Szia Zoli!

Beférnék még az autóba? Rajtad és vaughanon kívül még ggabbroo jönne, ha jól emlékszem a hozzászólásokra. Külön kocsival is tudok menni, csak nem tudom, pontosan hol lesz a börze.

Emil

Előzmény: Zoli_t5H (4720)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4720
Szia,
egyenlore ugy nez ki, hogy vaughan kollegaekkal megyunk kocsival, hacsak kozbe nem jon neki valami. (Mindenkeppen valahogy autoval kellene menni, mert mar nagyon hideg van a hosszu tavu motorozashoz.)

fda:jaja, ugyanabban a tarsashazban lakom, csak ket lakassal arreb koltoztem, de ha ramcsorogsz, ugyis lemegyek eled az utcara.

Előzmény: emilh (4714)
fda Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4719
OK, előző este azért rádcsörgök. Még mindig a ott laksz, ahol korábban?
Előzmény: Zoli_t5H (4718)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4718
Mondjuk holnap, vagy holnaputan, reggel 8 es fel9 kozott, nalunk?
Előzmény: fda (4717)
fda Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4717
Valamelyik reggel, ha megfelel.
Előzmény: Zoli_t5H (4716)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4716
fda: Hely? Idopont?

Előzmény: fda (4715)
fda Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4715
Zoli bácsi!

Ha már így beindult a biznisz, jelentkeznék a kukaclemezért, meg a könyökcső és a kipuff.dob találkozásánál levő bilincsekért.

Előzmény: Zoli_t5H (4713)
emilh Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4714
Sziasztok!

Vasárnap a szolnoki börzére lesz szervezett kirándulás? Én is szívesen elmennék. Még mindig nincs kormányom és hátsó lámpám a P10-hez.

Üdv
Emil
(bordó P10H)

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4713
Na, akkor ugy latom most jon a problemasabb resze a dolognak, de azzal mar szerintem nem kellene a tobbieket farasztanunk, ugyhogy megy privatban, mailben.

Előzmény: AmAno (4712)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4712
:))) Ez igen szép!!! Hát dolog az lesz vele, azt látom (nem szakértőkét is), de ahogy mondtad érdemes foglalkozni vele. Hogy gondoltad a dolgot? Összerakod valamelyire utána menjek megnézni vagy ketten összerakjuk (azt kicsit nehezebb lesz összeegyeztetni - bár tudok kivenni szabit).
Előzmény: Zoli_t5H (4710)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4711
Egyébként azt olvasom itt a Szente féle "így gondozd a pannóniád" című könyvben hogy 1959-ben apróbb változásokat hajtottak végra a TLF-en ami némi teljesítménybeli plusz adott a mocinak. Egyszer ha lesz idő bedigitalizálom ezeket a régi könyveket. Jelenleg kaptam kölcsön kettőt.:))
Előzmény: Zoli_t5H (4704)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4710
Valamikor osszerakva igy nezett ki:

Mindenkeppen egy jo restauralasi alap, pontosabban ugy ertem, hogy erdemes vele foglalkozni, penzt kolteni ra, mert forgalomba helyezheto, minden papirja tiszta, a nevemen van. Azt nem mondom, hogy nem lesz vele munka, de ez az egesznek a varazsa, mar ha van ra az embernek ideje. (En foleg ezert adom el, mert nincs ra idom, hogy foglalkozzak vele.)

Előzmény: AmAno (4709)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4709
Jah és ha lenne róla valami képed (aká szétszedve akár régi de egyben) az nagyon jó lenne, nagyon örülnék neki.
Előzmény: Zoli_t5H (4707)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4708
Persze hogy komolyan gondoltam. Többi kérdésemet azért is nem tettem fel mert egyrészt gondoltam meg tudjuk beszélni emailen (nem hinném hogy időpontegyeztetés stb-re kiváncsi mindenki), másrészt meg hiába is kérdezném mik a hiányosságai ha egyszer nem értek hozzá annyira.:( Azt írtad hogy papírok megvannak, meg rendszám is van, ebből azt gondoltam hogy hiába van szétszedve (persze szeretném egyben is látni ha lehet) ha összeteszzük nem ordítom le a fél hegyet nálunk mert nem is pannóniát vettem. :-)) Szóval engem komolyan érdekel. :))
Előzmény: Zoli_t5H (4707)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4707
Na, en orulnek, ha jo kezekbe kerulne, de meg sem kerdezed, hogy mik a hianyossagai, es hogy helyileg hol talalhato? Vagy az nem szamit? :D
Egyebkent en egy olyan 40rugo koruli iranyarra gondoltam, de ha komolyan gondolod, es elmegyunk osszeszedni a darabjait, akkor meglatjuk, hogy hogyan tudunk megegyezni. :D
Szoval?

Előzmény: AmAno (4705)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4706
vaughan:
Nézted mostanában az apronet-en az MZ hirdetéseket? Van egy viszonylag jó állapotú TS125-ös kemény 25eFt-ért! Nem érdekel?
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4705
Megvéve!!! :-)) Mennyiért eladó? Még jó hogy eszedbe jutott. :-))
Előzmény: Zoli_t5H (4704)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4704
AmAno: Ja, el is felejtettem emliteni, hogy nekem van elfekvoben egy ilyen elado, pontosabban egy ennel regebbi, '60-as evjaratu, meg TLF tipus. Az a gond vele, hogy picit hianyos es jelenleg szet van izekre szedve (eppen ezert nem is tul draga:), viszont uj rendszama, uj forgalmija, torzskonyve van neki. Ja es a motorja bontatlan, szepen ketyeg.

Előzmény: AmAno (4702)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4703
Jo az eszrevetel, latom ggabbroo baratunkra nem csak a kosz ragad ebben a forumban! :D
Egyebkent, mivel a jargany '61-es, igy teljesen elkepzelheto, hogy a TLF vazat hasznaltak, hisz a T1-es nem mas, mint egy nagyon picit modosult valtozata a TLF-nek, es '61-ben meg mind a ket tipusnevvel forgalmaztak oket, mig '62-tol a TLF elnevezes teljesen megszunt, es maradt a T1 vonal.

Előzmény: ggabbroo (4701)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4702
:-)) Nekem is egy ilyesmire fáj a fogam. Megszabad kérdezni mennyiért vetted? És hogy mik voltak a körülmények, pl ki rendezte a papírokat (eredetiség stb..). Csakmert remélem én is nemsokára vásárolni megyek.
Előzmény: Narbondel (4697)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4701
Ami talán még érdekes lehet, de valószínüleg nem típusidegen, az az, hogy a váz még olyan, mint a TLF-eké. Ez legjobban a hátsó lengővilla csatlakozásánál látszik. Ha összehasonlítod pl. Zoli export T1-esével, akkor jól látszik a különbség.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4700
Ja-ja, a kipufogo, a hatsolampa, es en meg kiegeszitenem az ulessel (A T1-es ulesnek picit mas a formaja, mint a T5 ulesnek, es a szine piros, korben feher szegellyel.) Ez a piros-fekete ules, a hosszu sipos kipufogo, a VT6-os hatsolampa, mar a T5H tipusra valok, amit '67 kornyeken kezdtek el gyartani.
(Bar lehet, hogy maga a kipufogo dob az stimmel, csak a sip lett kicserelve benne.)

Előzmény: ggabbroo (4699)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4699
Narbondel:
Így elsőre a kipufogó meg a hátsó lámpa az, ami szemet szúr! Esetleg a henger is, de az nem látszik jól! Majd Zoli megmondja a többit!:)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4698
AmAno!
Itt találsz néhány képet csepelekről:
http://kep.tar.hu/csepel_motor
Előzmény: AmAno (4695)
Narbondel Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4697
Kösz hogy felraktad a képet! Melyi alkatrészek típusidegenek?
Előzmény: Zoli_t5H (4696)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4696
No uraim, akkor ime Adam baratunk uj szerzemenye:

Szerintem egesz csinos darab (leszamitva azt a nehany tipusidegen alkatreszt.) (Abszolute nem fikazasnak szantam! :D)

Előzmény: Narbondel (4687)
AmAno Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4695
Jah csak a félreértések elkerülése végett, én nem egy különleges ritkaságot akarok mindenképpen, nekem egy "sima" T5 is tökéletes lenne (sőt). Nem azért mondom mert nem jó hallani ezekről a ritkaságokról is az infókat (mert ez is hasznos lehet)csak azért mert olyan mintha én inditottam volna el ezt a csepel vitát (ami persze nem baj:). De ha már itt tartunk a Csepel 125D csak köbcentibe tér el a 250-től, vagy sok másba is? Pl arra gonolok hogy váz, technika, stb... (újabb okos kérdést tettem fel) Esetleg egy-két hasznos linket ha tudnátok mondani ahol fellelhetem a csepel motorok tipusait, az megköszönném.
Előzmény: frundsberg (4694)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4694
Hát azért nem általánosítható, hogy 3-400 ezer forint egy 250es Csepel, mert a múltkor is 130 ért adtunk el egy viszonylag egybe lévőt, a börzén volt 150 ért meg 110 ért is. Az más kérdés, hogy kb. 150 ezret rá kell költeni mire eredetire restaurálod. Jó ára még a TLBnek van de azt is lehet 100-150e körül romot találni. A T9 az ,más kérdés abból olyan kevés van, hogy nem lehet viszonyítási árakat mondani.

Nem akarom elvenni Zoli mester kenyerét, de a T1 a TLF utódja és csk néhány apróságban tér el tőle.Mint nemrég felfedeztem a TLF en még 2 csavaros az oldaldoboz, a T1 en pedig csak 1. Meg van még egy pár különbség de ezeket majd zoli elmondja.

spark82 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4693
Üdv kartársak!
Kérdésem van: széjjelszedtem azt a bizonyos nyáron talált T-s blokkot a hétvége folyamán, és nagy örömömre szolgált, hogy többé-kevésbé egyben van, meg annyira nem is hiányos (hiányzik a berúgókar, a váltókar, meg a jobb dekni, de ezeket majd pótolom). De azt is megfigyeltem, hogy a váltója nem egészen olyan, mint az én P10-emé, ami még nem lenne baj, de nem lehet kapcsolni vele, úgy vettem észre, hogy valami hiányzik, vagy rosszul van összerakva, vagy mi. Kellene nekem valami rajz a T-s váltókról. Hol találhatnék ilyesmit? Akinek van doksija, vagy tud linket, az ne kíméljen!
Előre is köszi.
AmAno Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4692
A T1-nek van nem export valtozata is (gondolom van)? És annak mik az ismertető jelei ill miben különbözik a nem export kiviteltől?
Előzmény: Zoli_t5H (4691)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4691
Nem csak szep "volt, hanem van, sot lesz!

Egy a baj csak, hogy ha egy ilyet akar az ember vasarolni, akkor legkevesbe szamit az elszantsag, meg a penz, a lenyeg tenylegesen a "vasarlasi lehetoseg". Nekem pl. rohadt nagy makom volt, hogy az elado nem tudta, hogy milyen tipus es "rosszul" volt meghirdetve, ennek koszonhetoen hetekig fent volt a neten a hirdetes es en is tok veletlenul mozdultam ra. Valoszinuleg ha T1 exportkent hirdeti meg az elozo tulaj, akkor meg aznap lecsaptak volna ra.

Szoval ezzel csak arra akartam ravilagitani, hogy kisse meresznek talalom, hogy egybol valami ritkasagra probalsz szert tenni (mint ahogy emlitetted a T9-et, meg a 250-es Csepelt). Bar nem tudom hogy vagy anyagilag eleresztve, de valoszinuleg az elejen lesz egy-ket csalodas, mikor meglatod, hogy az emlitett tipusok vetalaranak az also(!) hatara veri a 300-400 ezer forintot, a felso pedig a "csillagos eg". Hacsak ugye nincs makod, ugye TLT-s kollega? (Ezt pont en mondom:)

Előzmény: AmAno (4686)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4690
Nem csak szep "volt, hanem van, sot lesz!

Előzmény: AmAno (4686)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4689
Ez igy van, sajnos ebbe most nem tudok belekotni. :DDD

Narbondel: ha gondolod kuldd at mail-ban a kepet nekem es en belinkelem ide a forumba, hadd lassak a tobbiek is mit sikerult szerezned. (Meg mar ugy is olyan regen veseztunk ki ujonnan vasarolt szerzemenyeket! :D)

Előzmény: Törölt nick (4688)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4688
Légy üdvözölve narbondel!
Nem kell meglepődnöd a forgalmin a mocid az alvázszám alapján egy T-1-es Pannonia ami61-ben készült és 62-ben lett forgalomba helyezve.A T11-ből az első egyes a tipust tehát T-1-es a második az évjáratot jelenti.Általában a forgalmiban Csepel szerepel mert ugye ez egy Csepel gyártmány és azonbelül Pannonia tipus.
Gratula hozzá !
Előzmény: Narbondel (4687)
Narbondel Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4687
ÜDV MINDENKINEK!

Azért kiáltom világba és a fórumba üdvözlésem mert egy örökkévalóság után végre beléptem a Pannónia tulajdonosok közé. Elmondhatatlan örömmel írom Nektek, hogy egy 1962-es Pannónia büszke tulajdonosa lettem. Igaz a forgalmiba Csepel van írva, az alvázszáma pedig T11-gyel kezdődik de ez nem változtat azon, hogy még másfél év műszaki van rajta és hibátlanul működik.
Képem is van csak nem tudom hogy kell a fórumba képet tenni.
Sajnos itt a rossz idő, de örömömön ez nem változtat.
Ádám

AmAno Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4686
Húúú... ez szép volt. Rögtön megyek vásárolni... Már csak a pénzem meg a vásárlási lehetőség hibádzik (bár most van egy:-)).
Előzmény: Zoli_t5H (4682)
vaughan Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4685
ez nagyon jó volt barátom! ez tetszett.
Előzmény: ggabbroo (4680)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4684
Korabeli reklamfotokon valahogy igy nezett ki:

Volt tobbfele valtozatban, teli krombetettel, felig kromozott tankkal, feher vagy fekete terdparnagumval, hagyomanyos oldalgyertyas, vagy ritkabban kozepgyartyas kivitelben. (Szerenyen megjegyzem az enyem a ritkabbik, kozepgyertyas kivitel, es fo specialitasa, hogy visszafele szamlal a km-szamlaloja:DDD)

ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4683
Egy pillanatra szárnyra kapott a remény... Lábváltó "pedál" :-))) nekem is van...
Előzmény: Zoli_t5H (4677)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4682
Ez vona az:

Előzmény: AmAno (4681)
AmAno Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4681
Zoli az a T1 export melyik? Nem az amelyik igen hasonlít a T9-re. Vékony ill röviditett sárvédők, keskeny nyereg, krómozott hátsó lámpatartók stb... Persze nem vagyok járatos a témába. Azért járatom be magam. :-))
Előzmény: Zoli_t5H (4667)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4680
"ggábbróó bárátom! hát nálatok az asszony horja a nárrágot? :-))"

Valahogy úgy.....
Persze azt már én döntöm el, hogy elöbb mosogatok és azután takarítok, vagy pedig fordítva!:)

Előzmény: vaughan (4678)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4679
Hat bizony baratom, egy Kuli lepapirozasa + forgalomba helyezese, ha megvan a regi forgalmija, akkor is kb. 32-34 ezer kemeny magyar forint. Ezt onnan tudom ilyen pontosan, hogy egyik cimboram most 3 hete iratott at, es vizsgaztatott le egy regi szurke forgalmival rendelkezo Kulit, es neki kb. 32 rugoba kerult a mulatsag (dragabb volt a Kulit atirni es forgalomba helyezni, mint a Pannoniat, ami majdan annak huzasara lesz hivatott, ugyanis az kb. 25 ezer-bol jott ki neki.)
Azert ilyen durva, mert sajna eredetiseg-vizsganal, meg atiratasnal is az auto-utanfuto kategoria tarifait kell fizetni, ugyanis ebben a nagyszeru rendszerben nincs kulon motor-utanfuto kategoria.

Előzmény: vaughan (4678)
vaughan Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4678
ggábbróó bárátom! hát nálatok az asszony horja a nárrágot? :-))

shnitt szaki! hol vagy?

zolikám! nógrádól tudok pillét húszért papirok nélkül. viszont beszéltem egy ismerősömmel aki átiratásokkal foglalkozik és elmondása szerint egy motor utánfutó forgalomba helyezése ismeretlen eredettel kb:30.000 királyi magyar forint. hát ez biz engem mint potenciális kuli vagy pille vásárlót igen elbizonytalanitott.

előre láthatólag a hétvégi börze oké. de ez még változhat.

minden jót!

Előzmény: ggabbroo (4674)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4677
Nem-nem, labvalto "karrol" van szo. Egyebkent elado termeszetesen. Ujra kell kromoztatni, de egyebkent egeszseges, nincs agyonrozsdalva.

Előzmény: ClintEastwood (4676)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4676
Nocsak, és eladó? Milyen állapotú? Kulisszával együtt van? Erősen vágyom egy ilyenre... :-)))
Előzmény: Zoli_t5H (4675)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4675
Oke, koszi, majd megkerdezem. Nem tudom van-e valami IZS cucca, az biztos, hogy nekem egy 49-es valtokarom az van.

Előzmény: ClintEastwood (4673)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4674
Hát persze hogy elhiszem, ezt mondom én is!:)

A hétvégi börze előreláthatólag jó nekem is, hacsak asszony nem tervez be valami családi programot!

Előzmény: Zoli_t5H (4672)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4673
Hát, nem tudom, az segítséget jelent-e, ha azt mondom, hogy ha Izs cuccot fel tud lelni valahol a környezetében, akkor csereberében is benne vagyok...
Előzmény: Zoli_t5H (4672)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4672
Meg szep, hogy elhiszed, vazze! :D

Amugy meg, gyere el velunk borzere hetvegen, es utana beugrunk hozzank egy bambira, aztan megnezheted a motort meg az utanfutokat is.

