Kaphatunk egy pici tájékoztatást a neten, hogy hogyan is állnak a dolgaink?
Van-e betekintés a számlára, mire költik a pénzünket? Mikor lesz a közösköltséggel elszámolás? Garanciális javítások a házon mikor lesznek? Ellenőrzi-e valaki a gázfogyasztást? A D épületben felszerelték-e a hőmennyiségmérőket, vagy mi fizetjük azt is?
Még lenne jópár kérdésem, de örülnék, ha legalább erre választ kapnék.
Hello A hexaéder a vízmű alvállalkozója, ők csinálják a vízóra leplombálását. Ez azért kell, hogy a egyéni módon legyen a vízfelhasználás fizetve, mint az áram. Neked kell keresni őket, ki kell tölteni egy mellékvízmérős díjmegosztási szerződést vagy itt a Mandarin portán vagy a D. György Váci út sarkán a vízműnél. Én is ritkán vagyok itt a lakásban ezért a közös képviseletnek kitöltöttem az adatkérő lapját az elérhetőségekkel, így ha vmit akarnak elérnek (portán). Fizesd az új hődíj nélküli közös költséget, ha nem vagy itt a akkor nem lesz fűtés se meleg víz elszámolás, ami amúgy havonta van innentől. Azt tudd, hogy 2 havi közös költség elmaradás után megszavazta a lakógyűlés, hogy le lesznek a potyázós lakások választva a fűtés és meleg víz rendszerről.
Nagyon tetszik, hogy mikor ezt a fórumot néha olvasgatom, akkor jövök rá, hogy mennyi dologról maradtam le.
Nekem is van lakásom a Mandarinkertben, de még nem lakom bent, így csak a leveleimből tudok értesülni a dolgokról. Meg hát ugye innen.
Kérdés: ki ez a Hexaéder? Miért nem kapok tőlük semmi levelet, ha rendeznivalóm van velük? Mire van, és honnan lehet szerezni ilyen mellékvízmérős szerződést? Mi a rákot kell és kinek fizetnem? Az új közös költség + bizt. szolgról kivételesen kaptam levelet. Az oké, hogy ezt fogom utalgatni havonta az új Erstés számlaszámra, de hogy az augusztus óta nem fizetett dolgokért kinek, hova, mennyit fingom sincs. Megmondom őszintén túlzottan nem is érdekel, ha kell a pénzük majd keresnek, viszont nem szeretném, ha minden szó nélkül egyszer csak nem lenne pl. víz a lakásban.
Pár szóban valaki legyen már olyan szíves mondja meg milyen fontos dolgokat kellene intéznem, hogy ne legyek seggbe rúgva!
Megkérdeztem a közös képviseletet, az átalány nélküli közös költséget szept-től kell fizetni, és ehhez kell még hozzáadni a közüzemi elszámolás összegét (amit most 09.01-09.30-ig kaptunk meg). Engem tájékoztattak rosszul a telefonban.
A lakógyűlésen arról volt szó, hogy október végén kapunk egy elszámolást, hogy ki hogyan is áll. Meg arról is, hogy nem emelik ea közösköltséget. Kérdem én, ha eddig tavasztól fizettük a fűtési általányt, akkor azt milyen elszámolásba fogják beszámítani?( ha nem lesz beszámítva, akkor kétszer fizetjük a pár havi fűtésünket.) Másik. Kaptunk egy fűtési számlát, amin csak számok vannak. Arról semmi, hogy ez a költség ez hogy jött ki. Kicsit gyanús, hogy tavaly óta majdnem duplájára emelkedtek a költségek, pedig a gáz nem drágult 80-90%-kal! A számlán a minimum lenne, hogy 1 hónap alatt ennyi gáz fogyott, és az a következő képpen lett kiszámolva. 1 GJ ennyi fűtésköltség, 1m3 víz felmelegítése ennyi Ft, de nem hasraütés szerint. Ez így lenne korrekt. + valakinek ellenőrizni kellene, hogy tényleg annyi gáz fogyott és helyes a számítás. Ez így ugyanaz a folyó, amiben eláztunk, és el fogunk ázni megint, ha nem keményítünk be és követeljük ki a tényleges ellenőrzési jogokat, mert a múltkori szerint a Mi zsebünkre megy a játék. Szerintem, megint csak követelik a pénzeket tőlünk, és semmi ellenőrzési jogot nem adtak, amiben megállapodtunk. Remélem az SZVB tud megnyugtató választ adni, de így csak megint fizetünk és nem tudjuk kinek a zsebébe. Szóljatok, ha valamit rosszul látok! Köszi J
Az aug-i és a szept-i közös költségként ugyanannyit kell befizetned, mint amennyit a kezdetektől fogva fizettél, a havi fizetési értesítő október hónaptól él, ami azt jelenti, hogy ehónaptól a havi fizetési értesítő és a közüzemi elszámolás összegét kell elutalnod a közös bankszámlára.
