Keresés

Részletes keresés

Haasz Andras Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1448
tim stark:

Indítsd el a regedit-et (Start, futtat, regedit, enter), és ott keress rá a "MaxPatchMemory" szóra. Az alapértéke ennek a változónak "4097152", azaz 4 Megabájt. Ezt írd át, lehetőleg vmilyen 2 hatványú szorzatára az eredeti értéknek, pl ha 16 MB-ra akarod növelni, akkor 16388608 -ra. Arra is figyelj, hogy az összmemória felét nem haladja meg.
Ha ezután újraindítod a Windows-t, már az új értékek lesznek érvényben.

Egyébként a registry-ben itt található a cucc:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Devcon\1F4A]
"MaxPatchMemory"="4097152"

Előzmény: tim stark (1444)
lxír Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1447
BUÉK Mindenkinek !
Nem tudom mennyire OFF, de szeretnék 1 olyan progit amivel Live-om bemenetére kötött jelet lehetne realtime dinamikailag módosítani. Tehát egy szoftveres dinamika kompresszorra lenne szükségem. Utólag megy a dolog, bármelyik hangszerkesztő tudja. De realtime ?
Előre is kösz !
Üdv:lxír
gyingyi Creative Commons License 2002.12.31 0 0 1446

Boldog új évet minden topiclakónak!

Gyingyi Ž

Powerplant Creative Commons License 2002.12.30 0 0 1445
jajaja nálam is ez van a zenei lemezekkel.
az erősítőd milyen? dolby-digi vagy pro-logic?
és a lejátszó?
2 csatornára keveri le a hangot? nálam igen (ati dvd 7.6on csak ezt lehet beállítani... :-) ) -> pro-logic-ba kódolja -> pro-logic erősítő és ilyenkor gagyi - sztereóra kell állítanom... :-(
(vagy jó a '3 stereo' is)

tapasztalataim szerint ati kártyához csak ati lejátszót szabad. (vagy mégsem...?)
szvsz 1 biztos: nem a hangkártya miatt van. filmeknél nagyon jól működik.

