Keresés

Részletes keresés

M.Ádám Creative Commons License 2007.01.21 0 0 120

Sziasztok!

De megélénkült a fórum!!!:-))

A fürdőbe kért közületek valaki padlóösszefolyót?A gyerekeim fürési technikáját nézve azt gondolom én szeretnék:-))))

Tudja valaki mennyi a pontos belmagassága az alsó illetve a felső szintnek?

Szemét ügyben mi már szóltunk egyszer a redomnak, de majd szólunk újra!Akkor azt mondták oda fognak rá figyelni...tényleg rémesen néz ki, és a mű.a. szemét nem bomlik el a költözésig...mi illetve a gyerekeink fogják kerülgetni jövőre.

Miluanyu Creative Commons License 2007.01.21 0 0 119
csejo, darkfish nagyon köszi a gyors válaszokat!!!! A villanyszerelési óhajokkal ezek szerint nem a Kulcsrakészhez fordultatok, hanem közvetlenül a villanyszerelőhöz? A padlófűtésre kitől kértetek árajánlatot? Láttunk néhány házon légkondi kiállást. Ezt kért valaki innen?

 

Miluapu kérdezi:

Darkfish az általad írt ár a külön rendszerű padlófűtést, vagy csak a „hamis” padlófűtést /csak a visszafolyó ágban lévő víz melegít/ takarja? Szerintem a 245e kicsit sok, bár nem tudom, hogy a ti alsó szintetek mekkora nm-ben.

darkfish Creative Commons License 2007.01.21 0 0 118

Szia!

 

A  földszint padlófűtéséért 245 ezer Ft-ot kértek természetesen a radíátoros fűtés mellett kiegészítő fűtésként. Pedig előzetes szóbeli kérdésünkre, hogy mennyi lenne az annyi, a válasz úgy 170-200 ezer Ft és ebből kerekedett a konkrét ajánlat a már fent említett összegre. Szóban sok dolgot alámondanak a tényleges árnak.

A villanyszerelő mester tényleg nehéz eset és hajthatatlan.

 

üdv

Előzmény: Miluanyu (113)
popeyem Creative Commons License 2007.01.21 0 0 117

Koszi Esz23!

 

A Gyongy utcaval teljesen ki vagyunk bekulve, mondhatni mazlink volt :)

 

-Cs-

Előzmény: esz23 (109)
csejo Creative Commons License 2007.01.21 0 0 116

Szia Miluanyu!

 

Mi biztos mértünk, papíroztunk a tömegből ketten. Épp az említett csodalépcső javításán dolgozunk.

 

A kazán egy alaptípusú 24kW-os saját típus kéménnyel épített zárt égésterű (turbo, ami a levegőt is kívülről szívja). A padlófűtés szerintem kerámia esetén jó gondolat. Ami megriaszthat az a módosító igényetekre adott ár lesz, de alkudjatok ügyesen.

Mi csak elhagyattuk a radiátorra szerelt thermosztát szelepeket, és szintenként külön szabályozható (szintenként egy thermosztát) kértünk. Majd meghidaltunk a különbözeti felártól. Tippem szerint, ha túlárazom a fűtési rendszert és mindent beleszámítok (kazánt is kéményt is), 30% volt a felár. Ezt direktben az alvállalkozóval kevesebbért készíttettem el.

 

Üdv csejo

csejo Creative Commons License 2007.01.21 0 0 115

Üdvözlünk mindenkit. Mi a 195/B1 tulajdonosai vagyunk.

 

Kedves Esz23! Küldtünk emilt, légyszíves küldj egy játszóteret támogató nyilatkozatot, és mi is beküldjük az Önkorinak azt.

 

Kedves Mindenki! A telefon/internet/vezetékes kábelTv üggyel kapcsolatban semmi jóval nem tud a redom szolgálni. A legutolsó tegnapi beszélgetés alapján a T-valamik (com, kábel, online) nehézkesek, lassúak, még csak egyeztetnek a hatóságokkal, kalkulálnak, tervezgetnek. A szárnysegédjük a TV-net (ha jól emlékszem) rendelkezik tudással, kapacitással, szándékkal, mivel kisebb talán hamarabb tudna szolgáltatni.