Eastwood: hat az a helyzet, hogy borsodi a cimboram, nem egy Rockefeller, igy lehet, hogy kicsit magas neki ez a 3000, ha nem is csillagaszatilag. :D

Előzmény: ggabbroo (4670)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4671
Szia!

3000 Ft csillagászatinak számít? :-) Hol lakik a cimborád?

Előzmény: Zoli_t5H (4666)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4670
Na jó, elhiszem!
De ha legközelebb ilyet csinál, rögtön vedd ki rükvercből!;-)
Egyébként vasárnap kínomban én is elmentem egyedül motorozgatni, kár hogy nem egyeztettünk! Annál is inkább, mert nagyon kiváncsi lennék arra a T1-re és a kulikat is szívesen megnézném közelebbről! Remélem idén még lesz rá alkalom!
Előzmény: Zoli_t5H (4669)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4669
Eskuszom, hogy semmit, de tenyleg!
Becsszora!:D
Ha nem hiszed, jovo hetvegen gyere el, es a sajat szemeddel lathatod, hogy visszafele szamlal az a mocsok.
Előzmény: ggabbroo (4668)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4668
Zoli!
Most őszintén! Mit ittál elötte?:)
Előzmény: Zoli_t5H (4667)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4667
Meg valami: lehet, hogy elsore kicsit OFF-nak hangzik, de majd kesobb kiderul, hogy nem az. Szoval nem tudom, hogy mennyire vagytok filmekben jartas emberek, a kerdesem az lenne, hogy latta-e valamelyikotok a Stephen King azonos cimu regenyebol keszult "Christine" cimu filmet? (Esetleg olvasta valaki a regenyt?) Mindegy, a lenyeg a kovetkezo, aki ismeri a sztorit, az most ezt a par sort atugorhatja. A film egy gonosz lelek altal megszallt, '57 (vagy '56-os?) Plymouth Fury tipusu amcsi jarganyrol, es annak gazdajarol szol, miszerint a csoka megveszi a roncsot, es ahogy dedelgeti, meg furikazik vele, az auto ugy kezd onalloan kikupalodni, szo szerint regeneralja onmagat. Es erre van egy tok jol kifejezo jelenet, amikor cirkal vele az orszaguton, es ahogy lepillant a muszerfalra, eszreveszi, hogy visszafele jar a km-szamlaloja (pontosabban a merfold szamlalo, amcsi kocsirol leven szo:)
Es itt jovok a kepbe en, na most rohogni fogtok, de a kovetkezo esett meg velem: hetvegen megint eloszedtem a T1 exportot, es gondoltam, most egy kicsit messzebre mereszkedek vele (muszaki nincs rajta, aki nem tudna), es csaptam vele egy kort a Ulloi uton. Poroszkalok szep csendesen es akkor mikor leneztem a KM-orara, ugy rendesen odafagytam, mert azt vettem eszre, hogy a rohadek visszafele szamlal, de ugy frankon. Mar csak az a kar, hogy nem minden ugy van, mint a filmben, hogy ahogy porog visszafele a szamlalo, ugy regeneralodik a moci, mert akkor csak csapnek vele egy-ket kort, aztan fel is lenne ujitva a gep. Lehet, hogy emiatt maradt volna vissza az exportbol a gep, mert hulye a Km-szamlaloja?
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4666
Roviden: semmilyen, ugyanis nem volt. Mostanaban nem nagyon birjuk osszehozni...

Arra a kiallitasra is menni kellene, meg jovo hetvegen a szolnoki borzere is mindenkeppen. De jo lenne mindenkeppen kocsival (elosszuk az uzemanyagpenzt, es igy joval olcsobban kijovunk), meg amugy is mocsok ido van mar, nekem epp eleg naponta a meloba megtenni az utat motorral, hosszabb utra jovo nyarig mar nem nagyon vagyom. Kulonben is, borzere koran reggel kell menni, es akkor meg plane hideg van.
Vaughan kollega, szerintem ha lenne vagy 4-5 fo, akkor egesz olcson megusznank, ha levinnel minket.

AMAno: persze-persze, olyan 250-es Csepel szerintem barmelyikunket erdekelne, sot valszeg nincs annyi belole, mint ahany jelentkezo lenne ilyesmire az orszagban. :D

Mr. Eastwood, a tank erdekelne a cimboramat, amennyiben nem kersz erte csillagaszati osszeget. :D

Előzmény: vaughan (4662)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4665
Magyar motorokban jártas tanult Kollégák!

A hétvégén szert tettem egy Izsre, ami mellett egy Duna oldalkocsiváz díszeleg. Az oldalkocsiban található 19"-os kerék vajon gyári, ha nem egy üres Pannónia nagyfékdobra van fűzve (én még csak ilyet láttam), hanem egy egyszerű, kerékpáréhoz hasonló (csak persze nagyobb) kerékagyra? Segítségeteket előre is köszönöm!

ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4664
No, megnéztema TL tankot, egy benzincsapnak van helye, bal oldalon. Feltéve, hogy még érdekel valakit... :-)
AmAno Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4663
Jah, és érdekelne még Csepel (amilyent szanta szkennelt), komplett vagy nem komplett. Köszi
Előzmény: AmAno (4659)
vaughan Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4662
mikor is lesz? én benne vagyok. mehetünk kocsival is de ha jó idő lesz akkor talán még motorral is.

schnitt szaki! akkor kell-e a T5 váz +blokkház?

Ja! s milyen volt a tegnapi szalonna sütés emberek?

minden jót!

Előzmény: frundsberg (4660)
szanta Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4661
Így fél év alatt sikerült végre beszkennelni a tavasszal látott és megörökített Csepelt, ugyhogy feltettem, hátha még érdekel valakit :))
Nos:
1 és
2!

Jön valaki a szolnoki börzére?

frundsberg Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4660
Na egész jó volt ez a mai börze, vettem egy jó állapotú váltóval rendelkező TL blokkot (A váltó már az újabb típusé, de mint kiderült 5 körmös kapcsolású), a főnököm csippentett egy tűzzománcos jelvényes danuvia tankot és jó volt a társaság meg a hangulat.

Vaughan kollega akkor most mi az állás ezzel a tiszaföldvári motorkiállítással, ugyanis beszéltem a fő-fő szervezővel aki majd 40tuti résztvevőt igért köztük érdekességekkel is. Valamint ezzel egyidőben lesz egy Pannónia motoros kistraktor bemutató csak "erős idegzetűeknek" kikötéssel:)

AmAno Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4659
Sziaszok! Szeretném a segítségeteket kérni, mivel Pannóniát szeretnék venni. Típusilag TLT 250 F, D, T5, T5H, T9 (aksis változatok is). Elképzelésem szerint nem egy pöpec járgányt szeretnék (persze jó áron azzal sem lenne kifogásom :)) -mivel nem vitrinbe hanem használatra szánnám-, de én inkább felújítani szeretnék (akár több mociból kihozva). Tehát kérésem illetve kérdésem tudna-e valaki segíteni nekem ebben? Akár tud mondani eladó gépeket vagy neki lenne, illetve körülkérdezne ez ügyne... tudomisén. Én Tolna megyében lakom (ez talán nem is számít). Segítségeteketelőre is köszönöm.
gyurip12 Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4658
Sziasztok ! Nagyon köszönöm a sok hozzászólást kiégő égők, ill. 6v kontra 12 v ügyében. Azt hiszem a legegyszerűbb megoldást fogom választani, beteszek hátra egy 12 voltos égőt. Az elsőt meg kicserélem és meglátjuk meddig bírja. Tudtok egy olcsó 6 voltos égő beszerzési forrást ?
Továbbra is kérnék tippet krómozó ügyben, előre is köszi!
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4657
Na, alakulunk! Ma már sajna nem leszek gép elött, szóval ha összejön valami, akkor mobilon vagyok elérhető!
Előzmény: frundsberg (4656)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4656
Hát holnap vagyis már ma Casárnap börzére megyünk Tápiószelére, de szerintem 12-1 felé esetleg később már itthon leszek, úgyhogy 3-4től Ok, mehetünk ide a lőrinci erdőbe, vagy máshova is.

TLT-s kollegának meg üzenem, hogy ne csüggedjen belebotolhat még egy gyári versenymotorba valami poros padláson. Vannak még elrejtett kincsek sokhelyen. Persze ha röntgenszemem lenne....

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4655
No, hat meglatjuk, hogy holnap reggelig frundsberg es vaughan mit reagal, s aztan eldontjuk mi legyen.
bervas Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4654
Holnap nem érek rá :-( Sajnálom.
Előzmény: ggabbroo (4653)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4653
Sziasztok!

Mint Zoli említette, én is benne lennék egy holnapi gurulásban! Beszéljük meg, hogy hol kéne találkozni, hogy a csak mobilon elérhető embereket is oda lehessen csődíteni!

Előzmény: Schnitt (4652)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4652
Nekem nincs, de a schnitt_@freemail.hu-ra átdobhatnád a címet, hogy kb merre van ez a bejáratott hely. (Az adatoknál szereplő címem át van irányítva a munkahelyire, de azt csak a melóból tudom megnézni)
Jó lenne egy nyárbúcsúztatót tartani, meg akár a cuccaidat is el tudnám vinni oda.
Érdeklődve figyelem a fejleményeket, de aki tudja a többiek elérhetőségét, szólhatna nekik is, hátha jönnének, csak nem nézik a netet hétvégén.
Előzmény: Zoli_t5H (4651)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4651
Na, az franko lenne, ha te is tudnal jonni.
Mivel du. 6-7 korul mar huvosebb az ido, ezert ugy gondoltuk, hogy kora delutan lenne az alkalmas idopont. Pl. du. 2 korul talakoznank valahol (attol fuggoen, hogy mi az uticel) es kb. 5-6 korul mar indulnank haza, hogy a nem kivant megfazasokat elkerulhessuk.
Vegul is Frundsbergektol nem messze van egy nagyon jo kis szalonnasuto hely, ha jobb otlet nincs, akkor megcelozhatjuk azt is, mivel azt mar egyszer egy bogracsozas kereteben leteszteltuk.
Egyeb otlet?

Előzmény: Schnitt (4650)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4650
Ha olyan helyre mentek, ami 4keréken is megközelitheto, en is kimozdulnek :o))

Szalonnasuteshez most lesz jo ido. Nem az a dogmeleg.
De most ne Normafazzunk, mert megint tolhatjuk a vasakat a zold zonabol kifele :o)

Konkret ido es helyszin javaslata van valakinek?

Előzmény: Zoli_t5H (4649)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4649
Nincs itt semmifele kukac. :D

Ggabbroo is tamogatja a holnapi kimozdulas otletet, felmerult egy ebed utani kisebb kirandulas/szalonnasutes otlete, kihasznalva a utolso napsuteses orakat.
Mi a parommal szivesen kimozdulnank egy kicsit.
Velemenyek?

Előzmény: vaughan (4648)
vaughan Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4648
Hát ,hogy ez a zoli gyerek milyen egy kukacoskodó fajta...! :-)))
Előzmény: Zoli_t5H (4646)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4647
Semmi gáz haver!
Akkor valószinűleg neked van igazad .De azért a Csepellel kapcsolatban biztos vagyok a dolgomban.Amit én láttam az egy gyári versenymotor az alvázszáma sem ott van mint a legtöbb csepelnek hanem a motor tartó konzolban.A tűzhöz közelálló források szerint csak néhány darab készült belőle.A gazdája szerint a P betű a prototipust jelenti.Hát ezek azok a motorok amilyenek nekünk sosem adatnak meg.Amúgy nem veszem soha túl zokon a kritikát hiszen ebből tanul az ember.
Előzmény: Zoli_t5H (4646)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4646
Akkor ezek szerint nekem ket prototipus vazam is van, meg a Vaughan kollega is prototipus vazzal rendelkezo gepen robog nap, mint nap, mi? Nem-nem, sajna az az igazsag (megjegyzem, hogy szigoruan megfigyeleses alapon) hogy a "T"-s tipusu Pannoniaknal a "P"-vel kezdodo vazszam, ugy mint PTLT, PTLF azt jelenti, hogy a vaz utolag uzletben lett vasarolva, pl. torott vazu motorhoz. Konkret pelda: a felesegem szulovarosaban motoroztam, megalltam egy uzlet elott valamilyen okbol, kijott a tulaj, aztan rodiv beszelgetes utan legerult az uzlet padlasarol (ami anno Vas-Muszaki uzlet volt
), egy gyari csomagolasu Pannonia vaz. Miutan otthon atneztem, kiderult, hogy egy szeria TLF vazrol van szo, bar a vazszamat kicsit furcsallottam: PTLF-xxxx. Ezutan lattam meg nem, egyet, sem kettot, es a legutobbi eset Vaughan kollega motorjanak beazonositasokor tortent: papir szerint '55-os TL, de a forgalmiba at van vezetve a vazcsere egy (ha jol emlekszem) '57-es TLT vazzal, aminek veletlenul hasonloan PTLT-xxxx a vazszama. (javits ki vaughan kollega, ha rosszul emlekszem a reszletekre)
Szoval ezzel csak arra akartam ravilagitani, hogy
ha a P-vel kezdodo vazszamu vazak tenyleg prototipusok, vagy hasonlo csodabogarak lennenek, akkor tul sok szaladgalna beloluk az utcakon, ugyhogy szerintem nyugi Frundsberg, egy egyszeru szeria, cseres vazu, TLT-t hagytal ki.

Bocsi, TLT-s kollega, nekem tenyleg nincs veled semmi bajom, bar azok utan, hogy a multkor a TLT tankkal kapcsolatban, most meg ezzel a vazszamos dologgal beled kotottem, azt gondolhatnad, hogy pikkelek rad :DDDD (Nem is beszelve a hirhedt szin-variacios vitankrol:DDD)

Na de hat ezert van ez a topik, hogy ezeket megvitassuk, es megprobaljuk kitalalni az igazsagot. (ami egyebkent valoszinuleg veszett fejsze nyele, mert legfeljebb elmeleteket gyarthatunk, hisz dokumentaciok hianyaban semmi biztosat nem tudhatunk, legfeljebb a tapasztalatokra, megfigyelesekre hagyatkozhatunk, az igazsag mar ugy is odaat van:D)

Előzmény: Törölt nick (4645)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4645
Üdv Frundsberg!
Nem akarlak felidegesiteni,de ha jól tudom a "p" betű Prototipust jelent.Pl.tudok olyan 250-es Csepel gyári versenymotort aminek szintén "p"betüvel jelölték az alváz és motorszámát ,és az egy "hatnapos" versenymotor.
frundsberg Creative Commons License 2003.09.27 0 0 4644
NA azért még nem kell elkezdeni gyűjtögetni mert jövőre bizosan nem fér bele anyagilag a túra. Ennek oka hogy a fizetésem, ami nem titok 70ezer/hó napi 8-17ig nem sok mindenre elég. Jövőre le kell vizsgáznom nagymotorra+ át kell tolni a P10esz a hivatalos procedúrákon, hogy rendszáma lehessen. Emellett az Escorttal is dűlőre kéne jutni mert így szétszedve semmit nem ér. (nem mintha készen érne)

A TLT-ről lemondtam ugyanezen valamint helyhiány okán. Egyébként egy nagyon jó álapotú volt 25ezerért papírok blokk km. óra gázmarkolat éás egyéb apróságok híján. A vázszáma érdekes módon PTLT 2xxx ez azt jelentené, hogy cserés váz?

vaughan Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4643
az esztergányban látta valaki azt az épitett csoppert aminek a lelke egy kispolszki motor? és egy vágott ural vázba forgatták be. tisztelem becsülöm az ilyen embereket akik képesek ilyesmit megcsinálni. egyszer ha nagy leszek én is ilyennel szeretnék foglalkozni. :-)))
minden jót!
Előzmény: vaughan (4642)
vaughan Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4642
ha a szemem nem csal akkor a zoli_t5h barátunk álltal beszkennelt pancsi trájk ülése TLB? akkor ez biz szentség törés!!!
Előzmény: vaughan (4641)
vaughan Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4641
Schnitt szaki! ötödike után megkereslek mindenképpen! sajnos anyagi helyzetem nem túl rózsás. és mostantól ezerrel spórolás FINNországra!!!

minden jót!

Előzmény: Schnitt (4639)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4640
BERVA 1958 JO ÁLLAPOTBAN ELADO. MÉG EGY ALKATRÉSZNEK VAN HOZZÁ.
Évjárat: 1958 Megye: Csongrád
Ára: 60000 Feladás dátuma: 2003.09.24.
Tel.: 06304502563

Ha jó emlékszem valaki múltkor keresett bervát! Vagy nem jól emlékszem?

Schnitt Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4639
"Az előző hozzászólás 2x sikerült köszönhetően a "várakozási idő még nem telt le". Egyáltalán minek kell ez? Lassú a server? Különben lehetne csetelni is."

A várakozási idő azokra vonatkozik, akik kezdő fórumozók.
200 hozzászólásig el kell telnie bizonyos időnek 2 hozzászólás között. Az adataidat nézve nálad pont most járt le a dolog, innentől akár 10 másodpercenként is hozzászólhatsz.

Előzmény: frundsberg (4633)
motorkami Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4638
Milyen túra? Matti Viro emléktúra?

Kálmán

Előzmény: vaughan (4637)
vaughan Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4637
adjon az úristen! ajánlom figyelmetekbe a következőt! és főleg azoknak akik még haboznak a jövő nyári finn túrával kapcsolatosan!!! gyönyörű fotók és uti leirások találhatóak itt.
minden jót!

fjr.freeweb.hu

Előzmény: ggabbroo (4636)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4636
Köszi!
Akkor legyen inkább szombat! Majd délelött valamikor rádcsörgök, hogy mikor tudsz jönni! Köszi mégegyszer!
( mindenkitől bocs az OFF-ért!)
Előzmény: Zoli_t5H (4635)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4635
Persze, hivtalak is mar ezugyben, de nem vetted fel. Nekem pl. szombaton kora delutan, vagy esetleg vasarnap delelott megfelelne.
Előzmény: ggabbroo (4632)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4634
Ejnye, de megszaladt valakinek! :D
A multkor a P10, most egy TLT, ugy latom jol fizet ez a restaurator szakma! :DDD
(Lehet, hogy nekem is palyat kene modositanom.)
Egyebkent sajna nincs mar szinte semmim TLT-hez, pedig anno begyujtottem hozza mindent, valamibol tobbet is, de miutan eladtam a motort (en marha allat), kipucoltam szinte mindent, ami hozza valo volt.