Előzmény: andzsin (1440)
tim stark Creative Commons License 2002.12.29 0 0 1444
Ha a windows XP gyári wdm driver-ét használom, nem tudom a soundfont memory méretét változtatni. Van erre valami lehetőség driver csere nélkül?
TSL16b Creative Commons License 2002.12.22 0 0 1443
Ugyanezt csinálja nekem is a CinePlayer proggi, integrált hangkártyával. Most nézem a Dűnét, tök olyan, mintha ezerszer másolt VHS kópia lenne, csak a zaj nem erősödik fel a lehatárolás után.
Előzmény: andzsin (1440)
tere Creative Commons License 2002.12.22 0 0 1442
andzsin -> Próbáld meg másik programmal lejátszani.
Makai Pisti Creative Commons License 2002.12.21 0 0 1441
Sziasztok!
Nekünk van egy casio ctk-631 tipusú szintetizátorunk, és ilyen SB-live hangkártyánk, meg egy creative program, valamint egy, a szintetizátort a számítógéppel összekötő vezeték. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell összekötni? Milyen program kell hozzá? Kell valamilyen plusz kártyát vagy valamit venni hozzá?
Előre is köszönöm!
andzsin Creative Commons License 2002.12.09 0 0 1440
Nem tudom, hogy valaki tapasztalt e már ilyet, de elég idegesítő: vettem új DVD-ket 5.1-es hanggal, és vannak olyan részek (zenei DVD) ahol hol lehalkul egy kicsit a zene, hol erősödik, és elég hirtelen, tehát észrevehető, hogy szól egy bizonyos hangerőn majd hirtelen kb. 20%-kal halkabb lesz, majd megint erősödik, és ez nem mindenhol van csak úgy véletlenszerűen tart 1-2 percig. Mivel még nincs asztalim, ezért a PC-n keresztül történik a lejátszás egy ATI kártyával és egy SBLive kártyával ami egy Kenwood erölködővel van összebogozva. Azt hittem, hogy az erőlködő a hibás, de ha az SBLive kimenetébe fejhallgatót nyomok, azon keresztül is hallható ez a hullámzás. Az egészben azt nem értem, hogy ugyanakkor vannak olyan DVDim, amikkel ilyen gond nincsen. Szerintetek a DVD kódolásában lehet a gond, amit a kártya nem tud dekódolni??? Köszi.
Nibiru Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1439
Azt még nem próbáltam, de emlékszem,hogy ez nekem valaha működött, és most nem értem miért van kiszürkítve.
Ha nincs más, akkor az lesz.
Attól félek, hogy azzal a módszerrel a zene dinamikáját elcseszem.
Régen meg csak a kivezérlésjelzőt nézve beállítottam a ballance-ot, aztán kész, mehetett a felvétel.
Előzmény: tere (1438)
tere Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1438
Hangszerkesztő programmal egyenlítsd ki az oldalak közti különbséget...
Nibiru Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1437
Gondolom mostanában itt inkább az Audigy tulajok fordulnak elő, de nekem még mindig egy Live-om van, és szeretnék vele digizni, és nem akarja az igazságot.
Azaz hogy tudok vele felvenni, de nem tudom a felvétel ballance-át szabályozni. Egyszerűen ki van szürkítve! Már mindent kipróbűáltam. Van valakinek ötlete? W98 van a gépen.
Andrew Bartl Creative Commons License 2002.11.19 0 0 1436
Nem tudja valaki honnan lehetne reaktor 3.0.5-höz cracket szerezni? (vagy a teljes progit letölteni)
heeelp
Haasz Andras Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1435
Ha DVD-ből akarsz kiszedni zenéket, hangokat, ahhoz kár újradigitalizálással roncsolni az anyagot, miért nem grabbeled le csak a hangot (észrevehető minőségvesztés nélkül)?
Pl. a FlaskMpeg ezt meg tudja csinálni közvetlenül (be tudod azt is állítani, hogy melyik részt, hány frame-et, csak az audiot stb).
Itt van: http://www.flaskmpeg.net/
Előzmény: andzsin (1432)
tere Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1434
Andzsin, a line in-t vedd fel, ha külső jelforrásról digiznél. Ha belső DVD lejátszód van, akkor pedig a what you hear jó, de ha jobbat akarsz, akkor a line out-ot befűzöd a line in-be, majd a line in-t és a wav-on kívül mindegyik csatit letiltod a mixer lejátszó oldalán és beállítod a line in-t maxra a felvevőn. Ez így jobb minőség, mint a belső what you hear. Igazából nem tudom miért van ez, de így tényleg jobb.
A SF a mixer record konzolon kijelölt csatornát rögzíti.
PETYUS Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1433
Kérdésem van.
Tudnak-e az SB-Live-ok SPDIF bemeneten 48kHz-es DAT felvételt fogadni?
andzsin Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1432
Egy kicsit illik má' felhozni a fórumot:)))

Na szóval újabban azzal szórakozok, hogy DVD-filmekből ollózok ki zenéket, meg end crediteket meg stb, a lényeg a lényeg, hogy a felvevő ugye egy SB Live, ami helyből 16 bit és 44,1. De nem is ez a lényeg, mert az embör felírja CD-re és szól az Dolby Digital 5.1. mintha audio CD lenne. A kérdésem az, hogy milyen technikával érhető el a legjobb felvételi eredmény? értsd: a "What you hear"-rel való felvétel az pocsék. "Wave"-vel már sokkal jobb lesz, de lehet e még a felvételen javítani, a felvétel folyamán és nem utólagosan? A Creative saját recorderét használtam, a Sound Forge a "Wave"-t nem is érzékeli csak a "What you hear"-t. Thanx...

TokosÁrpád Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1431
Sziasztok!

Gondom van a soundfontok kezelésével. Nevezetesen, ha az AudioHQ soundfont managerével egy két hangszert lecserélek az alap betöltött bankban ("rástack-elem"), akkor Sonarban az adott hangszer használata egy-két MIDI billentyű leütés után kékhalálhoz vezet. A képernyő tetején ez a hibaüzenet látszik: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. A képernyő alján pedig az SFMAN.SYS-t jelöli meg "bűnösnek". Ugyanez a helyzet, ha Viennába töltök be valamilyen soundfontot, és MIDI billentyűzeten keresztül próbálgatom. Ha csak egy alap soundfont van betöltve, akkor müxik rendesen. Az oprencer XP eng. prof, SP1, a kártya SBLive! Találkozott már ezzel valaki? Esetleg valami ötlet?

