Keresés

Részletes keresés

rudibá74 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 250

Kedves mindenki!

 

Segítségeteket és tanácsotokat szeretném ki kérni falvizesedéssel kapcsolatban!

Fél éve vásároltunk egy kb 1930-ban épült vegyes-falazatú házat(a lábazat az tégla)a többi vegyes vályog/tégla, aminél most kezdődtek meg a munkálatok festés stb, és e közben derült is ki, hogy több helyen vizes a fal, csak mikor vásároltuk szépen be volt rendezve a ház és eléggé elkerülte a figyelmünket ez a komoly probléma!

Ezért is szeretnék véleményeket tanácsokat kérni olyan emberektől akik hasonló cipőben jártak és meg tudták oldani a problémát!?

Hallottam, olvastam több féle megoldásról, pl: aquapol ebben nem hiszek !:), akkor injektálás dryzone folyékony krémmel; ebben bíztam, de most-már ettől is ódzkodom kicsit  mert erről is írnak rosszakat,vannak még ezek a vip-rex vakoló adalékok is ezeket sem ismerem, meg a fal átvágásos lemezes módszer, az meg elég nagy rombolással jár!

Melyik lehetne a tökéletes megoldás?

Kérlek benneteket aki tud segítsen benne!

Üdv mindenkinek!

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 249

Üdvözletem mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem, egy családi háznál kellene injektálni az alsó szint egyik helységének a falát (kőből épült). A probléma ott kezdődik, hogy a fal mögött közvetlen töltés van, felette egy  kinti lépcső, majd a kívül fal, vagyis a belső és a külső fal között több mint 1 méter van.  A töltésen keresztül felázik a fal, de nem vészesen. kb 50 cm-ig, vakolatot több évtized alatt sem dobta le, gyengítette meg, csak a festék pergett le róla. Úgy gondoltam, hogy a helység problémás falát bentről kellene injektálni, az alsó részét végigvésni kb. 20-30 cm mélyen majd belerakni az vízzáró anyagot vagy lemezt. Az elgondolásom szerint megoldás lenne ez a vizesedő falra ?

Attila  

file_nada Creative Commons License 2015.10.08 0 0 248

 

Kedves Topic Lakók!

 

Ötleteket szeretnék kérni, hogyan lehet elkerülni, hogy az alattam lakó beázzon tőlünk?

Már kevés víz, akár egy vödör felborulása kapcsán, átszivárog hozzá a víz.

Vizsgálat céljából  a plafonját több rétegben megbontották és csőtörés nyomát nem találták, a mi lakásunkban visszabontották a falat és ugyanerre a következtetésre jutottak.

Feltehetőleg a régi építésű lakás szigetelései a ludasak. elavult szigetelés, csempézése okozhatja a gyors átázást.

Esetleg a fugán keresztül, illetve az egyéb alattomos réseken, a már nem tökéletesen záró illesztékeken folyik át a víz.

 

Megértem a bánatát, és jó lenne minél hamarabb valamilyen védelmet kitalálni (nyilván csak átmeneti lehet, pár évre szólóan). A teljes fürdőszoba-cserére, felújításra nincs sem pénzünk, sem intőnk a munka mellett.

Valamilyen utólagos szigetelésben gondolkodom.

A kádat már körbe szilikonoztam pár hónapja, a padlót hogyan lehet a padlóburkolat felszedése nélkül szigetelni?

Ha a fúgába szilikont húzok, az botlásveszélyes.

Nincs valamilyen padlóra, és a falra alul felkenhető anyag?

 

Minden javaslatot előre is köszönök!

JK

Joe Boka Creative Commons License 2015.09.25 0 0 247

Regi epitesu csaladi hazunkat bovitjuk, korszerusitjuk. A falakat kivulrol hoszigeteltuk illetve a felszivodo nedvesseg
ellen DRYZONE kremmel injektalni fogjuk. A kerdesem a szobak beton padlozataval kapcsolatos. Felszedni nem szeretnem igy a hoszigeteles nem megoldhato, szintemelkedest nem szeretnenk. Nem szeretnek uj ajtokat sem venni, illetve a parapet magassagomat csokkenteni sem akarom.Van-e valami modja, hogy a felszivodo nedvesseg ellen leszigeteljem mieleott a parketta lerakasra kerul jelentos szintemelkedes nelkul? Szabad-e hasznalni mondjuk katranypapirt vagy bitumen lemezt kozvetlen a laminalt parketta ala? Vagy a furdoszobakban hasznalatos folyekony foliat tudnam esetleg lekenni a betonra, mielott a parketta lerakasra kerul? Esetleg milyen egyebb megoldasok vannak a beton padlo vizszigetelesenek jelentosebb szintemelkedes nelkul? Koszonettel

stealthwolf Creative Commons License 2015.07.29 0 0 246

Kedves István!

