Keresés

Részletes keresés

halilali1 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 6817

Ha titeket a természeti csodák érdekelnek leginkább, akkor én inkább Lagos-ban szállnék meg.

Ha nem ott szálltok meg, akkor ki ne hagyd! És onnan van a legközelebb Sagres és Európa leg

délnyugatibb csücske (naplementében kötelező) a Cabo do Sao Vicente.

Szerintem Algarve vitathatatlanul legszebb része Lagos, rengeteg szebbnél szebb partszakasszal és stranddal.

Albufeira mondjuk bulisabb hely, esténként iszonyú forgataggal (legalábbis főszenzoban) és zajjal,

de Lagos partja és óvárosa is szebb.

Tavira is nagyon hangulatos hely, a parton ott mondjuk én nem voltam. Albufeirától keletre teljesen

más a part jellege, mint nyugatra.

Ha mégis Albufeira lenne, akkor meg mindenképp menjetek el a Felesia strandhoz (keress rá a neten)

Ezek a homokkőves strandok egyébként napfelkeltében és lementében még szebbek, ha tehetietek akkor mindeképp látogassatok meg egyet-kettőt.

Előzmény: Léna007 (6813)
Flower2000 Creative Commons License 2015.10.06 -1 0 6816

Algarve környékéről tényleg áradoznak, én még nem láttam, de neked az lenne megfelelő szerintem is.

Előzmény: Léna007 (6815)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 6815

Köszönöm a tippet.

Előzmény: szofi762 (6814)
szofi762 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 6814

Akkor nagyon tudom ajánlani Algarve-t, nem fogsz csalódni! Szállás bázisaként Albufeira nagyon jó, nem túl nagy de nem is kicsi, este jókat lehet sétálni, ráadásul mindkét irányba lehet kirándulni. Ha szereted a hangulatos kisvárosokat akkor Tavirát ki ne hagyjátok! 

Nagyon régen voltunk kb. 7-8 éve, de pont most gondolkozunk egy májusi út megszervezésében.

Előzmény: Léna007 (6813)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6813

Tudod, (annyira már ismersz biztosan), hogy minket a természeti alkotások érdekelnek igazán. Nem annyira történelmi dolgok, múzeumok, épületek csak kívülről, városok összhangulata érdekel, de nekem Algarve szépsége többet ér, mint valamilyen történelmi helyek megtekintése. Eldugott falvak hangulata, partok hangulata, utcák hangulata, ezek érdekelnek, így én inkább az északibb résezkről tudok jobban lemondani a déliekkel szemben. ;-)

Előzmény: attamatta (6812)
attamatta Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6812

Lisszabonon és környékén kívül nem voltam a portugál szárazföldön, de szerintem Portó és Lisszabon, valamint a közöttük lévő területek legyenek az útitervben.

A délre eső területek maradjanak ki inkább, spec. én nem tervezem annak felkeresését, pont a szűkös idő-lehetőségek miatt. De Portót és környékét viszont igen.

Előzmény: Léna007 (6811)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6811

Kb. 12 utazás van a fejemben, amit most azonnal akarok :-) Reálisan ez 5 év alatt fog lezajlani. :-) így semmi képpen sem szeretnék egy helyre kétszer utazni, mert rettentő sok időt vesz el más elől. Ha most kihagyjuk Portot és északot, akkor az örökre ki is marad. De tudok ezzel is élni, azt hiszem. ;-)

Előzmény: geodo1 (6810)
geodo1 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6810

nem a fürdés miatt kérdeztem, hanem, h az észak mennyire ignorálható időjárási alapon. de akkor nem ignorálható csak ezért. :)

jól meg fogod te ezt szervezni, nincs kétségem efelől, de én is azt mondom, amire te is hajlasz, hogy oszd meg két útra. nyugi, úgyis vissza akarsz majd menni. ;)

Előzmény: Léna007 (6804)
Flower2000 Creative Commons License 2015.10.05 -1 0 6809

A csoportos utazások rendszerint olyanok, hogy elmondhassák az emberek, hogy itt is, ott is voltam. Jobban befizetnek oda, ahol szép hangzatos városnevek vannak felsorolva, közben nem veszik észre, hogy a 9-10 nap fele az országúton lesz. 