KoporShow Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1430
Hello,

Egy Linuxos problemam van a SBLive-ommal.

Mandrake 9.0-t (2.4.19) hasznalok 600-as Athlon,
Alsa 0.9-el, es egy Yamaha P80 keyboarddal.

Minden nagyon klafan müxik, kiveve, hogy a midi-in befuccsol, ha a /dev/sequencerröl olvasok, megpedig nagyon furcsan, ugy, hogy ha (kb) egy percig jatszom, akkor a midi kapcsolat lefagy. Es mar kiküldeni sem birok rajta semmit.

Küldeni egyebkent tetszölegesen sokaig lehet, ez nem problema.

Ha ellenben a a /dev/midi-t olvasom, akkor nincs semmi gaz. A problema csak az, hogy nem tudom, hogy hogy kell ertelmezni, ami a /dev/midi-n bejön. Annyira nem is erdekel, cak egy programot szeretnek, ami felveszi es midi file-kent tarolja, ami a billentyüzetröl bejön.

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a problemat, mit tehetek az elkerülesere?

Egyebkent szerintetek mi a legegyszerübb program, ami a midi-inputot teszteli, es az inputot tarolja? Nem akarok valami komplikalt nagy culat, mint a MusE vagy hasonlo. Valami egyszerü trivialis programot keresek.

Elöre is sok köszönet!

psychonaut Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1429
Én nemtom, azér kérdezem... :P
Amúgy köszi kipróbálom, van valakinek valami megfontolandó tanácsa a használatához? Vagy rá fogok jönni...!?
Előzmény: Rigor (1428)
Rigor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1428
még mindig a kx nem?:)
Előzmény: psychonaut (1427)
psychonaut Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1427
Üdv
Mi a legstabilabb, legjobb driver Live-hoz? Sonar+fruity menne rajta.
Haasz Andras Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1426
Jelenleg a legolcsóbb és jó 24/96-os kártya a Terratec DMX2496 LT. 24 biten, 96kHz-en dolgozik, van ASIO és WDM driver hozzá, és nettó 38e Ft...

Nálam az SBLive-vel nem veszett össze, Cakewalk-kal is rendben van...

Előzmény: tamastamastamas (1425)
tamastamastamas Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1425
Szervusztok!

Kérdésem lenne mégpedig a következö:
Mivel van egy Live! kártyám, ami tuti a Soundfontokra (külön köszönet újra TARP-nak!) de még a fórum hozzászólói is leszólták a hangfelvétel minöségét arra gondoltam, hogy talán mégis veszek egy második kártyát kizárólag Wav-okra.
Kérdéseim:
- mit érdemes megvenni (ami azért költségtakarékos)?
- nem fog összeveszi a két kártya?
- a Cakewalk 8-ban is fog működni a két kártya (pölö a MIDI részt a Live! Soundfont kimentén használnám, a felvett gitársávokat meg a második kártya Wav csatornáin)

Gondolom, hogy lerágott csont, de nem szeretnék visszakeresgélni a régi hozzászólások között.

Tamás3

SPafi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 1424
"...és a lájv jött ki legjobbnak..."

Ez így is van! Én a haverom 5.1-es live-ját teszteltem, és 48 kHz-en szinte tökéletes eredményeket produkált!

Előzmény: tere (1423)
tere Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1423
Nem tudom. Én azzal a programmal megnéztem a vibrát (nekem is van, semmi pénzért nem vagyok hajlandó megválni tőle :)) ) és az AWE-t (ez is van 1...:)) ), meg a lájvot (1024, 4 out) és a lájv jött ki legjobbnak. Persze megfelelő műszerek hiányában, egy (szerintem még viszonylag normális) programra támaszkodva elég nehéz igazságot tenni.
tere Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1422
Hmm... neem. valamit félreértettem. Bocsi. :) Pioneer nem repül. Az az NE csip télleg jó...
SPafi Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1421
Kedves Tere!

