Davos pajtás remélem nem haragszik meg, hogy gyakoroltam kicsit a kamerázási stílusát, de nagyon bejött, úgyhogy kipróbáltam. :)
Volt itt kölcsön a hétvégén egy hd-s rögzítő, úgyhogy kihasználtam a lehetőséget. Az állvány viszont sajnos törött, erre többek közt az első jelenet ferdesége utal (nem volt időm alárakni a támgallyat :D)
Tisztelt hajósok! Nyaralásunkkor volt néhány hajózással kapcsolatos kérdésem, amelyekre választ is kaptam. Köszönöm és pár képet feltöltöttem utólagos engedelmetekkel! A szárnyashajó, Prinos és Kavala között teljesíti kevesebb mint fél óra alatt a 18 tengeri mérföldes távolságot, a nagy piros komp 1 óra alatt járja ugyanezt a viszonylatot.
(Érdekesség a videóban 10:50 és 13:20 között van.)
Nem csoda, hogy ezeket a szegény öreg kabinosokat nehéz gazdaságosan üzemeltetni, ki az az idióta, aki a kényelmetes gombnyomás korszakában olyan hajóval veret, amin csak ahhoz kell legalább 6 db matróz, hogy puszta kézzel(!) bontsanak kormányállást. :)
Bajza (?) utcánál balra fordult a Keleti pu. felé.
A Szinyei Merse utcába kanyarodott, a Köröndnél keresztezte a Sztálin utat, majd tovább ment a Felsőerdősor utcán. A Lövölde térnél balra fordult a Gorkij fasorra. (A két vágány a két szervizúton volt) Ezután jobbra a Bajza utcába kanyarodott. A Damjanich utcánál jobbra-balra s-kanyarral a Bethlen Gábor utcába ment és azon ért ki a Baross térre. Ott keresztezte a teret és a Festetich utcába haladt tovább. (legalábbis a vágány)