Nem tudom meg, frundsberg kollega, hogy el tudlak-e erni addig telefonon, de nagy valoszinuseggel szombat delelott kiugrunk hozzad vaughan kartarssal.

Előzmény: frundsberg (4633)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4633
Van valakinek TLT-hez forgalmija, komplett blokkja meg kipuf.könyökei eladók? Mert ettől függ, hogy veszek-e TLT-t.

Az előző hozzászólás 2x sikerült köszönhetően a "várakozási idő még nem telt le". Egyáltalán minek kell ez? Lassú a server? Különben lehetne csetelni is.

ggabbroo Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4632
Zoli!

Szeretnék kérni tőled egy nagy szivességet!!!
Valamelyik nap be tudnál ugrani hozzánk néhány digit fotót csinálni? Bármikor jó lenne, csak még világosban! Előre is köszi! De ha nem fér bele akkor sincs harag!:)

frundsberg Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4631
jöhettek Szombat délelőtt mert a börze vasárnap lesz(Tápiószele).
Szimmering biztosan nincs bronzpersely sem valószínű mert nem tartalékolunk Pannóniához. (Van má elég rozsdás szar így is )
AZ Old motorsnál 600ft az utángyártott bronzpersely.

SttenYa akkor most kell az a Panni ülés vagy nem, mert viszem a börzére. De olyan jó állapotú inkább valami ismerős kollegának adnám.

frundsberg Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4630
Jöhettek szombaton mert vasárnap megyünk tápiószelére. Meg főleg jöhet a pénzmag és a főtengöly:)
Szimmeringünk biztosan nincs, bronzpersely talán de nem valószínű, mert Pannóniát nem nagyon tartalékolunk. Az Old motorsnál 600ft egy utángyártott bronzpersely.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4629
A modemes kollegaktol utolag is elnezest kerek (bar remelhetoleg lassan kihal ez a fajta internetezes:D)

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4628
Uraim, ez aztan az oszver! :DDD

bervas Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4627
Sok szerencsét, és kösz a segítséget! Várunk vissza!
Előzmény: RR_ZOZY (4626)
RR_ZOZY Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4626
Üdv Pancsi-Mesterek!

OFF:

Most csak bekukkantok, nem tudom mikor jutok odáig, hogy újra többet fórumozhassak, mivel állást változtatok október 1-től. Egyrészt az utsó napokra is el vagyok látva melóval, másrészt valszeg az új helyen nem lesz nagyon módom netezni. Eddig is csak a cégtől tudtam netelni. Talán rövidesen otthon is lesz elérésem.

No akkor jó motorozást!

Üdv: Zoli

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4625
Meg jo, hogy a por konzerval...:DDD

Egyebkent majd megoldjuk valahogy. Az az igazsag, hogy hataridos melom van pillanatnyilag, ugyhogy estig melozom altalaban. Max. valamelyik hetvege johet szoba.

Előzmény: Schnitt (4624)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4624
"Zolikám! itt porosodik az ülésed! mikor viszed el?"

Vaughan Kollega! itt porosodik a hengered! mikor viszed el?

Zolikám!(T5H) Itt porosodik a karburátorod meg a kormánykiflid! mikor viszed el?

Elektromanusok: Mi a véleményetek a trafóval 12Voltosított pannoniáról? Érdemes vele foglalkozni?

Előzmény: vaughan (4617)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4623
Na, ebből is látszik, hogy nincs Pannóniám, nem is értek hozzá. :-) A tank alul ki van kerekítve, erre határozottan emléxem, de a benzincsap(ok) helyének utána kell néznem. Du. 6 körül érek haza, ha utána rámcsörögsz (vagy a cimborád), meg tudom mondani. 30/4377900

Hali!
Maci

Előzmény: Zoli_t5H (4609)
vaughan Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4622
Hi! én mint villanyszerelő és műszerész aztat mondanám tenéked, hogy abból még soha nem volt baj ha vastagabb vezeték volt behúzva valahova. abból viszont már igen ha a megadott teljesitménynek megfelelő, vagy vékonyabb. (saját tapasztalat) + ha nagyobb a keresztmetszet akkor az áramesésed is kissebb! tehát ha nincs szem előtt akkor mindenféleképpen ccsak jobb! meg ha szem előtt van akkor is. remélem tudtam segiteni. de ha nem akkor egy jó kis szem torna volt. :-)

minden jót!

Előzmény: Törölt nick (4618)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4621
Ezt nezzetek meg! Rohej, hogy nehany ember azt kepzeli, hogy a szarat is el tudja jo penzert adni.

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=420300

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4620
Hali!

No akkor itt a bizonyossag arra, hogy mar az otvenes evek vegen is ezerrel kavartak az alkatreszeket mindenfele, meg volt kismillio fele valtozat, ugyanis nekem ket olyan TLT tankom is van/volt (nemreg ajandekoztam el az egyiket), ami nem volt alol kikerekitve, az egyik gyari zold, a masik gyari fekete szinu ('57-'58 tajekan ugyabar jott ki szamos fekete TLT is.) Asszem mostantol kezdve ennek a "vitanak" nincs alapja, mert ahany fele variacio letezik, az mind megtalalhato a palettan:DDD A lenyeg, hogy a baratom egy TL-t epit, en nagy boszen adtam neki egy szerszamdobozos tankot, aztan utolag kiderult, amire nem figyeltem, hogy a kozepgyartyas hengerfej miatt nem jo, mert nincs alol kikerekitve, igy elegge nehezkes lenne a gyertyacsere.

frundsberg: ket kerdesem/keresem lenne hozzad. Eloszor is, nagyon kellene mar a tomites, ugyhogy ki fogok menni erte, de nekem a szombat delelott lenne jo. Neked megfelel, vagy esetleg van mas programod? (Ha jol lattam az esemenynaptarban, akkor nem lesz szombaton borze. :) Vaughan kollega is emlitette, hogy hetvegen kiugorna hozzad, lehet, hogy csatlakozni fogok hozza.
A masik az, hogy szuksegem lenne egy par fotengely szimmeringre, meg egy perselyre a dugattyu-csapszeghez. Nem tudnal nekem adni egy-egy darabot abbol, amit a fonokoddel hasznaltok, gondolom neki van nehany darab keszleten. Termeszetesen kifizetem, a lenyeg, hogy valami jol bevalt cucc legyen, ti pedig gondolom kitapasztaltatok mar, hogy melyiket erdemes beszerelni.

Előzmény: Törölt nick (4615)
ggaboca Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4619
Tiszteletem mindenkinek urak!

Keresek megvételre P20 -as modelt!
Tud valaki esetleg egy ilyen motorkerépárt?

Előre is köszönom!

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4618
Üdv Kálmán!
Látom ezt az elektromos témát kened vágod!Azt akarom kérdezni tőled,hogy legjobb tudomásom szerint 6V-os rendszerhez minimum 1.5mm2-es vezeték kell a nagy áramerősség miatt?A fizikai tanulmányaim elég régen törtétek de ez valahogy igy rémlik.Ez azért aktuális nekem most mert sorozatban készitek Pannonia vezetékkötegeket és már két "Meggyőző" helyről(Geiger Jenő és Bódi Zoltán urak) is jószándékú kritika ért hogy miért nem vékonyabb vezetékből csinálom.Én egy eredeti köteget másoltam le amiben igy volt.Ez a köteg azóta kb. 80-90 motorban müködik már a sajátjaimat is beleértve és ebből még nem volt gond.Ha te is igy gondolod ne kimélj és nyugtass meg.
Köszi
Előzmény: motorkami (4616)
vaughan Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4617
Szakikám! üdvözlöm a megvilágosodásod! :-) oké menjünk ki a nyáron egy finn pannonia találkozóra. istenem, de szép is a nomád élet...! hallottam, hogy a 9. havi motorrevüben olvasható egy motoros túra beszámolója.ők is északra mentek, lett, litván, észt... kiváncsi lennék a cikkre.

Zolikám! itt porosodik az ülésed! mikor viszed el?

Frundsberg szaki! a hétvégén felkeresnélek! vinnék neked egy kis pénzmagot meg egy panesz főtengelyt.

minden jót!

Ja! és az én kis drágám is hátul 12V-os izzot kapott. no ennek ellenére nekem rendszeresen kiveri az első izzo tompitott szálát. talán mert nyélgázon közlekedek? Hhhmmm... :-) nem baj. mostanság refit kapcsolok és egy kicsit lefele forditom a lámpa fejet. (hadszokja...)

Előzmény: frundsberg (4611)
motorkami Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4616
De a teljesítmény ugyanakkora marad :)
A vezeték keresztmetszete meg akár csökkenhet is.
Ha meg nézel egy 1966-os Automobil Revue katalógust az összes német autó 6 voltos volt, kivéve talán a Mercedest. Ma már a 42 voltos rendszeren gondolkoznak.

Kálmán

Előzmény: szanta (4608)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4615
Üdv Szakik!
Legjobb tudomásom szerint minden TLT tank úgy van kialakitva hogy középen alulról ki van szélesitve .Ez tulajdonképpen még TL örökség .Maga a tank méreteiben ugyanaz csupán a benzincsapok száma,a csap felfogatás( külső -belső menet)és az első felfogató fül külömbözik.Érdekes még hogy létezett olyan TLT tank aminek az első és hátsó felfogató szilentje ugyanolyan ,tehát elöl is egy kis csészébe ül bele a tartó szilent gumi(1956 év eleje).Hát ennyi.Nem akartam okoskodni csak próbálok mindig akkor bekapcsolódni a topicba ha valami olyan a téma amihez én is hozzá tudok szólni.Na szevasztok!
bervas Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4614
TL tank téma.

Most miattatok kénytelen voltam levenni a polcról a TL 250 kézikönyvét :-D Az ábrák között vegyesen van oldal- és középgyertyás hengerfej rajza. A nagytotál képen fecskefarkas dobbal és vékony üléssel is oldalgyertyás hengerfejjel ábrázolják. Megjegyzés az ábra mellett: "A legújabb típusú motoroknál a gyújtógyertya a hengerfej baloldalán foglal helyet". Benzincsap pedig szigorúan egy darab van, Csepel féle tologatós.

Előzmény: Zoli_t5H (4609)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4613
"De láttam sőt talán meg is van valahol egy kis dobozka amivel a 6V os Trabantot lehet 12V-ra átállítani. Ha ott bírta gondolom a Pannóniába sem gond."

Na azért ez nem ilyen egyszerű. A 6voltos trabiban dinamó szolgáltatta az áramot, ami köztudottan egyenáramot termel. Picit más feszültségszabályozó rendszer kell hozzá, mint a váltakozóáramhoz, ami a Pannonia tekercseiban csordogál.
Persze nem megoldhatatlan egyenirányítani, sőt, a feszültségkétszerezés is megoldható az egyenirányító kapcsolással (Villard vagy Greinacher-kapcsolás tud ilyet), de szerintem a trabis dobozodnak ehhez nincs sok köze.

ggabbroo Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4612
Sziasztok!
Ma nem voltam gép elött, úgyhogy csak most reagálnék az izzókiégős témára, ami már valószínüleg senkit nem fog érdekelni, de azért elmondom!:)
Szóval az én TLF-emen is rendszeresen kiégett a hátsó lámpa és nekem is a 12V-os égő beszerelése oldotta meg a problémát! Hát csak ennyit akartam mondani!:)
Előzmény: motorkami (4596)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4611
Zolibácsi most a kedvedért felmásztam a szakadó esőben a padlásra, hogy megnézzem a tankomat ami elég érdekes: Szerszámdobozos térdgumi nélküli, egycsapos, és a lényeg (mert eddig TLT) ki van alul horpasztva a középgyertya helye!

Az áram témáról annyit, hogyí egy ismerősöm 12Vos akksival használta sokáig a T’esét, az égőket mindenhol 12Vosra cserélte és nem volt semmi gond. Még töltés is volt annyi, hogy félévente kellett tölteni.
De láttam sőt talán meg is van valahol egy kis dobozka amivel a 6V os Trabantot lehet 12V-ra átállítani. Ha ott bírta gondolom a Pannóniába sem gond.

Elhunyt a Pannónia márka leghűségesebb finnországi barátja Matti Viro (szül:1932)aki az autó motorban is többször szerepelt. Egyetemi tanulmányai mellett a finn Pannónia importőrnél dolgozott majd a 60-as évek elején mikor a Pannóniák árusítása ott befejeződött megvásárolta a teljes alkatrészkészletet. Társaival megalapította a Pannónia motorosklubot és iskolát.
A kilencvenes évektől mind több és több Pannónia rajongó volt Finnországban, a legtöbb motort múzeális járműként gondozták. Viro életének legutolsó napjáig bizosítottaaz alkatrészellátást, és tanácsaival segítette a Pannóniát építő, vagy gondozó finneket. Az évenként megrendezett finnországi Pannónia-találkozók sora nem szakad meg, a hagyományt Matti Viro fia, Jukka élteti tovább. Tisztelegjünk emléke előtt.

Erre a Pannónia találkozóra egyszer kimehetnénk Vaughan kollega!

Na a végére egy szállóigét amit most olvastam a ma megjött Veteránban: Akar országúton hálni? Berva mopeddel kell járni! :D (bocs Bervás kollega)

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4610
Olyan nagyon nem neztem eddig meg a csap alakjat, de ha emlekeim nem csalnak, akkor ugy nez ki, mint egy nagyra nott lencsefeju csavar, azaz a felso reszen van egy lapitott felgomb alaku resz, ugy nez ki, mint egy gomba kalapja, ha igy jobban el tudod kepzelni. Alol pedig tul log kb. egy centit a furatan, amibe illeszkedik, es ott at van furva, hogy pl. sasszeggel lehessen rogziteni a razkodas kovetkezteben elofordulhato felfele torteno kicsuszas magakadalyozasara.
Hu, bazzeg, ezt oszt jol leirtam :DDD

Előzmény: Pant5h (4607)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4609
Most TL, vagy TLT? Mert nagyon nem egyforma am a ketto, eleg ha csak a benzincsap-nyilasok szamat nezzuk, (lasd. TL-nek 2db van, azaz mindket oldalon van benzincsap), arrol nem is beszelve, hogy mivel a TL hengerfeje kozepgyertyas, igy a tank also resze ki van "kerekitve", hogy hozza lehessen ferni a gyertyahoz, mig ez a TLT tankon nincs kialakitva, hisz az mar oldal-gyertyas.
Bocs, ha egy kicsit terjengos voltam, csak jo lenne tisztazni, mert egy cimboramnak egeto szuksege lenne egy TL tankra, ugyanis TLT tankja van neki es az nem passzol.

Előzmény: ClintEastwood (4606)
szanta Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4608
Hi!

Sajnos annak, hogy kétszer akkora feszt kapjunk ára van. Az áram csak fele akkora lesz, ami nem hiszem, hogy sok mindenre elég lenne.
De hátha valaki járatosabb...

Előzmény: Schnitt (4605)
Pant5h Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4607
HI!

A motorkulival kapcsolatba lenne egy kérdésem. Nekem is van egy, de nincs meg hozzá a "szegecs" amivel össze lehet kötni. Esztergáltettam egyet méretre, de nem tudom, hogyan van kiesés ellen rögzítve. Tudja valaki, hogy hogyan volt gyárilag ez megoldva??? Előre is kössz.

Előzmény: Zoli_t5H (4583)
ClintEastwood Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4606
Sziasztok, Urak!

Ha valamelyikőtök erős vágyat érez, hogy szert tegyen egy horpadásmentes Pannónia TL/TLT tankra (szerszámtartós, térdgumi nélküli), netán egy T5 tankra vagy hátsó sárvédőre, az ne fogja vissza magát, írjon vagy hívjon bátran! :-) ural@audaxtrade.hu 30/4377900

Hali!
Maci

Schnitt Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4605
Hali!

Üdv az újonnan csatlakozóknak!

Carlosamigo:
megpróbálom összekaparni az otthoni netet, és küldök mélt a 412-essel kapcsolatban. Innét a melóhelyről nem mindig sikerül elérnem a freemailt.

A 6V témához:
Gondolkodtam azon, mi lenne, ha a világítótekercsek által gerjesztett áramot nem vinnénk rögtön a gyújtáskapcsolóhoz, hanem egy 250/500 menetszámú transzformátorba vezetnénk, és a túloldalon kapott ~12V-tal gazdálkodnánk. Tudom, az eredetiségen rontana, de az akkus dobozban annyi hely van, hogy táncolni lehet benne.
A régi akksi egy 10*10-es alapterületű hasáb, ami most benne van, a gépemben, az meg egy 10*3,5 cm alapterületű zselés akku. Van tehát szabad 10*6,5centis 18 centi magas szabad hely, ahova bármi elfér.
A 12 voltos rendszer nagy előnye, hogy kisebb az áramlási veszteség, nem égnek be a kapcsoló érintkezők, a transzformátor meg 96% körüli hatásfokkal dolgozik, tehát gyakorlatilag nincs veszteség. Ja, és gondolom a 12V-os izzók fényerejét nem kell összehasonlítanom a 6V-osokkal.

Ha van itt elektromanus, hozzászólhatna a témához, hogy megvalósítható-e.