A Redom felelősséget nélkülöző becslése május vége, június. Az ezen időpont előtti átadásoknak ez halál (legalábbis telefon és internet miatt), ráadásul garancia nélküli Redom előrejelzése.

 

Amit nem értek, az a következő:

1. a szolgáltató szerintem dotálja beruházót a beszállított ügyfélkörért

2. ugyan erre a területe drágább beruházni, mint egy 100 lakásos egytelkes társasházba, a mi esetünkben is sok fogyasztóról (őszre 5 ütem majd 100 lakása + a későbbiek) van szó

 

Mi a tavaly nyár közepe óta nem kapunk erre a kérdésre egyértelmű választ!

Szerintem határozottan nyomás alá kell tenni Redomot a gyorsabb cselekvésért!

Egy ilyen telep megvalósításakor elvárható Beruházó aktív közreműködése ilyen témában. (Pláne, ha ez bevételt is jelenthet számára.

 

Még egy negatív észrevételem van. Kulcsrakész alvállalkozóit nem érdekli a területen felhalmozott szemét. Bár fővállalkozó esküszik arra, hogy takarítanak (és jóindulatúak, tény hogy a 191-193 telkeken kezd tisztaság lenni, és elkezdték az ablakkereteimet is a gletteléstől megszabadítani), de látta már valaki a rétet a lakópark mögött? A 191-199 telkek B lakásai ide néznek, egy kicsit nagyobb kilátást élvezve a belső házakhoz képest. Szerintem a kecske-telep (bár az is csodás) semmi a telkeken elterülő (és hetek óta csak terül és terül) építési szeméthez, és a szél játékos kedvében elhordott papírral és műanyag fóliával bevont réthez és hátsó faligethez képest. Fokoznám, de a látvány magával ragad. Elképzelem amint a második és harmadik ütemet már belaktuk, és az uralkodó szél ránk mossa az 5.-6. ütem összes szemetét, a túlsó oldalon a szeméttel borított réttel, hát ez a jövőkép!

 

Kicsit lehiggadva, az általános minőség szerintem elfogadható, kivitelező és alvállalkozói igyekeznek a kéréseinket teljesíteni (persze nem mindent ingyen), a hibákat ha jeleztem, ígértek javítást, bár a ténylegesen javított érték csak 20% körüli. Az elektromos alvállalkozó külön világ, ő nem tekint minket "megbízónak", rajta erőszakot kellet elkövetni, hogy a kért dolgok megvalósuljanak. Ja igen. betonozni nem tudnak. A mi lépcsőnk az állatorvosi ló. Eredetileg szépen tervezett húzott fokú lépcsőből lett egy a fordulóban prörgető lépcső. Ez még oké, nem vagyok telhetetlen. Következett a biztonsági telefon, "Kedves Gábor ugye emlékszel, nem kerámia, hanem vastagabb faburkolat készül majd rá. De jó hogy emlékeztetsz, ugyan már ott a mixer de kijavítjuk." Nos ebből lett az "gyetlen fellépési magasságom és belépési hosszam sem egyforma, de még egy fokon belül sem" elvarázsolt kastélyba illő csoda, ami klassz ha valaki egyensúly javításra edz.

 

Szervusztok

 

Amúgy

Miluanyu Creative Commons License 2007.01.21 0 0 114
Bocsi az óriási betűkért, nem tudom miért csinálta:-)
Előzmény: Miluanyu (113)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.21 0 0 113
Sziasztok!

