Jó időre eltűntem, de majd igyekszem visszaolvasni.
Sajnos Szambával kapcsoalatban nincsenek jó híreim. Mostanra csaknem bizonyossá vált, hogy Shar-pei lázas, de mint tudjuk, erre a betegségre itthon nincs teszt. Élete folyamán már néhány alkalommal volt 1 napig tartó, lázas megbetegedése, tipikis csánkduzzanattal, de reméltem, hogy más tünetek nem társulnak ehhez. Az elmúlt évben többször voltak gondjaink az evéssel, de egy ideje úgy tűnt, azon is úrrá lettünk, de sajnos tévedés volt. Múlt hét péntek óta úgy fosik, akár a vízfolyás, és eddig minden gyógyszer hatástalan. Kapott infúziót, gyógyszereket, és hétfőn székletmintát is küldtünk a laborba, de annak eredményére sajnos még sokáig várni kell, mert több dolgot is néznek, és különböző időközönként érkeznek majd vissza az eredmények. Addig a tüneteket próbáljuk meg orvosolni, de eddig nincs siker. Most aztán tényleg aggasztóan lefogyott, és félek, még nincs vége, mert ha továbbra is ilyen marad a széklete, s ráadásul szinte semmit nem hajlandó megenni, akkor bele sem merek gondolni....
Van viszont egy jó hírem is. Van egy csöppnyi kis Shar-pei keverék, akit úgy néz ki, hogy örökbe fogunk fogadni. Hosszú ideje ízlelgetjük már a gondolatot, mert évek óta nem fordult elő velünk, hogy ötnél kevesebb kutyánk lett volna, de Mása, és Cleo elvesztése után sokáig nem volt sem erőm, sem kedvem, hogy megint kölyköt neveljek. Azonban, mikor megláttam a csöpp Zuri fotóját, azonnal megmozdult bennem valami, és reményeim szerint hétvégén már családtagként köszönthetjük őt.
Remélem már rendben túlvagytok a műtéten és minden oké volt.
Sajnos tanácsokat én nem tudok adni, de ha jól rémlik, nem kell semmi extra se előtte, se utána. A gallér fontos, hogy még véletlenül se sérthesse meg a szemét.
Szerintem érdemes lenne megpróbálnod, hogy nem adsz neki szárnyas húst, mert gyakori, hogy allergiások rá az én kiskutyámmal is ez a gond. Pont ezek a tünetek, ha szárnyast eszik.
Kicsit elvesztünk mert valami nyavalyával küzdünk... nem, most kivételesen nem Bombi, hanem az idősebb szőrgombóc. Múlt héten persze miért is ne hétvégén, amikor épp nincs orvos, vittem az ebédet a fiúknak miközben Pufi hozzám dörgölőzött és tiszta vér lett a nadrágom. Akkor néztem, hogy az udvaron is több helyen kis véres tócsák vannak. Át néztem a kis szőröst és egy nagyon csúnya sebet találtam a szeme alatt a kis pofiján ami erősen fel volt duzzadva és gennyes volt. Persze végig izgultam a hétvégét, kentem neki betadinnal, és hétfőn rohantam vele az orvoshoz. Az orvos szerint ekcéma, ami már elég súlyos mivel kis gennyes hólyagok nőnek a kis pofiján. Szurit kaptunk és egy kenőcsöt amivel kenegetni kell. Most már egy hete tart mindjárt a folyamat, de sajnos nem javul. Nagy mély lyukak lettek a hólyagok helyén amik véreznek és gennyesek. Hétfőn vissza kell mennünk, mert így nem kaphatta meg a veszettség elleni oltást sem. Nem tudom mi okozhatja a problémát, a doki bolha allergiára gondolt, de a fiúk minden hónapba kapnak Advantix cseppet. Találkoztatok már hasonlóval? Én elsőre azt hittem, hogy tályog, mert teljesen olyan volt mint Bombié amikor kifakadt... De ekcémával sosem volt dolgunk.
