Keresés

Részletes keresés

kosztoglotov Creative Commons License 2020.03.17 0 0 29760

Az a helyzet, hogy tulajdonképpen nem törvénytelen amit csinálnak, sőt végül is ez lenne a szabálykövető eljárás, csak sajnos sok embert igen nagy bajba fog sodorni ha elindítja az engedélyezési eljárást.

Például túl mély a kútja, védőidomban van, karsztos a terület (akkor is ha valójában nem az). A kút hiába van ott nyolcvan éve, és létesült akkor jogszerűen, ezek nem jelentik azt hogy fenn is meradhat.

Ha ezeknek az embereknek elmondanám azt amit a 29750-ben leírtam, akkor viszont én buzdítanám törvényszegésre őket, szóval nehéz dolog ez.

Előzmény: Törölt nick (29759)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.16 0 0 29759

Persze 

Szólj a jegyzőnek hogy szélhámosok járják a falut. Milyen jogon szólít fel egy magáncég téged mint leendő esetleges ügyfelet ? 

Előzmény: boli77 (29756)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.03.16 0 0 29758
Előzmény: boli77 (29756)
kneissl Creative Commons License 2020.03.16 0 0 29757

Neked nincs valami éppen unatkozó kapcsolatod :-) , vagy itt a fórumon esetleg valaki? 

Az aknában már meglévő lukat eleresztettem, a ciszterna túloldalán szeretnék egy új fúrást, és onnan egyből bevezetni a ciszternába a vizet.

Az akna megmaradna annak a gépészertnek, ami a csizternából szívó szivattyú lenne.

Előzmény: Törölt nick (29754)
boli77 Creative Commons License 2020.03.16 0 0 29756

Szép napot ! Ilyen papírokat dobálnak be a posta ládába .

Kell ezzel  foglalkozni ??

https://photos.app.goo.gl/ZZw9YttSVKWmgCfj9

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.14 0 0 29755

Urak !

Valakit nem érdekel egy alig használt  Pedrollo 4SR6-17 ? Nem épp háztartási kategória. 3F 2.2 Kw. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.14 0 0 29754

Hát akkor hamar keress valakit.

Előzmény: kneissl (29753)
kneissl Creative Commons License 2020.03.13 0 0 29753

Ajaj.

Pedig azt terveztem, hogy a kút-ügy rendezése után rakjuk rendbe a kertet, de ha ilyen határidők vannak, akkor nem tudom mi lesz, pedig nem akartam volna kérszer kertet túrni.

Itt a fórumon nincs senki aki még tud vállani valami ember határidőt?

25 métert kéne fúrni löszös homoklisztben. ( Volt talajmechanika.)

Előzmény: Törölt nick (29745)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.12 0 0 29752

Igen , van akinek csak a pénz a fontos. Sajnos épp a 60+ korosztály az aki retteg hogy mi lesz ha meglátják az utcáról az ásott kutat és feljelentik.

- Közben az a legnagyobb aljasság az egészben hogy azok az ásott kutak amikor készültek sem bejelentési sem engedélyezési kötelezettség nem volt rájuk, tehát jogszerűen létesültek. 

Előzmény: kosztoglotov (29750)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.03.11 0 1 29751

Abból még soha nem volt baj, ha a hatóság valamiről nem tudott. ;)
Nálunk minden vízmű védterület, most még le sem mehetek horgászni a Duna partra. :( Még csak az kellene, hogy bejelentsem, hogy kutam van...

Előzmény: kosztoglotov (29750)
kosztoglotov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 29750

A környékünkön is "dolgozik" egy ilyesmi társaság, kimennek, kitöltik az űrlapot, felmarkolják a pénzt, a jegyző pedig sorra dobálja át a kérelmeket katasztrófavédelmi eljárásra, mert karsztos a terület. A kuncsaftoktól meg a hatóság kéri a hiánypótlást, és ekkor jönnek rá az emberek hogy nagy bajban vannak, ez jó esetben is többszázezer forintos dolog lesz, de ekkor már nem lehet kihátrálni belőle, mert a hiánypótlás elmaradása esetén bírságolni fognak.

A jó eset az, ha ötszázezer és egymillió közötti összegből lesz egy saját önálló vízilétesítményük annak minden nyűgjével és kötelezettségével.

A rosszabik eset az ha az eljárás végén közlik hogy a meglévő kútszerkezet a jelenlegi szabványnak nem felel meg, ezért a fennmaradása nem engedélyezhető, és felszólítják hogy terveztesse meg és engedélyeztesse a kút szakszerű eltömedékelését, majd ezt hajtassa végre egy arra jogosult céggel.

Ez ismét többszázezres költség lesz.

A "kútlegalizáló" tásaságot persze nem zavarja, hogy szegény nyugdíjasokat is ilyen helyzetbe hoz, ők a pénzüket megkapták, a többi le van...