Voltunk kint az építkezésen. Rengeteg papírral és mérőszalaggal mászkáló embert láttunkJ A 2. ütemet nagyon csinálják és harmadik is nagyon készül. A negyedik ost leállt. Mi az 5.ütemben vagyunk, itt már a telket kimértékJ

Konkrét kérdésem is lenne. Közületek gondolkodott valaki a padlófűtésen? Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatos (jelenlegi lakhelyén ) konkrét tapasztalata is? A férjemmel mi most nagyon gondolkodunk, hogy a nappaliba a kő alá, illetve a vizes helyiségekbe jó lenne a padlófűtés is. Bár még nem tudjuk, hogy kazán milyen típusú lesz. Esetleg ezt tudja valaki? Minden infót szívesen veszünk.

 

Miluanyu
probesz Creative Commons License 2007.01.19 0 0 112
Köszönöm a gyors választ!
Előzmény: darkfish (111)
darkfish Creative Commons License 2007.01.19 0 0 111

Szia!

 

Mi a 3. ütemben vagyunk, átadási határidő elvileg 2007.01.31-e lenne.

Jelenleg a Kulcsrakész Kft, csúszásban van mind a három ütemmel.

1. ütem utolsó lakói az ünnepeket is beleértve 33 napot csúsztak.

Határidejük 2006.11.30-a volt.

2. ütem átadásáról pontos infóm nincs csak gondolom, hogy 2006.12.31-e lehetett.

1. ütemes, áttételes ismerőstől tudom, hogy nagyobb hibák nincsenek. Apróbbak vannak, de ha kijár a leendő tulajdonos minimum hetente akkor az is minimálisra csökkenthető.

Közelség tényleg relatív kérdés, ezért az ár/érték arányért a kerületben 66-70 m2-es lakásokat árulnak.

A szerződéssel semmi probléma max. annyi, hogy túlnyomórészt a vállalkozót védi, de ha valaki ügyvéddel megy az sokat elérhet, mivel "egy adott szerződés" nem egy oldalú.

Az építkezés alatt mindenre oda kell figyelni hetente kijárni mérőszalaggal.

Nekünk csak az iker oldali válaszfalat akarták 10 cm-el felénk rakni.

Egy 4. ütemes lakónál már az alap méreteivel is gond volt. Ezek csak kiragadott példák mindenki tudna valamit felhozni. De ettől nem kell megijedni, mert saját építkezésnél is ugyanez van, ha meg lakást veszel oda még bemenni sem tudsz csak hivatalos bejáráskor.

Részletfizetés körülbelüli ütemét leírják a szerződésben. Annak elkészülte előtt 1 héttel már értesítenek levélben.

Egy biztos ami fontos, hogy kötbért fizetnek, minden reklamációt javítanak, változtatni lehet.

 

üdv

 

Előzmény: probesz (110)
probesz Creative Commons License 2007.01.19 0 0 110
Sziasztok!

Régóta nézegetjük a feleségemmel ezt a fórumot és a Redom lakásait. Reméljük a 6. ütemben már le tudunk foglalni egy lakást...
A hely tetszik (régebben én is a XVIII. kerületben élet) és a lakások is jók ár/érték viszonyban (szerintem).
Úgy látom, hogy itt normális emberek gyűltek össze, ezért szeretnék feltenni néhány kérdést.
Van itt valaki aki már beköltözött? Jó lenne megnézni egy elkészült lakást is vagy valami infó arról, hogy milyen (építés közben már megnéztünk 1-2-t) . Vannak-e nagyobb hibák? Nincs túl közel egymáshoz az egy telken levő két ikerház (bár ez elég relatív, kinek mi a közel...)? Mire kell figyelni az építkezés alatt és a szerződésnél? Ismer valaki megbízható ügyvédet?
Hogy megy a részletfizetés? Jelzik, hogy kb. mikor kell a következő részletet fizetni?
Egyáltalán van valami előzetes fizetési ütemterv?

Bár amit eddig megtudtam innen a fórumból és amit helyszínen láttunk az biztató.
Lehet, hogy kicsit túlaggódom a dolgot, de nehéz elhinni, hogy ebben az országban valamit tényleg normálisan csinálnak.

esz23 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 109

Kedves Csaba!