Én úgy szeretek utazni, hogy legyen időm átérezni egy-egy város, hely hangulatát és megnézzem azt amire kíváncsi vagyok. 

Előzmény: Léna007 (6807)
attamatta Creative Commons License 2015.10.05 -1 0 6808

Akkor próbáld aszerint, sokat nem veszítesz. De a vége úgy is az lesz, hogy ..."de maradnék még itt 1 napot" ;))

Előzmény: Léna007 (6807)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6807

Szeretném mégegyszer kihangsúlyozni, hogy nem a látnivalók sürőségéről beszéltem az összehasonlításomban, hanem arról, hogy amit utazási irodák csoportos utazásként előterjeztettek a programfüzetükben, azt vettük alapul annak, amit ott csinélni akartunk (és az annál még sokkal több is volt). Tehát az összehasonlításom arra vonatkozik, hogy a csoportos utak terveit alapul vége, plusz 1-2 napot rárakva passzolni a kellene az egésznek, azok pedig 9 nap alatt csinálják végig azt, amit én felsoroltam, nálam 10 napba rakva.

Előzmény: attamatta (6806)
attamatta Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6806

Tökéletes az időpont, de csatlakozom a meglátásodhoz, ketté kellene választani az utat, mert itt nem csak tájak és elszórt városkák/falvak vannak mint Izlandon, hanem rengeteg érdekes látnivaló, amibe be kell menni és időt tölteni ott. Lehetne most LIS-FAO (Algarve), legközelebb meg mennétek LIS-től északra. Mindezt arra alapozom, hogy délen szerényebbek a látnivalók, és gondolom elsőre LIS benne lenne a  tervekben, és emellé észak + Porto már nem fér igazán bele.

Szervezett turistautakkal kapcsolatban pedig éppen ez a gond: megálltok 5-10 percre, aztán tovább. Van akinek elég, de azok nem mi (én, te és a többiek innen) vagyunk...:))

Előzmény: Léna007 (6804)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6805

Vedd figyelembe, hogy Münchenből egészen más járatok vannak nekünk, mint neked otthonról. Itt már régen lecsengett az olcsó járatok időszaka. "Y-repülésnél" (München - Porto - Faro - München) a TAP Portugal kínál legolcsóbban 200 Euróért oda-vissza. Lissabonba direkt, oda és vissza ugyanezzel a légitársasággal vagy Lufthansával 150 Euro.

Kezdek azon gondolkozni, hogy Portoról lemondok, Lissabonba kellene repülni, ott 5-6 nap és a végén még le Algarvera, majd vissza Lissabonba és onnan visszarepülni. Hmmm....mennyi fejtörésem lesz még ebben.

Islanddal pedig ne "országilag" hasonlítsd össze (amúgy ott is renegetg a látnivaló, természetbeni, és mindenhol túrázás, ami órákat vesz el), hanem itt a körutazás jellegét hasonlítottam össze és nem a két országot, hogy ott (meg máshol is) bejött eddig, hogy azt vettük alapprogramnak, amiket az utazási irodák kész csomagként árulnak.

Előzmény: Flower2000 (6802)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6804

Április vége - május eleje. Fürdés nem érdekel, csak a nézelődés. :-)

Előzmény: geodo1 (6803)
geodo1 Creative Commons License 2015.10.05 0 1 6803

az évnek melyik szakában mennétek?

Előzmény: Léna007 (6801)
Flower2000 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6802

Ez abban különbözik Izlandtól, hogy itt sokkal több a látnivaló, mint ott szerintem. Én idén Madeirával kötöttem össze Lisszabont és Sintrát, 5 nap Portugália, 6 nap Madeira. De van Portoba is Ryanair, ugy rémlik, ha találsz jó jegyet oda is el lehet menni repcsivel is.

Előzmény: Léna007 (6801)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6801

Köszönöm mindhármótoknak a válaszokat.

Hát csak összekavartatok, de biztosan igazatok van, amiatt is kérdeztem.