Több ilyen esettel is találkoztam, de átlagember számára megfizethető, és emellett jogszerű megoldásra nem tudtam tanácsot adni.

Előzmény: Törölt nick (29748)
Tonpika Creative Commons License 2020.03.11 0 0 29749

Üdv Csokis1971!

Volt már nézőpont különbségem jegyzővel. Az Egyenlő Bánásmód Hatóságához 

fordultam, ahol felvilágosítottak arról, hogy mindenkinek lehet véleménye egy 

ügyről. A jegyzőnek is lehet véleménye, mint mindenki másnak. Szerintem ez a 

jegyző is csak az álláspontját tette közzé, ami jogilag irreleváns. Tehát ha kicsú-

szol a határidőből nem tudsz arra hivatkozni, ogy a jegyző ezt vagy azt mondta.

Onnantól fogva érdekes ha a jegyző döntést hoz, pl Végzés vagy Határozat! Most 

valami olyat állít a jegyző, hogy nem tud eljárni végrehajtási eljárási rend hiány-

ában. Akkor eddíg nem legalizáltak kutakat? Dehogyisnem!

Ha beadod a papírokat a jegyzőhöz, döntést kell hoznia. A döntését pedig jogsza-

bályokra hivatkozva kell meghoznia. Ha igaza lenne akkor hoza pl egy Végzést az

eljárás felfüggesztéséről arra hivatkozva, hogy nincs eljárási rend.

De az egész jegyzői tájékoztatás CSAK egy tanács, hogy várjanak az emberek, mert

még képlékeny az egész. 

Sajnos sokan arra a következtetésre jutnak, hogyha valamit egy hivatali emer 

állít az attól már igaz is lesz. Nem, nem lesz igaz és mégcsak jogilag nem is hi-

vatkozhatsz rá!

Itt már volt szó róla: ahány jegyző annyi féle hozzáállás.

iu: hosszúra sikerült, de ne higgy el valamit azért mert a jegyző mondja, 

mert neked kell a felelősséget vállalnod és nem neki.

Tonpika

Előzmény: csokis1971 (29747)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 1 29748

Gondolom a konszenzus dobálta tele a postaládákat a szokásos megtévesztő szórólapjukkal hogy 

"KÚTENGEDÉLYEZTETÉSI FELHÍVÁS"  amitől szerencsétlen nyugdíjasok megijedtek és bementek a jegyzőhöz .....

- Hozzám is jön időnként olyan akit nem tudok rábeszélni hogy ne siessen és legalább a nyár végét várja meg hátha nem kell kidobni a pénzt feleslegesen. 

- Amúgy meg az siessen akinek indul a busza :) 

Előzmény: csokis1971 (29747)
csokis1971 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 29747

Ezek szerint nem kell sietni a kutak fennmaradási engedélyezésével ( Heves jegyzője március 4.)

"Tudomásunkra jutott, hogy egy tervezéssel foglalkozó cég a kútengedélyezési eljárás vonatkozásában szórólap formájában megkeresett számos választópolgárt, miszerint vállalja a kútfennmaradási engedélyezéshez szükséges tervdokumentáció elkészítését bruttó 44. 450 Forint összeg megfizetése ellenében. A kutak terveztetése egyelőre idő előtti, tekintettel arra, hogy a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (Vgtv.) végrehajtásához szükséges rendelet megalkotására ez idáig nem került sor. Fenti jogszabályhely fogja meghatározni a települési önkormányzat jegyzőjének engedélyezési hatáskörébe tartozó kutak engedélyezésének eljárásjogi rendjét és annak szabályait. Annak megalkotásáig mindenki csak a saját felelősségére, költségére terveztetheti kútját."

printer71 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 29746

Szia !

Nagyon OFF , de nem publikus a mailcímed :)

A tetőfedősben tettél képet a Tondach cserép problémáról . Azt szeretném megkérdezni mi lett annak a vége . Én is Tondach cserepet szeretnék rakni , de sok problémát látok 

Akár privátban is jó lenne ha leírnád kisjadi kukac freemail.hu , vagy kisjadi kukac gmail.com

Előzmény: csokis1971 (29705)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 0 0 29745

Kinek mennyire sürgős. Van aki sárban is dolgozik. Igazából 2-3 hónapos rendelések vannak már, de hallottam aki már most szeptemberre vállal. A kútfúrók is 1 gyorsan,2  jól és 3 olcsón dolgoznak, amiből csak kettőt lehet választani :) 

Előzmény: kneissl (29744)
kneissl Creative Commons License 2020.03.06 0 0 29744

Értem, köszi.

Azért kéérdeztem, mert találtam helyet, ahol tudom, hogy van kút és nincs jelölve a térképen, viszont olyan helyen találtam a térképen jelet, ahol semmi látható nyoma nincs fúrásnak.