 

A Redom oldalán, pontosan a http://www.pestimre.redom.hu/img/groundplan/atnezeti_helyszinrajz.jpg oldalon vannak az utcák A, B, C, stb. betűkkel jelölve. Ha jól láttam, a /93-as utca azon "G" jelű, azaz Gyöngy utca lenne a tervek szerint.

Előzmény: popeyem (79)
Ndrew Creative Commons License 2007.01.15 0 0 108

Miluanyu, Filiberto,

 

A próféta beszéljen belőletek. ;-) Én is boldog lennék, ha tartanák a

határidőt, de a korábbi ütemeknél is volt csúszás.

 

Mi is mielőbb költöznénk - annál is inkább mert a jelenlegi bérlakásunkról

le kell mondanunk, hogy a szocpolt és építési hitelt is igénybe vehessük.

Ezért kereshetünk majd kiadó lakást és persze nagyon nem mindegy

meddig időzünk benne :-(

 

Udv

 Ndrew

 

Előzmény: filiberto21 (107)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 107

Most voltam kint az építkezésen az 5. ütem nem sokára indul.

szvsz 10 hónap alatt simán befejezezik ( a mienkét  4. ütem, július-augusztusban kezdték ha áprilisbna lesz kész az is 9-10 hónap , de a dupla kötbér nem árt.

Előzmény: Miluanyu (106)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.15 0 0 106

Még 1 évet várni??? Ne őrjíts meg... A Tóth Barnabás szerint az 5.ütemet őszre át akarják adni, hiszen ott a "nyakukon" a 6.ütem is. Szerintem ezzel a mostani jó idővel, ha előrébb nem is jutottak, de lagalább az idő-elmaradásokat be tudják hozni, így reméljük terv szerint átadásra kerülnek az ütemek.

Bár mi -biztos ami biztos alapon- majdnem a duplájára emeltettük a kötbér öszegét. Csak a motiváció miatt...

Előzmény: Ndrew (105)
Ndrew Creative Commons License 2007.01.14 0 0 105

Sziasztok,

 

Köszi az infokat. Kívánom, hogy minél előbb és gond nélkül beköltözhessetek!

Nekünk - ezek szerint- még kb. 1 évet várni kell ehhez.

 

Udv

 Ndrew

Előzmény: filiberto21 (104)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 104

Az utolsó infó szerint (Tóth Gábor) február 2. - 3. hete a 3. ütem átadása... nagy pénzbe azért nem fogadnék rá.... két napja voltam kint akkor a 196-os háznak a földszinti külső szigetelése volt kész.( Ez történt dec 20 és jan 11 között...)

 

Azt tanácsolom minden új szerződőnek ,hogy két hónap csúszást kalkuláljon be, ill. hogy emeltesse fel a kötbér összeget  a duplájára.

 

Igazából nehezen elfogadható, hogy itt a tavaszi idő és a házak körül pár ember lézeng és napokig nem csinálnak semmit se a házon egy hete mondják ,hogy most lesz ismét látványos az építkezés, ma kimegyünk megnézni.

 

Mindig azt a házat csinálják ahol esedékes a fizetés ( Most a 4. ütem)  a harmadik ütem már kifizette a vételár 90%-t, itt már nem érdemes sietni....

 

 

Előzmény: Ndrew (102)
esz23 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 103

Látom, beindult a fantáziátok!

 

Mi a harmadik ütemben vagyunk, még előttünk van a burkolás, festés, padló, szaniterek, kapcsolók meg az apróságok felszerelése, a külső vakolat és a kerti dolgok (beálló, járda, kerítés). Ennek ellenére reméljük, február végére megleszünk.

Előzmény: Ndrew (102)
Ndrew Creative Commons License 2007.01.12 0 0 102

 

Sziasztok,

 

Tényleg, lehetett volna Nobel-díjasokról is utcákat elnevezni!

 

A Tryggve Haavelmo  és Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld utca kereszteződésénél lehetett volna a játszótér, amelynek a

Auguste Marie François Beernaert nevet adhattuk volna.

 

Ezt elszúrtuk...