 

A ház alapján keresztül felszívódó nedvesség megállítása lenne a cél.A falazat az alap felett kisméretű téglából áll, viszont nem malter van a téglák között hanem vályog.A kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben lehetne használni a Dryzone krémet?

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (236)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2015.07.15 0 1 245

Üdv! Mi dönti el, hogy Dryzone, vagy Sika Mur InjectoCream legyen az alany a szigeteléshez? Van valakinek infója róla? Az árkülönbség majd kétszeres.

kanyo83 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 244

Szaisztok. Az alábbi problémánk van.

 

Adott egy 1974ben épült ház, 3 éve vettük. A fűtést korszerűsitették de csak a radiátorokat cserélték le, a régi vas fűtéscsöveket nem, ebből volt olyan ami az aljzatban ment, és hát sajnos szivárgott, igy azt az idén kiiktattuk, pontosabban csak elvágták, ki nem szedték és a többi csövet is lecserélték vékony, körszerűre. 

A gond viszont az, hogy ahol az szivárgott, ott felázott a fal is és salétrmosodott. Pattintott kőburkolat volt rajta, azt levertük, a vakolatot is és már 2 hónapja hagyjuk szellőzni de van ahol látom hogy pl a sarokban ilyen pókhálós, szerintem penészalakul még ki. 

Mit tudunk tenni? 

Sajnos haladnunk kellene, nemsokára jön a gyerek is, egészséges környezetet szeretnénk neki. 

Hogy tudjuk kiszáritani falat? Utána milyen anyaggal vakoljuk be?És honnan tudjuk mikor száraz?

Esetleg ha ezt a falrészt Dryzonnal injektálnánk az segitene?

Minden tanácsot nagyon szivesen fogadok...köszönöm

runner 125 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 243

Sziasztok,

 

Amikor szabálytalan kőből rakott lábazatról beszélünk, milyen utólagos vízszigetelést tudok javasolni? Köszi.

 

 

Zoltán Tomasovszki Creative Commons License 2015.03.07 0 0 242

Udv ! 

Tombszigeteles kell oda , vasbetonba , dryin , GL-95 ami mukodhet ,

szigetelo vakolat csak tunetkezeles , de nem szunteti meg a valodi problemat . 

Előzmény: soulgramd (238)
Zoltán Tomasovszki Creative Commons License 2015.03.07 0 1 241

Ez igy nem teljesen igaz , a dryzonenak is lehet hatranya , de egyszeruen kikuszobolheto (gondolok itt vizzaro vakolat hasznalatara ugyanis a lezarast azzal kell megoldani .) , de nagyon nagyban fugg a falazat minosegetol , anyagatol egyeb tenyezotol , de minden megoldhato akar kombinacioval is .

hogy melle is szoljak , megfelelo fugaba a dryzone nagyon meggyozo hatast kelt .

Előzmény: qasztits (240)
qasztits Creative Commons License 2015.03.04 0 0 240

Tehát minden eljárásnak vannak hátrányai, kivéve a Dryzone -nak?

Ez ismerős , ha valaki elakarja adni a termékét, pld. aquapol, leírja az összes általa ismert eljárást, anyagot mindegyiknél kihangsúlyoza a hátrányokat, kivéve az ő anyagát,aminek semmi hátránya nincs  ÜGYES

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (171)
Bohumil69 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 239

Tapasztalt szakember véleményét szeretném kikérni. A problémám az hogy nemrég csőtörés volt a házunk előtt, ezért a nagy mennyiségű víztől felázott a gyerekszobánk hátsófala. , ráadásul nagyon csapadékos az időjárás ezért esélyünk sincs hogy külső beavatkozás nélkül száradjon a közel 100 éves parasztház vert tégla fala. Az idő sürget minket , mert a napokban fog megszületni a kisfiunk, de így a gyerekszobát nem tudjuk ( nem akarjuk ) használni. Az a kérdésem hogy mit ajánlanak egy vízzel telítődött fal kiszárításához, valami pénztárcabarát megoldást keresek. Fúrógépem, vésőgépem van, a dryzone jónak tűnik , de kicsit húzós az ára. Kb 5 m-er 0,8m-es falról lenne szó. A  2-ik kérdésem hogy a préseléses technológia a padló szintjétől is megoldható, vagy csak a padló fölött kb 10 cm-rel indítható?

