Van a KH kártya mögött Euró alapú bankszámla? Ha igen, akkor a SEPA miatt ingyenes az utalás, de ahogy a magyar bankokat ismerem, biztos felszámolnak valami könyvelési tételt vagy valami hasonlót.
Max limit is van, kb egy milla font vagy valami hasonló :) Egyszer van váltás, az első utalás 3000 fontig illetve annak megfelelő valutáig ingyenes.
Igen, fizetsz tranzakciós adót a magyar államnak mikor a készpénzben felveszed vagy továbbutalod, ezt a bank levonja.
Attól függ hogy forintban veszed-e fel vagy euróban. Ha az előbbiben akkor még a váltással is lehúznak. Keress rá: Kondiciós lista K H bankkártya
Lenne egy pár kérdésem a TransferWise-al kapcsolatban.Angliából küldenék haza pénzt de k and h-s euro alapú kártyára.
Akkor csak 1 szer van váltás?Van max limit?Az első utalás tényleg ingyenes?A beérkező pénz után kell valami dijat fizetni,adót? És ez már nem ide vág de mennyiért tudom arról a kártyáról levenni az eurot(tudom a k and h megtudja mondani de hátha ti tudjátok)
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudok-e utalni Hollandiába a TransferWisen keresztül Takarékszövetkezetes számláról vagy csak Axás számláról menne?
Igen, a SEPA irányelv miatt sok minden egyszerűbb lett bankolás szempontjából az EU-ban. De a SWIFT adatok megadásával bárhová lehet szinte a világba utalni, igaz a közbünső bankok néha iszonyatos összegeket szednek le. Az USA meg már 2006 óta hozzáfér a SWIFT utalásokhoz.
ugy ertem union belul konnyebb utalni, mint indiaba.
En havi szinten utalok, illetve utalnak nekem. Union belul 1-2 munkanapon belul ott a penz. Mivel az euros szamlan a "belfoldi utalas" is ingyenes, igy az union belul is az. Igaz az IBAN utalasok adatait meg az usa is megkapja :)
Sziasztok! Azt szeretném tudni mennyire megbizható a TransferWise? Linkem van, hogy az első utalás ingyenes, de ha nem használom ki ezt a lehetőséget akkor is csak olyan 500Ft költséget emlitenek a 100ezer Ft-nyi utalási szándékomhoz, ami még mindig igen alacsony. Magyarországról szeretnék utalni Indiába, ami mellesleg amúgy is bajos lehet, az indiai bankok szeretnek problémázni mindenen. És ha esetleg nem sikerül az utalás, akkor visszaküldik a magyar számlára, vagy erre nincs semmi garancia? Kicsit félek pénzt küldeni más számlájára, tehetek bármit, ha nem küldenék tovább? Köszi a segitséget!
Én is őket használom, teljesen megbízhatók és jelenleg azt hiszem a legolcsóbbak. Ha nem boldogulsz a felülettel, van egy nagyon jó magyar nyelvű segítség oldal képekkel illusztrálva, olvasd át.
Igen, szoktam. Pedig egyszerű használni. Megadod a cégnek az IBAN számát, Te meg átutalod a helyi magyar számlájukra a pénzt. Vársz max 2 munkanapot, és értesítenek hogy elutalták a cégnek a pénzt. Mivel fix összeget akarsz utalni, kicsit többet kérnek az árfolyam ingadozás miatt, de a maradékot visszautalják neked később (ezért kérik a magyar számlaszámodat is).
Látom, látom, bár most megnéztem, nekem kicsit bonyolultnak tűnik az az utalási lap, de majd beleásom magam... És te szoktad is használni, megbízhatóan működik?
Használd a TransferWiset. A költsége min 300 HUF vagy 0.5% + a helyi utalás díja. Árfolyam amit használnak, az aznapi MNB. Olvasd vissza a hozzászólásaimat további infóért.
Ha minden igaz van SWIFT kódod remélem jól írom, külföldi utaláshoz az kell. Sima utalás egyébként, mint ha belföldre utalnál, kapsz számlaszámot, meg elvileg valamilyen kódot amit a közleménybe kell beírnod. Viszont itt az utalt összeg felett kell még bizonyos összeget fizetni magáért az utalásért ami 2-3 ezer de akár 5.000 Ft is lehet, ez csak az utalás, plusz még a termék ára és esetleg a posta, vámmal meg a 27% áfával nem kell foglalkozni mivel EU-ból rendelsz. A csomaghoz kérj nyomkövetést. PayPal-od gondolom nincs vagy hasonló... Remélem tudtam segíteni, egyébként ilyen utalásnál a bankod tudja a legtöbb segítséget adni, hogy mi mennyi ,meg hogy merre. Hívd fel őket vagy küldj nekik emailt.
Sziasztok, nem vagyok valami jártas a banki műveletek terén, alig használom, csak néha utalgattam hazánkon belülre. A K&H-nál van sima forint alapú bankszámlánk, és egy németországi webboltból rendelnék valamit 36,4 €-ért. Ezt hogyan lehetne a legésszerűbben megoldani?
Nehogy a K&H-val utald, rohadt drága lesz. Lehúznak az átutalási díjon, meg a deviza eladási kurzussal. Utalj TransferWise-sal az után fizetsz 300 Ft-ot, plusz egy helyi átutalást magyar bankszámlára a K&H-nak. Lent írtam róla, olvass vissza.
Értem. Ha rákérdezek, gondolom meg fogja tudni mondan, hogy a bankja az sepa tag-e nem? A mobilbankos deviza átutalásnál akkor be lehet beállítani, hogy sepa rendszeren küldje a pénz a bankom?
Ha a címzett bankja SEPA tag ( erstebank.hu/static/internet/download/Sepa_20131105.xls) akkor ún. sepa credit transferrel tudod küldeni (figyelni kell arra, hogy tényleg így küldjed), mobilbankon, ebankon küldöd akkor 0,12%, min. 5,2 EUR, max. 300 EUR az utalás díja, tehát = 5,2 EUR. A átváltást meg a küldéskori akutális valamelyik deviza eladási árfolyamán teszi meg a bank.
Köszönöm! Mobilbankon keresztül ezt írta ki: 0,15% min. 7,5Euro max. 300Euro. Ezek a banki ügyletek nem minden esetben teljesen világosak számomra. Gondolom nem 0,15% kellene fizetnem. ? Egyébként Én viselném a költséget, és tranbulin bankszámláról lenne az utalás. Paypalt jobban szeretem, mert egyszerűbb. Külföldre az utalás mindig sokkal bonyolultabb és drágább is.
Függ attól, hogy hogyan utalod, milyen számla csomag, sepa tag-e a címzett bankja, ki viseli a költésgeket.
kh.hu - hirdetmények - lakossági számla és betéti hirdetmények -
Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény: Aktuális verzió megtekintése (érvényesség kezdete: 2013.11.04)