Geodo már egy kicsit ismer :-) most is úgy csináltam, ahogy a körutazásoknál szoktuk, begyűjtöttem egy halom (német) katalógust, amikben ilyen utazások vannak és abból indultam ki, hogy azok a csoportok miket csinálnak egy nap alatt. Ez idén Izland esetében szuperül bevált, pedig ott is mondogatták, hogy túl sokat terveztünk be, de pont jól jött ki minden, nem volt rohanós.

A baj az, hogy két hetet nem akarok ott lenni, mert az már túl sok napot venne el az éves szabadságunkból és 10 nap a maximum. Akkor ezt egészen másképp kellene beosztanom.

Talán Lissabonba kellene repülni, ott lenni 5-6 napot és onnan bejárni a látnivalókat távolabb is, majd utána lemenni délre. Vagy az északi részt, Porto környékét teljesen kihagyni. Ajjaj, nem lesz ez könnyű.

Főleg autóval akarunk mozogni, de persze, amikor a városokban vagyunk, azt le kell tenni valahova, így Lissabonban több napra is, ezért talán meg sem éri. Elég bonyodalmas ezt jól összehozni. Még jó darabig fogok agyalni rajta, de köszönöm szépen az eddigi tanácsokat is.

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.05 -1 0 6800

Én most nyáron voltam Lisszabonban 10 napot.

Kérdés mi mindent szeretnél megnézni, csinálni? Autóval vagy anélkül?

Szerintem is inkább a 10 napból a felét szánd rá, abba már sok minden belefér. Majdnem minden, a java biztosan.

Sintra önmagában elvisz egy napot, hatalmas, csodálatos.

Előzmény: Léna007 (6797)
Flower2000 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6799

Sintrát se lehet megnézni egy nap, annyi palota van ott. Lisszabonban egy nap vétek. Több nap szükséges arra.  Nagyon sokat akartok megnézni ennyi idő alatt, csak rohanás lenne.

geodo1 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6798

messze nem vagyok tapasztalt, de én azt mondom így elsőre, hogy véleményem szerint talán egy kicsit rohanós lehet. legalábbis azok alapján, amerre már jártam.

portóra még azt mondom, hogy végül is elég lehet egy nap, de lisszabonra én a magam részéről hármat tervezek. ez mondjuk már talán alaposnak mondható, de kettő feltétlenül kéne. de azért inkább három, mégis. :)) egy nap belváros, egy nap belém, egy nap amire nem jut idő vagy kimaradt, vagy az expo terület, vagy, vagy, vagy.. :)

aztán, amihez még hozzá tudok vakogni. mi sintrát és cabo de rocát egy nap csináltuk, de emellett már nem nagyon fért be más, ráadásul sintrába még egyszer visszamentünk. Szóval, ez a nap sokban függ attól, hogy Sintrával mit szeretnél kezdeni, mit szeretnél ott megnézni, mert ott rengeteg minden van, ezért az a három így, együtt, amit írtál arra a napra véleményem szerint eléggé combos, nem jutna idő megélni is a tényleg hihetetlen látványt és hatást.

Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 6797

Sziasztok, tapasztalt Portugália(kör-)utazók!

Most próbálok összerakosgatni egy 10 napos körutazást. Portóból indulnánk délnek és Faróból repülnénk vissza. Elképzeléseimhez képest meglepően olcsó még így is a bérautó, hogy északon veszem fel és délen adom le.

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi napot javasoltok Lissabonra? Egy nap elég csak a városra és egy másik nap meg Cabo da Roca, Sintra, Queluz és Belém-re?

Valszeg nem. ??? Három teljes nap Lissabonra és a fent felsoroltakra?

(Amik ettől távolabb esnek, azokat a Portótól lefelé való úton néznénk meg).

Portó megnézésére (csak a város) elég egy nap? És egy nap onnan északabbra kirándulgatni, Braga felé?

Valahogy így tevrezem, hogy

1. nap Portóra

2. nap Costa Verde, Brage

3. nap Portótól Aveiro, Coimrbra, Tomar, Fatima és valahol ott Leiria felé éjszakázni egyet

4. nap Leiria, Batalha, Nazaré, Óbidos este Lissabon

5. nap Lissabon

6. nap Cabo da Roca, Sintra, Queluz

7. nap Lissabon, Belém

8-9-10 nap: szállás délenvalahol: Algarve, Lagos, Sagres, Albufeira, Faro, Tavira, Estoi megnézése

ez így reális, belefér?