Előre is köszönöm a segítséget.

soulgramd Creative Commons License 2014.12.01 0 0 238

Üdvözlet!

Érdeklődnék, hogy milyen technológiát ajánlanátok a következő gondomra: Adott egy házba beépített garázs, aminek az alja a 0 szinten van(lejjebb mint a ház többi része). Sajnos a házban nincs a 0 szinten szigetelés, csak a lábazat és a fal között ami tökéletes. Sajnos így a garázsban sokszor látom,hogy vizesedik a lábazat. Csak ezt a részt szeretném megcsinálni/csináltatni. Az anyaga vasbeton.

Előre is köszönöm a segítséget!

danidoki Creative Commons License 2014.10.31 0 0 237

Köszönöm!

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (236)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.10.30 0 0 236

 

Kedves Danidoki!

 

Az utólagos vízszigetelés injektálással történő kivitelezésének technológiája sok mindentől függ. A fal anyaga, víztartalma, sótatalma, és még sorolhatnám, hogy mennyi minden befolyásolja azt, hogy milyen anyagot válasszunk. A folyadék injektálásnak sajnos sok buktatója van. Természetesen hozzáértő, lelkiismeretes csapat gond nélkül elkészíti. A nyomáson történő injektálás a tapasztalataink szerint semmivel sem jobbak mint a gravitációs rendszerű anyagok. Miért van ez? Egyszerűen azért, mert ha a folyadék csak nyomás alatt ér el bizonyos területeket a falban, akkor ott a víz nyomás nélkül sosem jutna át, tehát azon a szakaszon képtelenség lenne, hogy felszívódjon. A nyomáson történő injektálás inkább időt takarít meg a kivitelezőnek. A gravitációs rendszernél az injektáló folyadékot tölcséren keresztül, vagy rögzített flakonok segítségével juttatják a falba. A flakonokat feltöltötték és abból egy csövön keresztül jutott a folyadék a falba. A tölcséres és a flakonos eljárások előnye nagyon egyszerű volt. Amennyiben a folyadék nem egyenletesen elterült, hanem résekben, repedésekben, üregekben elfolyt, akkor azt azonnal vizuális módon érzékelte a szigetelő mester. Ilyenkor a furatot feltöltötték cement tejjel, az kötéskor kitöltötte ezeket a hibákat és az új feltöltésnél már szabályosan elterült az anyag. nyomáson történő injektálásnál ezt sokszor nem lehet észrevenni, hiszen packereket építünk be a falba. Van ugyan folyadékmérő a gépeken, de az csak azt mutatja, hogy mennyi folyadék fogyott el. Ha egy kellően kis repedés van a rendszerben akkor a folyadék éppen úgy fogy mintha az elterülne, pedig ehelyett csak a repedésen préseli át magát, tehát nem ott hasznosul ahol kell. Kérdezted, hogy mi a különbség a folyadék illetve az injektáló krém "a habos" eljárás között. röviden annyi, hogy a krémmel történő szigetelés olcsóbb és biztonságosabb. Azért biztonságos, mert a krém nem tud elfolyni, hanem egyenletesen elterül, így 100 %-os biztonsággal már az első beavatkozás után szigetel. Nem juttatunk plusz vizet a falba, hiszen nem tartalmaz oldószert. Gyors a kivitelezés. Nincs elfolyásos szennyezés az épületben, nem csöpög le a parkettára stb. Nem veszélyes, nem tűzveszélyes. Nincs szükség kétoldali fúrásra, tehát akkor is kivitelezhető, ha fal másik oldalához nem lehet hozzáférni. Magas a hatóanyag tartalma ezért lényegesen kevesebb anyag is elég a hatás eléréséhez, ezért gazdaságos.

A fentiekből kitűnik, hogy a folyadék injektálással szemben az injektáló krémeké a jövő. Több anyag áll már a rendelkezésünkre, ilyen az általad említett Dryzone is. Rendkívül hatékony anyag, viszont elég drága, így csak ott javaslom a használatát ahol fal anyaga vályogtégla, illetve vert fal. Van több anyag is, melyeknek a hatása ugyanaz, hiszen azoknak a hatóanyaga is silan, illetve siloxán. Sőt a gyártójuk is egy.

 

A kivitelezés árairól az alábbi oldalon tájékozódhatsz.