Sziasztok😃
Angievel kisméretű probléma van.Nem hajlandó kitenni a lábát a lakásból a kutyaszitterrel.Múlt hét hétfőn kezdődött,bevallom nem igazán foglalkoztam ezzel,gondoltam átmeneti hiszti,de most már ez a második hét.Próbálta jutifalattal,de semmi.Még ha a lakásból ki is megy,az utcán kihúzta a fejét a nyakörvből és -szerencsére -hazaszaladt.A lakásban nincs gond,cuki a szitterrel,sőt még öül is neki.
Az a baj,hogy ha én is itt vagyok,akkor ilyen gond nincsen,így a megoldást sincs semmilyen ötletem.Most csak Royt viszi ki délután,Angie itthon marad,aminek örülök,hogy legalább az egyik kint van,de megnyugtatóbb lenne a tudat,hogy Angie is kiment elvégezni a dolgát.A szitter soha nem bántotta ebben biztos vagyok.
Ha van valami megoldási javaslatotok,vagy volt már valakinek hasonló probléma szívesen fogadnám a tanácsokat 😃
Molera nagyon helyes a kis westi :-)))) Örülök, hogy ilyen jól elvannak a lánykák! :-)) Szegény Kekszinek nem is árt egy mozgékonyabb sátaló táras, Dalma meg majd csak nézi őket :-))))
Zsazska igen, Alekosz! :-( Remélhetőleg már gazdinál van vagy hamarosan lesz. A véglegesnél…. !!!
Tünde örülök, hogy időközben megoldódott a problémák nagy része! :-)))
Panni nem semmi mutatvány lehetett az égő gyufával! :-((( Örülök, hogy már rendben vagy!
Maya lehet, hogy csak csatornát szeretne váltani a drága! :-)))))) Várjuk a képeket! :-))
Matu Fedor remek formában van, simán nevezhetted volna a kiállításra! :-)))
Sanci fogadd itt is részvétem! :-(((((( Nagyon sajnálom!
Itt csak simán az őszi bepunnyadás és meló ezerrel, semmi extra dögszik remekül vannak! :-)
Sziasztok,
Örülök,hogy csak átmeneti nyavaja volt Szambábál és Dalmánál is😃
Zsazska,nálam az volt az utolsó csepp a pohárban,amikor reggel véletlenül betévedtünk a futtatóba,mert bent voltak a haverok.Nem ugattak meg semmi,de Roy mellett landolt a petárda.Szerencsére nem robbant fel.A rendőrök nem tudnak mit csinálni,mert nem tudjuk neki megmondani pontosan honnan jön.Így a régi csapat a futtató mellett elengedi a kutyákat,a másik része a Városligetbe jár,a maradék pedig a reptérre😃 Kaptak világítós nyakörvet,Angie zöldet,Roy narancssárgát így még látom is őket.
Szia Molera! Remélem, hogy tényleg csak valami enyhe, gyors nyavalya lesz, és semmi több.
Szamba is megörvendeztetett 2 napja egy híg fo....sal, de amúgy minden más rendben volt vele. Remek a kedve, jön-megy, intézkedik. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatta, de hála az égnek, megszűnt, és bár most válogat, de eszik.
Ha már mindenki ennyire aktív akkor én is kikapcsolom az olvasó üzemmódot :-) A hétvégén kint voltunk Brnoban az európa dog shown (Fedor nem,Ő most pihenő fázisban van),70-80 sharp egy helyen,nagyon klassz volt.Hétvégén majd válogatok fotókat és hozok :-)
Igazad van. A nyolc méteres póráz nagyon hasznos a behívás gyakorlásánál, de az egyéb, alapfegyelmező gyakorlatoknál sokkal praktikusabb a kiképzó póráz. Annál rövidebbel azonban nem érdemes próbálkozni, mert az abszolut rövid póráz szintén teljesen alkalmatlan a neveléshez, és a sétához is.