" Már kezdj el ríni..."

Én ehelyett letöltöttem a progit a linkről, amit megadtál, és kipróbáltam. Az Awe64-em jel/zaj viszonya 94,5 dB, a noise floor pedig 500 Hz fölött -124 dB körüli, 500 Hz alatt szépen megy fölfelé, 50 Hz-en -101 dB-es csúcsot ér el.

Ha anyám bekapcsolja a turmixgépet a konyhában, akkor 82 dB körülire csökken a S/N. A noise floort elfelejtettem megnézni.

Az SB16 Vibra-mat még Soundforge-dzsal nézegettem, a S/N 86 dB körüli volt, pedig az aztán nem a legmodernebb technika!

"ezeknek a kártyáknak az analóg része és az AD/DA-ja nem 1 nagy szám, de otthonra megteszi."

Nem is akarok én 10000 Ft-os kártyát stúdiócélra használni! De ami 16 bitbe belefér, azt majdnem mindet ki tudják adni.

"Egyébként a Pioneer erősítőm Line-outja is valahol itt zajong. Most akkor dobjam ki? :-D"

Ha a noise floor 70-80 dB körüli, akkor most rögtön dobd ki!

Ezt a dolgot úgy határozzák meg, hogy a zajt (tipikusan 1024 pontos) FFT-vel komponensekre bontják, és a komponensek átlagos szintjét adják meg. Ez azért jellemző adat, mert ez az a szint, ami alatt a fül már egyáltalán nem tudja különválasztani a (szinuszos) jelet a zajtól. A jel-zaj viszonyt ebből úgy kapjuk, hogy a komponensek együtthatóit négyzetesen összegezzük, majd gyököt vonunk. Ha pl. minden frekvencián ugyanakkora (mondjuk 1-ségnyi) a zaj (un. fehérzaj), akkor az eredmény sqrt(1024*1^2)=32 tehát 32-szer akkora az effektív zajfeszültség, mint a noise floor. dB-ben kifejezve ez 20*lg(32)=30,1dB. (sqrt: négyzetgyök.)

Szóval ha az erősítőd noise-floorja 1024 pontos FFT-vel mérve -80 dB, akkor a jel-zaj viszonya 50 dB, ami katasztrofálisan sz@r. Ha a jel/zaj 80 dB, az még elmegy, de én a helyedben építenék egy előerősítőt, mondjuk a 150 Ft-os NE5532-vel, aminek 6 nV/sqrt(Hz) a bemeneti zajsűrűsége, tehát 20-20kHz-ig kb. 6*10^-9*sqrt(20000)=0,85uV zajt generál, ami 200 mV-os jelfeszültség mellett 107 dB-es jel-zaj viszonyt jelent (ha más eredetű zaj le nem rontja).

Persze könnyen lehet, hogy nem akkora a zaj, mint gondolod, vagy lehet, hogy csak rossz beállítás miatt ennyi, úgyhogy ne dobd ki (még)! :-)

Hogy mérted ezt a zajt?

Hello MidiTom!

Így már érted a 30 dB-t?

Hogy egy kicsit összezavarjalak: előfordulhat az is, hogy -130 dB alatti noise floor jön ki, de ez már mérési hiba, ami abból adódik, hogy a zaj nem éri el a kvantálási küszöböt. Pl. ha 8 bites beállításban méred a hangkártyát, akkor a kérdéses progi -600 dB-es jel-zaj viszonyt mér, ami nyilván butaság.

MidiTom Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1420
Spafi,
ezt jó lenne, ha bővebben is elmesélnéd, mert van igazság abban, amit mondasz, de ezt a 30 dB-t nem egészen értem.
Előzmény: SPafi (1417)
tere Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1419
Kedves SPafi!

"de ha a noise-floor ennyi, akkor sírok"
Már kezdj el ríni... ezeknek a kártyáknak az analóg része és az AD/DA-ja nem 1 nagy szám, de otthonra megteszi. Egyébként a Pioneer erősítőm Line-outja is valahol itt zajong. Most akkor dobjam ki? :-D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!