Pár vélemény és tipp jól jönne :-)

geodo1 Creative Commons License 2015.10.02 0 0 6796

a bérelt autókban ez szinte mindig benne van. vagyis, mindig benne van, de ha kéred, akkor kikapcsolják.

szóval, van egy napi ára, ilyen 1-2 euró körüli összeg, ezt a kocsi felvételnél ki is fizeted. innen nincs más dolgod, mint mikor autópálya-kapuhoz érsz, a via verde-kaput válaszd. itt csak szépen átcsorogsz, vagy áthajtasz, és mész is tovább.

leadod az autót, és úgy egy-két hét múlva fogod észrevenni, h levették a bérlés során megadott kártyádról az útdíj összegét. Nem drága, nem olcsó, szerintem azért kibírható összeg (persze függ attól, mennyit tartózkodsz fizetős útszakaszon).

de mint említettem, ezt a kütyüt ki is kapcsoltathatod. akkor a kapuknál szépen beállsz a sorba és kifizeted az aktuális összeget.

Előzmény: gzsoma (6793)
Portugália Creative Commons License 2015.10.02 0 0 6795

a via Verdével automatikusan haladhatsz tovább  (nem kell megállni,hogy fizess az autópályán)-ha bérelt autórol van szó - álltalában Viaverde csíp van beépitve az autóba- ,hogy mennyit kell fizetni az autópályáért - az attól fugg ..pld. Lisszabon és Portó kozott kb. 27 eu ..  de vannak olyan részek ahol csak 1.60eu etc.   .. Neked kell e kifizetniaz autópályát?: ha úgy bérled az autót .hogy az árban már benne van akkor nem , de érdemes megkérdezni , levonják e majd a számládról amikor haza utazol Magyarországra :-D .. parkolás?, vannak fizetett parkolók amik nem olyan drágák(pld. Párizshoz képest :-) , van ahol egész napért csak 4 eu-t fizetsz..  1 óra/30  cent- 1.20 attól fugg, hol* ..  de lehet ingyen is parkolni , ha találtál helyet természetesen 

mint már Mondtam idegenvezetésben tudok segíteni akár Lisszabonban és kornyékén.. de Portóban is ..(trompa1982@gmail.com )

Jó utat!

Portugália Creative Commons License 2015.10.02 0 0 6794
gzsoma Creative Commons License 2015.10.01 0 1 6793

Kedves Stanedburg! Mi két hét múlva utazunk, de a közlekedéssel gondban vagyok, pedig már az ország több pontján foglaltam szállást. Mi az a via verde, hogy működik az autóba épített kütyü?Azzal kell kérdni vagy automatikusan azzal adják, mennyire drága az autópálya, mikor kell fizetni, milyen a parkolás...Szóval ha tusz nekem segíteni autópályával kapcsolatos részletes információval, megköszönném. Szeretek vonatozni, de akkor sok minden kimarad. Előre is köszönöm.

Előzmény: stadenburg (6779)
vivaviagem Creative Commons License 2015.09.14 0 1 6792

Most értem haza, ha valaki Lisszabon és Porto környékére menne: vannak üres Viva Viagem, Porto Andante meg Porto CP kártyáim tömegközlekedéshez, 2-2 db. Nem drágák, 0.5 EUR darabja, de én már nem tudok mit kezdeni velük. Ingyen vagy egy sörért elvihető az összes.

Nekem korrekt és jó fej helyiekhez volt szerencsém, akár házigazdákról, akár ismeretlenekről van szó. Sofőrként semmi gondom nem volt, nincs dudálgatás, meg levillogás autópályán, ami az itthoni közlekedési kultúrát jellemzi. Már korábban Andalúziában is meg voltam lepődve, amikor a dél-olasz állapotokhoz hasonlót vártam, ehhez képest teljesen korrektül közlekednek ott is. Autópálya rohadt drága, tömegközlekedés jó és elfogadható árú. Az árak általánosságban nekem nem tűntek magasabbnak az ÉNY mediterrán régiónál, Olaszországot is beleértve.