 

Komolyra fordítva. A harmadik ütem januári átadásából lesz

valami? Mi későbbi ütemben vagyunk érdekeltek (5.), de minden

info érdekel.

 

Minden jót,

 Ndrew

 

 

Előzmény: M.Ádám (101)
M.Ádám Creative Commons License 2007.01.12 0 0 101

Ha gondoljátok esetleg:

RABINDRANATH TAGORE

Demasiado Creative Commons License 2007.01.12 0 0 100
Walther von der Vogelweide....
Előzmény: trains.hu (98)
esz23 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 99
például...:-)
Előzmény: trains.hu (98)
trains.hu Creative Commons License 2007.01.12 0 0 98

Zbigniew Bzrezinski...

Előzmény: esz23 (97)
esz23 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 97

Szerintem sem olyan borzasztóak, lehettek volna ennél rosszabbak is, pl. olyan személy neve, akinek senki nem tudja pontosan leírni a nevét, és ebből adódnának a bonyodalmak...

Nem akartam egyébként, hogy igazam legyen, én csak áramoltattam a megszerzett információt... :-))

Egyéb. Ma voltam a telephez legközelebbi bőlcsödében, hogy feliratkozzunk a várólistára. A vezetőnő tőlem tudta meg, hogy egy kisebb "bevándorlás" lesz a kerületbe, várhatóan sok gyerekkel, ezért megkért, hogy szóljak mindenkinek, akit érint, hogy MINÉL HAMARABB menjen be, és jelentkezzen, mert kevés a férőhely. Évközben pedig elvileg ugyan van mód beiratkozásra, de gyakorlatilag nincs, mert tele vannak. Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, közben meg is lehet gondolni a dolgot, ha mégsem menne vissza dolgozni az ember. Egyébként így első blikkre rendes helynek tűnik és a vezetőnő is nagyon szimpatikus volt. A cím: Pázsit u. 1-3., tel.: 294-5281

 

Előzmény: trains.hu (93)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.11 0 0 96

Nekünk is jobban bejöttek volna a gyümölcsös nevek. Már előre látom, hogy a címünket majd le kell betűzni mindenkinek. Az idősebb rokonaink már a gyerek nevén is el kell gondolkodjanak. Erre most ez az utcanév is :-)

Demasiado Creative Commons License 2007.01.11 0 0 95
....sebaj, örüljünk, hogy nem Dezoxiribonukleinsav utca lett a neve...
Előzmény: filiberto21 (94)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 94
Pedig hangulatos lett volna a  Vadkörte utca 5-ben lakni.....
Előzmény: trains.hu (93)
trains.hu Creative Commons License 2007.01.11 0 0 93

Az utcák neveiről van esetleg valami új híre valakinek?

 

Úgy tudjuk, hogy a Deponátor által beadott utcanevek lesznek.

 

A utca=Rubin

B utca=Ametiszt

C=Tigriskő

D=Rózsakvarc

E=Türkiz

F=Jáspis

G=Gyöngy

H=Hegyikristály

 

A gyümölcsneveket sajnos nem fogadták el, mert a fővárosban vannak már ilyen nevű utcák. ( esz23 neked volt igazad:))

Előzmény: Miluanyu (91)
M.Ádám Creative Commons License 2007.01.11 0 0 92

Sziasztok!

Az engem is meglepett, hogy nincs még net a lakóparkban, de mire mi beköltözünk remélem megoldódik.

A XVIII. kerület honlapján elérhető a Városkép című kerületi újság.Gyakran van benne ilyen-olyan cikk az ovikról-sulikról.Érdemes elolvasgatni!

Miluanyu Creative Commons License 2007.01.10 0 0 91

Sziasztok!

 

Az ovi minket is fog majd érinteni. A Csolt u.-i Vackor ovi elég közel is lenne.

A kábeltv és a telefon szerintem addigra megoldódik, de ezek szerint az első ütemeseknek még nincs bekötve???

Az utcák neveiről van esetleg valami új híre valakinek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!