Én is használam a 28i motort 228-as, nem a gyári 240-es lendkerékkel. pörgősebb is volt vele;) Ugyan a kuplung nem bírt ki 30 ezernél többet, de annak a sok "rendeltetésszerű" használat volt az oka :D
Ez 2,5, nem 2,3, csak 23i-nek híjják;) Nekem is ilyen van, csak kék. Jó autó, autópályán 8 l körül fogyaszt, városban mondjuk 10 felett, de ha már hátsó kerék hajtás, innen kezdődik az élmény.
Zarko barátommal egy véleményen vagyunk, bár azért átlag felhasználásra nahyjából elég egy 1,8-as, de ugye ha már Bmw....:))) akkor csaki sorhat.
Figyelj, beszéljünk. Csinálhatnánk egyszerre két motort - neked is meg nekem is. Tudok egy 28-as blokk alját olcsón, fűzzűk be a te 2,5-es blokkodba, és még kódilag sem lesz probléma. Hnegrfejet is tudok, az új ugyan csak jövő héten jön, de az én 23-imről úgyis leveszem.
Beszéljük meg privátba. Jah, FB-n még mindig nem lerestük meg egymást. Én Fábián Géza, talán megismered a fotómat;)
A kocsidon a fék bőven jó, nekem csak 315-ös a fék elöl... Hűtés? A klímás e36 hűtő tökéletes, de ha úgy érzed kevés akkor vegyél egy m3 hűtőt... Szóval igenis kell a kocsidba a 28i vagy 30i. Kuplung lendkerék váltó is jó, nekem is 228-as kuplung van a 30i-n, működik...
Egyébként a gyertya kilazult azt jelenti, hogy a menet is kuka vagy behullott valami a hengerbe?
Nekifutottam párszor a motorcsere gondolatának, de maradnék végülis a gyárinál. Elvileg van is donor, a kérdés az, hogy meg tudom én nézni, hogy az jó e? Még beépítve van Nagykanizsán.
Nézd, az angel-eyes és mondjuk a hátsó ocsmány lexus lámpák cserélhetőek, a kipufogódob, fólia és a primitív matricák pedig levehetőek. Persze a sportlégszűrő is mehet a kukába, a lökhárító betétekkel együtt. Amennyiben találsz egy motor tuning mentes járgányt, ami csak optikailag lett elcseszve, de nem vagy kevésbé rohad mint a többi akkor azt vedd meg és utána szépen visszaépítheted gyárira. Még így is olcsóbb lesz, mintha újra kéne lakatolni és fényezni egy tuning mentes autót. Az én autóm (E46 M3) is egy tuning huszáré volt, de ma már gyári, fokozatosan visszaépítettem.
Jó lenne vagy 5-6 évig, vagy akár tovább is magam mellett tudni és arra használni, amire való.
Mindezt úgy, hogy nem hordom 6 havonta a lakatoshoz, hogy most éppen honnan ázik a szőnyeg.
Az a baj, hogy nekem csak a gyárra hajazó kinézetűek jönnek be. Ezek a színváltós angel-eyes lámpák, a 19"-es felnik meg a kályhacső kipufogók nekem rögtön eldobandó kategória, így viszont a hirdetett autók 3/4-ede kiesik a körből.
Garázsa lenne neki, télen sóban pedig nem szeretek autózni.