Úticélként érdemes elszakadni a szokásos és már sokszor említett helyektől, városoktól. Én magam a Peneda-Geres nemzeti parkot tudom ajánlani, közvetlenül a galíciai határon. Egy helyi szobrász lány az Alentejo régiót ajánlotta, ott nem jártam.

Előzmény: Fonemes19 (6791)
Fonemes19 Creative Commons License 2015.09.13 -3 0 6791

Portugáliát egyszerre gyűlöltem és imádtam. Gyűlöltem, mert kimondottan drága, az emberekre meg nem igazán tudok pozitívat mondani, azon túl, hogy aranyosak és kedvesek. Értik az angolt, ami nagy könnyebbség Ázsia után. Mik a negatívumaik: a latin vér. Magyarán sz@rok mindenre, az a biztos, ami már elmúlt. Hajlamosak egy órával a találkozó előtt lemondani a találkozást, olyan mese-mesketét találtak ki. Olyan DUMÁIK vannak, mindig kidumálják magukat a felelősség alól! Tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Emellett ökör módjára vezetnek. Példa: a gazdámmal és a haverjaival utaztam. Körforgó után fekvőrendőr! Ötvennel keresztül rajta, hadd menjen! Aha! Durrdefekt lett a vége. Olyan, hogy a gumin ötcentis sérülés keletkezett. A szerszámkészlet hiányos volt! De frankó. A munka minősége meg borítékolható. Aztán: egyesek úgy horkolnak éjjelente, mint egy elefánt! Húszéves srác ne horkoljon. Harmadik, ami aztán az ABSZURDITÁS határát súrolja: csajszi hazajön éjjel, totálrészegen, üvöltözik. A csajszi brazil. Én meg aludni akarok. Ez kulturálatlan magatartásra vall. Én rászólok egy kicsit erősen, hogy hagyja abba. Nix ugribugri, langsam spazieren Sie nach Ihren Bett. Másnap a csapatvezetője behívott a Martim Monizra, hogy beszéljünk csak egy kicsit. Mondtam, hogy ALUDNI akarok. A későbbi gazda nekem adott igazat, bocsánatkérésre kötelezte a csajt; de módot nem talált még magának. Én is elnézést kértem a durva hangnemért, amit, ha nehezen is, de kénytelen volt elfogadni. Ki akartak dobni a szállásról, de nem hagytam. ABSZURDUM! Miért én szívok? Neki kéne szívni!
Na, amiért viszont imádom Portugáliát: multikulturális, igazi ékszerdoboz ez az ország. Annyira szép. Sokezer várost érdemes megnézni. Én idő hiányában (hétköznap dolgoztam, szombat-vasárnap júliusban nem volt jó, mert nem működött a bérletem; augusztusban már tökély volt) csak Sintrát, Belémet, Alfamát, Caparica Sao Joaót, Ericeirát, Azenhas do Mart, Óbidost, Fátimát, Cascaist, Estorilt tudtam megnézni. Mafrába is belestem. Fátimába úgy zarándokoltam, hogy nem vagyok vallásos egyáltalán. Megkereszteltek, de nem a római katolikus vallás szerint. Óbidost megnéztem, tudtam, hogy egy ékszerdoboz, oktatóm is ajánlotta. Ha visszamegyek, biztosan belesek Algarve-ba, Portóba, Évorába, Bragába, meg sok más helyre. Annyira szerelmes lettem Portugáliába!

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.20 0 2 6790

Nem aktuális, ráadásul egyel utána meg is válaszoltam a saját kérdésem, hátha másnak segít valamikor.

Előzmény: Portugália (6788)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 6789

miért nem írod ide a választ? ez egy általános közlekedési kérdés, másoknak is hasznos lehet.

Előzmény: Portugália (6788)
Portugália Creative Commons License 2015.08.19 -1 0 6788

ha még nem késo válaszolni,irj nekem a trompa1982@gmail.com udv Krisztina

Előzmény: Törölt nick (6768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!