 

http://viz-szigeteles.com/araink

 

http://viz-szigeteles.com/

 

Az injektálás kivitelezése videón:

 

 

Remélem tudtam segíteni, amennyiben van még kérdésed hívj, vagy kérhetsz ingyenes visszahívást a 06/30 455-3267 telefonszámon.

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

Előzmény: danidoki (235)
danidoki Creative Commons License 2014.10.30 0 0 235

Sziasztok!

 

Egy családi ház szigetelését szeretném injektálásos módszerrel helyrehozni. Kérdezném Tőletek, hogy mit ajánlotok, mert láttam a sima habos rendszereket ( pld. Dryzone), meg a magasnyomású injektálásos módszert. Mi a tapasztalat, melyik a jobb, tartósabb, esetleg van aki lelkiismeretesen, korrekt áron csinál ilyet? Köszönöm válaszotokat!

Kiss Erwin Creative Commons License 2014.10.09 -1 0 234

Nálunk is vízfoltok voltak a falakon, kihívtuk az aquapolt. azaz az anyósom hívta ki

Kijött egy pasas öltöny , nyakkendő stb.

Valamit méregtetett majd közölte, hogy itt kapillárisok vannak, és jön fel a víz, de ha beakasztanak valami kütyüt attól gyorsan kiszárad, mert a kozmoszból jönnek a gravomágneses hatások.Gondoltam még valakit megkérdezek,felhívtam az obexet.

Onnan is kijött egy pasas elővett egy nedvességmérőt, aztán egy hőkamerát.megállapította, hogy egy korty víz nincs a falban, csak a felszinen lecsapódik a pára. Miután kételkedtünk fogott egy csavarhúzót mrgvéste a vakolatot, és a belsejéből olyan száraz por jött ki, hogy mikor ráfjt szétszállt. Leírta , hogy oldjuk meg a szellőzést, hőszigeteljünk . azóta csont száraz a ház.

 

kingoftailor Creative Commons License 2014.09.26 0 0 233
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.09.04 0 0 232

 

Nagyon sok injektáló anyag létezik, szakember tudja meghatározni mikor, melyiket kell alkalmazni.

 

Előzmény: aktacs (228)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.09.04 0 0 231

Előzmény: baliga99 (226)
VéPeti Creative Commons License 2014.08.28 0 0 230

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2007-ben épült családi ház, amit 3 éve vettem meg. Egyszintes, alatta 90nm szuterénnel (garázs és egyéb helyiségek). Kb 1 hónappal ezelőttig minden rendben volt a házzal, mikor is jött egy felhőszakadás, ami ezen a nyáron nem volt ritka. Az egész szuterén elázott. Nem szaporítom a szót, mert először persze nem tudtam, hogy honnan ázik, mert mindig éjszaka történt, viszont azóta volt még 2 ilyen eső, és újra jöttek a beázások. A harmadiknál jöttem rá, hogy a falból jön a víz. Az épület egyik oldalán a betonjárda be is süppedt, illetve mellette a gyep is.

Az egyik helyiségben már fel is szedtem a parkettát, mert tönkrement. Szerencsére a biztosító fizetett. Most minden beázásnál újra és újra bejelentem a kárt, viszont szeretnék végleges megoldást találni.

Közben persze vettem egy szárítót, ami becsülettel végzi a dolgát, és óránként kb 1 liter vizet gyűjt össze, de a következő esőnél mindent kezdek elölről.

Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mi történhetett a vízszigeteléssel, amivel eddig nem volt gond. Mellékelek pár képet, és előre is köszönettel várom az ötleteket.

 

voland00 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 229

www.hidrofobia.hu

Előzmény: aktacs (228)
aktacs Creative Commons License 2014.08.24 0 0 228

Köszönöm a választ.

Keresem, de nem találom a wacker honlapján a wep plus-t, csak egy SILRES® BS SMK 550 nevű utólagos vízszigetelő injektáló anyagot.

Linket tudsz esetleg adni?

Előzmény: voland00 (221)
Matesz007 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 227

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Megpróbálom valamelyik megoldást, vagy céget.

baliga99 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 226

Bocs, azt elfelejtettem odírni, hogy falátvágásos módszer lenne valószínű a legmegfelelőbb.

baliga99 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 225

Sziasztok,

 

Pécsen lévő családi házam fala vizesedik, szeretném szigeteltetni polietilén lemezzel. A falak 40-esek (régi rész, kisméretű téglás) és 30-asok (újabb rész, blokktéglás). Pécs környékén tudtok olyan céget, aki foglalkozik ilyen munkával?

Köszönöm!

