Hiányolom több fórumról is Kirgizkét. Nagyon sokat segített az évek alatt és jó beszámolói voltak.Van egy pár ember a fórumon akitől sok információt kaptunk de őket ilyen-olyan fórumon látom hogy vannak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Mi csak aug. 31-én megyünk de a busz .árak meg a reptértől a 78-as érdekelt ,a transferen gondolkodtunk mindig a gettransferrel mentünk gyüjtöttünk sok km-t csak nem tudom minek ha közel 170-200€ lenne Paraliáig oda-vissza. 2 éve a covid végett állandóan módosítgatunk végső döntés ez már jártunk itt csak pihenés lesz. Ha 50-60€ megusszuk a távolságit időnk lesz a be és kiköltözésig akkor buszozunk. Nem is merek már előre lekötni semmit a covid miatt.Még 1 kérdés csak 1-1 kisméretű 10kg-os kézi poggyászunk lesz arra külön kell csomag jegy? Marokkóba kellett.Telefonálni nem tudok mert nem beszélünk idegen nyelvet itthon már ingyen utazunk öregek vagyunk.köszönöm:üdv:Teri Ha valami infó lenne még megköszönném
Ha sikerul megkerdezem holnap a baratnomon keresztul mert mi is erintettek leszunk a dologban.Sajnos a ferjem sem talalt a honlapon arakat,nem tudom miert nem szereplnek fenn,normalusan kellene.
Bocsanat tudsz online jegyet venni,a honlapon fent megjelenik egy piros rubrika az az online jegyvasarlas ott fogja kiirni a jegy arat de telefonon is meg tudod kerdezni. Masik megoldas az e-ticketing.gr ott tudsz meg online jegyet venni es valoszinuleg fenn vannak az arak.De ha szeretned szivesen megkerdezem.
www.ktelpierias.gr vagy a gooleba beutod:ktelpierias dromologia katerini-thessaloniki,kiir mindent,de a ktel-nel csak telon keresztul tudsz foglalni es a jegy vasarlasakor csak megmondod a neved es,hogy hany helyet foglaltal.
KTEL busz pályaudvar. A repülőtérhez képest a város másik vége.Minden távolsági onnan indul.Az árak nagy kedvezőek.A magyar busz viteldíjaknak töredéke.
Sziasztok! Tudna segíteni valaki hogy hol tudom megnézni a Szalonikiből Katerinibe menő buszt és az árakat megnézni. Menetrendet megtaláltam de nem tudom megnézni az árakat ha feltennétek azt a linket ahol foglalni lehet és árakat is látni megköszönném.Üdv: Teri
Ha esetleg még Makrygialosban vagy, meg tudnád nézni, hogy a naponta egyszer közlekedő busz hány órakor indul Thessalonikibe? Reggel 8-9 úgy emlékszem, sajnos a visszafelé járathoz nagyon ki lesz számolva az idő.
Most június végén voltunk, de csak a Szaloniki-Makrygialos egyszem járatot vettük igénybe, visszafelé maradt a taxi. Most a délelőtti induláshoz ez a busz jó lenne. /A buszmegállónál a villanyszerelési boltban lehetett még tavaly jegyet venni, most megszüntették, és a 7 járatból 1 maradt./ Most júniusban csak hétvégén voltak sokan, a helyiek jöttek le, mint nálunk a Bakatonra, de előtte utána sehol senki. A férjem a sólepárlónál dagonyázik, én meg hol itt, hol ott vagyok a strandon. Motort béreltünk, hogy legyen egy kis mobilitás. Férjem azt mondja olyan, mint ha egy fűnyírón ülnénk, kb. olyan pici motorja van :-)).
Az uniós védettségi kártya egy lehetőség. Nem kell. Jó a kétnyelvű sajtcetli amit az orvosod csinál. Én is azzal jöttem és most is kinn vagyok. PLF. Oltási igazolás. A második dózistól teljen el 14 nap vagy negatív teszt. Mi így jöttünk ki. A 8 éves gyereknek csak személyi igazolvány.
Az uniós védettségi kártyára mindenképpen szükség van?
Vagy elegendő az angol-magyar nyelvű oltás igazolás?
Júniusban elég volt az igazolás, de júliustól bevezették az uniós igazolványt, nekem nincs ügyfélkapum, és ezért nem akarok kormányablakba menni. Úgy olvastam, hogy vagylagos a dolog, de javítsatok ki kérlek, ha nem így van. Ha volt már ilyen kérdés ne szidjatok !!!!
Amikor töltöd a formot, teljesen egyértelműen kikötik, hogy családonként 1 db formot tölthetsz, be is ikszeled, tehát egyetértesz vele. Semmilyen más információforrás nem releváns, ez az egyedüli, ami számít.
nézz utána a revolutnak! középárfolyamon tudsz vele váltani, nincs számlavezetés, semmi plusz költség. bankkártyázzunk topikban. meg itt oldalt a keresővel sok találat lesz
Úgy látom, hogy ez a dolog nagyban bank és pénzváltófüggő. A Raiffeisen minden bizonnyal elég drága, az EURO valutaárfolyama 366,54 Ft, a devizáé pedig 364,78, így akárhogy is, a pénzváltós, tegnap 359,xx Ft-os árfolyamon történő váltás éri meg jobban. A Budapestbanknál is vagyok párhuzamosan, itt 360,42 Ft jelenleg a deviza eladási árfolyam, de reggel pl. "csak" 358,89Ft volt. Tudom, hogy nem ez számít, csak a bankok közötti különbség miatt írtam, de ennek értelmében szinte teljesen mindegy, hogy a korábban beváltott készpénzzel fizetek, vagy a Budapestbankos hitelkártyámmal, amennyiben kártyás vásárlásokat nem terheli további költség.
Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával Görögországba belépőnek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/ A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A légitársaságok már felszállás előtt ellenőrzik a QR kód meglétét. Jelenleg csak abban az esetben lehet megkezdeni az utazást, amennyiben az utas megkapta a QR kódot. A rendszer a kódot csak az utazást megelőző éjszaka küldi meg, ezért kérjük, hogy különös gonddal töltsék ki az adatokat, mert 24 órával az utazás előtt már nincs lehetőség a javításra.
A PLF esetében – a görög oldal leírása alapján - lehetőség van a családtagok felvételére, egy PLF-ben való szerepeltetésére, azonban ez elsősorban a kiskorú gyermekek esetében praktikus. Javasoljuk, hogy a felnőtt, teszt/oltási/védettségi igazolás bemutatására kötelezett személyek külön PLF-et töltsenek ki.