Pant5h Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4604
Sziasztok. Már egy ideje olvasom a fórumot, de csak most sikerült bejelentkeznem.(Kerestem egy felhasználónevet, ami még nem létezik. ;) )A rra lennék kiváncsi, hogy honnan lehetne beszerezni dolgokat. Egy T5h hoz kellene kuplung tárcsa, tömítések miegymás. Ha valaki tud valamit szóljon. Kösz előre is.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4603
ajjajaj, en, mint amolyan matematikus-fele ember, csak mosolygok ezen szepen csendben:DDD

bervas Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4602
Precizitás: 35+5+1,2=41,2! :-D

Zoli, ez kontaktnak látszik. Fogj egy multimétert, aztán keresd meg a 6V-ot meg a testet az égő foglalatában. Ha ott van, akkor csak a foglalat érintkezőit kell megpucolni, és mindjárt meglesz a fényár.

Előzmény: Zoli_t5H (4601)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4601
Nekem meg sosem voltak ilyen izzo kinyiffanos gondjaim, pedig van P12-esem is. Mindegy, biztosan csak szerencses vagyok. Ellenben a VT5-os VT6-os hatso lampak konstrukcios megoldasa tenyleg annyira kaki, hogy az mar sok. A rezgestol olyan szepen eltorik a lemez, hogy orom nezni.

Az export T1-el meg azon szivok, hogy latszolag nincs a vezetekben szakadas, az izzo is jonak tunik, megsem birok a hatso fertalyra fenyt varazsolni. Pedig jo lenne, mert a legkozelebbi Camponas borzere azzal akarok kimenni.

Előzmény: bervas (4600)
bervas Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4600
Bocs, nem voltam elég precíz:
35+5+1,2=40,2W >35W :-)

Amúgy meg a VT5-6 hátsó lámpa rezgése szokta kinyírni az 5W-os szálat. Néha maga a lámpatest lemeze is eltörik. Lehetőség szerint mereven kell felfogatni a lámpát a sárvédőre a rendszámmal együtt, meg magát a sárvédőt is.

A Bervámon rezeg a sárvédő, az gyilkolja az 1,5W-os hátsó égőt. A Danuvián meg semmi bajom a 3W-os szofita hátsó égővel. Igaz, azon új a kábelezés.

Előzmény: motorkami (4599)
motorkami Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4599
Bocs, de a féklámpa az akkura van kötve, azt nem a világítótekercs látja el.
Különben teljesen igazad van, ezzel együtt haverom P12-esén 50 km alatt háromszor cseréltünk hátsó izzót. Úgy látszik P12 betegség. Lehet, hogy ki kellene találni valami megoldást, az a baj, hogy a 6 V olyan kevés, hogy a legkisebb veszteség is sokat számít.
Nekem a TLF-n hátul 12 voltos van, sosem ég ki. Elől viszont most elfogyott a tompított, 1000-1500 km óta először.

Kálmán

Előzmény: bervas (4598)
bervas Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4598
Elöl 6V 35/35W-os égő kell, hátra 6V 18/5W-os. Az órában 6V 1,2W. Ez bőven több, mint a lendkerékmágnes 35W névleges teljesítménye -> Nem éghetnek ki az égők. Nem lehet, hogy elől 25W-os égőd volt?

Vaughan: a jó dolgok mindig akkor jönnek, amikor az embernek se ideje, se pénze... :-D

Előzmény: motorkami (4596)
motorkami Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4597
Nem ragd be a tű, hanem nem zár. A tű vége kúpos és a csonk - amin az üzemanyag beáramlik - furatában van egy kúpos fészek, amibe beül. Mikor a benzinszint megemelkedik, az úszó megemeli a tűt és az elzárja a beáramlást. Ha nem illeszkedik tökéletesen, persze nem tud zárni.

Kálmán

Előzmény: ZoliTLF (4595)
motorkami Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4596
Nincs fesszabályozás. A világítótekercs váltóáramot termel, aminek a feszültsége fordulatszámfüggő. Én hátra 12 voltos égőt teszek, elől meg nem szokott kiégni.

Kálmán

Előzmény: gyurip12 (4590)
ZoliTLF Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4595
Szóval a tű ragad be? Látszatra szépen csúszkált a helyén...
Előzmény: motorkami (4594)
motorkami Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4594
Az úszónak a tűjét, meg annak a fészkét kell összecsiszolni.

Kálmán

Előzmény: ZoliTLF (4593)
ZoliTLF Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4593
Üdv Pannoniások!

A következő kérdésem lenne: Át tudom e pakolni egy kis fékdobos kerék csapágyát a nagy fékdobosba, szóval passzol e bele?
Aztán: Minden csavar meg van húzva a karburátoron, úszó nincs fennakadva, mégis folyatja a benzint, tanácstalan vagyok. Előre is köszi a segítséget!

vaughan Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4592
köszönöm ggabbroo kollega!
Előzmény: ggabbroo (4585)
vaughan Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4591
Hi! végre net közelben! emberek! mezőtúron egy ismerősöm eladná P10-es járművét. új rendszám, új forgalmi, csak műszaki nincs rajt. és első gazdás masina. fotó sajna nincs. ami negativ: kézzel van festve, kerekek ezüstre festve, telóból olaj elpárolgott. ami pozitiv: a motor hangja és az ára. 60.000 királyi magyar forint.

minden jót!

Előzmény: gyurip12 (4590)
gyurip12 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4590
Sziasztok ! Új részvevő vagyok, van egy 29 éves restaurált állapotban megvett p-12-m. Van vele néhány gondom, amiben Ti biztos tudtok nekem segíteni. Először is tartós országúti üzemben -diszkrét 70-75 -ös tempóban - kiégnek a bekapcsolt világítás égői. Hogy van itt a fesz szabályozás megoldva ???
"Hámlik" a króm a kipufogókönyökökről, tudtok javasolni egy megbízható krómozót ?? Köszi előre is a tippeket.
frundsberg Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4589
Sajna a telefonom gallyra ment, úgyhogy egy pár napig nem vagyok elérhető. Hivhattok 18h felé vagy reggel 3/4 9ig az otthonin: (06-1)291-6715
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4588
Occi: a galaktikus tamadas megindult, azaz mail ment ufo ugyben.

Előzmény: Occi (4587)
Occi Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4587
Zoli! Szeretném elkérni a telefonszámodat, meg hogy hol lehet megtekinteni az ufo-t, az egyik ismerősömet valószínüleg érdekli. Mehet az occi@vnet.hu címre! Köszi.
Előzmény: Zoli_t5H (4583)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4586
sTenYa:

menj a kovetkezo cimre:
http://www.vmm.hu

ott pedig nezd az Esemenynaptart!

Előzmény: sTenYa (4584)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4585
FRUNDSBERG:
Vaughan kollega kéri, hogy hívd fel, amint tudod!!!
sTenYa Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4584
Köszönöm, jelentkezek!

Tudna valaki egy kirakodós motor vásár menetrendet irni nekem?
Rémlik valami Szolnoknál, Mátészalkánál...
de a dátumokat nem tudom ... :(

mennék Pannihoz vadászni :)

thx

Előzmény: Dizma (4578)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4583
Udv Uraim!

Megerkezett hozzam a ket Pannonia utanfuto. Az egyik az ismertebb Motorkuli, a masik a ritkabban latott Pille tipus. Mindketto 1967-es evjarat, jo allapotban vannak, nincsenek szetrohadva, horpadozva, stb., tehat lakatosmunkat nem igenyelnek. Ha jol emlekszem, hatso lampa hianya van mindkettonek, de amugy komplettek. A regi szurke forgalmik allitolag megvannak, a srac, aki el akarja adni oket, azt igerte, hogy a heten elokeresi a papirokat. Ugy nez ki, hogy az egyiket (a Kulit) megveszem en, de a Pille meg gazdara var. Az iranyar 45ezer kemeny magyar forint. Ha tenyleg megvan a papirja, akkor az ar szerintem igencsak barati, ugyanis en hirdetesekben papir nelkuli peldanyokat lattam 50 ezer koruli arakon.

Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4582
Hi Schnitt!

A Moszkvicsról érdekelne egy-két részlet (állapota, ára, esetleg egy fotó), akár e-mailben, akár itt a fórumban, ha a többiek nem haragudnak meg érte. Miért nem azt állítod talpra wartburgozás helyett (nekem is volt egy 353-asom, de nem igazán sikerült megszeretnem...)?

Előzmény: Schnitt (4581)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4581
Ahoj!

Végre újra netközelben.
ZoliT5H:
Mivel Te szóltál először (Budapest belvárosában lavíroztam éppen kocsival, és a telefon miatt volt összesen 1 db kezem a kormányzásra+sebességváltásra+indexelésre)
neked hoztam a csepel karbit, meg persze a kormánykiflit. Az ülés alaplemez nagyon rozsdás, azt nem hoztam el, de a többiért jöhetsz, de előtte egyeztessünk időpontot.

Mindenkitől elnézést kérek, akinek a mailjára nem válaszoltam, de előre jeleztem, hogy csak telefonon lehet majd elérni.

Ami még összejött és felesleges számomra:
P10 váz
Csepel 125 blokk (nincs gyújtásdekli, váltókar, henger, dugó, de egyébként mindene megvan, és berúgókarral át lehet forgatni)
danuvia hátsólámpa borostyánsárga féklámpa üveggel
1 db hiánytalan 1970-es Moszkvics 412 (forgalomból ideiglenesen kivont, szürke forgalmival, garázsban)

Ha valakit érdekel ezek közül valami, jelezze.

Sch

ggaboca Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4580
Sziasztok!

Keresek p20 -as motorkerékpárt. Édesapámnak nagy vágya egy p20 -as motor. Nem oly régen kezdte gyüjtögetni a pannoniákat.
Van már neki p10H, p12, p21, de nagyon szeretne egy p20 ast is.
Gondoltam születésnapjára meglepném. Minden megoldás érdekel. Ha valaki tud egy eladó ilyen motort kérem jelentkezzen! Felújításra, restaurálásra szoruló gépet keresek.

Előre is mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
emil: ggaboca@freemail.hu

Dizma Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4579
A trónkövetelő jól van. Éppen ma volt a dokinál (az anyukájával), és már öt kiló felett van a súlya. Mindezt tejjel. Abból egyébként van dögivel, az asszony nem győzi lefejni. Egy kis probléma van, hogy az ortopédushoz el kell vinni, mivel a combjain a kis hurkák nem szimmetrikusak egymáshoz képest. De nem aggódom emmiatt. Szerintem a doki felír egy kis teleszkóp javítást, és minden rendben lesz:-)

Viszont már becsülettel kokettál velünk. Frissen kipihenten és teli pocival meg rendesen scannereli a környezetét és figyel minden hangra. Gügyög, bár még csak néhány hangot, de néha úgy érezzük, hogy mindjárt megszólal. Szóval gyarapodik.

Carlos!
Ha egyszer jobban ráérek és persze te is, megejthetnénk egy kis csere látogatást.

Előzmény: Carlosamigo (4577)
Dizma Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4578
sTenYa!

Van egy komplett Pannim. Nem eladó!:-D

Amiért írok, hogy létezik egy Panni, Berva klub.
Bervás kolléga talán hallott már róla. Amikor a Panni még nem volt az enyém, a kollegám rajtuk keresztül szerzett meg dolgokat. Persze a kapcsolat más irányból is burjánzott, hiszen a kolléga nagy Alfás.
Berkó István az emberünk, és ha minden igaz, még mindig a zsámbéki Alfa bontóban dolgozik.

A filmről jut eszembe!
Ennek a Budapest Retronak, van második része is?
Ha van, nincs meg valakinek?

Előzmény: sTenYa (4569)
Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4577
Dizma

Hja, a visszarúgás nem mindig kellemes. Hideg motorral 1-2. rugásra indul, de ha a meleg motort akarom beindítani, akkora rugásokkal büntet, mint egy ló.

Most egy ideje a Jászai Mari térnél lakom, egy-egy hétvégén fordulok csak meg Szexárdon. Okt. elejétől Kárpát utca rulez.
Hogy van a trónkövető?

Előzmény: Dizma (4565)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4576
frundsberg: Jol van, majd megnezem a filmek cimeit.

Uraim, ugy nez ki, hogy a napokban kerul hozzam 2 db motorkuli, mindketto papirokkal, turheto allapotban (max. fenyezes szukseges). Ha osszejon a dolog, akkor valoszinuleg az egyiket megtartom, de a masik majd gazdat fog keresni. Amint aktualissa valik a dolog, szolok es ha erdekel valakit, akkor lehet jelentkezni. A kikialltasi ar kb. 40-45 ropi korul lesz.

Előzmény: frundsberg (4575)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4575
Zoli bácsi! Akarok írni a filmmúzeumnak a Budapest Retro végén felsorolt motoros filmek miatt, de kölcsönadtam úgyhogy most csak a Motorozni Jó! c. filmre emlékszem. Kellene a többi is.

A P10 szépen készülget, a váz lefényezve most a sárvédők dobozok, ilyesmi van alapozás alatt.
TLT-s kollega! A vezetékkötegen amit árulsz rajta vannak a kis gumi átvezetések is? Vagy azt meg kéne menteni?
Occi Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4574
Igen, végülis az Auto Classic újság volt az ismertetőjel :-) Többen voltak mint amire számítottam, egypár értelmes cuccot is sikerült beszerezni. Meg sikerült eladnom a kivitt cuccok egyharmadát(a három darabból egyet :-D ).
Előzmény: bervas (4571)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4573
Hi bervas,
nagyon köszönöm a tisztítási tippeket.
Remélem, lesz időm valamikor nekiesni még a tél beállta előtt.

Kellemes motorozást mindenkinek: István

Előzmény: bervas (4533)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4572

Persze Bervas kollega, hogyne nézhetnéd meg! Valamelyik este eljösz a munkahelyemre du5-re és onnan elmegyünk a nagyanyámhoz ahová betároltam.

Amúgy sikerült ma összefutni Occi kollegával a Tordasi börzén ami nagyon családias volt köszönhetően a kb. 25árusnak. Persze a Geiger ott volt és végig nyomatta az ordibátorát (hangszóró).

bervas Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4571
Figyelj, azt a vázat meg villát megnézném, ha megmarad.
Az enyém annyira össze-vissza van barkácsolva, hogy inkább kicserélem, ha találok megfelelőt.
Előzmény: frundsberg (4568)
Occi Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4570
frundsberg:
miről foglak megismerni(az újságokon kívül)? Legalább megismerjük egymást! Motorral jössz?
sTenYa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4569
Koszonom, lehet szuksegem lesz ra....
kapcsford email

Barkinek barmilye van ne kimeljen... megveszem :)
jelige: PANNI FOREVER

frundsberg Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4568
StenYa van Pannihoz egy hibátlan gyári piros ülésem, egy Berva váz Erles villás első telóval, meg egy bontott Berva blokk henger-hengerfej deklik nélkül.

Holnap ott leszek Tordason és árulni is fogok annak a 15 embernek:) méghozzá Auto Classic ujságokat 200Ft/db.
sTenYa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4567
bervas:

Koszi, a konyv mar megvan :) Sot van egy eredeti kezikonyvem is, es neten mar talaltam alkatresz jegyzeket es abrakat is.
Fotokat csinalok (jo 5let), borzen eddig 1en voltam 2 hete Szigetszentmikloson.... hat a szervezők elszomoritották... Pannihoz már nehéz. Lesz még börze, megyek is... de kevés esély van rá.

Képeket készitek és küldök (sajna a motor vidéken én meg BP-n de majd megoldom)

Előzmény: bervas (4564)
Occi Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4566
Urak!

Holnap lesz börze Tordason(elég kicsi lesz várhatóan, a múltkor is kb. 15-en voltak). Nem jön esetleg valaki a társaságból? Én kint leszek kb. 1 óráig...

Dizma Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4565
Carlosito!

Ha visszarúg a moci, lehet hogy a gyújtásbeállításnak épp most jött el az ideje!

Végül hol találtál albérletet? Vagy ingázol Szekszárd és Pest között?

Előzmény: Carlosamigo (4561)
bervas Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4564
Vaughan, kösz a méltatást, bár nem érdemlem meg :-)

sTenYa:

Első lépésként el kellene kocogni a Maróti Könyvesboltba a Nagykőrösi útra, és megvenni a "Dongó, Berva, Panni" című szakirodalmat. Abból már szerzel némi információt.
Aztán nem ártana fotókat csinálni a problematikus részekről, és feltenni netre, hogy lássuk, mi a teendő, mi van és mi nincs, meg mi nem az övé. Vagy esetleg elmennénk megtekinteni a gépet.

A spiáter alkatrészek porladása-szétesése sajnos típushiba. Börzéken a lomok között azért még találsz cuccot, egészen elfogadható áron. Utolsó találmányom: jó gyújtótekercs 200 Ft-ért :-)

Előzmény: sTenYa (4562)
vaughan Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4563
bervás kollega a magyar mopedek igazi szakértője! ne kimélj minket se moped szerelési tanácsokkal bervás kollega!

minden jót!

Előzmény: sTenYa (4562)
sTenYa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4562
Sziaszok!

PANNI segítségre lenne szükségem!
Tud valaki segítani vagy van -e valakinek Panni-ra porlasztója ill kuplung, fék, gáz, váltó kar és minden ami ott van?
Most került elő a kicsikes es porlad rajta a fém bilincs... :(
Sok masra is szukseg van...

Bármit szivesen fogadok (kontakt, eszkoz, ...)

Előre is köszönöm, bocsi a "rendzavarás"ért

Segítsetek hogy egy újabb életképtes Panni legyen kis hazánkban

Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4561
Hi Spark!

A T1-em blokkjában történt egy-két gányolás (előző tulaj). Az egyik a korábban már említett "bevágott" dugó, a másik meglepetés az átbuherált gyertyafoglalat, ami miatt csak hosszúmenetes gyertya megy bele. Nemrég vettem bele egy hosszú 225-ös gyetyát(számítógép hiányában telefonos seítséget kértem, Dizma kollégától), és egész jól pöfög vele, de mintha még gyakrabban rúgna vissza.

Előzmény: spark82 (4556)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4560
Remelem is! :DD

Egyebkent 100 rugo tenyleg nagyon korrekt ar egy muszakis kethengeresert. Gondolom mivel hasznalva volt, nem egy rozsdaboglya. A francba pedig ha lenne lovem, akkor tuti belevagnek, hogy legyen egy ilyen is a "gyujtemenyben".

