CD Jogtár "A gazdasági és közlekedési miniszter 103/2003. (XII.27.) GKM rendelete a hagyományos vasúti rendszerek kölcsönös átjárhatóságáról." 4. melléklete, Országos vasúti Szabályzat I.
Ha az állmás területéről teljesen kihaladt, lehet, hogy semmi. A tengelyszámláló az érzékelője feletti haladási irányt is érzékeli, ide-oda mozgás során is képes a rajta átment tengelyek számának eredőjét megállapítani. Viszont, hogy repceföldön van-e valamilyen menetismétlő zár szerűség a teljes állomásközre vonatkozóan, azt nem tudom.
Várom segítséget kedves kedveztelen toticlaküknak abban a kérdésben, hogy 60 80 100 120 140 160 végsebességü vonalakra milyen biztosítás kelle kötelező illtve van a 5-ös vonal ami "karos" jelzős az eredetileg 100-as de emiatt 80 as? vagy egy mellékvonalat felltuningolna valaki (bármelyiket) mi a biztosító ber követelménmy?
100 120 nál lehet e állomásközi közlekedés?
Köszönettel M38
Ha ettől többet is tudtok kérlek osszátok meg velem és másokkal
Mi a teendő, illetve mit tesz a rendszer, ha állomásról kihaladva a szabad kijárati jelzőt meghaladja a vonat, és a tolatási határnál megáll. Van engedélye a szomszéd állomástól. Az állomáson Alcatel, a vonalon KÖFI van. Az állomásköz tengelyszámlálós.
Nem tudom, hogy ott milyen a pálya. Hol van ív, hol áll fenn a szabadlátás korlázottsága. Azt sem tudom, hogy rendesen meg volt-e fékezve az ic. Azt sem tudom, hogy mennyivel ment. Azt sem tudom, hogy ittas volt-e a vezér. Abban sem vagyok biztos, hogy átkapcsolta tolató üzemmódba az EÉVB-t (bár én mást nem tudok elképzelni). Ha jól emlékszem, akkor személyi sérülés történt, de nem emlékszem rá pontosan.
Talán valamikor 2001-ben volt. Monor és Monorierdő között, két páros vonat volt a ludas. Sötét tőrközök mellett mentek, nem is tudom, hogy került az állomásközbe két vonat, ugyanarra a vágányra... (hüm-hüm) Na mindegy, annyi a lényeg, hogy az elől haladó személyvonat tartotta a 15 km/h vmaxot, a mögötte jövő ic vezére meg átkapcsolta az EÉVB-t tolató üzemmódra és úgy "döngetett" max. 40-gyel (nem tudom mennyivel, asszem 30 fölé nem is ment). És utolérte. Mindenki jól meglepődött, megijedt aztán elfelejtettük. Legalábbis sokan.
Koszi az infokat. Az idopont nagyjabol stimm es mar lehet korabban voltak fenyjelzok, de az a hirtelen atteres alakra majd vissza, a terkozosites miatt lehetett.
Zsenge gyermek volta még akkortájt, a következőkre emlékszem. Balatonszárszó megállóhelyen fényjelzők működtek 1967-ig? az állomássá bővítésig.
Ezután karos jelzőket szereltek fel, fel is voltam háborodva, hogy a szép színes lámpák eltűntek. Aztán egyszercsak eltűntek a karos jelzők és újra fényjelzők álltak. Hogy ez mikor volt, sajnos nem tudom.
Még annyi, hogy egy ideig állítótorony (egy kis bódé) állt az állomás Földvár felőli végén majd, legalább 20 éve, lebontották
Ezekben a kábelvégelzárókban van a földkábel vége, kifejtve egy kapocssorra. Azokhoz csatlakozhatnak a szigeteltsínekhez menő vezetékek, amik lényegesen nagyobb keresztmetszetűek, más szigetelésűek, hiszen szabadon vannak vezetve. A kábelvégelzáró a papír érszigetelésű kábeleknél szigetelőmasszával kiöntve lezárta a nedvesség elől a kábelt. A mai műanyag szigetelésű kábeleknél ez a szerep visszaszorult, valóban szinte csak a kis keresztmetszetű kábelerek és a betápláló vezetékek csatlakoztatására szolgál.