Köszi! egyébként hívtam a levélben szereplő számot a hexedéres problemre semmit nem tudtak mondani , a közös költség miatt meg azt mondták h pár nappal később telefonáljak... azóta nem hívtam őket, mer inkább ide írtam. azért beszélek 2 hónapról, mer én aug.-ig fizettem a közös költséget, szeptemberebn mondták h még ne fizessünk és vmikor mostanában küldték a levelet h igen..ezért elvileg 2 hónap van, szept. és október de akkor ezek szerint csak azt kell utalni ami a levélben van és amit odaírtak h mennyi :) bocsika nem volt egyértlemű de köszi!!
Te nem kaptál levelet, hogy mit hová kell fizetni? Ezt a két havi közös költséget nem is értem, ha eddig fizetted rendesen, miért kellene most egyszerre kettőt is fizetned? A levélben szerepel egy számlaszám is, ahová kell majd fizetned a közös költséget, + egy új összeg, ami csak a biztonsági szolgálat, és a közös költség tételeket tartalmazza, a fűtést már nem, mert ahogy azt a levélben le is írják, külön kell majd fizetned minden hónapban, és nem együtt a közös költséggel. A Vízművekkel pedig majd külön szerződést kell kötnöd. Azt nem tudom, hogy a vízdíjmegosztós lakóknak mit kell tenniük, mert én eleve egyénileg kötöttem szerződést.
És a levélben szerepelnek telefonszámok is, hogy kit tudsz keresni, ha nem egyértelmű valami.
Egyébként szerintem azért nem értjük egymást, mert én pl. nem is lakom a házban, ezért a kifüggesztett papírokat nem látom, valamint mindenki különböző időpontban vette át a lakását, én pl egy későbbiben, és engem akkor már úgy tájékoztattak, hogy egyénileg kell kötnöm a szerződéseket.
Bevallom őszintén, nekem ez így a legjobb, mármint ha én fizetgetem a számláimat, mert akkor van papír a kezemben, hogy rendeztem a tartozásom.
Hja: a levélben lévő számlaszám alapján le tudod ellenőrizni, hogy jó-e a csekken a számlaszám.
Érdekes módon a házzal kapcs .számlákkal csak gond van és volt is mindig, mert soha semmi nem votl egyértelmű... az elmű és a communique legalább tiszta, minden hónapban kiküldik, és kész, itt meg azt se tudod miket fizetsz be, hova és hol kell befizetned és még neked kell utánarohnagálnod mindennek... meg beszélni a gondnokkal meg a nemtomkivel , meg ezt kell hívni, azt kell hívni mire minden elintéződiik. többi számlánál miért egyszerűbb minden? közös költséggel kapcs dolgok miért ilyen bonyolultak mindig? meg most nekem ez a víz se tiszta... nekem személy szerint nincs arra időm h minden nap mást intézzek meg ennek telefonáljak meg annak főleg úgy h a megadott számon senki fel sem veszi!!!!
Ha érthető volt, akkor azt is biztosan tudod, hogy a 2 hónapi közös költséget hozzá kell adnom a közüzemi díjakhoz? mert erről sem adott senki tájékoztatást és még mindig nem tudom h a közös költséget a portán adott csekken be lehet e fizetni vagy az csak a közüzemi bizgenytűhöz kell? előre is köszi
Vízdíjjal kapcsolatban: én már kapom a számlát a jövő héten, ma beszéltem a hölggyel, aki majd bejár hozzánk vízórát leolvasni. És kaptam egy levelet a Real Prop Kft-től, hogy van egy 8 órás gondnok is a házban, (ezt nem tudom, hogy valóban van-e, mert nem lakom a házban) biztos megoldható, hogy ő beengedje a házba leolvasni az órákat. Minden páros hónapban fogja leolvasni az órákat, és minden páratlan hónapban jön majd a számla.
A közös költséggel kapcsolatban: a levélben, amit kaptam, az is szerepelt, hogy egyénileg mérik majd a hőfogyasztást is, ami szerintem jobb, mint az átalány. És éppen ezért kevesebb a közös költség, mert csak a biztonsági szolgálat, valamint a közös költség szerepel benne.
Hát ez az! Küszöbön az újabb káosz! Az új képviselet már igazán kiadhatna egy korrekt tájékoztást, hogy akkor most miért annyi a közös költség, amennyi és mi az amit a régi közös költségből közvetlenül át kell vállalnunk és mikortól (pl. a fűtés, talán még a víz is). Mert szerintem abba a "magas" közös költségben átalányként ezek is benne foglaltattak, csak a házon belül lett volna a fogyasztások arányában felosztva. Ha kitöltöttél ilyen vízmegosztási szerződést és le is adtad, akkor nem kell újra kitölteni, hanem türelmesen hívni kell a Hexaédert (nekem kb két perc után bejött), de ha plombáltak is már akkor a Díjbeszedő-nél kell érdeklődni, hogy hogy áll a szerződésed! Én fenn sem vagyok a listán, pedig augusztus elején leplombálták a mérőimet. Megijedtem és felhívtam a a Hexaédert, majd a Díjbeszedőt. Megnyugtattak, hogy a szerződésem már náluk van, minden rendben van, de számlát majd csak hónapok múlva fogok kapni.... Úgy látszik a Vízműnek nem hiányzik a pénz, pedig ebben a házban egy éve nem fizetünk vízdíjat!