Más kérdés: mennyire kell elmúlnia a sárnak, hogy lehessen dolgozni? Mikor indul a szezon?

Előzmény: Törölt nick (29743)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.05 0 0 29743

Ásványkutatástól kezdve sok sok minden lehet és messze nem teljes a térkép. 

Előzmény: kneissl (29742)
kneissl Creative Commons License 2020.03.05 0 0 29742

A térképen az adatok a dokumentáltan végzett fúrások adatai?

Az kiderülhet belőle, hogy milyen céllal fúrtak?

( ha jól sejtem akkor hőszivattyú talajszonda fúrások is vannak a térképen, igaz?)

Előzmény: Törölt nick (29700)
Nordmand Creative Commons License 2020.03.04 0 1 29741

A vidék legjobb kútfúrója a  Balogh Gyuri.  Pomázon él a Középhegy utca 845 -ben. 

A Magyar Vizkútfúrók Egyesületétek a tagja. Elérhetősige a Weboldalukon fent van.

Szűk helyre is befér, lánctalpasos nyugati gépppel dolgozik. Sziklás kőzet nem gond neki. Profi és ajánlom !

Előzmény: colizoli (29737)
Kapocska Creative Commons License 2020.03.04 0 0 29740

Hány kút van a szomszédoknál és milyenek azon a környéken,mert sokat nem látni ott (egyet sem).

Előzmény: Szoke1989 (29738)
Kapocska Creative Commons License 2020.03.04 0 0 29739

"de nem igazán akarok új aknát ásni"

Akkor alaposan körül kell nézni,hogy ki az a lökött aki bevállalja.

Előzmény: colizoli (29737)
Szoke1989 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 29738

Üdv! Kismaros ( Börzsönyliget) környékén keresek kútfúrót!!!

segitseget előre is köszi!

colizoli Creative Commons License 2020.03.03 0 0 29737

Sziasztok

Tudtok ajánlani olyan kútfúrót, Kecskemét közelében  aki egy meglévö kútaknába tudna egy másik kútat fúrni. A meglévő kút, ami egy 40 éves 32 méteres 2 collos vascső kezdi feladni és szükségem lenne egy stabil kútra, de nem igazán akarok új aknát ásni, plussz ott van az egész gépészet.

Tisztelettel

Horváth Zoltán

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 29736

Igazából valami szakjogász biztosan találna fogást. Az más kérdés hogy ér e annyit mint amibe kerül. Ugyanis a kutakat nem bejelenteni kell hanem következmények ( vízjogi bírság)  nélkül be lehet jelenteni 2020 dec31-ig. És mivel nem háborús bűn a kútfúrás ezért van elévülési ideje is a szabálysértésnek, vagy bűncselekménynek. Az viszont már egy másik kérdés hogy a szakszerűtlen kivitelezés miatt lehet akár potenciális szennyező forrás is a kút amit meg kell szüntetni még kikényszerítve is tehát ami jön a réven annak a sokszorosa mehet majd a vámon :)

Előzmény: Bob bátyó (29734)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.27 0 0 29735

Sajnos ez nem így működik. Nem egyenlő felek vagyunk, az egyszerű kisember mindig a rossz végén van a f.sznak.

Egyébként a legalizálásnál benne van a kalapban, hogy pár év múlva adót vetnek ki a legális kutakra. De akkor már nem lehet eltitkolni.

Előzmény: Bob bátyó (29734)
Bob bátyó Creative Commons License 2020.02.27 0 0 29734

Erről a legalizálásról: Pár éve, rengeteg ingatlan lett megterhelve vezetékjoggal, majd a háborgó parasztot elhajtották, hogy semmit nem tehet, mert "nincs változás".

Akkor a kutak: Ha megvan a kút x évtizede, akkor a fenti alapján csak kuss lehet, mert itt sincs változás. 10+ év mindent legalizál, még fennmaradási engedély sem kell.

Most akkor ha sokat ugrálnak még kártérítést kérek, hogy szegregálják a kutamat, rosszul gondolom???

gamate Creative Commons License 2020.02.26 0 0 29733

Üdv!

Igen, megy a legalizálás is.

Keress nyugodtan!

gamate

www.kutfuro.com

Előzmény: simico (29725)
Elektrosz Creative Commons License 2020.02.25 0 0 29732

Lemérem majd a mélységét, ha jól értem, abból meg lehet állapítani, hogy talajvíz kút-e. Az biztos, hogy nem hegyes vidéken van és a cső benne kb 10 méteres, ahonnan felszedi a vizet, mert a telek megvásárlása után, mikor a szivattyút beüzemeltem, a csövet fel kellett szedni, mert el volt tömődve a lábszelep (egy meztelen csigától...)

Előzmény: Törölt nick (29729)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 0 0 29731

Igazán nincs mit :) 

Előzmény: Tonpika (29730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!