Persze. Azonos gyártón belül elképzelhető, hogy azonos az alkatrész. Pl. az Xsaraban, csomó alkatrész azonos volt a 207es Peugeotéval (szűrők, váltó...stb.) de mindkettő PSA konszern. itt max az i30al lehet azonos
Ez az életben nem volt EX. Ez egy alap LX (akkor még nem volt LX+). Semmi csomag nincs benne. Manuális klíma, pálcika tükör, 15" felnik, fekete középkonzol...
Már a kerekein látzik, hogy nem EX. Továbbá manuális a klíma, nincs bőrkormánya és ködlámpája, valamint a kilincse sem színrefényezett, stb... (Ez egy sima LX+)
Sajnos a Pappas által feltett hírdetések elég szedett-vedettek!
Jó kifejezés ez a "gyári". 1-2 cég gyártja az összes kocsihoz a szűrőket és lehet, hogy a benzines Cee'd-hez való mondjuk csereszavatos egy renault dieselhez. Volt ilyen kocsim. Más rajta a feliratozás, a szín, meg esetleg bordázott szélű az egyikhez való, míg a másik nem. Ezen tudnak spórolni.
Na ez is elég durva. Azt mondom hogy szinte használtan alig olcsobbak mint az ujak a szalonba, pedig elég sok van kereskedéseknél (teszt autó, bemutató autó) De tök mindegy mert átlagba van már bennük 10ezer km. És én pl ezeket nem venném a legjobban, akkor már inkább magánszeméyltől!
A Használtautón találtam olyan 4 hónapos Cee'd-et ami csak a színében tér el az enyémtől, minden egyébben ugyan az és drágábban árulták, mint ahogy én a sajátomat újonan vettem. :)
Maradjunk annyiban a garis témában, hogy a szervízek szeretnek nagyot mondani... és persze oda kell menni, ahol nem mondanak nagyot...
hülyeség, hogy nem vihetet a saját olajat, ha az megfelelő minőségű...
hülyeség, hogy be kell írni a szervízkönyvbe, hogy hozott olaj, ha az megfelelő minőségű...
én ilyen szervíznek még a közelébe se néznék...
ezért járok az M6-ba, ott viheted az olajat, nem vágnak át, nézheted az autót az álláson, ha erre van igényed, ha meg nincs, megkínálnak KV-val, üdítővel... egyszerűen korrektség...
a többiek beszámolói szerint is vannak az országban korrekt szervízek, tessék a lekhely szerinti egyik közeli ilyet kiválasztani, a többi szervíz meg majd idomul az igényekhez...
ilyen erővel attól is ugrik a gari, hogy nagybátyjám még mindíg úgy csukja be az autó ajtaját, mint annó a Zastavámét kellett, így aztán majd kiesek a túloldalon... ez akkor nem rendeltetésszerű használat, ugrik a gari... :))))))))))))))) Ne együnk meg minden bullshitet!
Üdv:
KL
:)
Ps.: Nagybácsi leszokóban, mindíg előre mondom neki, hogy: "Nem kredenc" :)
Sőt, én meg azon csodálkozom, hogy például a hasznaltauto.hu-n nagyon kevés a magánszemélyek által eladó ténylegesen használt 2007- es , 2006 -os Cee'd. Főleg szalon, ill. bemutatóautó vannak. Talán ezért is tartja olyan jól az árát, mert nagyon ritka, aki 1-2 éves korában meg akar válni tőle..
Ugyanmár... a szervíznek az az érdeke, hogy nála vegyed az olajat pofátlanul drágán... ha minősített olajat veszel, azt tök mind1, hogy kitól veszed, már csak azért is, mert nem ritka, hogy a szervíz hordójából mást nyomnak, mint amit mondanak... persze ezt most ne általánosítsuk, de volt már rá nem kevés példa...
Ez csak rajtunk, leendő eladókon múlik. Ne, hagyjuk hogy aláárazzák az autót csak azért mert koreai. Egyébként van rá esély, hogy még 1-2 évig tartja az árát, amíg újdonság számba megy és csak a rámenősebb vevőknek adnak nagyobb kedvezményt az értékesítők.
- Nekem is 2-3 hetet ígértek. Ennek 3 hete lesz holnap, és csak egy halovány "nem biztos" ígéretem van szerdára. Pedig az autó nem az ország másik felében volt, és a hitelemet az első héten elfogadták. (A munkahelyem a hiteladó...)
- Nem hinném, hogy a KIA Magyarországnak érdeke a saját partnerei ellenében a végfelhasználókat támogatnia.
de én pont arról beszéltem hogy a ceed meglepetésünkre jól tartja az árát. Valjuk be nem sok kocsi van amelyik 1évessen 3,2 millát ér ugy hogy a listaára 3,4
Támogatom az adatbázis ötletét, amennyire tudok segítek is.
Tapasztalat még 0, mert már 12 napja rendeltem a kocsit, de még se híre, se hamva, pedig 2-3 hértől volt szó átadásig.... bár olvasva a hozzászólásokat lehet belőle több hét is :/
Gyári szűrők beszerzése sem lehet túl nagy gond, klub szinten kéne tárgyalni egy szervízzel, vagy a KIA MO-gal, hogy a tagoknak adjanak extra kedvezményt az alkatrészekből, vagy a szervízből.
Ez Hondás körökben... hm... (azok a régi szép idők)...:(..... , szóval Honda Klubbos szinten működött.
Az olaj esetében persze, hogy ezt mondják, de ha te elteszed a számlát ami ellenében megvetted az olajat és ezt le is fűzöd a szervíbeli papírokkal akkor ott fel van tüntetve az hogy bontatlan ilyen típusú olajat tettek bele, és bizonyítod az eredetét is kkor nem hiszem, hogy a garival történne is bármi.
Ilyen alapon akkor azt is megszabhatná, hogy csak nála tankolhatsz...
A garira rákérdeztem. A válasz az volt, hogy ha gáz van, a KIA magyarországnak az az első kérdése: Mindent a szervízben vettél? Állítólag garis javításhoz mellékeniük kell a kötelező szervízes számlákat.