A Hexaédert én többszöri próbálkozás ellenére sem értem el. A mellékvízmérős szerződést ki se töltöttem, és mégis benne vagyok a kifüggesztett táblázatban. Jah és azért nem töltöttem ki, mert pár hónappal ezelőtt is kitöltöttünk valami vízzel kapcs. szerződést és nem tudtam h ez most ugyanaz-e vagy nem. Na szóval az egészet nem értem. A portán persze senki semmiben nem tud segíteni. most akkor ez hogy van? A másik , hogy kiküldték a közös költségre vonatkozó összeget, de csekket nem küldtek, és ez kevesebb mint amit eddig fizettem. kérdésem, hogy közben a közüzemi díjakról is átvettem a portán egy bizonylatot egy összegről, kaptam is hozzá csekket, csakhogy akkor a közös költséghez (amit kiküldtek és kevesebb mint eddig) ahhoz adódik ez hozzá? vagy hogy van ez? vagy az eddigi közös költségemhez még pluszba ez???? mer az rengeteg!!! nem értem az egészet hogy most akkor mit fizessek be , mer azt értem h a közüzemi díjakat igen 31-éig, de a közös költséget is ugyanezen a számlán vagy azt fizessem amit eddig és pluszba még a közüzemi díjat? ez az egész káosz számomra. valaki segítsen köszi! Szandra
Kb. 5 perc után valaki felvette és lehetett időpontot egyeztetni. De sajnos csak kb. 4 órás intervallumot tudnak egyeztetni, így munkaidőben lehet várni a hitelesítőt. Egy lehetőség még, hogy szombat délelőttre is lehet kérni.
sziasztok! másnak is nehézségekbe ütközik elérni a Hexaéder Kft-t? Én egész héten próbálkoztam, és nem voltak hajlandóak felvenni a telefont. Igaz, bevallom, csupán másfél percet vártam a munkatársukra, utána megelégeltem a helyzetet és leraktam a készülékem. Nektek hogyan sikerült kapcsolatot létesíteni velük?
A csekken lévő számlaszám nem egyezik meg a lépcsőházban kiírtal. Aki a postán fizetné be, NE TEGYE!!!
Tudja vki, hogy mikor kapunk egy tényleges elszámolást, hogy ki mennit fizetett be/ vagy nem/ közösköltséget és hogy áll a mérleg? Az szvb még tényleg nem tud betekinteni az utalásokba??? Itt megint turpisság lesz!!! j
Köszi a választ,és remélem elöbb utobb rendezödik minden!A betekintési jogot amúgy én a bankszámlára értettem,hogy kontrollálható legyen a befizetett pénzünk!
A határidők betartása néha az új kk-nak is problémát okoz, de gondolom a rendezetlen helyzet normalizálása elég sok energiájukat elviszi. Betekintési jog hamarosan lesz, de ha valaki rendelkezési jogot szeretne a számla felett, akkor vállalja el, hogy hetente háromszor bemegy a kk-re aláírni. A fizetési határidő feltételéről amit írtál részben igaz, de ne feledjük, hogy ha nincs a számlán fedezet, akkor kikapcsolhatják a gázt.
Szerintem félre érted, nem lecserélés történt, hanem a N&Tsa nem fizette ki az Őrmestert és ezért levonultak. Az új céget a kk. és/vagy a tulaj választotta. Gondolom, ha sok panasz érkezik rá, megoldható a csere.
A C világítása kivitelezési hiba, amit a kivitelezőnek kellene mihamarabb megoldani.
Takarításhoz nem nagyon értek, bár a mostani szerintem is elég gyenge.
Pumuckly es Keri1974!
Tehat ez azt jelenti, hogy az uj kozos kepviseletunkkel a szeptemberi garazsbeli kupaktanacs soran kotott szeptember 30-ig torteno fizetesi hataridorol szolo megallapodasnak nem minden feltetele teljesult, azaz nincs meg mindig egy kello kontrollal vedett szamlank. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy a fizetesi hatarido is addig tolodik ki, mig ez a "csekely" mellekfeltetel nem teljesul.
Ugye jol ertem? Ugye nem fizetunk be megint egy csomo penzt olyan szamlara, ami felett nem is rendelkezunk?
Varom a megerositest vagy a cafolatot.
A mostani takarító-,és őrszemélyzetnél klasszisokkal jobb volt az Őrmester!Nem értem miért kellett őket lecserélni amikor szerintem meg volt velük elégedve a többség(szerintem a mostani sem olcsobb,bár ezt nem tudom)!!
Akkor ha jól értelmezem már megint nem lehet ellenőrizni a kifizetéseket("betekintési jog kérése")!!!A C-ben nagyon régota nem jó a világítás,ergo akkor mit is csinál(miért fizetjük) a közösképviseletet?A többi kérdésemre sem igazán kaptam választ(takarítás,elérhetőség,stb).Ne értsd félre nem az SZ.V.B.t hibáztatom,csak úgy tűnik már megint kaptunk egy "jó" céget a nyakunkba!