Előzmény: bervas (4559)
bervas Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4559
P21? Igen megéri. Egész eddig ilyet kerestem :-(

Én szintén le vagyok égve. Nem baj, leszünk mi még gazdagok... :-D

Előzmény: Zoli_t5H (4557)
vaughan Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4558
Adjon az úristen!
köszönöm bervás kollega a TS-t.
a szoci.motoros oldalon a hangok ,képek között találtam két kisfilmet amik nagyon nagyon tetszenek!!! két horvátországi motoros kirándulásról készült video. nagyon ügyesen össze vannak vágva! nézzétek meg! érdemes. és nagyon jó a muzsika alatta! rendesen kedvet kaptam horvátországhoz...

minden jót!

Előzmény: Zoli_t5H (4557)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4557
Udv ujra itthon, spark!

Tegnap, amint az asszonykam bongeszte az allashirdeteseket egy ujsagban, megunvan azt, atlapozott a jarmuvek rovatba es talalt egy jo kis hirdetest. Egy gyari piros P21-rol szol a hirdetes, es hogy meg inkabb cifrazzam, 1 ev muszakival! Az ara is teljesen korrekt: 100 rugo, ami ahhoz kepest, hogy mennyit szoktak elkerni egy forgalombol kivont uzemkepes kethengeresert, teljesen elfogadhato.
Annyira utalom, mikor nincsen penzem! :DDD

Előzmény: spark82 (4556)
spark82 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4556
Szevasztok, visszatértem a nyári szünet után!

Szörnyűségeket látok :-( Leég egy motormúzeum... Illetve a múzeum csak égjen, de a motorok...
Amúgy csatlakozom azokhoz, akik szerint egy elégett motorból már nem lesz soha többet jármű. Ami a tüzet kibírja, az az égéstér 'szt kalap. A többi még kiállítási tárgynak sem lesz az igazi, mert értesüléseim szerint az ilyen "edzésnek" kitett anyagok még a festék alatt is hónapok alatt teljesen megsemmisülnek a szén hiánya miatt. A különböző anyagok találkozásáról, perselyekről, szimmeringekről, egymásba ágyazott tengelyekről (ilyen pl. a Pannónia kuplungkinyomója) meg ne is beszéljünk, mert azok meg úgy összegyógyulnak, hogy max. kifúrni lehet egymásból őket, ha bírná a külső a befogást... de hát valószínűleg nem bírja :-( Az üveg, alumínium, bőr, szivacs stb. alkatrészekről meg nem is érdemes szót ejteni, mert azok már nem is léteznek... Nem is folytatom ezt a témát, mert a szívem szakad meg...

A nyári élmények sem sokkal rózsásabbak: találtam a nagybátyám szomszédjának hátsó udvarán két Pancsit, az egyik P10H, motor nélkül, rajta 2000 km-t futott magyar gumik, de el lehet képzelni, milyen lehet húsz év szabadban eltöltött idő után... A másik valamilyen T-széria, ötvenvalahányas, de a típustáblája is teljesen elkészült, majd azért megpróbálok valamit csinálni vele, hogy legalább azt megtudhassam, hogy mi lehetett... A tankjában van a szerszámtartó, annyit megállapítottam. A lehető legszebben szét van rohadva mind a kettő, ellenben a T-snek elhoztam a blokkját, így már két tartalék blokkom van :-) Meg volt ragadva, de apám jóvoltából már nincs, kicsit hiányos, de még lehet belőle valami. A 10-esről elhoztam a hátsó teleszkópokat, és lássatok csodát, jobb állapotban vannak, mint az enyémek (mármint belsőleg. Kívülről rozsdásak, de csillapítanak, mint állat) A leletmentést alkalomadtán folytatom.

Más: elkezdtem visszaolvasni a nyári termést, a hosszúmenetes gyertyához annyi észrevételem van, hogy az általam ismert legnagyobb hátránya az a dolognak, hogy az égés a dugattyúhoz túl közel kezdődik meg, és könnyen átégetheti annak tetejét, hiszen az égés úgy volt megtervezve, hogy adugó tetejénél akkor kezdődjön az égési folyamat, amikor az már lefelé mozog. Simsonon már láttam a fenti okból kiégett dugót.

Nagy vonalakban ennyi lenne, aki a nyáron motort vett, annak gratula, aki levizsgáztatta, annak is, én a nyári építkezés miatt még mindig műszaki nélkül vagyok, de igyekszem ezen változtatni.

NZ 350 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4555
Üdv!
Szeptember 19-20-21 pécsen találkozó.Íme a részletes útvonalterv.
Szeptember 19/péntek.
15:00-19:00Járművek érkezése, jelentkezés.
Kodály Zoltán úti Kollégium Pécs
19:30 Vacsora,stb.
Szeptember 20/vasárnap
07:30-08:00 felvonulás a városban
08:00 Túra indítása a Plaza parkolójából.
Pécs-Kozármisleny-Újpetre-Palkonya-Villánykövesd.
09:30 Villány.Gere borozó melletti parkoló.
10:30 Villány-Nagyharsány-Siklós, vár melletti parkoló.
12:00 Siklós-Harkány:Sziget csárda.
13:15 Harkány-Mánfa-Diósviszló-Ócsárd-Görcsöny:Pelikán lakótelep.
15:00 Görcsöny-Pécs:Széchenyi tér.
20:00 Vacsora.Eredményhirdetés.
Szeptember 21/vasárnap/

07:30-08:00 Pécsi felvonulás
Radnics u.-Kodály Z.u.-Petőfi u.-József a. u.-Siklósi u.-Árnyas u.-Silósi u.70.
08:00 Túra indítása /Pécs Siklósi u.70/
Pécs-Szederkény-Bóly:Széchenyi tér
09:40 Bóly-Szajk-Mohács:Széchenyi tér.
11:30 Mohács-Szőlőhegy-Bár-Dunaszekcső:Aréna Camping.
13:30Dunaszekcső-Bátaszék-Várdomb-Szekszárd:Béla tér.
Béla tér 14:30-16:00
Remélem hasznos infó.
Üdv mindenkinek!

bervas Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4554
Vaughan, ha még keresel, van egy MZ 125 TS a motorpiac.hu veterán rovatában 40e-ért.
Előzmény: vaughan (4553)
vaughan Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4553
Hi! erről a buliról mezőtúri korom zoli barátomtól tudok. megkérdezném, hogy regionálisan hirdetted meg ezt a kiállitást vagy ismerősökön keresztül?
Előzmény: lovim (4552)
lovim Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4552
A leégett muzeum tulajdonossal annyira együttérzek,hogy a monitort fekete-fehérre állítottam.Frundsberg urat a 24 órás kunmadarasi versenyről ismerem,együtt néztük a száguldozó vasakat.
A kiállitás október 26-án 10-16 óráig lessz nyitva.
A mai napon sikerült elkunyerálnom egy öreg szakitól a kézi hengerfúró gépét,anno ezzel fúrta a csepel 125 hengetreket.
Üvölt a főnököm ..........
Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4551
Nem csak a -bizonyos esetekben- pótolhatatlan darabokat sajnálom, hanem azokat, akik a restaurálásba iszonyú mennyiségű munkát fektettek. Ennél szarabb érzést...
Előzmény: Zoli_t5H (4545)
bervas Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4550
Jól tudod. Azért kiállítási tárgynak még jók lesznek. Meg lehet profi replikákat csinálni róluk, azokat lehet hajtani agyba-főbe :-)
Előzmény: Dizma (4548)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4549
Maximalisan egyetertek, ugyanis a tuz kovetkezteben a femben levo szen nagy resze kieg, igy "kisse" modosul a fem szerkezete, ami pl. kilagyulast okoz, semmi tartasa nem lesz az egesznek. En pl. lattam olyan sarvedot, ami a rossz idore valo tekintettel tuzben melegedett egy ideig, es utana ugy lehetett hajtogatni, mintha vekony alulemezbol lett volna. Nem is beszelve a hegesztesi pontokrol, stb., ha ott elenged az anyag, abbol nagy csatt lehet, ugyhogy, ha ezekbol a gepekbol lesz meg valami, akkor is max. mindent a szemnek, semmit a keznek aspektusban lehet szo a dologrol.

Előzmény: Dizma (4548)
Dizma Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4548
Nem valószinű bervás barátom!
Az acélt mikor edzik, más anyagokat, vegyületeket is adnak hozzá a megfelelő anyagminőség eléréséhez. Ha a gyártás során valami hiba történik, keletkezik a selejt.
Na mármost egy jól megtermett tűz, bizony felér egy ellenőrízetlen "edzéssel". A fémek inkább meglágyulnak, mintsem keményednek. Fel lehet újítani a gépeket, de csak kiállítási tárgynak. Isten meg őrizz, hogy rá is üljenek ezután bármelyikre. Ritka nagy baleset lehet belőle.

Én legalább is így tudom.

Előzmény: bervas (4547)
bervas Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4547
Meglesz a bácsinak a restaurálni való a következő 50 évre. Persze kétlem, hogy örül neki. Az üveg, gumi, műanyag és fa alkatrészeket lehet pótolni, az acél meg nem szenvedhetett túl nagy kárt.
Előzmény: Dizma (4546)
Dizma Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4546
Sírni tudnék!{;-(
Előzmény: Zoli_t5H (4545)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4545
Durva a latvany:

Ritka BSA-k, Nortonok, Triumphok egtek szenne:(((

Dizma Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4544
Amikor hallottam a híradóban mi történt, rohantam a TV-hez, hát a látvány több mint lehangoló volt!
Gyerekek! Aki múzeumot alapít, költsön automatikus tűzoltó berendezésre is! Bármilyen drága, az ilyen szerencsétlenséget megelőzi.
Előzmény: Zoli_t5H (4540)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4543
Komolyan mondom a szívem szakadt meg amikor olvastam a Brit Motormúzeum tragédiáját, még talán szerencse, hogy nem voltak képek :((

Tőlem mehetünk erre a motorkiállításra, állítólag a szervező -mint írta- ismer engem, így névről nekem sajna fogalmam nincs.
vaughan Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4542
Schnitt kollega! jövök-megyek és kell a cucc!
Zoli! megvan még az az ismeretlem eredetű tankod? ha igen tedd fel az ural.hu- ra. ott szoktam ilyesmiket olvasni.
minden jót!
Előzmény: Schnitt (4541)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4541
Üdv Szaktársak!

Holnaptól vasárnapig nem leszek netközelben, meglátogatom szüleimet.
Átnézem az otthoni alkatrészkészletet is kritikus suemmel, hogy mi az ami nem az én gépemre való, aztán majd jól felkínálom cserére.

(itt jegyzem meg, hogy VAUGHAN szaktárs még mindig nem jelentkezett a csepel hengerért, október közepén árverezésre bocsátom, ha addig nem jön érte)

Ami már most biztosnak látszik, hogy nem az én gépemre való:
- egy Csepel feliratos különúszóházas karburátor (nincs benne súbervisszatoló rugó),
- egy felső kormánykifli, amiben nincs kivágva a kormányzár helye, és nem szögletes, hanem lekerekített élei vannak
- egy nagy fékdob és féktámasz 2 kopott pofával (hátsó)
- egy P10 váz papírok nélkül
- egy keskeny szögletes pannonia ülés alaplemez

Ha valakinek kell valami, sms-ben vagy telefonon szóljon, és vasárnap felhozom, aztán lehet alkudni :o))

Én mostantól kikapcs, legyetek rosszak.

Ja, a számomat Zoli, Vaughan, ggabbroo biztosan tudja, ha valaki őket el tudja érni, engem is el tud.

Sch

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4540
Hu, gyerekek, a szivem szakadt meg a latvanytol, ugyanis az elobb mutattak a hiradoban, a leegett muzeum maradvanyait. Szornyu latvany volt az a sok, tobbnyire 'vintage' koru jargany fustolgo roncsa. Amennyiben szandekos gyujtogatas volt, egy eletlen kessel millimeterenkent nyiszalnam le az elkoveto farkat!

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4539
Bovebben itt:
http://www.euronews.net/create_html.php?page=detail_info&lng=1&option=7,info
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4538
Uraim, szornyu tragedia tortent!

Porra egett anglia legnagyobb motorkerekpar muzeuma, es a gyujtemeny nagy resze a langok martalekava valt.

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4537
Szia Imre!

Pontosan mikor is nyilik ez a kiallitas? Gondolom kisebb csoportos megmozdulas kereteben erdekelne a topictagokat, hogy mikor, hova kell gurulni egy kis latnivaloert.

Előzmény: lovim (4535)
Trike Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4536
Bocs lemaradt: Kaposváron :-(
lovim Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4535
Sziasztok "magyarmotoros"emberek!
Lovász Imrének hívnak.Frundsberg kollégán kívül személyesen egyikőtöket sem ismerem(bár nagyon régóta olvasom a topicot).A tiszaföldvári MADE IN HUNGARY cimű kiállítást én szervezem.A kiállításon próbálunk megmutatni minél több magyarországon gyártott közlekedési eszközt(autót sajnos nem)a teljesség igénye nélkül.A szervezés közepén tartunk ,kb 40-60 motorkerékpár várható.egoaxa bringáját nagyon szivesen kiállitanám mielőtt bodrogkeresztúrra kerül.
Szerintem megéri eljönni(hiába láttátok már szinte mindegyik tipust),hisz nincs szebb látvány mint mikor ennyi magyar motor eggyütt sütkérezik neonfényben.
Bármilyen kérdésetek van írjatok nyugodtan.
Trike Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4534
Hi mindenkinek!

Nem vesztem el, csak egy államvizsga és a nyári Net-telenség áldozata lettem. Próbálom magam utolérni és szorgalmasan olvasom a hozzászólásokat.

Ha valakit érdekel:

1. EJT
1. Egyedi Járűvek Találkozója
A járművek megtekinthetők vasárnap délelőtt a Mercedes szalon hátsó
parkolójában délelőtt 9 és 10 óra között.
Info: 20/935-7475 trike@fw.hu

Ha valaki arra jár megtalál a PP Trike társaságában, de ne menjen el mellettem szó nélkül:-)

bervas Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4533
Elvileg ott egy sűrű szövésű szitahenger van, amelyik felfogja a tartalék elől a mocskot. Az alja egy alátétre emlékeztet,akkora lukkal, amibe a csap rézcsöve belefér, és marad körülötte 1 mm szabad átmérő. Nem tudom, ez benne van-e még. Ha benne van, ki kell piszkálni, és alaposan kimosni. Ha nincs, akkor neki a nyílásnak egy csavarhúzóval, és addig pofozni, ütögetni, míg a mocsok ki nem jön. A nyílás átmérője kb megegyezik a csaptest átmérőjével.
Előzmény: Törölt nick (4532)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4532
Szia bervas!

Köszönöm a tippet.
Úgy nézem, hogy a tank alján levő kifolyócső is tele van olajszutyokkal.
Azon is lehet valahogy segíteni?
Vagy csak a sok rozsda akadályozná meg a szabad kifolyásban?

Üdv: István

Előzmény: bervas (4489)
Dizma Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4531
Álmodik a nyomor!

Éhes makk, disznót álmodik!
.
.
.
stb

Előzmény: vaughan (4528)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4530
Occi:
Na igen, erre az osztrák oldalra gondoltam a
linkküldéssel kapcsolatban.

Üdv: István és a rozsdás T1

Előzmény: Occi (4503)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4529
Remelem, hogy nem:-)

Amugy sajna meg mindig nincs meloja, pedig gozerovel keres.

Előzmény: Dizma (4526)
vaughan Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4528
ÉBRESZTŐ!!!
Előzmény: ggabbroo (4527)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4527
...bár Pamela is elég jól dolgozott!:)))
Előzmény: ggabbroo (4525)
Dizma Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4526
Zolikám!

Az asszony nem olvassa manapság a topicot?:-)

Munkát talált azóta? Nem mintha sok idő telt volna el a rosszhír óta.

Előzmény: Zoli_t5H (4523)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4525
Hát igen, Pamela nem volt rossz, de azért azt sajnálom, hogy Sztahanov elvtársat kihagytuk!:)
Előzmény: Zoli_t5H (4523)
bervas Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4524
Kicsit későn jött a hír, nem tudtam menni. Pami nekem a hétvégére van beütemezve :-) Meg a barátnői is. :-D
Előzmény: ggabbroo (4521)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4523
Hat mi meg is huztuk rendesen ggabbroo-val, marmint Pamit, es Mischi-t. :DDD

Előzmény: Dizma (4522)
Dizma Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4522
Tegnap este fusiztam. Kár, hogy nem voltatok ott! Velem volt Sztahanov elvtárs, Kiss József, a salakmotorosi Lomonoszov MGTSZ munkaverseny hőse, és Raketa Dezső, Brazil árokásó segédmunkás.
Húzd meg jobban, menjen a munka!:-D)
Előzmény: ggabbroo (4521)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4521
Na, akik ma nem jöttek KMTalira, azok nagyon sajnálhatják! Ott volt Pamela Anderson, Michelle Wild, Maya Gold és persze Sziszi a BigBrother házból, szóval hatalmas buli volt!
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4520
Most el kell mennem itthonról, úgyhogy nem leszek gépközelben! 6-kor és 6:30-kor kinézek, de aztán ott legyetek!:)
Frundsbergnek esetleg kéne kűdeni egy sms-t, mert lehet hogy itt csak éjszaka olvasná....
Előzmény: Zoli_t5H (4519)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4519
Rajtam ne muljon, en ott tudok lenni, ha tobben is erdeklodnek.

(frundsberg: ha esetleg jonnel, megtenned, hogy elhozod a cuccomat? ;-)

Előzmény: ggabbroo (4518)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4518
Fiatalok!!!!

Nem gondoljátok úgy, hogy ki kéne használni ezt a jó időt??? Mondjuk ma vagy holnap csinálhatnánk egy KMTalit! Vélemény?