Ádám Bagin Creative Commons License 2014.08.13 0 0 224

Kedves Matesz007!

 

Problemajara van megoldas, mivel az alap es a felmeno falazat kozott nem keszult szigeteles, ezert egy vizszintes vizzara lenne szukseg. A kepek alapjan ez lehet a problema. 

Amennyiben meg a problemat nem sikerult orvosolni kerem irjon e-mailt az info@injektal.hu-ra vagy

 

Vegye fel a kapcsolatot Kerèk Tibor (èpületszigetelő) 

                                            0620/6121474

 

   Üdvözlettel: Bagin Ádám

Előzmény: Matesz007 (222)
KomlossyE Creative Commons License 2014.08.08 -1 0 223

Nálunk is volt hasonló probléma. Egy ikerházban lakunk, van egy pince a ház alatt, ami vizesedett, és a földszinten a falak is feláztak.  Az iker-szomszédunknál is vizesek voltak a falak. Mi felszereltettünk egy Aquapol készüléket és vártuk a csodát. Sajnos hiába. A szomszéd utólagos szigetelést csináltatott, és náluk azóta (2 éve) teljesen szárazak a falak. Márciusban mi is kihívtuk azt a céget akikkel ők is csináltatták. Mindent felmértek és nagyon korrektül elmondták, hogy milyen technológiákkal lehet szigetelni, és melyik mivel jár. A férjem utánuk nézet az interneten, és elég megbízhatónak tűnek. Vannak 5-10 éves referenciáik, és van egy panaszmentességi igazolásuk, amit a fogyasztóvédők adnak ki. A férjem még a bizonyítványaikat is elkérte, mert az aquapolos szivatás után már mindenki gyanús volt neki.... Na meg azért az építőiparban simán benne van a pakliban az átverés sajna. 

Mi végül is a WEP injektálást választottuk, a pincét pedig lekenték valamilyen bevonatos szigetelő anyaggal. 2 nap alatt végeztek, és garanciát is vállaltak, adtak garancialevelet.  

Azóta a szétázott vakolatot is kicseréltettük, és most minden ok. :) Még a levegő is tisztább azóta a lakásban. Én ajánlom őket mindenkinek, mert szerintem tényleg értenek hozzá! A cég neve Obex Kft.

Remélem nektek is megoldódik a vizesedési gondotok!

Matesz007 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 222

Tisztelt Hozzáértők!

A következő problémával szeretnék hozzátok fordulni. A házamat kb. 6-7 éve építettem. A lakás alatt pince van, melynek területe megegyezik a lakáséval kb. 110 m2. A problémám az, hogy a pince falai nem lettek szigetelve. Igazából ez eddig gondot nem okozott, de a mostanság leesett hatalmas mennyiségű eső miatt a víz megáll a pince fala mellett, majd onnan beszivárog a pincébe. Ahová a ház épült - valamikor nagyon régén - egy lapos terület volt, melyen még egy kis víz is állt, s ez miatt agyagos a talaj. A problémát szerintem az okozhatja, hogy a töltésen (mely kb. 1 méter barnaföld) átmegy a víz, majd, mikor eléri az agyagos részt lassan tud onnan elszivárogni és ezért a fal mellett megáll , de mivel én okos, anno a ház falát nem szigeteltem a víz szépen átszivárog a falon és befolyik a pince közepére mivel az aljzatbeton oda lejt. (Hova máshova is lejtene) Vagyis nekem úgy tűnik, hogy nem a falon jön be, hanem a fal és az aljzatbeton találkozásánál, vagy az első réteg zsalukő és az alap találkozásánál. A fal egyébként 30-as zsalukőből van, mely betonnal lett kiöntve. Mellékelek pár képet.

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536695-3ae16af3/629993

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536703-2c607f07/629993

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536705-4f949990/629993

Véleményetek szerint mit lehetne tenni, annak érdekében, hogy ez a szivárgás megszűnjön??

Előre is köszi a hozzászólásokat.

voland00 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 221

Annyi a különbség, hogy a Dryzone Angol gyártmány a Safequard mosószergyár forgalmazza

 a hatóanyag tartalma 60 %, ugyanilyen koncentrátumú az ULTRAQUR és még néhány Angol anyag A WEP, PLUS  Német a Wacker szigetelőanyag gyár készíti a hatóanyag tartalma 80 %, ezzel teljesen megegyező összetételű a Sil-San .

Az utóbbiak 90%-os átnedvesedésig alkalmazhatóak.

 

Előzmény: aktacs (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!