Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Inkább annak kellene utánanézni, hogy ezt a dual biosos Gigabyte alaplapot esetleg érinti-e a gyártó egy régi problémája, hogy nem mindegy, melyik bios ic-be melyik verziójú bios van betöltve. (Feltételezem, itt is külön-külön chipenként lehet rátölteni a biost.)
Egy-két éve sok fejtörést okozott egy hasonlóan nem induló gép, olyanokat kellett a "neminduláskor" cselekedni, hogy mivel az integrált vga-t használtuk, indítás előtt ki kellett húzni a monitor csatlakozóját az alaplapi vga slotból, ami nem piskóta. Utána vissza lehetett dugni. Nem magamtól jöttem rá a megoldásra, más is tapasztalt akkoriban ilyeneket annál a konkrét típusnál és szerencsére leírták angol nyelvű fórumokon.
Igaz, hogy az Intel chipset volt, de a jelenség nekem nagyon ismerős, érdemes lenne olvasni róla, hogy ennél mi lehet az ok, hátha a leírtak. Elképzelhető, hogy eleve a dual uefi bios a gond, függetlenül AMD vagy Intel chipsettől.
Én úgy emlékszem, bár már elég rég volt, hogy amikor a legújabb biost sütöttem mindkét chipre, többé nem bohóckodott.
Ejj, ezt a szoftverközpontú világot... :-) Mégis, honnan tudja egy szoftver, hogy a táp mekkora teljesítményt vehet fel, meg az egyes, arra rákötött perifériák, ha se ilyen irányú kommunikáció, se ehhez szükséges hardver nincs a gépben? :-) Processzor fogyasztását lehet becsülni, de a többi apró perifériáét nem. Fogyasztásmérőre van szükséged. De egy típus jó lenne arról a tápról, gyanítom, nem valami neves márka terméke, vagy a kondenzátorait kezdi eldobni. Akkor mérni sem kell.
Azt hiszem kiderült végül a gond. Lekötöttem a tápról meg az USB-ről minden nem feltétlenül szükséges eszközt, csak a procihűtőt, SSD-t, meg az alaplap kábelét hagytam rajta és rendben bebootolt a gép. Ebből arra gondolnék, hogy a táp van túlterhelve. Most megint visszakötöttem rá mindent, de továbbra sincs gond, ez gondolom idő kérdése. Egy 500 W-os tápról van szó, ami ezeket az eszközöket táplálja: CPU hűtő, ház hűtő, Blu-ray író, SSD, HDD, videókártya, külső hangkártya. A CPU egy túlpörgetett AMD X4 FX 4320. Létezik esetleg valamilyen progi, amivel ellenőrizni lehet az eszközök teljesítmény felvételét? Elképzelhető, hogy ennyi eszközt nem bír el egy 500 W-os táp? Ha igen, akkor mekkora ajánlott?
Bp. 17. kerületben vagyok. Gombelem csere kb. egy hónapja volt (az óra volt meghülyülve), most az új a gombelemet vettem ki és tettem vissza. Kivettem teljesen a videókártyát, úgy dugtam rá az alaplapira a monitorkábelt. Nekem úgy tűnik, hogy a RAM-ok nem befolyásolnak semmit, mert azokat kivéve sem viselkedik indításnál másképp, még csak nem is riaszt. De próbáltam már őket egyesével.
Akkor az utolsó kombinált lehetőség szerviz előtt: Új gombelem a kínainál 300.- forint ; a régi kivétele után tíz perc pihenő ; az új betétele után szintén pár perc amig "billeg" a BIOS. Ha jól értettem, a videozsuga ki lett húzva a helyéről (különben letiltja az alaplapi monitorcsatit). Indításhoz csak az egyik RAM betéve a procihoz közelebbi aljazatba ; ha nem indul akkor csere a másikra. Ha így sem indul akkor próbálgatható cserealkatrészek híján nem tudsz továbblépni.
Sziasztok, abban szeretnék segítséget kérni, hogy ma reggel óta nem tölti be a bios-t sem a gépem. A monitor fekete marad, de laptopra dugva műxik. Kihúztam a videókártyát, átdugtam a monitort az alaplapira, ugyanez. Az alaplap (AMD, Gigabyte GA 78LMT-S2P) mindent elindít a fanoktól kezdve az egér optikán át az ethernet ledekig, de nem csipog egyet sem bootoláskor, olyan, mintha egy ponton félbehagyná. Alaplapi gombelem ki-be megvolt. Memóriákat kivettem, ugyanígy viselkedik, nem is csipog, hogy hiányozna neki. Mi lehet ez vajon, talán alaplap? Akkor miért indít el látszólag a házban mindent? CPU? Akkor miért nem riaszt? Ki lehet ezt valahogy tesztelni?
Tudtok nekem ajánlani kipróbált, jól működő YoTube letöltöt? Az általam eddig használt FreeVideoSoft YouTube downloader hirtelen nagyon jogkövető lett, hosszab videókat csak fizetős (prémium) változat enged letölteni, a 3,5 perc pedig neki már hosszú
Leírása: címben 2,5" - leírásában 3,5"; Support címben 500GB - leírásban 1TB; egyik helyen 98-W8 - másik helyen 98-Vista -ig kompatibilis; minimum 10db rendelhető.
Biztos nem, mert se a lemezkezelőben se az eszközkezelőben nem látszik a HDD-k közt.
Van egy gond a géppel egyébként, IDE eszközöket nem ismer fel. Amit használok, mind SATA.
Namost arra gondolok, hogy ugyan a keretben levő CHIP átalakítja a HDD-hez menő USB vezérléseket IDE parancsokra, az érkező válaszokat meg visza USB-re és ebben lehet valami anomália.
Doky, USB adaptereknél ezeknek semmi jelentősége nincs. A lemez inicializálását szépen emulálja mind, a gép felé pedig USB Mass Storage eszközként jelenik meg, nem lesz érdekes a lemez egyedisége. Én inkább tippelek valamiféle inkompatibilitásra az USB vezérlő (vagy portok) és az USB-IDE chip között.