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4517
Üdv Áron!
Természetesen érdekel a dolog,igaz már igéretet több helyről is kaptam hogy kölcsönbe megkapom az alu kiegészitőket és leöntethetem őket de szerintem az sem lenne sokkal olcsóbb mutatvány.Légyszives küld el e-mail-ben a tel számot én meg majd megpróbálom meghálálni a dolgot ha a tizest épited.Előre is köszönöm !
Előzmény: frundsberg (4515)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4516
Nekem is láncos van, ezt a kipufogó meghúzást holnap ki is próbálom, eddig valahogy mindíg kalapáccsal húztam meg! Mondjuk a csapszeget is kalapáccsal szoktam kiszedni, szóval ezzel az erővel elképzelhető, hogy az olajszűrőleszedő is alkalmas rá!:)
Előzmény: bervas (4514)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4515
Csapszeget nem jó nyomogatni ezt már több szerelő is kifejtette nekem, kivéve akkor ha utána túlméreteset dörzsárazol bele. Mivel sokkal jobban meggyilkolja az alut mintha tüskével kis ütésekkel kiütnéd, persze ellentartva.
Zoli a tömitéseidért meg a dörzsárért akármelyik este jöhetsz, majd szólj előtte.

TLT-s kollega! Egy ismerősömnek avan egy Szentesi oldalkocsija, irányárban 35öt kér érte, de megvannak a lámpák meg csomagtartó felirat apróságok. Ha érdekel küldök egy tel. számot. Sajnos Dunaharasztiban van ami neked nincs a szomszédban de hát nem lehet minden tökéletes.

bervas Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4514
Olajszűrő fogóval dugattyúcsapszeget? Ez érdekel, kifejtenéd bővebben?

Nekem láncos olajszűrő fogó van, eddig csak a kipufogó hollander meghúzására használtam. Nem tudom elképzelni, hogyan jönne ki vele a csapszeg.

Előzmény: vaughan (4512)
Occi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4513
Nem lesz benne hiba :-) Amíg egyes cuccok festőnél+krómozónál vannak, nincs mit tenni, muszály a blokkal foglalkozni :-D Illetve nem muszály, de ha azért kellene szétszedni a blokkot 150 km-rel a teljes felújítás után hogy átereszt egy szimmering(csak így fonetikusan), vagy megszólal egy csapágy, tudnám magam utálni miatta...
Előzmény: vaughan (4512)
vaughan Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4512
Szaktársak! volna egy nagyon fontos észrevételem azok számára akik a téli holt szezonban szeretnék motorikusan generálozni "kedvesüket". először is szeretném a tapasztalatokat megosztani veletek. igaz én legutóbb a trophymat forditottam ki, de szerintem ez a tipustól független. tehát nálam kezdődött azzal, hogy frundberg kollegátol sikerült szereznem egy ts mz szerviz könyvet. a könyv hátuljában le volt rajzolva ill. irva egy csomó SPECIÁLIS szerszám amik nélkül nem lehet szét ill. össze szerelni a blokkot. na ez hülyeség! az én szerszámozottságom teljesen normális hétköznapi. egy kis gondolkodás és leleményesség nagyon sok mindent helyettesiteni tud szerszám téren.(pl: puha kenyérbéllel csapágyat kibányászni) ami kell az egy jó erős satupad, plusz szerszámok talán egy lendkerék lehúzó és egy obiban 1000 forintért megvásárolható olajszűrő fogó. amit nagyon egyszerűen lehet alkalmazni dugattyúból csapszeg kinyomásra és vissza. sérülés mentesen. és már csak a kitartás amiben bővelkednie kell a jómunkásembernek. tehát kedves kollegák! ha lendkerék lehúzó ill. csapszeg kinyomóra lenne szüksége valamelyikőtöknek akkor szivesen odaadom! minden jót és bocs ha hosszúra sikeredett! tessék bátran nekivágni!
Előzmény: Occi (4511)
Occi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4511
egoaxa:
Írtam magánban, hogy engem és érdekelne a Jawa mkp., meg szívesen megtekinteném a bringákat is. Nem lakom túlságosan messze sem Tőled(Ráckeresztúr k.b. 20 km). Ha előre meg tudunk beszélni egy találkozót, amikor Neked alkalmas, szívesen elmennék egy szemrevételezésre. Aztán ha a többi érdekelt topictárs is megnézte ki tudod választani, hogy szimpatikus-e valamelyikőnk :-)
Előzmény: egoaxa (4510)
egoaxa Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4510
"amennyiben komolyan gondoltad a Weiss Manfred aruszallito bringa elhelyezeset a bodrogkereszturi muzeumban, akkor szivesen osszehozlak a muzeum alapitojaval, jo baratommal, Zahuczky Laci bacsival"

Persze hogy komolyan. Lehet hogy a szállítást is meg tudom oldani. Eladni nem akarom, és hogy el ne kótyavetyéljék legyen az, hogy kölcsönadom. Elég érdekes és különleges darab megérné hogy kiállítsák. Ott méltó helye lenne.

(Ráadásul szeretnék írni egy cikket a múzeumróla TB-ra. Ahoz is jó lenne a kontakt)

A JAWAt olyan helyre szeretném elhelyezni ahol jobb dolga lenne mint nálam. Én biztos egy darabig nem tudok vele foglalkozni, de olyan helyre sem szeretném adni ahol továbbadják, vagy eladják. Ha valaki bevállalja akkor az csinálja is meg.

Ha valaki kiváncsi megnézheti őket. Én Bia és Sóskút között kakom. Ott vannak ők is. De ne számítsatok nagy csodára. Más nincs.
Már csak ez maradt :(

Előzmény: Zoli_t5H (4505)
Dizma Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4509
Sejtettem, hogy az a persely az ami, csak én azt guminak hittem, és nem poliamidnak. Így már értem, hogy mit kell az én villámban is perselyeztetni. Köszi bervás!

Az a bukó nagyon állat, főként a nő:-))))))))))

Előzmény: bervas (4481)
vaughan Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4508
HI! a jövőhéten pesten lesz az ülés zolinak, a főtengely frundsbergnek, és a váltótengely dizma kartársnak! holnap megint szegedre megyek s egész héten ott leszek. de a jövőhéten minden pesten lesz! minden jót!
Előzmény: vaughan (4507)
vaughan Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4507
zolikám! az embléma,logó körül irásával hogy állsz? a hétvégén megyek mezőtúrra és levinném ,hogy sablont készitsenek belőle a szitázáshoz! minden jót!
Előzmény: Zoli_t5H (4506)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4506
Ja, es a 250-es Jawa-ban is latok nemi kihivast, lehet, hogy erdekelne a dolog (remelem az asszony nem olvassa a forumot... :D )
Egyebkent regebben mar tobbszor is bele akartam vagni egy Jawa project-be: egyszer egy 250-es, majd egy 350-es peldany volt kiszemelve, de mindket esetben a parom beszelt le a dologrol. Azota sokat formalodott jellemileg, es nem merne ilyet tenni:DD

Vegezetul egy erdekesseg, ami teljesen OFF:

"Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen."

Nem gdoatonlm vlnoa, de tyleeng igy van. Lbalieabgs en pemolbra nkleul esvoaollk egy iyeln szeevgot.

Na akkor ON :D

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4505
Ahoj Uraim!

egoaxa: amennyiben komolyan gondoltad a Weiss Manfred aruszallito bringa elhelyezeset a bodrogkereszturi muzeumban, akkor szivesen osszehozlak a muzeum alapitojaval, jo baratommal, Zahuczky Laci bacsival.

frundsberg: mikor, hol tudnank osszefutni, mert szuksegem lenne a tomiteskeszletekre, meg majd a dorzsarra is.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4504
Vaughan !Nehogy megnyitsd mert egy szép kis Trójai virus van rajta.Bocs de nem volt szándékos én is ugy kaptam egy havertól és abszolút nem gondoltam rá
hogy hogy nem kéne megnyitni de utánna jött is egyből az összeomlás .A gépem meg szépen továbbküldte vagy 60 cimre köztük akkor neked is.Gyorsan töröld le és mégegyszer sorry.
Előzmény: vaughan (4502)
Occi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4503
Szóval akkor mégaegyszer:Osztrák Pannónia-fan oldal
Előzmény: Occi (4501)
vaughan Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4502
TLT-s barátom! nemtom mit szerettél volna küldeni emilben mert megnyitni nem engedi a viruskeresőm!!! :-((
Előzmény: Occi (4501)
Occi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4501
Megtaláltam azt az osztrák Csepeles-Pannóniás weboldalt, ami lejjebb emlegetve volt:
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4500
Azért ha hozzádvágják, csak elfogadod! Legfeljebb ültetsz bele muskátlit!:)
Előzmény: frundsberg (4499)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4499
Ggabbrroo kollega! Szó nincs róla, hogy én bevállalnék még egy Jawa-t is! Néha már legszivesebben felgyújtanám őket. Főleg mikor a lábamra ejtek egy főtengelyt...
Ha van türelmed megcsinálni vállald be nyugodtan. Csak vegyél mellé egy vérnyomásmérőt is:)))
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4498
egoaxa:
"Ha olyan az ember akkor akár ingyen is odaadom.
"

Azt gondolom, hogy aki üzletszerüleg abból él, hogy veterán motorokat újít fel, mondhatni veterán motorokkal kufárkodik, az nem lehet "olyan ember"!!!! Tehát frundsberg kolléga szóba se jöhet!:)

Félre ne érts, nem akarlak befolyásolni a döntésedben, de szerintem olyan embernek kéne adnod azt a motort, aki mindenféle üzleti megfontolás és egyéb hátsó szándék nélkül egyszerűen önmagáért szereti és tiszteli a veterán motorokat, mint például én!:)))

Na de viccet félretéve, ha valakinél, akkor frundsbergnél biztos jó helyen lesz az a motor!

Előzmény: egoaxa (4491)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4497
Schnitt:
Igen, ezt a képet próbáltam feltenni!:)
Előzmény: Schnitt (4492)
szisan86 Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4496
Ilyet már láttam élőbe:)))))))
Előzmény: Schnitt (4492)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4495
Schnitt kollega először nem értettem, hogy mi a zisten a poén ezen a képen, aztán ahogy feljebb csavartam a fényerőt rögtön feltünt, hogy az agyas csajszi fordítva vette fel a sisakot:)))

Én is csatlakoznék Schnitt kollegához amennyiben lehetséges és megnézném egoaxa kartárs gyűjteményét, annál is inkább mivel van egy kerékpárgyűjtő ismerősöm, jómagam pedig veterán motorok restaurálásával foglalkozom.
Panni ügyben pedig majd körülnézünk, a főnököm biztos tud néhányat, de a szigetsztmiklósi börzén tényleg nem tűnt rossz vételnek az a 20ezres.
bervas Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4494
A legutóbbi szigetszentmiklósi börzén volt egy Panni 20e pénzért. Ha nem vitték el, tán ott lesz a következő börzén is. A blokkfedő lemez hiányzott róla, meg pár alkatrésze nem volt a sajátja.
Schnitt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4493
Kedves egoaxa:
Előszöris légy üdvözölve a topikban.

Egy kérdésem lenne a felsoroltakkal kapcsolatban:
Még elajándékozás/eladás előtt meg lehetne nézni a járműparkot így egyben?
Nem pályázom egyik gépsárkányra sem, de mint műkedvelő veteránőrültet, érdekelnek a régi járművek, még ha csak vizuális élmény szintjén is.

Schnitt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4492
ggabbroo kollega! Csak nem ezt a képet szeretted volna beszúrni?

:o))

Előzmény: ggabbroo (4483)
egoaxa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4491
Emberek!
BOcsánat hogy igy kőlsősként beleszólok, de lenne egy két kérdésem, amit szerintem máshol nem tudom megkérdezni.

1. Van egy Weiss-Manfred Csepel áruszállitó kerékpárom. Üzemképes szinte eredeti állapotban. Elöl huszas kerék,vasláda specko erősitett váz, hátul 28-as kerék, csodás megoldások. A csengő is WM sasos. Eredeti papirok is vannak hozzá. Kb a 40-es évek végéről származik.
Sajnos nekem útban van. Szeretném elhelyezni olyan helyre ahol megbecsülik esetleg kiállitják. Tudtok ebben segiteni, ötletet adni stb. Én Bodrogkereszturra gondoltam.

2. Van egy Seyr Waffenrad kerékpárvázam is. Váz és villa. A vázban egy puska véset Waffenrad felirattal. Ha lenne aki megbecsülné akkor neki ajándékoznám. Van aki foglalkozik veterán kerékpárral.

3. Van egy 1948-as Jawa 250-esem is. Valaki már elkezdte felújitani. Az alaktrészek nagyjábólmgvannak, de rengeteg munka lenne vele. HA van ennek szakembere aki szereti az ilyesmit, vagy nekivágna, akkor ettöl is szivesen megválnék. Ha olyan az ember akkor akár ingyen is odaadom.

4. Szeretnék egy Pannit. Tulajdonképpen csak a vázat, burkolatokat, stb. A motorra nincs szükségem. Legjobb lenne ha felújitás elötti állapotban lenne. Persze tudom hogy ez igy szép állom, de ha valamelyikőtök tudna ebben segiteni akkor megköszönném.

További jókat.

bervas Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4490
Lakik a környékünkön egy bácsi, akinek csillogó-villogó T5H-ja van, rajta gyári plexi szélvédő, az az egész alakos fajta. Évente egyszer-kétszer veszi elő a motort, és megy vele pár kört az utcákban. Ma is láttam. Úgy ketyeg, mint a Schaffhausen :-)
bervas Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4489
A tankon is, a karbun is egy egyszerű tisztítás segít. A tankot ki kell üríteni, a csapot kivenni, majd két-három nagy marék csavart és anyát kell beleszórni a beöntőnyíláson. Aztán nincs más hátra, mint kényelmesen rázogatni, és időnként kiszórni a rozsdaport. Időigényes, de betonbiztos módszer. Közben ki lehet pucolni a csapot is. Az úszótű furatát a ház aljában valami rossz gombostűvel ki lehet tisztítani. A tűszelepet meg sűrített levegővel (pumpával) átfújatni.

Előzmény: Törölt nick (4488)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4488
Kedves kollégák,
még egy kérdés eszembe jutott. Ezeken a híres börzéken mibe kerül egy komplett porlasztó T1 -hez? Gondolom, ezek már mind használtak, ugye?

Az én kis kedvenc 1961-es T1-esemben, amelyikben még mindig nincs több 16000 km-nél, csupa rozsda vala a tank belülről, és ez nem teve jót vala
a porlasztónak vala...
A rozsát már sikerült kipucolni, de az úszó tűjét állandóan pisztergálni kell, mert beragad abba a lyukba, amely arra hivatott, hogy őt középen tartsa...
Ezen kívül a tankból is alig akar kifolyni a benzin, mert rozsda és olajtrutyi állják az útját. Van valakinek egyszerű módszere tanktakarításra?

Köszi: István

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4487
Bakker, lemaradt a cimbol kukac meg a pont.
Na mindegy, a kukac a "pzi" utan van, a pont meg az "at" elott.

Udv: Istvan

Előzmény: Törölt nick (4486)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4486
Sziasztok!

Van egy Peter Gretz nevű osztrák Pannóniás kolléga, akinek van egy weboldala kedvenceinkről.
Akinek van kéznél bármilyen Pannóniás linkje, kérem küldje el neki a pzichelloat címre!
Jah, magyarul sajnos nem tud :( , de ha kb. ennyit
írtok neki: "Hallo Peter, hier sind einige Pannonia-links! .... ", akkor tudni fogja, miről van szó. Fotók is érdeklik saját járgányokról, így aki öszterrájhban is szeretne büszkélkedni a gépével, most megteheti :)))

Sajnos a weboldala címét nem tudom, de majd megkeresem...

Üdv: István

frundsberg Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4485
Bocsánat én az első villa perselyt Csepel-Danuviára értettem mert azt már csináltam. De gondolom, ahogy Bervas szaktárs is nyilatkozta a Pannónia villa is perselyben csúszik...
Ggabbrroo a csőtengely az ami a perselyben forog gyárilag könnyedén és lötyögésmentesen. Ott elvileg nem érheti olaj.
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4484
Hát ez most nem sikerült.......
Előzmény: ggabbroo (4483)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4483
Nem Pannonia, de nagyon jó!!!!:)
(Bocs az OFF-ért!)

Bukósisakos nő:

ggabbroo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4482
frundsberg:
"a csőtengely nincs megkopva, ami a perselyekben van?"
Kettőt és könnyebbet! Aztatot meg honnan lehet látni? Következő KMTalin megnézed?
Egyébként a danamid a lengővillában miért nem dagad meg? Ott is érheti olaj, nem?

