Akit érdekel a galambtartás, sportgalambászás az itt felteheti kérdéseit! Lehet csevegni, érdeklődni, csereberélni és kérdezni! És megkérek minden kedves idelátogatót, hogy konkrét termék neveket ne írjon le! pl: gyógyszer neve helyett csak a hatóanyagot... stb
Szia! A képet régebben a "Galambtenyésztés-galambtartás" című topikba tette be egy fórumtárs, berepült hozzá. Talán most sikerül nsgyobb méretben megjeleníteni. Nekem nagyon tetszik ez a galamb szín, vagy rajz akkor?
Valaki kint lesz Monoron? Ha igen, ki mit keres? Én infókat...! :) REMÉLEM NEM LÁTOK MEG VALAMI ELLENÁLLHATATLANUL GYÖNYÖRŰ GALAMBOT!!!!! Mert még nincs hová tenni...
Köszi a színeket. De képek nélkül sajnos nem tudom mit kéne gondolnom róluk. :) Már alig várom MONORT!!!!! :) Alaposan körülnézek és szívom szívom a látványt!!! :D
Hát mostanában igen irogatok megint vagy 3 hete kb. De már 2 éve is irtam oda csak abbamaradt az olvasásom és az irásom is ott. Csak bukkant fel ismerős és vele irogattunk megint oda.:))))
De én nem vinném be az sajátjaim közé azt a galambot.
Van tenyész és verseny, ill. korán későn párosítandó párok. Ennek függvénye.
Ha kijárnak akkor kapnak- éhesen is lehet- ha rossz az idő 2 galamb/1 evőkanál magot kap kb. Jó időben kevesebbet.(ez az árpa és kevés keverék)
Este kapják az adag 3/4 részét.
De a takarmányozás a legbonyulultabb és a postagalamb versenyzés erdményességének a nyitja/titka.
Ninden alkalomra van metódus.
Alapok:
-nincs elhízás
-tiltott időszakok
-kötelező időszakok
-keverék arány
-tiltott magok
-kötelező magok
pl: tenyész időszakban kerüljük a kukoricát, csak min, de borsó és napraforgo kell.(Na itt jönnek a profik mert vannak akik borsó nélkűl tenyésztenek és versenyeznek)
Az adott időszakban majd mindíg teszek közé a tapasztalataimból-kutakodok a jegyzeteimből!!!!!!!!!!!
Hááát fogjuk rá, hogy ilyesmi. De a nyakán sem volt barna. Sehol csak a szárnyán a két szalag. A teste a fekete-szürke színekben harmonizált, nagyon kiütött belőle a barna. Tejcsoki. Amikor elrepült a szárnya alsó szegélye meg fehér volt végig.
Egyébként biztos nem átlag színváltozat volt. De a városi galambok már annyi féle színben elófordulnak hogy valóban igen ritka színkombinációk is megfordulnak.
Most olvasom a Galambtenyésztés, galambtartás című topikot az elejétől! :) Te nemrég érkeztél oda! :D
Köszi a képeket! De ez a galamb szürke test, szürke szárny és azon barna 2 sáv volt. Vagyis barna szalagos szürke testű szürke szárnyú. Olyan, mint ha ezt a kettőt mixelnéd. Egyből rátévedt a tekintetem, de nem tudtam megfogni. Sántított, de repülni kiválóan tudott! :D Lehet hogy vissza kéne menni megfogni valahogy? Annyira nem illett a két szín egymáshoz, hogy hirtelen azt hittem nem is galamb. :)
A rajzomon rosszak az arányok. Nem elég nagyok így a fészkek, újra gondolom az egészet, mert ez valóban így nem fér bele.Ezzel kapcsolatban még jelentkezem!
Más...
Színek!
Van valahol a neten "színes-szagos" szín bemutató? Melyik színt minek nevezik? Ma láttam egy utcai galambot, a "klasszikus" galamb szín, szürke és a szárnyán két fekete sáv, csak neki a szürke testén BARNA sávok voltak!!!??? Ez amúgy előfordul? Vagy ennek a pesti galambnak különösen párosultak a DNSei?