Dizma:
"Arra vigyázz, hogy ne olyan perselyt csináljanak, amit a templomban visznek körbe a mise vége előtt!"
:)))))))))))))

Occi:
Én is megnézném a motorod!

bervas Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4481
Az alsó villaszár fut két perselyben. A perselyek a felső villaszárban találhatók, emlékeim szerint távtartó is van köztük. Az anyaguk mintha valami fekete poliamid lenne, biztosan nem bakelit.
Ha a sok le-fel csúszkálástól, meg a túlzott zsírozástól ;-) elkopnak, akkor lötyögősödik meg az alsó villaszár.
Előzmény: Dizma (4480)
Dizma Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4480
Valakiiii!
Mondjátok már meg, tudatlan topic-társnak, mit kell az első villában perselyezni!
Előzmény: Carlosamigo (4476)
Occi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4479
Kraven, mail ment! Überelés:előbb azért nézd meg a képeket :-)
Előzmény: KRAVEN (4478)
KRAVEN Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4478
Nekem küld el léctzi!! Fogadok, hogy überelem alulról, ha elküldöm én is az enyém kezdeteit!!!
szamosd@dkgeast.hu
Előzmény: Occi (4477)
Occi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4477
Sziasztok!
Sikerült beszkennelnem kedvenc motorkerékpárom kiinduló, és jelen pillanatban lévő közbenső állapotáról készült fényképeket. Ha érdekel valakit, akkor dobjon egy mailt az lcserna@mol.hu címre copyzva az occi@vnet.hu-ra is, mert nemtudom melyiket fogom előbb látni, esetleg egy hozzászólást a fórumba, és küldöm a képeket magánban elrettentés képpen :-)
Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4476
Nekem az első villába kéne új persely. Ha kiszedem az egész villát és felhozom Pestre, tudnátok jó esztergályost ajánlani?
Előzmény: Dizma (4475)
Dizma Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4475
frundsberg!
"Jó a danamid, csak első villába ne tegyétek soha mert olaj hatására megdagad és beszorul! Épp ma néztem egy újat, abban (T5) valami fekete színű valszeg bakelit perselyek vannak."
Te milyen perselyről beszélsz az első villában?
Nem hülyének nézlek:-), csak az érdekel, hogy arra gondolsz-e amire én?

ggabbroo!
"Egyébként nem elegendő, ahogy sipi t5h is írta, csak egyszerűen lemérni a szóbanforgó alkatrészeket és az adatokkal elballagni az esztergányoshoz???"
Én anno úgy ahogy volt elvittem kompletten az egészet. Mög is csiná'ták.
Arra vigyázz, hogy ne olyan perselyt csináljanak, amit a templomban visznek körbe a mise vége előtt!:-DD

Előzmény: ggabbroo (4466)
sipi t5h Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4474
ggabbroo: az a mérés pontosságán múlik :)))
Mindenesetre az a legbiztosabb, ha ott az alkatrész is, de ne hagyd ott!
frundsberg Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4473
Én is tudok egy ilyen vadi új blokkot de a vén buzi nem akarja eladni. Pedig ott hever a kuplerájban soha nem fogja használni. Elmondása szerint egy ismerősét látogatta meg az Öntödében ahol is éppen lénggal darabolta fel az új blokkokat amik az üzletekből kerültek vissza. (régen a keravilloknak fizetni kellett ha nem visszárúzták a minden évben kiadott kifutott tételeket tartalmazó listán szereplő dolgokat). Aztán mondta, hogy aggyá má egyet oszt kapott egyet. A többit meg dobták a kohóba...:(
frundsberg Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4472
Van ill. egy haverom szállít új Pannónia kupplungláncokat 2200 Ft/db áron! Szóljon akinek kell tartaléknak sem árt. Börzén 2500-3000 Ft
frundsberg Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4471
Jó a danamid, csak első villába ne tegyétek soha mert olaj hatására megdagad és beszorul! Épp ma néztem egy újat, abban (T5) valami fekete színű valszeg bakelit perselyek vannak.

Ggabbrroo a csőtengely nincs megkopva, ami a perselyekben van? Mert akkor azt is lehet cserélni vagy csinálni.

bervas Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4470
Schnitt helyesen beszélt. Az anyag neve danamid. Én is ilyet tennék bele.
Előzmény: ggabbroo (4469)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4469
Na most akkor melyik legyen?:)
Még megvárom mit mondanak a többi guruk!

Egyébként szoktátok olvasni a szocimotoroson a hirdetéseket? Ilyen szövegek mennek:

"Eladó Pannónia T5-höz egy új, még soha nem használt blokk, karbival, származási papírokkal. Ára : 30000 Ft."

Majd 3 óra múlva:
"Pancsiblokk el is kelt, ne írjatok."

Hát nem csodálom, hogy ennyiért rögtön elvitték.....

Előzmény: Schnitt (4468)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4468
"Bár nagyon javasolták a műanyagot, én inkább a hagyományos technika mellett maradtam"

Pedig a danamit nevű műanyagból (vajszínű anyag, hőre lágyuló) csuda dolgokat tudnak ám csinálni.
Nagyon jó önkenő képességű, kopásálló, természetesen zsírozható is, abszolut nem koptatja a vele súrlódó fémet, és ha nagysokára kikopik, nem verődik bele a tengelybe, mert rugalmas, ellentétben a bronzzal. Én tutira ilyet teszek bele, ha kikopik.

Előzmény: sipi t5h (4463)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4467
Egy ismerősöm árul gyári nagyfékdobos küllőket, 120Ft/db anyával (niplivel ) együtt. (Hívj fel és megbeszéljük 0670/281-0950)
Vaughan azt a főtengelyt majd megvizsgáljuk aztán megbeszéljük mi legyen.
Zoli neked nincs meg az A kat. Kreszkönyved? Csak mert jövőre vizsgázni akarok aztán belenézegetnék.
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4466
:))))
Azt is az esztergályoshoz vagy azt vihetem a koldushoz is?:)
Egyébként nem elegendő, ahogy sipi t5h is írta, csak egyszerűen lemérni a szóbanforgó alkatrészeket és az adatokkal elballagni az esztergányoshoz???
Előzmény: Dizma (4465)
Dizma Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4465
ggabbroo!
És még jó hogy vidd el a régi perselyt is!
(Öreg szenilis vénemberként nem írtam le a legfontosabbat!?)
Előzmény: Dizma (4464)
Dizma Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4464
Két hozzászólás részemről:
Egyik, hogy a Csepelek Pannóniák könyvben is látszik, hogy az oldal csomagtartókat a kipuffhoz erősítették gyárilag. Export tipusokról beszélek.

ggabbroo!
Perselyt csináltatni kell! Elviszed a lengővillát, a tengelyt (csavart) azt hajrá!
Ja, és persze esztergályoshoz vidd, ne a sarki koldushoz!

Előzmény: ggabbroo (4462)
sipi t5h Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4463
Lengővilla perselyt 2 hete cseréltem, esztergályos csinálta méretre boltosi közreműködéssel (haszonlefölözéssel) Debrecenben. A pár 1170 Ft-ba került. Bronz. Bár nagyon javasolták a műanyagot, én inkább a hagyományos technika mellett maradtam.
Haver javasolta, hogy a régi 3 cm-es helyett csináljak hosszabbat, jobban tart. Ennek eredménye az lett, hogy a beszerelés első háromnegyedórája fűrészeléssel és reszeléssel telt el, szóval a helyes rendelési sorrend: kiszerelés, mérés, rendelésfeladás ÉS CSAK jól meggondolt újítás!!!
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4462
Kérdés:
Új vagy utángyártott hátsó lengővilla-persely kb. mennyibe kerülhet és hol tudnék beszerezni egyet? Ugyanis a régi már annyira kikopott, hogy kezd nagyon instabilllá válni tőle a motor!
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4461
OK! Akkor legyen jövőhét!
Előzmény: Zoli_t5H (4460)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4460
Mint mar emlitettem, sajna kivetelesen most nem erek ra (mar pentek du. sem), es amennyire jol emlekszem, tegnap este internet-kabel fektetesi munkalatok kozben Vaughan kollega is azt emlitette, hogy neki se jo most, mert asszem huz le Szegedre. De errol majd biztos nyilatkozik o is.

Előzmény: ggabbroo (4459)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4459
Többször nem kérdezem meg, megigérem!:)
Előzmény: ggabbroo (4458)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4458
Akkor mi legyen? Holnap egy KMTali?
Előzmény: Zoli_t5H (4452)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4457
Akkor mi legyen? Holnap egy KMTali?
Előzmény: vaughan (4451)
Occi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4456
Carlosamigo:
Pont most láttam börzén a Geiger Jenőnél bukócsövet, a krómozott 3, a krómozatlan 2k forint volt, ha jól emléxem...

srekogre: Asszem az Oldmotorsnál árulnak küllőket, de börzén tuti kapsz. Árat nem tudok, de az új talán 100 pénz felett is van.

Előzmény: Carlosamigo (4454)
motorkami Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4455
Csatáriék Békésen.

Kálmán

Előzmény: srekogre (4453)
Carlosamigo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4454
Sziasztok!

Bocs Pexa, egy darabig nem olvastam a fórumot. Igen, nekem van az a fekete Pannoniám, amit szemből leöntöttek egy vödör sárga festékkel. A nyeregről pár száz hozzászólással ezelőtt már írtam, most leírom újra: az előző tulajdonos szerint, akinek az ízlése szerint alakult át a gép (melleseg biztonsági őr) a nyereg Csepelről származik, de nem tudta megmondani, melyikről. Állítása szerint egy pórult járt kutya ruhájával vonta be, ami nem lehetetlen, mert a motorszerelő ebe is különös érdeklődést szokott mutatni az ülőalkalmatosság iránt. Nagyon kényelmes, DEVISZONT iszonyő primitív módon rakták fel, az eleje van csak felfogatva, a nyereg hátulja 1szerűen a sárvédőre fexik fel, és még az én 60 kilóm alatt is (no meg a biztőr kétszer ekkora tömege alatt) elég rendesen benyomta a sárvédőt.

Hétvégén került sor a szezon legnyagyobb motoros túrájára (érdekes módon egy héttel azotán, hogy szakítottam az asszonykával), ami jó 60 kilométeresre sikeredett. A végefelé nyolcvan körül húztam a bajszát (kipuff kifüstölése végett), de valahogy úgy tűnik, nekem és a mocinak is jobb lesz az a 60, max 70-es tempó.

Tegnapelőtt pont a Lukács fürdő udvarán keresztül rövidítettem, és kicsit körül is néztem, amihez az ott parkoló Ford Focus RS-nek nyilván semmi köze nem volt. Ekkor vettem észre az udvar sarkában pihenő T5-öst, ami kályhaezüsttel bevont kipufogóján és kormányra rögzített digitális óráján kívül egész jól nézett ki. És lám, ennek is a kipufogó végére rögzített csomagtartója van. Nem lehet ez is valami olyan tákolmány, mint a cuculizmusban több motortípusra kapható -robogós stílusú- lábvédő?

Egy utolsó kérdés: milyen árban mozoghatnak komplett bukócsövek (bilinccsel) és van-e vkinek ilyen eladó v. láttatok-e ilyet börzén? Vaughan: Te tudnál akkor ilyet gyúrni?

üdv

Előzmény: pexa (4348)
srekogre Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4453
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy 1963-as T1-es pannóniát, és megpróbálom felújítani.Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy hol és mennyiért lehet nagy fékdobos kerékhez küllőt venni.
Mellesleg nagyon jó ez a fórum, csak az olvasásval is sokat tanultam.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4452
Ha lesz is barmi a hetvegen en sajna nem tudok reszt venni, videken leszek.

Előzmény: ggabbroo (4444)
vaughan Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4451
frundsberg szaki! bartelbe van egy jó főtengelyem egy karbiért. érdekel-e? a könyvet megnéztem és elnézést kell kérnem tőled mert csak C,D,E kategóriás kressz könyvem van. a hosszú távú memóriámmal lehet, hogy gondok lesznek...?
minden jót!
Előzmény: frundsberg (4441)
Occi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4450
Gondoltam ha már egyszer próbálkozok a linkeléssel, legalább valami szép képet szúrjak be :-)
Előzmény: ggabbroo (4448)
bervas Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4449
Ez a traktor szokott állni a BME központi épület előtt. Ahol a fotó is készült :-)
Előzmény: Occi (4447)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4448
Láttuk, párszáz hozzászólással ezelött már fel lett téve! A tulajt a következő KMTalira már meg is hívtam!
Előzmény: Occi (4447)
Occi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4447
Lemaradt a kacsacsőr az előbb, remélem tetszik a kép(bár tuti hogy már láttátok...)

sipi t5h Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4446
”Az agy 1:10 kúposságú illesztése igen erősen önzáró,, ezért fontos, hogy a lehúzó menetét tövig becsavarjuk, különben az agy vagy a lehúzó menetei könnyen kiszakadnak”
Na, én tegnap előtt becsavartam (ez kb. 3 menethosszt jelent, eddig engedte a szegecs, s idáig nem is volt gond vele), s olyan szépen leszedte a lehúzó menetét, hogy öröm volt káromkodni :) Egy esztergályos persze kihúzott a slamasztikából (-3 mm a lehúzó hosszából, de így is elég, s kisebb helyet foglal a "házi kisipari" szerszámosdobozban...)
Occi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4445
Sziasztok!

Csak próbálkozom kép beillesztésével a hozzászóláshoz! Remélem sikerült...

img src="http://szoci.motoros.hu/galeria/vegyes/pannonia/pic1258388.jpg" border="0"

ggabbroo Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4444
Na akkor azért valami jó is történt ma veled!:)

Egyébként ezen a héten lesz KMTali? Esetleg bográcsozás?:)

Előzmény: Zoli_t5H (4443)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4443
Jah, amilyen emberek vannak manapsag a penzugyi felsovezetesben, nem hinnem, hogy tul nagy problema a vegzettseg... tisztelet a kivetelnek.

frundsberg: ezen a palacsinta-bizniszen meg elkondolkodunk. A te tuti palancsintaiddal es az en uzleti erzekemmel lehet, hogy meg vinnenk valamire (mindenesetre annal tobbre, mint amit a legutobbi borzen kaszaltunk)

Na de ne OFF-oljunk tovabb.

Amugy, megnezve a hozzaszolasom idopontjat konnyen rajohetnek a szemfules versenyzok, hogy ujra van itthon is net-em, ugyhogy full-time lehet zaklatni.

Előzmény: Törölt nick (4442)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4442
Üdv mindenkinek!
Az ötvenes években még talán fontos volt a minőség és a megbizhatóság ezért alkalmaztak akkor még a 250-es CSepeleken ,a TL és a TLT Pannoniákon a lendkerék oldalon is ives reteszt!Sajnos mint olysok mást ezt is leegyszerüsitették az idők folyamán ,és ezzel is csak több lett a hibaforrás.
Zoli T5-h fel a fejjel ,ebben a sors keze van.Lehet hogy jövő héten összejön valami tuti állás az asszonynak.Pl.most sok helyen keresnek brókereket ,bank igazgatókat egész szép kis lóvéért.Nem kell ahhoz különösebb végzettség sem.(csak vicc volt nem akartam sértő lenni).
Előzmény: frundsberg (4441)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4441
Hát igen Zoli mester sajnos így van ez. Anyámnak is egyszer csak minden előzmény nélkül annyit mondtak, hogy a jövő hónaptól ne is jöjjön.
A múltkor épp arra gondoltam, hogy a börzén palacsintasütéssel több pénzt lehetne keresni mint alkatrészárusítással. Egy palackos rezsóval hozzá tudok járulni a családi kasszához + vállalok börzénként 60db palacsinta helyszíni elkészítését:) A gazdaságossági számítás már a te feladatod:))

Ezt a fúrós éket én is hallottam, persze ha a kúp nem zár akkor szétnyír bármit. Tehettek volna akkora éket oda is, mint ami a kisfogaskeréken van a kupplungba.
Esetleg be lehet csiszolni csiszolóporral, bár nekem a 100ason nem sikerült. Egyébként a gyári leírás szerint:”Az agy 1:10 kúposságú illesztése igen erősen önzáró,, ezért fontos, hogy a lehúzó menetét tövig becsavarjuk, különben az agy vagy a lehúzó menetei könnyen kiszakadnak”.

...” Palástköszörű, lézeres tájoló, bólogató vésőgép, meg még néhány komoly értékű gép nélkül még ma is csak búsan nézegetnék. (szerencse, hogy a gépiparban dolgozom)
Hoppá KRAVEN ezt eddig még nem is említetted!! Tudsz vállalni fusi munkákat is jó pénzért/borért/pálinkáért??

Schnitt Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4440
"És hogy kinek mondtam mindezt el???
Hát, igazából nem is nektek, hanem annak a kiscsávónak, akinek itt folyton járt az a nagy pofája, hogy minek a szerszám meg a pótalkatrész, meg hogy csak menni kell vele"

Ilyen ember nincs is a fórumon.
Ide csak józan, megfontolt, motorjukat töviről hegyire ismerő saját hibájukat többnyire belátó emberek járnak. :o))

ggabbroo Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4439
"Szép dolog a beismerés!"
Milyen beismerés? Nem ismertem be semmit! És különben is, az ügyvédemet akarom!!!!:)
Előzmény: Dizma (4438)
Dizma Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4438
Ja! És a legfontosabbat elfelejtettem:
A summázata ggabbroo-nak!

"És hogy kinek mondtam mindezt el???
Hát, igazából nem is nektek, hanem annak a kiscsávónak, akinek itt folyton járt az a nagy pofája, hogy minek a szerszám meg a pótalkatrész, meg hogy csak menni kell vele!:))) "
Szép dolog a beismerés!
Előzmény: ggabbroo (4422)
Dizma Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4437
Először én is gratulálok ggabbroo kollegának a kitartásáért.
Néhány ilyen beállítás után már nevetni fogsz az elsőn. (Ez némelyekre a szexben is igaz! Ki hogy vesztette el és mit?:-))
Azért leírom, hogy tavaly miért nem jártam augusztusig mocival. Történt ugyanis, hogy eltört ama ékem ami ggabbroonak is a főtengelyen. Lehet, hogy az én lendkerekem ortopéd, és nem fekszik fel, de nekem akármit tettem bele elnyíródott. Végűl a fóti kapcsolatomhoz fordultam, (akkor még csak az volt) aki egyből megerősítette, hogy oda bizony rendes anyagból kell az ék. Így kivittem hozzá, az egész mocit, és belekerült egy láncfűrész-patentszem ék gyanánt. Itt írom le bervás kollegának, hogy ez az ék nem félhold alakú, de szerintem ezt ő is tudja. Ezt én sem értem, hogy miért nem félhold éket alkalmaztak anno? Pedig az tényleg tartana, mivel én túl kicsinek tartom a kúp szögét.
Most viszont elgondolkodtam KRAVEN beszólásán, és bizony FÉLEK!!! (A rémálom az Elm utcában, kis esti mese ehhez képest!) A láncfűrész-patentszem a fúrónál is erősebb!
Na mindegy! A lényeg az, hogy mire kijutottam fótra, eltelt a tavalyi nyár, és csak két hónapot motorozhattam ősszel:-(

vaughan!
"holnapra felhozza a kollegám mert dabason van. holnap megnézhetnéd őket s amelyik tetszik neked is adom adom."
Ezt kinek írtad? Ha nekem, nem fogadhatom el! És egyből kettőt adnál át? "adom adom" :-D

Zoli!
Részvétem!
Mi is a szakmája becses nejednek?

bervas Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4436
Ezt még mintegy tíz éve, bohó ifjúkoromban követtem el. Azt a motort pedig már rég eladtam.

Zoli, részvétem.

Előzmény: KRAVEN (4431)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4435
vaughan:
Kösz az elismerő szavakat, csak nehogy elbízzam magam!:)
Az októberi made in hungaria kiállításra előreláthatólag én is elmennék, de majd akkor térjünk még vissza rá!

Zoli:
Őszinte részvétem, tényleg nagyon rádjár mostanság a rúd!:(
Állást sajnos nem tudok ajánlani(ugye nekem sincs), de ha bármi egyéb segítségre szükséged lenne, csak szólj!

Előzmény: vaughan (4433)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4434
Na, hat orulok, hogy minden ilyen szepen alakul, meg mindenki orul, csak nekem van mar megint plafonon az agyam, mert tok jol kezdodott a mai nap, a forum olvasa kozben meg inkabb ugy ereztem, hogy igencsak epito jellegu ez az egesz forum, csak az asszony ne hivott volna fel 5 perce, hogy hetfotol nincs allasa. Na mindegy nem OFF-olok itt tovabb, csak kicsit rosszkor jott ez igy most a nagy motorvasarlasok utan, ugyhogy ha valamelyikotok tud Pesten valami elfogadhato melot, akkor privatban ne kimeljen.

:(((

vaughan Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4433
ggabbroo barátom! nagyot nőttél a szememben! gratula.
Előzmény: ggabbroo (4432)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4432
Valószínüleg tényleg ez volt a ludas, ugyanis meglehetősen könnyü volt a zárócsavart kicsavarni.

Előzmény: bervas (4430)
KRAVEN Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4431
Üdv!!

Én a helyedben azt a fúrót kivenném amíg lehet. Volt egy gép amibe mi is beletettük. El is nyírta, csakhogy nem a csapot, hanem a főtengelyt! Lehetett kúpot köszörülni, 90 fokkal az eredetire új csapfészket fúrni, a lendkerékbe meg új hornyot vésetni, hogy a mágnessorrend ne boruljon. Ez a történet nem lenne annyira szomorú, ha nem az én gépem lett volna... Palástköszörű, lézeres tájoló, bólogató vésőgép, meg még néhány komoly értékű gép nélkül még ma is csak búsan nézegetnék. (szerencse, hogy a gépiparban dolgozom)
Egy szó, mint száz: Mindgg a csap anyaga legyen a gyengébb, mint a főtengely!

Kraven

Előzmény: bervas (4423)
bervas Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4430
valószínűleg megindult a kúp, mert meglazult a csavar. Nem véletlenül van alatta a biztosító lemez.

Elméletileg a kúp átviszi a terhelést. Mindössze teljesen fel kell feküdni az agynak a tengelyvégen, és zsírtalannak kell lennie a felületeknek. Meg persze az anyát megfelelően meg kell húzni. Ha a csap kicsit magasabb a kelleténél, már megakadályozhatja a teljes felfekvést, és akkor tényleg ő viszi át a terhelést, ameddig el nem nyíródik.

Hogy neked miért pont most nyíródott el, arra nem tudok válaszolni.

Előzmény: ggabbroo (4428)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4429
"épp indulni akartam felfelé a padlásra kötéllel a kezemben"

Még szerencse, hogy fürdés elött írtam meg a levelet, utána már lehet, hogy késő lett volna!:)

Előzmény: Törölt nick (4426)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4428
"Nemnemnem, nehogy hozzányúlj! :-D"

Lehet, hogy a végén még én leszek itt a legaggódósabb Pannonia tulajdonos!:)

Egyébként biztos vagy benne, hogy a kúp megtartja a lendkereket? Akkor nekem hogy vágta le a lendkerék a rézből készült stiftet?

Előzmény: bervas (4425)
bervas Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4427
Izé, a félhold ék hivatalos neve íves retesz, mielőtt megszól valaki.
Előzmény: bervas (4425)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4426
Kösz ggabbroo!
Már épp indulni akartam felfelé a padlásra kötéllel a kezemben amit egész délután fontam jó erősre ,hogy ezt a szégyent ugye rendbetegyem ,de gondoltam még egy utolsó pillantást vetek szeretett topicomra búcsuzóul.Hát mit látok? Becsület rendbetéve!!!!!
Viccet félretéve örülök hogy dűlőre jutottál vele és szerintem is legközelebb már könnyebben fog menni. A reklámot köszi,csak most aztán nehogy azt higgye mindenki hogy én egy elapadhatatlan megszakitó forrás vagyok.A mostani maradék készletem 5db,ami ugye nem nevezhető soknak.A forrás pedig enyhénszólva bizonytalan.Jó hir de sajnos egyenlőre csak szándék ,hogy az egyik nagy Pannoniás honfitársunk elinditotta az újra legyártatását a Pannonia megszakitóknak az egyik volt szoc? országban ahol viszonylag olcson csinálnának pár ezer darabot.Ez egyenlőre nem publikus hátha elkiabáljuk.Akkor talán nem lenne három ropi egy pár megszakitó!
bervas Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4425
Nemnemnem, nehogy hozzányúlj! :-D

A csap szerepe kizárólag a tájolás, a bütyök pozícionálása, amíg meg nem húzod a kúpot. Utána akár ki is vehetnéd, ha lehetne, a kúp helyén tartja a lendkereket. A kihajtó lánckerékre pl nem is kellene ék, tök mindegy, myilyen helyzetben rakod fel. A Jawa Mustangon pl nincs is. A Danuviám is ment régebben lánckerék ék nélkül, semmi más szerepe nincs, a kúp viszi át a nyomatékot.

Előzmény: ggabbroo (4424)
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4424
Na most elültetted a bogarat a fülembe! Lehet, hogy vasszög nem lesz elég kémény????

Ja, azt el is felejtettem elmesélni, hogy amikor a hézagot állítottam, sikeresen túlhúztam a rögzitőcsavart, úgyhogy volt egy menetfúrás is!:)))

Előzmény: bervas (4423)
bervas Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4423
Gratulálok a sikeres szereléshez! Akkor most megint nem kell hozzányúlni vagy két évig :-)
Az a vasszög nagyon tetszett, mi fúró szárát törtük el és tettük bele, mert az keményebb anyag.
ggabbroo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4422
Sziasztok!

Örömmel jelentem, hogy a gyujtás rendberakását hosszú szenvedések, rengeteg káromkodás valamint néhány apróbb(nyolc napon belül gyógyuló) sérülés árán sikeresen abszolváltam, melynek következtében a motoromba visszaköltözötek a lóerők!

Ezúton szertnék mindenkinek köszönetet mondani, akik szakértő tanácsaikkal segítették a már-már reménytelennek látszó gigászi küzdelmemet a technika ördögével, valamint azért is, hogy mindvégig tartottátok bennem a lelket, melynek következtében most motorom a garázsban és nem az 1-es villamos alatt pihen!

Talán másnak is tanulságos lehet, ezért röviden megpróbálom összefoglalni, hogy milyen hibákkkal találkoztam a gyujtás körül:

Szétszedéskor vettem észre, hogy a kenőfilc eleve hiányzott a megszakítóról, melynek következtében a kalapács végén levő kis műanyagbizgentyü nem kapott kenést és hát az elmúlt néhány év alatt szépen el is kopott. Ennek következtében már nem lehetett megfelelő megszakítóhézagot állítani és valószínüleg emiatt is égtek kráteresre a megszakítópogácsák, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. A hézagállító excenter sliccét valaki elnyírta, így az se működött. Ezt bervás kollega is konstatálhatta az utolsó KMTalin. A kondiról nem tudom, hogy rossz volt-e, de jobb a békesség, ha már szét volt kapva, azt is kicseréltem.
A TLT-s kollegától vásárolt megszakítóval sokat szívtam, de ez inkább az én bénaságomnak ill. a szakértelem hiányának köszönhető, mint a megszakítónak! Úgyhogy ezúton szeretném megkövetni őt, ha esetleg rossz hírét keltettem a portékájának!!! Tehát kijelentem, hogy a TLT-stől vásárolt megszakító kisebb alakítgatás után tökéletesen működik, szóval mindenki nyugodtan vegyen tőle megszakítót, a jövőben én is tőle fogok!!!
Na, amikor már az alaplapon mindennel kész voltam és a visszaszerelés következett, akkor vettem észre, hogy a főtengely végében lévő, a mágnes elfordulását meggátolni hivatott kis stift hiányzik, vagyis hogy ott van, de már szépen lenyírta a mágnes!!!(Ami nem is csoda, mert rézből berhelték oda!) A mágnes szépen elforoghatott a főtengelyen, ez okozta a gyujtás drasztikus elmászását a péntek esti KMTali után, valószínüleg akkor adta meg magát végleg! Gyorsan telefonos segítséget kértem Zolitól, majd rövid konzultáció után abban maradtunk, hogy régi stift kifúr, új stift készítés vasszögből. Úgy is lett! Ezután motor összepakol, oszt máris megyen, mint újkorában!

És hogy kinek mondtam mindezt el???
Hát, igazából nem is nektek, hanem annak a kiscsávónak, akinek itt folyton járt az a nagy pofája, hogy minek a szerszám meg a pótalkatrész, meg hogy csak menni kell vele!:)))

Schnitt Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4421
Én elvileg benne vagyok. Biztosat csak hó végén tudok mondani, akkor kapjuk meg az ügyeleti beosztást októberre.
Előzmény: vaughan (4418)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4420
Köszönöm a javaslatokat lengővilla ügyben, már tegnap voltam guberálni egy ismerősnél de csak TLT meg valami más típusét találtuk és nekem is rögtön feltünt a menetek különbözősége, meg ugye a nagyfékdobosnál a lengővillához van kirögzitve a fékfedél, míg ezen egy vaslemez pálca tartja.
Egyébként első sárvédőből is volt minden (TLT, T9, TLB, P12) csak az nem ami kellett volna....tipikus.
Viszont hoztam egy tiszta új,vagyis újszerű kereket. Nem is csiszoltak olyan csúnyán régen. Vagy legalábbis a P10idejében mintha kicsit nem lenne olyan karcos.
bervas Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4419
Biztos hogy nem leszek ott. Szeptember végén megyek melegebb éghajlatra :-)
Előzmény: vaughan (4418)
vaughan Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4418
holnapra felhozza a kollegám mert dabason van. holnap megnézhetnéd őket s amelyik tetszik neked is adom adom.

OKTÓBER utolsó hétvégéjén Tiszaföldváron ( Szolnoktól nem messze) a művelődési házban tartanak egy kiállitást made in hugária cimmel. ahol is magyar motorokat (autókat) és minden mást kiállitanak ami kis hazánk hirnevét öregbiti. ha van kedve a kis csapatnak leugrani mondjuk egy fél szervezett kirándulás keretében kocsival akkor szivesen segitek és természetesen benne vagyok! mit szóltok? bervás kollegának üzenem, hogy a családi programokat tegye át más időpontra!

minden jót!

Előzmény: Zoli_t5H (4416)
sipi t5h Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4417
Köszi a szakértői véleményt, a lábtartó gumi és a szerszámdoboz kivételével sejtettem a többit. Csak azt nem tudom (már olyan sokfélét láttam), hogy a T5 markolatgumi szürke, krémszínű vagy felete volt...
A csomagtartó másokat is meglepett már... Mindenesetre jól megrakva kellemes instabilitást kölcsönöz a járműnek.
Még egy kérdés: magyon gyenge a világításom (előlre 25 W-os égő már látszik.) Szerintem az egyik tekercsem van kinyiffanva. Le lehet ezt valahogy feszültség-ellenállás-valami mérővel ellenőrízni házilag? Már ott tartok, hogy van egy másik alaplapom tekercsekkel, arra pakolom át a megszakítót, kondit, stb, csak hátha lenne valami egyszerűbb módszer.
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4416
Ez igy van, erre oda kell figyelni! Bar szerintem nem biztos, hogy a legjobb otlet Jenotol meregdraga aron egy uj lengovillat megvenni, ugyanis a hasznaltak is 90%-ban jok, csak at kell festeni oket, meg maximum felperselyezni.

Nekem regebben volt itt Pesten egy-ket darab, de mivel nem tudtam hol tarolni, igy ingyen felajanlottam az elso kolleganak, aki eljon erte. Ha jol emlekszem FDA baratunk volt a szerencses.

Vaughan, az uleseid videken vannak, vagy itt Pesten?

Előzmény: Törölt nick (4415)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4415
ÜDV FRUNDSBEREG!
Legutolján A Geiger Jenőnél Láttam a CAMPONÁBA új hátsó lengővillát! Azt nem tudom hogy még megvan e neki?Amire figyelni kell a vásárlásnál hogy szinte ugyanúgy néz ki a P10 és a T5 hátsóvilla de a tizesén nem 8-as hanem 10-es a teleszkóp felfogató csap menete !!!!
Előzmény: frundsberg (4413)
Gashpy Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4414
Kromozo a Soroksari uton - Ez nem biztos, bar a cegtablaval mar jo ideje szemezek. A Soroksari HEV vegallomasatol (Lagymanyosi-hid, csepeli elag utan) kb 200 meterre van egy kivulrol kicsit leromlottnak latszo epulet. A cegtablan telefonok is vannak. A bejarat a vaganyokon keresztul erheto el.
(A volt Csepelkromot kb 1,5 honapja fedeztem fel, hol van. Az egeszben az az edes, hogy felesegemet a munkajaba vive mar 5 eve arra jarok...) Valaki kerdezte, hol volt a "szent csarnok". Ez engem is erdekelne. A Motorkerekpargyar utcat mar megtalaltam, csarnok van ott tobb is, bontast pedig nem lattam.

Mai nap esemenye: Baratomnak asszisztaltam egy P10 vasarlasaban Siofokon. A gep kicsit LEGO jellegu, de alapvetoen nem H-s es meg rugos ulese van. Viszont a kipuffot hazi tuningban fecskefarkositottak: H-s dobbol furulya ki es kalapaccsal osszeutve (aarrghhh). Forgalmija szep szurke, adatok stimmelnek, remelhetoleg tulaj el es hajlando alairni (76 ota forgalombol kivonva). Ja, es vegul 25ert elhoztuk. En biztos nem ugrottam volna bele, hiszen ez nem egy "rengeteg idovel rendelkezo", 1 gyertyakulcsos motorosnak valo prodzsekt (:-DDDDD)

Udv:
Gashpy

Előzmény: frundsberg (4412)
frundsberg Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4413
Ja kellene nekem egy új hátsó lengővilla. Állitólag egy csomószor árultak börzén ilyesmit. Ha valaki vett ilyet és felesleges szivesen megvenném. (TLT-s kollega?)

Meg jó lenne egy fém első sárvédő is. (Nem horpadt meg heggesztgetett)

frundsberg Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4412
A krómozást ill. pontosabban a csiszolást 2 fiatal srác csinálja Vecsésen nagyon korrekt minőségben igaz nem olcsón. A krómozást viszont a soroksári úton csinálják a Felületnemesítőben. Hogy ez pontosan hol van arról fogalmam sincs, mivel a csiszolós srác szokta bevinni némi plussz pénzért. Ha legközelebb járok feléjük kérek egy tel.számot.

Ez a 100as Csepel az eredetitől messze van bár ezen a kisfelbontású képen nem igazán látszik de nincs meg a csomagtartó, az eredeti lámpauveg, a henger 125ös ettől persze a kipuff se jó, markolatok sem, hátul borzasztó az a lámpa.
Épp ma kezdtük összerakni egy 100ast és ritka jó lesz. Szép lett a fényezés 65ezerért csinálták a Sárváriék a homokfúvott felülettől készre fényezve-csikozva.

Én úgy hallottam, hogy az új kupplung tengely is kb. 3-500km után ugyanúgy fog recsegni mint egy használt. Ez egyszerűen egy szar konstrukciós hiba amin szerintem csak egy új teljesen átcementált kis kettes kerék segít, vagy az, hogy az ember elsőben nem húzatja meg, hanem rögtön áthúzza 2.ba.
A pannónia weekenden találkoztam egy motoros házaspárral akik ezt úgy oldották meg, hogy áttettek egy ETZ blokkot a T5be és onnantól kezdve nem melegedett, nem recsegett, ment mint állat és volt benne 5 fokozat :)))

bervas Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4411
hajjaj, szeretnék egy ilyet is :-)
Amint lárom, korai Danuvia ülés van rajta, magas és lépcsős. Ha a fotó nagyobb lenne, jobban látná az ember a részleteket.
Előzmény: kekvillam (4409)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4410
Szép darab.
Eredetileg milyen ülés volt rajta?
Előzmény: kekvillam (4409)
kekvillam Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4409
Csepel 100:

Dédnagypapám féltve őrzött Csepel 100-asa költözés miatt eladó :(
Felújítandó, de az ülés kivételével minden eredeti!
Ára 75000, érdeklődni: csepel100@freemail.hu (A fórumot nem olvasom)
-Gábor-

vaughan Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4408
zolikám! van vagy négy ülésem. amelyik megtetszik neked adom. a szigetszentmiklósi börzétől nem voltam elájulva. az elmodások alapján sokkal nagyobbra és érdekesebbre számitottam. de ez az én bajom. :-)
Előzmény: Zoli_t5H (4407)
Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4407
Szerencsed van, mert rovid, es azt talan valamivel konnyebb lesz beszerezni.
Előzmény: Schnitt (4406)
Schnitt Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4406
Ahoj!

Zoli, Frundsberg:

Köszi az utánajárást a sípoknak, ezekszerint nem lesz könnyű menet, ha egy ekkora börzén sem lehet használhatót találni. egy 1973-as T5H-ba rövid kell vagy hosszú?

Zoli_t5H Creative Commons License 2003.09.08 0 0 4405
"Hej, edes fiam, mikor en meg legeny koromban Pannoniaval jartam nagyanyadnak udvarolni!"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!